• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Uzaicinājumi uz tiesu
Tiesa sagatavo un publicē paziņojumu ar aicinājumu ierasties tiesā procesa dalībnieku, kuram nav deklarētās dzīvesvietas un viņa dzīvesvieta nav zināma. Aicinājuma saturs ir atbilstošs tiesas pavēstes saturam. Tiesa var izskatīt lietu bez atbildētāja piedalīšanās, ja pagājis ne mazāk kā viens mēnesis no aicinājuma publikācijas dienas oficiālajā izdevumā. Ja lieta tiek izskatīta rakstveida procesā, savlaicīgi lietas dalībniekam, kuram nav deklarētās dzīvesvietas un viņa dzīvesvieta nav zināma, paziņo datumu, kad lēmuma norakstu varēs saņemt tiesas kancelejā.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Oficiālais paziņojums (OP 2017/170.UT5): uzaicinājums uz tiesu. Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 28.08.2017., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/op/2017/170.UT5

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzaicinājumi uz tiesu

Rēzeknes tiesas lietvedībā atrodas civillieta Nr. C26159317 Aleksandra Dubkova, prasībā pret Allu Dubkovu (dzim. 1959.gada 17.martā) par laulības šķiršanu. Tiesa uzaicina ALLU DUBKOVU (dzim. 1959.gada 17.martā) ierasties uz tiesas sēdi 2017.gada...

Vēl šajā numurā

28.08.2017., Nr. 170

OP 2017/170.UT5
RĪKI

Uzaicinājumi uz tiesu: Šajā laidienā 6 Pēdējās nedēļas laikā 29 Visi

OFICIĀLAIS PAZIŅOJUMS

Uzaicinājums uz tiesu

Uzaicinājums uz tiesu

Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesā 2017. gada 18. augustā ierosināta civillieta Unas Grīnbergas prasībā pret Ivo Kārkliņu-Jurševski par uzturlīdzekļu piedziņu.

No Vienotās migrācijas informācijas sistēmas datubāzes izriet, ka Ivo Kārkliņam-Jurševskim nav deklarētās dzīvesvietas adreses, kā arī tiesas rīcībā nav informācijas par Ivo Kārkliņa-Jurševska pēdējo zināmo dzīvesvietas adresi.

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 59. panta pirmo daļu atbildētajam paziņo par lietas ierosināšanu un izskatīšanu ar publikāciju oficiālajā izdevumā"Latvijas Vēstnesis".

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 148. panta pirmo daļu tiesa nosaka rakstveida paskaidrojuma par minēto prasības pieteikumu iesniegšanas termiņu 15 dienas no publikācijas ievietošanas izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Paskaidrojumos Ivo Kārkliņam-Jurševskim jānorāda:

1) vai atzīstat prasību;

2) savi iebildumi pret prasību un to pamatojums;

3) pierādījumi, kas apstiprina jūsu iebildumus pret prasību un to pamatojums, kā arī likums, uz kuriem tie pamatoti;

4) lūgumi par pierādījumu pieņemšanu vai to izprasīšanu;

5) citi apstākļi, kurus uzskatāt par nozīmīgiem lietas izskatīšanā;

6) elektroniskā pasta adresi saziņai ar tiesu un, ja jūs esat reģistrējuši savu dalību tiešsaistes sistēmā, ietver arī norādi par reģistrēšanos, ja piekrītat elektroniskajai saziņai ar tiesu;

7) ja atbildētāja pārstāvis ir zvērināts advokāts, papildus jānorāda zvērināta advokāta elektroniskā pasta adrese;

8) vai piekrītat izmantot mediāciju.

Paskaidrojumiem pievienojami tā noraksti atbilstoši lietas dalībnieku skaitam un rakstveida pierādījumi, kas apstiprina apstākļus, uz kuriem pamatoti iebildumi.

Vienlaikus tiesa informē, ka saskaņā ar Civilprocesa likuma 148. panta 1.3 daļu strīdu iespējams risināt, izmantojot mediāciju. Ja abas puses vienojas par strīda risināšanu izmantojot mediāciju, par to tiesai jāpaziņo līdz 2017. gada 15. septembrim.

Ja lietas dalībnieks bez attaisnojoša iemesla tiesneša noteiktajā termiņā neiesniedz paskaidrojumus vai neatbild uz tiesneša pieprasījumu, tiesnesis, saskaņā ar Civilprocesa likuma 150. panta pirmo daļu, var uzlikt naudas sodu līdz 150,00 euro.

Vienlaikus informēju, ka tiesvedība notiek valsts valodā un lietas dalībniekam, kurš nepārvalda valsts valodu, saskaņā ar Civilprocesa likuma 74. panta septītās daļas 2.1 punktu ir pienākums pašam nodrošināt tulka palīdzību, izņemot šajā likumā noteiktos gadījumus, tajā skaitā nodrošināt tulka palīdzību arī ekspertiem vai lieciniekiem, kas izsaukti pēc viņa lūguma, ja eksperts vai liecinieks nepārvalda tiesvedības valodu.

Lietas dalībniekiem, kuri lietā saņem valsts nodrošināto juridisko palīdzību vai ir atbrīvoti no tiesas izdevumu samaksas, tiesa nodrošina tiesības iepazīties ar lietas materiāliem un piedalīties procesuālajās darbībās, izmantojot tulka palīdzību, ja viņi nepārvalda tiesvedības valodu.

Informācija par turpmāko tiesvedības gaitu civillietā pieejama internetā Latvijas tiesu portālā www.manas.tiesas.lv, sadaļā "Tiesvedības gaita", ievadot civillietas numuru.

Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa uzaicina IVO KĀRKLIŅU-JURŠEVSKI, dzim. 1974. gada 27. jūnijā, kura pēdējā zināmā deklarētā dzīvesvietas adrese bijusi Mērsraga novadā, ierasties 2017. gada 12. oktobrī plkst. 10.00 Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesā Daugavgrīvas ielā 58, Rīgā, LV-1007, 2. stāvā, 213. tiesas telpā, kā atbildētāju civillietā Unas Grīnbergas prasībā pret Ivo Kārkliņu-Jurševski. Neierašanās gadījumā lieta tiks izskatīta bez atbildētāja klātbūtnes.

Oficiālie paziņojumi:

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!