• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija publicē:
  • lēmumus par tarifu aprēķināšanas metodiku un lēmumus, ar kuriem noteikts tarifs;
  • noteikumus par Regulatoram regulāri iesniedzamās informācijas veidiem, apjomu un iesniegšanas termiņiem;
  • vispārējās atļaujas noteikumus;
  • ziņojumus par izmaksu aprēķināšanas un attiecināšanas metodikas ievērošanu un ziņojumus, kuros informē par universālā pakalpojuma saistību tīrajām izmaksām.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2016. gada 27. oktobra lēmums Nr. 147 "Par sabiedrības ar ierobežotu atbildību "BALOŽU KOMUNĀLĀ SAIMNIECĪBA" ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifiem". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 28.10.2016., Nr. 210 https://www.vestnesis.lv/op/2016/210.9

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Slimību profilakses un kontroles centra lēmums Nr. 7

Par aizlieguma noteikšanu vielai MDA 19 un tās saturošiem izstrādājumiem

Vēl šajā numurā

28.10.2016., Nr. 210

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija

Veids: lēmums

Numurs: 147

Pieņemts: 27.10.2016.

OP numurs: 2016/210.9

2016/210.9
RĪKI

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas lēmumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes lēmums Nr.147

Rīgā 2016.gada 27.oktobrī (prot. Nr.41, 3.p.)

Par sabiedrības ar ierobežotu atbildību "BALOŽU KOMUNĀLĀ SAIMNIECĪBA" ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifiem

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (turpmāk – Regulators) 2015.gada 5.novembrī saņēma sabiedrības ar ierobežotu atbildību "BALOŽU KOMUNĀLĀ SAIMNIECĪBA", vienotais reģistrācijas numurs: 40003201921, juridiskā adrese: Krišjāņa Barona iela 1, Baloži, Ķekavas novads, LV-2128 (turpmāk – SIA "BALOŽU KOMUNĀLĀ SAIMNIECĪBA"), 2015.gada 5.novembra iesniegumu Nr.1-14/306 ar tam pievienoto ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu projektu un 2015.gada 9.novembrī, 2016.gada 15.septembrī un 4.oktobrī – papildu informāciju, izmaksas pamatojošus dokumentus un precizētu tarifu projektu (2015.gada 9.novembris Nr.1-14/310, 2016.gada 14.septembris Nr.1-14/341 un 2016.gada 3.oktobris Nr.1-14/348) (turpmāk – tarifu projekts).

Regulators konstatē un secina

1. SIA "BALOŽU KOMUNĀLĀ SAIMNIECĪBA" 2015.gada 5.novembrī iesniedza ūdensapgādes pakalpojumu tarifa projektu 0,76 EUR/m3 (bez pievienotās vērtības nodokļa), kanalizācijas pakalpojumu tarifa projektu 1,41 EUR/m3 (bez pievienotās vērtības nodokļa).

2. Tarifu projekts ir aprēķināts saskaņā ar Regulatora 2016.gada 14.janvāra lēmumu Nr.1/2 "Ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu aprēķināšanas metodika" (turpmāk – Metodika) un atbilst likuma "Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem" (turpmāk – Likums) 19.panta pirmajai daļai un 20.pantam.

3. SIA "BALOŽU KOMUNĀLĀ SAIMNIECĪBA" paziņojumu par tarifu projektu publicēja 2015.gada 11.novembrī (Latvijas Vēstnesis, 2015, 221.nr.) un 2015.gada 6.novembrī nosūtīja Ķekavas novada pašvaldībai publicēšanai mājaslapā internetā.

4. Regulators 2015.gada 4.decembrī Skolas ielā 4, Baložos, rīkoja uzklausīšanas sanāksmi par SIA "BALOŽU KOMUNĀLĀ SAIMNIECĪBA" iesniegto ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu projektu. Uzklausīšanas sanāksmē piedalījās Ķekavas novada pašvaldības pārstāvji, Baložu pilsētas pārvaldes pārstāvis, SIA "BALOŽU KOMUNĀLĀ SAIMNIECĪBA" pārstāvji un ūdenssaimniecības pakalpojumu lietotāji. Uz sanāksmes dalībnieku uzdotajiem jautājumiem atbildēja SIA "BALOŽU KOMUNĀLĀ SAIMNIECĪBA" pārstāvis. Uzklausīšanas sanāksmes laikā priekšlikumi un ieteikumi par tarifu projektu netika izteikti.

5. Tarifu projekta izvērtēšanas laikā Regulators 2015.gada 10.novembrī un 11.decembrī saņēma divus Ķekavas novada Baložu pilsētas ūdenssaimniecības pakalpojumu lietotāju elektroniskos sūtījumus (turpmāk – Iesniegumi). Iesniegumos izteikts priekšlikums Regulatoram noraidīt iesniegto tarifu projektu un nepaaugstināt ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifus, jo lietotāju ieskatā iesniegtie tarifi ir par augstu un saņemtā dzeramā ūdens kvalitāte neatbilst normām. Regulators izvērtēja Iesniegumus un lietotājiem sniedza rakstiskas atbildes. Citi priekšlikumi un ieteikumi par iesniegto tarifu projektu netika saņemti ne SIA "BALOŽU KOMUNĀLĀ SAIMNIECĪBA", ne Regulatorā.

