• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Uzaicinājumi uz tiesu
Tiesa sagatavo un publicē paziņojumu ar aicinājumu ierasties tiesā procesa dalībnieku, kuram nav deklarētās dzīvesvietas un viņa dzīvesvieta nav zināma. Aicinājuma saturs ir atbilstošs tiesas pavēstes saturam. Tiesa var izskatīt lietu bez atbildētāja piedalīšanās, ja pagājis ne mazāk kā viens mēnesis no aicinājuma publikācijas dienas oficiālajā izdevumā. Ja lieta tiek izskatīta rakstveida procesā, savlaicīgi lietas dalībniekam, kuram nav deklarētās dzīvesvietas un viņa dzīvesvieta nav zināma, paziņo datumu, kad lēmuma norakstu varēs saņemt tiesas kancelejā.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Oficiālais paziņojums (OP 2017/149.UT8): uzaicinājums uz tiesu. Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 28.07.2017., Nr. 149 https://www.vestnesis.lv/op/2017/149.UT8

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzaicinājumi uz tiesu

OĻEGS TAŅEVS, tiek aicināts ierasties uz tiesas sēdi 2017.gada 31.oktobrī plkst. 12.00 Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesā Jēzusbaznīcas ielā 6, Rīgā, 5.stāvā, 517.zālē, kā atbildētājs civillietā Nr.C32228916 prasībā pret Oļegu...

Vēl šajā numurā

28.07.2017., Nr. 149

OP 2017/149.UT8
RĪKI

Uzaicinājumi uz tiesu: Šajā laidienā 11 Pēdējās nedēļas laikā 51 Visi

OFICIĀLAIS PAZIŅOJUMS

Uzaicinājums uz tiesu

Uzaicinājums uz tiesu

Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesā 2017.gada 29.maijā ierosināta civillieta SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" maza apmēra prasībā pret Tatjanu Boroviku par naudas piedziņu. Prasītāja lūdz tiesu piedzīt no TATJANAS BOROVIKAS, dzim. 21.11.1963., par labu prasītājai pamatparādu 1228,16 EUR (viens tūkstotis divi simti divdesmit astoņi euro un 16 centi), likumiskos procentus 17,38 EUR (septiņpadsmit euro un 38 centi), samaksāto valsts nodevu 186,83 EUR (viens simts astoņdesmit seši euro un 83 centi), ar lietas izskatīšanu saistītos izdevumus 3,30 EUR (trīs euro un 30 centi), kopā 1435,67 EUR (viens tūkstotis četri simti trīsdesmit pieci euro un 67 centi) un atzīt prasītājam tiesības par laiku līdz sprieduma izpildei saņemt likumiskos procentus 6% (sešus procentus) gadā no nenomaksātās pamatparāda summas. 2017.gada 5.jūnijā Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa nosūtīja Tieslietu ministrijai lūgumu par dokumentu izsniegšanu atbildētājai Tatjanai Borovikai uz prasītājas norādīto adresi Krievijas Federācijā, Ševčenko iela 55-31, Feodosija, kompetentai Krievijas Federācijas institūcijai, saskaņā ar "Līgumu starp Latvijas Republikas un Krievijas Federāciju par tiesisko palīdzību un tiesiskajām attiecībām civilajās, ģimenes un krimināllietās". 2017.gada 12.jūnijā saņemta Tieslietu Ministrijas atbilde par lūguma izpildes neiespējamību, jo norādītā adrese atrodas Ukrainā, Krimas pussalā. Ukrainas Tieslietu ministrija neizpilda lūgumus par dokumentu izsniegšanu Krimas pussalā, jo šajā teritorijā nepastāv leģitīmi valsts varas orgāni un Ukraina šobrīd neveic savas pilnvaras sakarā ar pretterorisma operācijas veikšanu. Ņemot vērā minēto, tiesas dokumentu izsniegšana Krimā nav juridiski iespējama. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 59.panta pirmo daļu atbildētajam paziņo par lietas ierosināšanu un izskatīšanu ar publikāciju oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis". Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.21 panta pirmo daļu tiesa nosaka rakstveida paskaidrojuma par minēto prasības pieteikumu iesniegšanas termiņu 30 dienas no publikācijas ievietošanas izdevumā "Latvijas Vēstnesis". Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.21 panta otro daļu tiesa informē, ka paskaidrojuma neiesniegšana nav šķērslis sprieduma taisīšanai lietā, kā arī atbildētāja var lūgt lietas iztiesāšanu tiesas sēdē.

