• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Rīgas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

Rīgas pilsētas izpilddirektors publicē rīkojumus par paaugstinātas ledus bīstamības perioda noteikšanu.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas domes 2018. gada 19. septembra saistošie noteikumi Nr. 51 "Grozījumi Rīgas domes 2018.gada 11.jūlija saistošajos noteikumos Nr.46 "Eksportostas un tai piegulošās teritorijas izmantošanas un apbūves saistošie noteikumi"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 19.10.2018., Nr. 207 https://www.vestnesis.lv/op/2018/207.4

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

19.10.2018., Nr. 207

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rīgas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 51

Pieņemts: 19.09.2018.

OP numurs: 2018/207.4

2018/207.4
RĪKI

Rīgas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.51

Rīgā 2018.gada 19.septembrī (prot. Nr.34, 64.§)

Grozījumi Rīgas domes 2018.gada 11.jūlija saistošajos noteikumos Nr.46 "Eksportostas un tai piegulošās teritorijas izmantošanas un apbūves saistošie noteikumi"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43.panta pirmās daļas 1.punktu,
Teritorijas attīstības plānošanas likuma
25.panta pirmo daļu

Izdarīt Rīgas domes 2018.gada 11.jūlija saistošajos noteikumos Nr.46 "Eksportostas un tai piegulošās teritorijas izmantošanas un apbūves saistošie noteikumi" šādus grozījumus:

1. Izteikt 2.punktu šādā redakcijā

"2. Atzīt par spēku zaudējušu Rīgas domes 2005.gada 20.decembra saistošo noteikumu Nr.34 (Rīgas domes 2013.gada 18.jūnija saistošo noteikumu Nr.219 redakcijā) 12.pielikuma "Teritorijas, kam izstrādājami detālplānojumi" 3.punktu un 13.pielikuma "Prasības detālplānojumu izstrādei" sadaļu "Papildu prasības Eksporta ostas teritorijas detālplānojuma izstrādei", 15.pielikuma "Teritorijas plānotā (atļautā) izmantošana" daļu, kas attiecas uz lokālplānojuma teritoriju, 16.pielikuma "Stāvu skaita plāns" daļu, kas attiecas uz lokālplānojuma teritoriju, un 19.pielikuma "Meliorācijas attīstības plāns" daļu, kas attiecas uz lokālplānojuma teritoriju."

2. Papildināt saistošos noteikumus ar 3. un 4.punktu šādā redakcijā:

"3. Šie saistošie noteikumi nav attiecināmi uz būvniecības ieceres dokumentāciju, kas Būvniecības likumā un citos būvniecību reglamentējošos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā akceptēta institūcijā, kura pilda būvvaldes funkcijas (piemēram, izsniegta būvatļauja), vai iesniegta akceptam institūcijā, kura pilda būvvaldes funkcijas, pirms šo saistošo noteikumu stāšanās spēkā.

4. Eksportostas un tai piegulošās teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu 55., 80. un 81.punkts stājas spēkā 2019.gada 1.janvārī."

Rīgas domes priekšsēdētājs N.Ušakovs

 

Paskaidrojuma raksts
Rīgas domes 2018.gada 19.septembra saistošajiem noteikumiem Nr.51 "Grozījumi Rīgas domes 2018.gada 11.jūlija saistošajos noteikumos Nr.46 "Eksportostas un tai piegulošās teritorijas izmantošanas un apbūves saistošie noteikumi""

1. Īss saistošo noteikumu satura izklāsts

Rīgas dome 2018.gada 11.jūlijā apstiprināja Eksportostas un tai piegulošās teritorijas lokālplānojumu (turpmāk – Lokālplānojums) un izdeva saistošos noteikumus Nr.46 "Eksportostas un tai piegulošās teritorijas izmantošanas un apbūves saistošie noteikumi" (turpmāk – SN46).

Saistošo noteikumu grozījumi paredz novērst neatbilstību starp SN46 2.punktu un SN46 1.pielikuma 101.punktu, kā arī papildināt saistošos noteikumus ar 3. un 4.punktu atbilstoši SN46 1.pielikuma noslēguma jautājumiem.

2. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums

Atbilstoši Teritorijas attīstības plānošanas likumam Lokālplānojums ir īstenojams pēc Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) informācijas par saistošo noteikumu īstenošanu saņemšanas. 2018.gada 19.jūlijā tika saņemta VARAM vēstule par Krievu salas lokālplānojumu, kurā vērsta uzmanība uz neprecizitātēm, kas turpmākajā procesā novēršamas, proti, noslēguma jautājumus, kuros nosaka pārejas kārtību no pastāvošā tiesiskā regulējuma uz jauno tiesisko regulējumu, nosaka pašos saistošajos noteikumos, nevis ar tiem apstiprinātajos apbūves noteikumos. Saistošo noteikumu grozījumi tiek veikti preventīvi, pirms saņemts atkārtots aizrādījums no VARAM.

3. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz pašvaldības budžetu

Nav.

4. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Nav.

5. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz administratīvajām procedūrām

Saistošo noteikumu piemērošanā var vērsties Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā un Rīgas pilsētas būvvaldē.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Nav notikušas.

Rīgas domes priekšsēdētājs N.Ušakovs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!