• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Liepājas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Liepājas pilsētas domes 2016. gada 13. oktobra saistošie noteikumi Nr. 19 "Kārtība, kādā bērnu reģistrē un uzņem Liepājas pilsētas pašvaldības dibināto vispārējās izglītības iestāžu 1.klasēs". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 4.11.2016., Nr. 216 https://www.vestnesis.lv/op/2016/216.3

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valmieras pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 265

Grozījumi Valmieras pilsētas pašvaldības 2011.gada 8.decembra saistošajos noteikumos Nr.118 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojuma piemērošanu"

Vēl šajā numurā

04.11.2016., Nr. 216

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Liepājas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 19

Pieņemts: 13.10.2016.

OP numurs: 2016/216.3

2016/216.3
RĪKI

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.19

Liepājā 2016.gada 13.oktobrī (prot. Nr.13, 5.§)

Kārtība, kādā bērnu reģistrē un uzņem Liepājas pilsētas pašvaldības dibināto vispārējās izglītības iestāžu 1.klasēs

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
15.panta pirmās daļas 4.punktu un 43.panta trešo daļu

I. VISPĀRĪGIE JAUTĀJUMI

1. Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā reģistrējami iesniegumi par bērna uzņemšanu Liepājas pilsētas pašvaldības vispārējās izglītības iestādē, kura īsteno pamatizglītības programmu (turpmāk – skola), 1.klasē un to pieņemšanas termiņus.

2. Pieteikumu par bērna reģistrāciju uzņemšanai 1.klasē (turpmāk – pieteikums) iesniedz tajā kalendārajā gadā, kurā bērnam aprit septiņi gadi.

3. Atkarībā no bērna veselības stāvokļa un psiholoģiskās sagatavotības pieteikumu var iesniegt vienu gadu agrāk vai vienu gadu vēlāk no šo noteikumu 2.punktā minētā vecuma sasniegšanas, ja saņemts attiecīgs ģimenes ārsta vai psihologa atzinums.

4. Liepājas pilsētas pašvaldības iestāde "LIEPĀJAS PILSĒTAS IZGLĪTĪBAS PĀRVALDE" (turpmāk – Pārvalde) līdz katra gada 1.februārim atjauno informāciju par pašvaldības izglītības iestādēm, kurās var apgūt pamatizglītības programmas, norādot, cik klases katrā skolā tiks komplektētas, un publicē minēto informāciju savā mājaslapā registrs.liepaja.edu.lv.

II. PIETEIKUMA IESNIEGŠANAS VISPĀRĪGĀ KĀRTĪBA

5. Pieteikumu var iesniegt bērna likumiskais pārstāvis.

6. Pieteikumu var iesniegt, norādot ne vairāk kā trīs skolas prioritārā secībā. Ja bērns reģistrēts vairākās skolās, saņemot vietu vienā no skolām, ievērojot prioritāšu secību, citās skolās reģistrācija tiek anulēta.

7. Pieteikumu var iesniegt:

7.1. klātienē Pārvaldes telpās;

7.2. aizpildot un nosūtot pieteikuma formu elektroniski.

8. Bērna likumiskais pārstāvis var izvēlēties tikai vienu no 7.punktā norādītajiem pieteikuma iesniegšanas veidiem. Gadījumā, ja bērna likumiskais pārstāvis pieteikumu iesniedz gan klātienē, gan elektroniski, Pārvalde izskata to pieteikumu, kurš iesniegts agrāk, bet otru pieteikumu atstāj bez izskatīšanas.

9. Pieteikumus pieņem 30 kalendāro dienu laikā, sākot no attiecīgā gada februāra mēneša pirmās pirmdienas pulksten 9.00.

10. Pieteikumi, neatkarīgi no to iesniegšanas veida, tiek reģistrēti hronoloģiskā secībā pēc to saņemšanas datuma un laika.

11. Pieteikuma formu apstiprina Pārvaldes vadītājs.

12. Gadījumā, ja, iesniedzot pieteikumu, netiek pievienoti vai uzrādīti šajos noteikumos minētie dokumenti, Pārvaldei ir tiesības pieteikumu nereģistrēt, vienlaikus izskaidrojot bērna likumiskajam pārstāvim darbības, kas jāveic trūkumu novēršanai.

