• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Daugavpils pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Daugavpils pilsētas domes 2017. gada 21. jūnija saistošie noteikumi Nr. 23 "Grozījumi Daugavpils pilsētas domes 2007.gada 25.oktobra saistošajos noteikumos Nr.31 "Par Daugavpils pilsētas pašvaldības palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 4.07.2017., Nr. 131 https://www.vestnesis.lv/op/2017/131.2

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

04.07.2017., Nr. 131

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Daugavpils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 23

Pieņemts: 21.06.2017.

OP numurs: 2017/131.2

2017/131.2
RĪKI

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.23

Daugavpilī 2017.gada 21.jūnijā (prot. Nr.14, 28.§)

Grozījumi Daugavpils pilsētas domes 2007.gada 25.oktobra saistošajos noteikumos Nr.31 "Par Daugavpils pilsētas pašvaldības palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"
7.panta sesto daļu, 9.panta pirmās daļas 4.punktu,
14.panta pirmās daļas 1.punkta "c" apakšpunktu,
14.panta pirmās daļas 6.punktu, 14.panta septīto daļu,
15.pantu, 24.pantu,
likuma "Par sociālajiem dzīvokļiem un sociālajām dzīvojamām mājām"
5.panta ceturto daļu, 10.panta otro daļu

Izdarīt Daugavpils pilsētas domes 2007.gada 25.oktobra saistošajos noteikumos Nr.31 "Par Daugavpils pilsētas pašvaldības palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" (LV, 2007. Nr.189, 2008. Nr.165, 2010. Nr.28, 2013. Nr.169, 2014. Nr.254, 2015. Nr.33, Nr.229, Nr.254, 2016. Nr.107, Nr.188, Nr.215, 2017. Nr.57, Nr.105) šādus grozījumus:

1. Svītrot noteikumu 6.1.3.apakšpunktā vārdus "kas vecākas par deviņiem gadiem".

2. Izteikt 6.3.punktu šādā redakcijā:

"6.3. daudzbērnu ģimenēm, kuru aizgādībā ir ne mazāk kā četri nepilngadīgi bērni un kurām dzīvesvieta pēdējo piecu gadu laikā nepārtraukti deklarēta Daugavpils pilsētas administratīvajā teritorijā, ieskaitot laika periodu, kurā personas ir paziņojušas par savu dzīvesvietu ārvalstīs Iedzīvotāju reģistra likumā noteiktajā kārtībā, ar nosacījumu, ka:".

3. Svītrot noteikumu 6.3.1.apakšpunktā vārdus "kas vecākas par deviņiem gadiem".

4. Izteikt noteikumu 6.4.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"6.4.1. ģimenes locekļu dzīvesvieta pēdējo piecu gadu laikā nepārtraukti deklarēta Daugavpils pilsētas teritorijā, ieskaitot laika periodu, kurā personas ir paziņojušas par savu dzīvesvietu ārvalstīs Iedzīvotāju reģistra likumā noteiktajā kārtībā;".

5. Izteikt noteikumu 6.4.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"6.4.3. ģimenei vismaz pēdējā gada laikā Latvijā ir pastāvīgi ienākumi, kas mēnesī nepārsniedz valsts noteikto minimālās mēneša darba algas apmēru uz vienu personu;".

6. Izteikt noteikumu 6.6.1. un 6.6.2. apakšpunktus šādā redakcijā:

"6.6.1. ģimenei dzīvesvieta pēdējo desmit gadu laikā nepārtraukti deklarēta Daugavpils pilsētas teritorijā, ieskaitot laika periodu, kurā personas ir paziņojušas par savu dzīvesvietu ārvalstīs Iedzīvotāju reģistra likumā noteiktajā kārtībā;

6.6.2. ģimene vismaz piecus gadus īrē pašvaldībai piederošo vai lietojumā esošo vienistabas vai divistabu dzīvojamo telpu ar kopējo platību līdz 30 m², kura uzturēta pienācīgā kārtībā un atbilstoši īres līgumā noteiktajam ir veikts šīs telpas kārtējais remonts, vai ģimene vismaz piecus gadus dzīvo pašvaldības dzīvojamā telpā, kurā ģimenei jādzīvo vienā istabā, vai ģimene ne mazāk kā pieci gadi dzīvo Domes Sociālā dienesta Sociālajā mājā;".

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs J.Lāčplēsis

 

Daugavpils pilsētas domes 2017.gada 21.jūnija saistošo noteikumu Nr.23 "Grozījumi Daugavpils pilsētas domes 2007.gada 25.oktobra saistošajos noteikumos Nr.31 "Par Daugavpils pilsētas pašvaldības palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Atbilstoši likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 15.pantam, pašvaldības dome savos saistošajos noteikumos var noteikt arī citas personu kategorijas, kuras nav minētas šā likuma 13. un 14.pantā un kurām sniedzama palīdzība, izīrējot dzīvojamo telpu. Dzīvesvietas deklarēšanas likuma 6.panta piektā daļa noteic, ja personas dzīvesvieta ir ārvalstī, dzīvesvietas deklarēšanas pienākums ir izpildīts, ja dzīvesvietas deklarētājs sniedzis ziņas par dzīvesvietu Iedzīvotāju reģistra likumā noteiktajā kārtībā.
Atbalstot ģimenes, kuru aizgādībā ir ne mazāk kā divi nepilngadīgi bērni, kā arī veicinot personu atgriešanos no ārvalstīm Daugavpils pilsētā un jauno ģimeņu veidošanos, nepieciešami grozījumi saistošajos noteikumos, atvieglojot nosacījumus, saskaņā ar kuriem ģimenes ar bērniem nodrošināmas ar dzīvojamo telpu vispārējā kārtībā.
2. Īss projekta satura izklāsts Ar grozījumiem noteikts, ka palīdzības sniegšanai noteiktajā dzīvesvietas deklarēšanas laikā tiek ieskaitīts arī laika periods, kurā personas ir paziņojušas par savu dzīvesvietu ārvalstīs Iedzīvotāju reģistra likumā noteiktajā kārtībā, kā arī izslēgts vecuma ierobežojums vienā istabā dzīvojošām pretējā dzimuma personām.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav attiecināms.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Administratīvās procedūras netiek mainītas.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas notikušas ar ģimenēm, kuru aizgādībā ir vismaz divi nepilngadīgi bērni, atbildīgajiem speciālistiem.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs J.Lāčplēsis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!