• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2017. gada 25. jūlija noteikumi Nr. 423 "Grozījumi Ministru kabineta 2016. gada 10. maija noteikumos Nr. 293 "Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 1.2.1. specifiskā atbalsta mērķa "Palielināt privātā sektora investīcijas P&A" 1.2.1.4. pasākuma "Atbalsts jaunu produktu ieviešanai ražošanā" īstenošanas noteikumi"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 27.07.2017., Nr. 148 https://www.vestnesis.lv/op/2017/148.4

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 424

Grozījumi Ministru kabineta 2013. gada 21. maija noteikumos Nr. 280 "Noteikumi par darbības programmas "Uzņēmējdarbība un inovācijas" papildinājuma 2.3.2.2.2. apakšaktivitāti "Atbalsts ieguldījumiem ražošanas telpu izveidei vai rekonstrukcijai""

Vēl šajā numurā

27.07.2017., Nr. 148

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 423

Pieņemts: 25.07.2017.

OP numurs: 2017/148.4

2017/148.4
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 14 Pēdējās nedēļas laikā 6 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 423

Rīgā 2017. gada 25. jūlijā (prot. Nr. 37 4. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2016. gada 10. maija noteikumos Nr. 293 "Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 1.2.1. specifiskā atbalsta mērķa "Palielināt privātā sektora investīcijas P&A" 1.2.1.4. pasākuma "Atbalsts jaunu produktu ieviešanai ražošanā" īstenošanas noteikumi"

Izdoti saskaņā ar Eiropas Savienības struktūrfondu
un Kohēzijas fonda 2014.–2020. gada plānošanas perioda
vadības likuma 20. panta 13. punktu

Izdarīt Ministru kabineta 2016. gada 10. maija noteikumos Nr. 293 "Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 1.2.1. specifiskā atbalsta mērķa "Palielināt privātā sektora investīcijas P&A" 1.2.1.4. pasākuma "Atbalsts jaunu produktu ieviešanai ražošanā" īstenošanas noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 2016, 99. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 8. punktu šādā redakcijā:

"8. Pasākumam plānotais kopējais attiecināmais finansējums ir 70 588 235 euro, tai skaitā publiskais finansējums – Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 60 000 000 euro apmērā un privātais finansējums vismaz 10 588 235 euro apmērā. Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums pieejams:

8.1. projektu iesniegumu atlases pirmās kārtas ietvaros – 25 803 589 euro apmērā;

8.2. projektu iesniegumu atlases otrās kārtas ietvaros – 34 196 411 euro apmērā."

2. Aizstāt 9. punktā skaitli "1 000 000" ar skaitli "500 000".

3. Aizstāt 10. punktā vārdus "vienai projekta iesniedzēja saistīto personu grupai" ar vārdiem "vienam projekta iesniegumam".

4. Izteikt 17. un 18. punktu šādā redakcijā:

"17. Projekta iesniegumā skaidro, kādas pētniecības un attīstības darbības projekta iesniedzējs vai tā saistītās personas ir veikušas pēdējā gada laikā pirms projekta iesniegšanas, lai definētu hipotētiskās prasības eksperimentālajai tehnoloģijai un tās komponentiem vai iekārtām. Veiktās pētniecības un attīstības darbības apliecina ar projektu iesniegumu atlases nolikumā minētajiem dokumentiem.

18. Sadarbības iestāde, lai pārliecinātos par projektu iesniegumu atbilstību šo noteikumu 15., 17. un 28. punktā minētajiem nosacījumiem, nodrošina atbilstošu Eiropas Komisijas ekspertu datubāzē iekļautu ekspertu piesaisti, izmantojot šādus atlases kritērijus:

18.1. ekspertam ir doktora grāds;

18.2. eksperta kvalifikācija atbilst konkrētā projekta iesnieguma nozares apakšnozarei;

18.3. ekspertam ir atbilstoša profesionāla pieredze un kompetence, kas noteikta atlases nolikumā."

5. Papildināt noteikumus ar 18.punktu šādā redakcijā:

"18.1 Sadarbības iestādei, lai pārliecinātos par projektu iesniegumu atbilstību šo noteikumu 30. punktā minētajiem nosacījumiem, ir tiesības piesaistīt ekspertus. Projektu iesniegumu izvērtēšanā piedalās vismaz divi nozares eksperti atbilstoši projektu iesniegumu atlases nolikumā minētajai kārtībai."

6. Aizstāt 45. punkta ievaddaļā vārdus "vienu no šādiem finansējuma pieejamību apliecinošiem dokumentiem" ar vārdiem "vienu vai vairākus šādus finansējuma pieejamību apliecinošus dokumentus".

7. Izteikt 46. punktu šādā redakcijā:

"46. Šo noteikumu 45.2. un 45.3. apakšpunktā norādītos finansējuma pieejamību apliecinošos dokumentus var iesniegt katru par daļu no projekta kopējām izmaksām, bet katrs no tiem nedrīkst pārsniegt pēdējā noslēgtajā gada pārskatā norādītā pašu kapitāla apmēru, ja projekta iesniedzēja un saistītās personas pēdējā noslēgtajā gada pārskatā norādītais pašu kapitāls kopā veido vismaz 100 % no projekta kopējām izmaksām."