6. Attiecībā uz lietotāju viedokli, ka iesniegtie ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi Baložu pilsētā ir par augstu, Regulators konstatē, ka SIA "BALOŽU KOMUNĀLĀ SAIMNIECĪBA" tarifu projekts aprēķināts tādā apmērā, lai segtu SIA "BALOŽU KOMUNĀLĀ SAIMNIECĪBA" ūdenssaimniecības pakalpojumu izmaksas pie plānotā ūdenssaimniecības pakalpojuma apjoma, tarifu projektu veidojošās izmaksas ir aprēķinātas atbilstoši Metodikai un pamatotas ar izmaksu pozīcijas pamatojošiem dokumentiem un skaidrojumiem.

7. Attiecībā uz iebildumu par dzeramā ūdens kvalitāti, Regulators secina, ka saskaņā ar Ministru kabineta 2003.gada 29.aprīļa noteikumiem Nr.235 "Dzeramā ūdens obligātās nekaitīguma un kvalitātes prasības, monitoringa un kontroles kārtība" (turpmāk – Noteikumi) ūdens kvalitātes atbilstības normatīvo aktu prasībām kontrole ir Veselības inspekcijas kompetencē. Regulators konstatē, ka SIA "BALOŽU KOMUNĀLĀ SAIMNIECĪBA" ūdensapgādes sistēmā kārtējā monitoringa ietvaros veikto dzeramā ūdens analīžu testēšanas pārskati ir publiski pieejami komersanta mājaslapā internetā un šajos pārskatos novirzes no dzeramā ūdens kvalitātes un nekaitīguma prasībām nav konstatētas.

8. Regulators lūdza SIA "BALOŽU KOMUNĀLĀ SAIMNIECĪBA" iesniegt nepieciešamo papildu informāciju un skaidrojumus par tarifu projektu. SIA "BALOŽU KOMUNĀLĀ SAIMNIECĪBA" tarifu projekta izvērtēšanas laikā vairākkārt lūdza pagarināt papildu informācijas iesniegšanas termiņus un 2016.gada 15.septembrī un 4.oktobrī iesniedza Regulatoram tarifu projektu veidojošo izmaksu pamatojošos dokumentus un tarifu projekta precizējumus, kur ūdensapgādes pakalpojumu tarifa projekts aprēķināts 0,71 EUR/m3 (bez pievienotās vērtības nodokļa), bet kanalizācijas pakalpojumu tarifa apmērs nemainījās.

9. Regulators ir izvērtējis tarifu projektu un to veidojošo izmaksu pamatojumu un secina, ka tarifu projekts ir pamatots un aprēķināts tādā apmērā, lai segtu SIA "BALOŽU KOMUNĀLĀ SAIMNIECĪBA" ūdenssaimniecības pakalpojumu izmaksas.

10. Regulatora padomes sēdē SIA "BALOŽU KOMUNĀLĀ SAIMNIECĪBA" pilnvarotais pārstāvis uzturēja lūgumu apstiprināt iesniegtos ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifus un noteikt tarifu spēkā stāšanās datumu – 2016.gada 1.decembris.

Saskaņā ar Metodikas 7., 8., 9., 21., 61., 66.punktu, pamatojoties uz likuma "Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem" 5.pantu, 9.panta pirmās daļas 1. un 3.punktu un otro daļu, 19.panta pirmo daļu, septīto daļu un trīspadsmito daļu, 20.pantu un 21.panta piekto daļu, Administratīvā procesa likuma 55.panta 1.punktu, 56.panta pirmo daļu un 63.panta pirmās daļas 1.punktu,

padome nolemj:

1. apstiprināt SIA "BALOŽU KOMUNĀLĀ SAIMNIECĪBA" šādus tarifus:

1.1. ūdensapgādes pakalpojumu tarifu 0,71 EUR/m3 (bez pievienotās vērtības nodokļa);

1.2. kanalizācijas pakalpojumu tarifu 1,41 EUR/m3 (bez pievienotās vērtības nodokļa);

2. noteikt, ka lēmuma 1.punktā apstiprinātie tarifi stājas spēkā 2016.gada 1.decembrī;

3. atcelt no 2016.gada 1.decembra Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2012.gada 6.jūnija lēmumu Nr.148 "Par sabiedrības ar ierobežotu atbildību "BALOŽU KOMUNĀLĀ SAIMNIECĪBA" ūdensapgādes pakalpojumu tarifu" (Latvijas Vēstnesis, 2012, 92.nr.) un Rīgas rajona pašvaldību sabiedrisko pakalpojumu regulatora 2009.gada 29.septembra lēmumu par SIA "BALOŽU KOMUNĀLĀ SAIMNIECĪBA" notekūdeņu novadīšanas un attīrīšanas tarifu (protokols Nr.1.2.1/09-14, §1.1.).

Ja mainās tarifus ietekmējošie faktori, Regulators var ierosināt tarifu pārskatīšanu un atcelt šo lēmumu.

Lēmums stājas spēkā ar tā pieņemšanas brīdi.

Šo administratīvo aktu var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā viena mēneša laikā no dienas, kad ieinteresētā persona uzzina vai tai vajadzēja uzzināt par pieņemto administratīvo aktu.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas
padomes priekšsēdētājs R.Irklis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!