Šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Uzzināt vairāk.

Sapratu
  • Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī.
Ministru kabineta izdotos tiesību aktus publicēšanai nosūta Valsts kanceleja. Tie publicējami parasti divu darbdienu laikā pēc dokumenta saņemšanas.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2016. gada 17. maija noteikumi Nr. 301 "Noteikumi par maksimāli pieļaujamo transtaukskābju daudzumu pārtikas produktos". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 19.05.2016., Nr. 96 https://www.vestnesis.lv/op/2016/96.10

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 302

Grozījumi Ministru kabineta 2014. gada 16. septembra noteikumos Nr. 547 "Dabas parka "Sauka" individuālie aizsardzības un izmantošanas noteikumi"

Vēl šajā numurā

19.05.2016., Nr. 96

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 301

Pieņemts: 17.05.2016.

OP numurs: 2016/96.10

2016/96.10
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 14 Pēdējās nedēļas laikā 5 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 301

Rīgā 2016. gada 17. maijā (prot. Nr. 23 20. §)

Noteikumi par maksimāli pieļaujamo transtaukskābju daudzumu pārtikas produktos

Izdoti saskaņā ar
Pārtikas aprites uzraudzības likuma
4. panta septiņpadsmito daļu

1. Noteikumi nosaka maksimāli pieļaujamo transtaukskābju daudzumu pārtikas produktos, kas ražoti Latvijā, tai skaitā sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos, ievesti no citām Eiropas Savienības dalībvalstīm un Eiropas Ekonomikas zonas valstīm vai trešajām valstīm un paredzēti izplatīšanai Latvijā.

2. Noteikumu prasības piemēro pārtikas produktiem, kuru sastāvā ir transtaukskābes, kas radušās šādos pārtikas ražošanas tehnoloģiskajos procesos:

2.1. hidrogenējot eļļu;

2.2. spiežot eļļu augstā temperatūrā;

2.3. pārtikas produktus cepot un karsējot eļļā;

2.4. cepot un grilējot taukus saturošus pārtikas produktus.

3. Noteikumu prasības nepiemēro dzīvnieku izcelsmes taukiem un produktiem, kuru sastāvā transtaukskābes radušās dabiski un nav pievienotas pārtikas ražošanas procesā.

4. Maksimāli pieļaujamais transtaukskābju daudzums pārtikas produktos nedrīkst pārsniegt 2 g uz 100 g kopējā tauku daudzuma, izņemot šo noteikumu 5. un 6. punktā minētos pārtikas produktus.

5. Maksimāli pieļaujamais transtaukskābju daudzums pārtikas produktos, kuros kopējais tauku daudzums ir mazāks par 3 %, nedrīkst pārsniegt 10 g uz 100 g kopējā tauku daudzuma.

6. Maksimāli pieļaujamais transtaukskābju daudzums pārtikas produktos, kuros kopējais tauku daudzums ir no 3 % līdz 20 %, nedrīkst pārsniegt 4 g uz 100 g kopējā tauku daudzuma.

7. Pārtikas produktus, kuros pārsniegts šo noteikumu 4., 5. vai 6. punktā noteiktais maksimāli pieļaujamais transtaukskābju daudzums, var izplatīt Latvijā līdz 2018. gada 1. jūnijam.

Informatīva atsauce uz Eiropas Savienības direktīvu

Noteikumos iekļautas tiesību normas, kas izriet no Eiropas Parlamenta un Padomes 2015. gada 9. septembra Direktīvas Nr. 2015/1535/ES, ar ko nosaka informācijas sniegšanas kārtību tehnisko noteikumu un Informācijas sabiedrības pakalpojumu noteikumu jomā.

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Veselības ministrs Guntis Belēvičs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!