III. PIETEIKUMU IESNIEGŠANA KLĀTIENĒ

13. Pieteikumu reģistrācija klātienē notiek Pārvaldes telpās.

14. Pirms pieteikuma aizpildīšanas un iesniegšanas, bērna likumiskais pārstāvis Pārvaldes darbiniekam uzrāda personu apliecinošu dokumentu un gadījumā, ja bērna likumiskais pārstāvis nav viens no bērna vecākiem, dokumentu, kas apliecina viņa tiesības pārstāvēt bērnu.

15. Pārvaldes darbinieks bērna likumiskā pārstāvja klātbūtnē ievada reģistrācijas sistēmā datus par bērna likumisko pārstāvi, bērnu, izvēlētajām skolām prioritārā secībā, kā arī šo noteikumu 22.1. un 22.3.apakšpunktā minētās ziņas.

16. Pēc datu ievades un to pārbaudes tiešsaistes režīmā Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Iedzīvotāju reģistrā Pārvaldes darbinieks izdrukā pieteikumu divos eksemplāros. Bērna likumiskais pārstāvis pārbauda pieteikumā norādītās informācijas atbilstību un apstiprina to ar savu parakstu. Vienu pieteikuma eksemplāru saņem bērna likumiskais pārstāvis, otrs paliek Pārvaldes uzskaitē.

IV. PIETEIKUMA IESNIEGŠANA ELEKTRONISKI

17. Pieteikumu elektroniskā veidā iesniedz mājaslapā registrs.liepaja.edu.lv.

18. Pirms pieteikuma formas aizpildīšanas bērna likumiskais pārstāvis autentificējas sistēmā, izmantojot e-parakstu, e-ID vai internetbankas autentifikācijas līdzekļus.

19. Aizpildot pieteikumu elektroniski, bērna likumiskais pārstāvis norāda šo noteikumu 22.1. un 22.3.apakšpunktā minētās ziņas, kā arī pievieno šo noteikumu 14.punktā minētos dokumentus.

20. Pārvaldes darbinieks izdrukā elektroniski saņemto pieteikumu, uz kuru sistēma ir fiksējusi iesūtīšanas datumu un laiku, un pārbauda Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Iedzīvotāju reģistrā pieteikumā norādītos datus.

21. Bērna likumiskais pārstāvis ir tiesīgs sagatavot pieteikumu iesniegšanai, iepriekš aizpildot reģistrācijas formu, vienu mēnesi pirms šo noteikumu 9.punktā minētā termiņa. Šādi aizpildītu formu bērna likumiskais pārstāvis iesniedz šo noteikumu 9.punktā minētajā termiņā.

V. PIETEIKUMA IZSKATĪŠANAS UN BĒRNA UZŅEMŠANAS KĀRTĪBA SKOLĀ

22. Pamatojoties uz Pārvaldes sniegto informāciju par saņemtajiem pieteikumiem, kā arī ņemot vērā pašvaldības noteikto bērnu maksimālo skaitu 1.klasē skolā attiecīgajam mācību gadam, skola līdz katra gada 1.maijam veic 1.klašu komplektēšanu nākamajam mācību gadam un sastāda pretendentu sarakstu pieteikumu iesniegšanas hronoloģiskajā secībā un ievērojot šādu priekšrocību secību:

22.1. bāreņi un bez vecāku gādības palikušie bērni;

22.2. bērni, kuriem konkrētā skola ir ģeogrāfiski vistuvākā dzīvesvietai vai tuvākā izglītības iestāde, kas īsteno izglītības programmu valsts valodā;

22.3. bērni, kuriem attiecīgajā skolā mācās brālis vai māsa, vai arī citi bērni, ja to vecākiem ir kopīga (nedalīta) saimniecība;

22.4. pārējie bērni hronoloģiskā secībā.

23. Skola ne vēlāk kā līdz attiecīgā gada 10.maijam nosūta paziņojumu par bērna iekļaušanu nākamā mācību gada 1.klašu pretendentu sarakstā vai atteikumu bērna likumiskajam pārstāvim, kurš iesniedzis pieteikumu bērna reģistrācijai. Paziņojumu nosūta uz pieteikumā norādīto e-pasta adresi vai, ja tāda nav norādīta – uz bērna likumiskā pārstāvja deklarēto dzīvesvietas adresi.

