• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2017. gada 25. maija rīkojums Nr. 258 "Par Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja reorganizāciju un tā struktūrvienības – filiāles "Jēkaba Prīmaņa Anatomijas muzejs" – nodošanu Rīgas Stradiņa universitātei". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 26.05.2017., Nr. 103 https://www.vestnesis.lv/op/2017/103.22

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

26.05.2017., Nr. 103

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 258

Pieņemts: 25.05.2017.

OP numurs: 2017/103.22

2017/103.22
RĪKI

Ministru kabineta rīkojumi: Šajā laidienā 12 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Ministru kabineta rīkojums Nr. 258

Rīgā 2017. gada 25. maijā (prot. Nr. 27 17. §)

Par Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja reorganizāciju un tā struktūrvienības – filiāles "Jēkaba Prīmaņa Anatomijas muzejs" – nodošanu Rīgas Stradiņa universitātei

1. Saskaņā ar Muzeju likuma 8. panta pirmo daļu un Valsts pārvaldes iekārtas likuma 15. panta trešās daļas 3. punktu reorganizēt veselības ministra pakļautībā esošo tiešās pārvaldes iestādi – Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeju –, atdalot no tās struktūrvienību – filiāli "Jēkaba Prīmaņa Anatomijas muzejs" (turpmāk – filiāle). Filiāli ar 2017. gada 1. jūliju nodot atvasinātajai publiskajai personai – Rīgas Stradiņa universitātei.

2. Noteikt, ka filiāles pārņemšanas mērķis ir nodrošināt Muzeju likuma 7. panta otrajā daļā minēto muzeja funkciju īstenošanu Rīgas Stradiņa universitātē.

3. Noteikt, ka Rīgas Stradiņa universitāte ir filiāles mantas, saistību, tiesību un lietvedības (arhīva) pārņēmēja.

4. Veselības ministram nedēļas laikā pēc šā rīkojuma stāšanās spēkā izveidot Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja reorganizācijas komisiju. Reorganizācijas komisijai:

4.1. nodrošināt filiāles materiālo vērtību un finanšu līdzekļu inventarizāciju, mantas vērtību un saistību apjoma noteikšanu, kā arī filiāles mantas, saistību un lietvedības (arhīva) nodošanu Rīgas Stradiņa universitātei saskaņā ar šā rīkojuma 1. punktu;

4.2. pēc muzeja krājuma priekšmetu inventarizācijas un muzeja krājuma vērtības noteikšanas organizēt muzeja krājuma priekšmetu atsavināšanu atbilstoši Ministru kabineta 2006. gada 21. novembra noteikumu Nr. 956 "Noteikumi par Nacionālo muzeju krājumu" 32. punktā noteiktajai kārtībai.

5. Noteikt, ka filiāles muzeja krājuma īpašuma tiesības Rīgas Stradiņa universitātei nodod uz laiku, kamēr Rīgas Stradiņa universitāte nodrošina tā izmantošanu Muzeju likuma 7. panta otrajā daļā minēto muzeja funkciju īstenošanai. Ja Rīgas Stradiņa universitāte izbeidz minēto funkciju īstenošanu, filiāles muzeja krājumu nodot valsts īpašumā.

6. Ar reorganizāciju saistītos izdevumus segt no Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejam 2017. gadam piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem.

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Veselības ministra vietā –
aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!