Atbilstoši Civilprocesa likuma 250.22 panta pirmajai daļai tiesa izskaidro, ka pusēm ir šādas civilprocesuālās tiesības:

1) iepazīties ar lietas materiāliem, izdarīt no tiem izrakstus un izgatavot kopijas;

2) piedalīties tiesas sēdē, ja lieta tiek izskatīta tiesas sēdē;

3) pieteikt noraidījumus;

4) iesniegt pierādījumus;

5) piedalīties pierādījumu pārbaudīšanā;

6) pieteikt lūgumus;

7) dot tiesai mutvārdu un rakstveida paskaidrojumus;

8) izteikt savus argumentus un apsvērumus;

9) celt iebildumus pret citu lietas dalībnieku lūgumiem, argumentiem un apsvērumiem;

10) pārsūdzēt tiesas spriedumus un lēmumus;

11) saņemt spriedumu, lēmumu un citu lietā esošo dokumentu norakstus, kā arī izmantot citas procesuālās tiesības, kuras tām piešķirtas ar šo likumu.

Prasītājs turklāt ir tiesīgs:

1) pilnīgi vai daļēji atteikties no prasības;

2) samazināt prasījumu apmēru;

3) rakstveidā grozīt prasības pamatu vai priekšmetu vai palielināt prasījumu apmēru, iekams nav uzsākta lietas izskatīšana pēc būtības (šā likuma 163.pants).

Atbildētājs ir tiesīgs pilnīgi vai daļēji atzīt prasību, celt iebildumus pret prasību vai celt pretprasību.

Vienlaikus tiesa informē, ka saskaņā ar Civilprocesa likuma 148.panta (13) daļu strīdu iespējams risināt arī izmantojot mediāciju. Ja abas puses vienojas par strīda risināšanu izmantojot mediāciju, par to tiesai jāpaziņo. Atbilstoši Civilprocesa likuma 250.22 panta pirmajai daļai tiesa paziņo, ka lietu izskatīs Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesas tiesnese I.Zelmene un ka pusēm ir tiesības pieteikt noraidījumu tiesnesim. Informācija par turpmāko tiesvedības gaitu civillietā pieejama internetā Latvijas tiesu portālā www.tiesas.lv, sadaļā Tiesvedības gaita, ievadot civillietas numuru.

Paziņojam atbildētājai Tatjanai Borovikai, dzim. 1963.gada 21.novembrī, kuras pēdējā zināmā dzīvevieta ir Scevchenko iela 55-31, Feodosija, Ukraina, 298112, ka 2018.gada 5.februārī tiesnese I.Zelmene izskatīs SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" maza apmēra prasību pret Tatjanu Boroviku par naudas piedziņu civillietā Nr. C68390217 rakstveida procesā (bez lietas dalībnieku piedalīšanās). Atbildētājai Tatjanai Borovikai ir Civilprocesa likuma 74.pantā un Civilprocesa likuma 30.3 nodaļā noteiktās procesuālās tiesības, tai skaitā pieteikt noraidījumu tiesnesim, lūgt lietas iztiesāšanu tiesas sēdē. Civilprocesa likumā minētās civilprocesuālās tiesības, kas saistītas ar lietas sagatavošanu iztiesāšanai, puses ir tiesīgas izmantot ne vēlāk kā septiņas dienas pirms lietas izskatīšanas. Lietā pieņemto tiesas spriedumu atbildētāja Tatjana Borovika varēs saņemt, sākot no 2018.gada 12.februāra, Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesas kancelejā.

Oficiālie paziņojumi:

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!