24. 30 kalendāro dienu laikā no paziņojuma par bērna iekļaušanu pretendentu sarakstā nosūtīšanas dienas, bērna likumiskais pārstāvis iesniedz skolai:

24.1. iesniegumu, kurā norāda bērna likumiskā pārstāvja vārdu, uzvārdu, personas kodu, deklarētās dzīvesvietas adresi, tālruņa numuru un e-pastu (ja ir), kā arī bērna vārdu, uzvārdu un personas kodu;

24.2. bērna medicīnisko karti (veidlapa Nr.026/u);

24.3. pirmsskolas izglītības iestādes izdotu izziņu par pirmsskolas izglītības programmas apguvi un bērna sasniegumu aprakstu (ja tādi ir);

24.4. gadījumā, ja bērna likumiskais pārstāvis nav viens no bērna vecākiem – dokumentu, kas apliecina likumiskā pārstāvja tiesības pārstāvēt bērnu;

24.5. valsts vai pašvaldības pedagoģiski medicīniskās komisijas atzinumu, ja bērns tiek uzņemts speciālās izglītības programmā vai ja viņam ieteikti atbalsta pasākumi mācību procesā.

25. Ja bērna likumiskais pārstāvis 30 kalendāro dienu laikā no paziņojuma nosūtīšanas dienas nav iesniedzis skolā šo noteikumu 24.punktā minētos dokumentus, pieteikums tiek anulēts, un skola nosūta nākamā pretendenta likumiskajam pārstāvim paziņojumu par bērna iekļaušanu 1.klašu pretendentu sarakstā.

26. Bērna uzņemšanu skolas 1.klasē noformē ar skolas direktora rīkojumu.

27. Lēmumu par bērna uzņemšanu 1.klasē vai atteikumu var apstrīdēt Pārvaldes vadītājam viena mēneša laikā no lēmuma paziņošanas dienas. Pārvaldes vadītāja lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā Administratīvā procesa likuma noteiktajā kārtībā.

28. Gadījumā, ja pieteikto bērnu nav iespējams nodrošināt ar vietu 1.klasē pieteikumā norādītajās skolās, Pārvalde, konsultējoties ar bērna likumisko pārstāvi, koordinē vietas piešķiršanu citā skolā, kurā ir brīvas vietas.

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs U.Sesks

 

Saistošo noteikumu "Kārtība, kādā bērnu reģistrē un uzņem Liepājas pilsētas pašvaldības dibināto vispārējās izglītības iestāžu 1.klasēs"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saistošie noteikumi "Kārtība, kādā bērnu reģistrē un uzņem Liepājas pilsētas pašvaldības dibināto vispārējās izglītības iestāžu 1.klasēs" nepieciešami, lai noteiktu kārtību, kādā Liepājas pilsētas pašvaldība nodrošina izglītojamo reģistrāciju un uzņemšanu Liepājas pilsētas pašvaldības dibināto vispārējās izglītības iestāžu 1.klasēs, reģistrējoties gan klātienē, gan arī elektroniski. Minētie noteikumi nepieciešami arī, lai radītu normatīvo bāzi elektroniskai reģistrācijai, jo spēkā esošie normatīvie akti šādu risinājumu nereglamentē. Saistošie noteikumi atslogos izglītības iestādes no pieteikumu iesniedzēju pieplūduma klātienē, veicinās ērtāku un saprotamāku pakalpojuma pieejamību iedzīvotājiem un dos iespēju izvairīties no rindu veidošanās pie izglītības iestādēm.
2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi precizē kārtību izglītojamo reģistrācijai un uzņemšanai Liepājas pilsētas pašvaldības dibinātajās izglītības iestādēs. Noteikumos izklāstīta dokumentu aizpildīšanas un iesniegšanas procedūra gan klātienē, gan elektroniski, kārtība un kritēriji pieteikumu izskatīšanai, kā arī kārtība, kādā var apstrīdēt un pārsūdzēt lēmumus par atteikumu uzņemt izglītojamo skolā. Vienlaikus noteikumi definē izglītojamo grupas, kuriem piešķirama prioritāte uzņemšanai skolā.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav attiecināms.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās Liepājas pilsētas Izglītības pārvalde. Saistošie noteikumi tiks nosūtīti izvērtēšanai un atzinuma sniegšanai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai. Pēc pozitīva atzinuma saņemšanas saistošie noteikumi tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un Liepājas pilsētas domes mājaslapā www.liepaja.lv.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav nepieciešamas.

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs U.Sesks

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!