• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Liepājas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Liepājas pilsētas domes 2017. gada 9. novembra saistošie noteikumi Nr. 22 "Grozījums Liepājas pilsētas domes 2013.gada 14.novembra saistošajos noteikumos Nr.45 "Par veselības aprūpes pabalstu"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 29.11.2017., Nr. 236 https://www.vestnesis.lv/op/2017/236.13

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

29.11.2017., Nr. 236

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Liepājas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 22

Pieņemts: 09.11.2017.

OP numurs: 2017/236.13

2017/236.13
RĪKI

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 6 Visi

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.22

Liepājā 2017.gada 9.novembrī (prot. Nr.14, 2.§)

Grozījums Liepājas pilsētas domes 2013.gada 14.novembra saistošajos noteikumos Nr.45 "Par veselības aprūpes pabalstu"

Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un sociālās
palīdzības likuma 35.panta trešo un ceturto daļu un
likuma "Par pašvaldībām" 43.panta trešo daļu

Izdarīt Liepājas pilsētas domes 2013.gada 14.novembra saistošajos noteikumos Nr.45 "PAR VESELĪBAS APRŪPES PABALSTU" (Latvijas Vēstnesis, 2013, 248. nr.; 2016, 129. nr.) grozījumu un papildināt noteikumus ar 5.7. un 5.8.apakšpunktu šādā redakcijā:

"5.7. ģimenei, kurā kopā dzīvo valsts vecuma pensijas saņemšanai nepieciešamo vecumu sasniegušas personas un nestrādājošas personas ar invaliditāti, un kurai noteikts maznodrošinātas ģimenes statuss saskaņā ar normatīvajiem aktiem;

5.8. ģimenei, kura audzina aizbildnībā esošu bērnu un kuras pilngadīgie locekļi ir valsts vecuma pensijas saņemšanai nepieciešamo vecumu sasniegušas personas vai nestrādājošas personas ar invaliditāti, un kurai noteikts maznodrošinātas ģimenes statuss saskaņā ar normatīvajiem aktiem".

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs U.Sesks

 

Saistošo noteikumu "Grozījums Liepājas pilsētas domes 2013.gada 14.novembra saistošajos noteikumos Nr.45 "Par veselības aprūpes pabalstu""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Veselības aprūpes pabalsta piešķiršanas kārtību Liepājas pašvaldībā nosaka Liepājas pilsētas domes 2013.gada 14.novembra saistošie noteikumi Nr.45 "PAR VESELĪBAS APRŪPES PABALSTU", turpmāk – noteikumi.

Liepājas pilsētas domes Sociālo lietu komisija ir ierosinājusi paplašināt veselības aprūpes pabalsta saņēmēju loku, paredzot tiesības saņemt pabalstu arī ģimenēm, kurās kopā dzīvo pensijas vecuma persona un persona ar invaliditāti darbspējas vecumā, jo nereti šādās mājsaimniecībās ienākumi ir mazāki kā kopā dzīvojošu pensionāru ģimenes ienākumi, un kuri atbilstoši noteikumiem var saņemt veselības aprūpes pabalstu.

Papildus ir nepieciešams nodrošināt atbalstu maznodrošinātām kopā dzīvojošu pensionāru un nestrādājošu personu ar invaliditāti ģimenēm, kuras audzina aizbildnībā esošu bērnu.

Ņemot vērā minēto, ir nepieciešams apstiprināt noteikumu grozījumu projektu, turpmāk – projekts.

2. Īss projekta satura izklāsts Noteikumu projekts paredz, ka veselības aprūpes pabalstu varēs saņemt šādas maznodrošinātas ģimenes:

– kurās kopā dzīvo valsts vecuma pensijas saņemšanai nepieciešamo vecumu sasniegušas personas un nestrādājošas personas ar invaliditāti;

– kuras audzina aizbildnībā esošu bērnu un pilngadīgie ģimenes locekļi ir valsts vecuma pensijas saņemšanai nepieciešamo vecumu sasniegušas personas vai nestrādājošas personas ar invaliditāti.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Veselības aprūpes pabalsta izmaksai nepieciešamie līdzekļi ieplānoti Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes "Liepājas pilsētas Domes Sociālais dienests" 2018.gada budžeta projektā.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sociāli ekonomisko stāvokli (uzņēmējdarbības vidi) pašvaldības teritorijā Projekts dos iespēju pašvaldībai palīdzēt plašākam maznodrošinātu personu lokam, daļēji kompensējot izdevumus par veselības aprūpi.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās Liepājas pilsētas pašvaldības iestāde "Liepājas pilsētas Domes Sociālais dienests".
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav notikušas.

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs U.Sesks

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!