8. Aizstāt 51. punktā vārdu "trīs" ar vārdu "četrus".

9. Izteikt 52. punkta ievaddaļas pirmo teikumu šādā redakcijā:

"Projekta mērķis ir sasniegts un projekts ir pabeigts, kad eksperimentālā tehnoloģija ir izgatavota, nogādāta Latvijā, uzstādīta projekta iesniegumā norādītajā projekta īstenošanas vietā, ir darba kārtībā un pieņemta ekspluatācijā, ir finansējuma saņēmēja īpašumā, pilnībā apmaksāta un tiek izmantota projektā paredzētās saimnieciskās darbības veikšanai atbilstoši projekta iesniegumam."

10. Izteikt 57. punktu šādā redakcijā:

"57. Pēc projekta īstenošanas finansējuma saņēmējs sadarbības iestādē iesniedz informāciju par to, kādas darbības īstenotas, lai veicinātu vides piesārņojuma mazināšanos, un kādi rādītāji ir sasniegti, kā arī informē par rādītāja "Ieguldītais finansējums ekoinovācijās" faktiski sasniegtajām vērtībām."

11. Papildināt noteikumus ar 59.punktu šādā redakcijā:

"59.1 Finansējuma saņēmējam ir pieejams avansa maksājums, ja finansējuma saņēmējs ir atvēris kontu Valsts kasē vai darījumu kontu Latvijas Republikā reģistrētā kredītiestādē, vai kontu Latvijas Republikā reģistrētā kredītiestādē un iesniedzis kredītiestādes garantiju par avansa summu."

12. Izteikt 62. un 63. punktu šādā redakcijā:

"62. Attiecināmajās izmaksās iekļauj tikai tos ilgtermiņa ieguldījumus, par kuriem dienā, kad finansējuma saņēmējs iesniedz sadarbības iestādē noslēguma maksājuma pieprasījumu, finansējuma saņēmējs ir pilnā apmērā samaksājis, kuri ir finansējuma saņēmēja īpašumā projekta iesniegumā norādītajā projekta īstenošanas vietā Latvijā un tiek izmantoti projektā paredzētās saimnieciskās darbības veikšanai.

63. Starpposma attiecināmajās izmaksās var iekļaut arī atbilstoši projekta iesniegumam faktiski veiktos izdevumus par ilgtermiņa ieguldījumiem, kas vēl nav finansējuma saņēmēja īpašumā, ja par starpposma maksājuma pieprasījumā norādīto attiecīgo ilgtermiņa ieguldījumu finansējuma apmēru ir iesniegta Eiropas Savienībā reģistrētas kredītiestādes pirmā pieprasījuma garantija, ka ilgtermiņa ieguldījumi noslēguma maksājuma pieprasījuma iesniegšanas dienā būs pilnā apmērā samaksāti, būs finansējuma saņēmēja īpašumā projekta iesniegumā norādītajā projekta īstenošanas vietā Latvijā un tiks izmantoti projektā paredzētās saimnieciskās darbības veikšanai. Kredītiestādes pirmā pieprasījuma garantijas termiņš ir vismaz divi mēneši pēc līgumā par projekta īstenošanu paredzētā projekta īstenošanas beigu datuma."

13. Papildināt noteikumus ar 67.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"67.3. ja projekta iesniedzējs pēc projekta iesnieguma apstiprināšanas atsakās slēgt līgumu par projekta īstenošanu."

14. Izteikt 73. punktu šādā redakcijā:

"73. Pasākuma ietvaros sniegto atbalstu saskaņā ar Komisijas regulas Nr. 651/2014 8. panta 3. punktu var apvienot ar atbalstu vienām un tām pašām attiecināmajām izmaksām, kas sniegts citā valsts atbalsta programmā vai individuālā atbalsta projektā (tai skaitā var apvienot ar citā valsts atbalsta programmā vai individuālā atbalsta projektā sniegto de minimis atbalstu), nepārsniedzot maksimāli pieļaujamo reģionālā atbalsta finansējuma intensitāti:

73.1. sīkajiem (mikro) vai mazajiem komersantiem – 55 %;

73.2. vidējiem komersantiem – 45 %;

73.3. lielajiem komersantiem – 35 %."

15. Papildināt noteikumus ar 73.punktu šādā redakcijā:

"73.1 Ja atbalstu pasākuma ietvaros apvieno ar atbalstu citā valsts atbalsta programmā vai individuālā atbalsta projektā, tad, ievērojot Eiropas Parlamenta un Padomes 2013. gada 17. decembra Regulas Nr. 1303/2013, ar ko paredz kopīgus noteikumus par Eiropas Reģionālās attīstības fondu, Eiropas Sociālo fondu, Kohēzijas fondu, Eiropas Lauksaimniecības fondu lauku attīstībai un Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fondu un vispārīgus noteikumus par Eiropas Reģionālās attīstības fondu, Eiropas Sociālo fondu, Kohēzijas fondu un Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fondu un atceļ Padomes Regulu (EK) Nr. 1083/2006, 37. panta 9. punktu, projekta iesniegumā paredzētās atbalstāmās darbības var uzsākt tikai pēc tam, kad visas iesaistītās institūcijas pieņēmušas lēmumu par atbalsta sniegšanu projektam."

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Ministru prezidenta biedrs,
ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!