• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Konkurences padome
Konkurences padome publicē pieņemtos lēmumus par tirgus dalībnieku apvienošanos, par pārkāpuma konstatēšanu un naudas soda uzlikšanu, par tirgus dalībnieku paziņoto vienošanos, par dominējoša stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu u.c.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Konkurences padomes 2017. gada 12. janvāra lēmums Nr. 1 "Par lietas izpētes izbeigšanu". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 20.01.2017., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/op/2017/17.8

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas lēmums Nr. 8

Par sabiedrības ar ierobežotu atbildību "ALAAS" sadzīves atkritumu apglabāšanas pakalpojuma tarifu

Vēl šajā numurā

20.01.2017., Nr. 17

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Konkurences padome

Veids: lēmums

Numurs: 1

Pieņemts: 12.01.2017.

OP numurs: 2017/17.8

2017/17.8
RĪKI

Konkurences padomes lēmumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Konkurences padomes lēmums Nr.1

Rīgā 2017.gada 12.janvārī (prot. Nr.3, 4.§)

Par lietas izpētes izbeigšanu

Lieta Nr.KL/5-3/16/2
Par Konkurences likuma 11.panta pirmajā daļā noteiktā aizlieguma pārkāpumu SIA "ABC Software" un SIA "DPA" darbībās

Konkurences padome 28.01.2016., pamatojoties uz Konkurences likuma 8.panta pirmās daļas 1.punktu un 22.panta 2.punktu, ierosināja lietu Nr.KL\5-3\16\2 "Par Konkurences likuma 11.panta pirmajā daļā noteiktā aizlieguma pārkāpumu SIA "ABC Software" un SIA "DPA" darbībās" (turpmāk – Lieta).

Lietas izpētes ietvaros Konkurences padome ieguva informāciju, lai pārbaudītu, vai SIA "ABC Software" un SIA "DPA" darbībās ir konstatējamas Konkurences likuma 11.panta pirmajā daļā noteiktā vienošanās aizlieguma pārkāpuma tiesiskā sastāva pazīmes, piedaloties iepirkumos par informācijas sistēmu uzturēšanu un licenču piegādi.

SIA "ABC Software" ir ierakstīta komercreģistrā 16.04.2003. (vienotais reģ. Nr.40003627089) un tās juridiskā adrese ir Turaidas iela 10, Rīga.

SIA "DPA" ir Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā reģistrēta 23.07.1997., ierakstīta komercreģistrā 23.02.2004. (vienotais reģ. Nr.40003351675), tās juridiskā adrese ir Elizabetes iela 75, Rīga.

Izvērtējot Lietas materiālus, Konkurences padome

konstatēja:

Konkurences likuma 11.panta pirmajā daļā noteikts, ka ir aizliegtas un kopš noslēgšanas brīža spēkā neesošas tirgus dalībnieku vienošanās, kuru mērķis vai sekas ir konkurences kavēšana, ierobežošana vai deformēšana Latvijas teritorijā, to skaitā vienošanās par tiešu vai netiešu cenu vai tarifu noteikšanu jebkādā veidā vai to veidošanas noteikumiem, kā arī par tādas informācijas apmaiņu, kura attiecas uz cenām vai realizācijas noteikumiem (1.punkts); piedalīšanos vai nepiedalīšanos konkursos vai izsolēs vai par šīs darbības (bezdarbības) noteikumiem, izņemot gadījumus, kad konkurenti publiski darījuši zināmu kopīgu piedāvājumu un šā piedāvājuma mērķis nav kavēt, ierobežot vai deformēt konkurenci (5.punkts).

Pārbaudot un izvērtējot Lietas materiālus – pretendentu piedāvājumus Nodrošinājuma valsts aģentūras atklātajā konkursā Nr.IeM NVA 2013/20 "Informācijas centra Informācijas sistēmu uzturēšana uz četriem gadiem", atklātajā konkursā Nr.VRAA/20152/57/ERAF/AK "Standartprogrammatūras licenču piegāde ERAF finansēto projektu lietojamprogrammatūras darbināšanai" un Iekšlietu ministrijas Informācijas centra atklātajā konkursā "Biometrijas datu apstrādes sistēmas izstrāde un piegāde", Konkurences likuma 9.panta piektās daļas 4.punktā noteikto procesuālo darbību laikā iegūto informāciju, papildus iegūto informāciju no Lietas dalībniekiem, kā arī no Nodrošinājuma valsts aģentūras, Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra, Valsts ieņēmumu dienesta, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes, Konkurences padome secina, ka Lietā iegūtie pierādījumi nav pietiekami, lai konstatētu Konkurences likuma 11.panta pirmajā daļā noteiktā aizlieguma pārkāpumu SIA "ABC Software" un SIA "DPA" darbībās, piedaloties iepirkumos par informācijas sistēmu uzturēšanu un licenču piegādi.

Ņemot vērā minēto un pamatojoties uz Konkurences likuma 8.panta pirmās daļas 4.punktu, 11.panta pirmo daļu un Administratīvā likuma 63.panta pirmās daļas 4.punktu, Konkurences padome

nolēma:

izbeigt lietas Nr.KL/5-3/16/2 "Par Konkurences likuma 11.panta pirmajā daļā noteiktā aizlieguma pārkāpumu SIA "ABC Software" un SIA "DPA" darbībās" izpēti.

Saskaņā ar Konkurences likuma 8.panta otro daļu Konkurences padomes lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā viena mēneša laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas.

Konkurences padomes priekšsēdētāja S.Ābrama

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!