• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jēkabpils pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jēkabpils pilsētas domes 2016. gada 6. oktobra saistošie noteikumi Nr. 29 "Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 17.12.2015. saistošajos noteikumos Nr.35 "Saistošie noteikumi par pašvaldības stipendiju piešķiršanu"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 26.10.2016., Nr. 208 https://www.vestnesis.lv/op/2016/208.10

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 9

Nekustamā īpašuma nodokļa atlaižu piešķiršanas kārtība licencētām kapitālsabiedrībām Ventspils brīvostas teritorijā

Vēl šajā numurā

26.10.2016., Nr. 208

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jēkabpils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 29

Pieņemts: 06.10.2016.

OP numurs: 2016/208.10

2016/208.10
RĪKI

Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.29

Jēkabpilī 2016.gada 6.oktobrī

Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 17.12.2015. saistošajos noteikumos Nr.35 "Saistošie noteikumi par pašvaldības stipendiju piešķiršanu"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43.panta trešo daļu

Izdarīt Jēkabpils pilsētas domes 17.12.2015. saistošajos noteikumos Nr.35 "Saistošie noteikumi par pašvaldības stipendiju piešķiršanu" ("Latvijas Vēstnesis", 5 (5577), 08.01.2016.) šādus grozījumus:

1. Papildināt 28.5.apakšpunktu aiz vārdiem "SIA "Jēkabpils reģionālā slimnīca" ar vārdiem "vai kādu no Jēkabpils pilsētas domes izveidotajām iestādēm";

2. Papildināt 29.5.apakšpunktu aiz vārdiem "SIA "Jēkabpils reģionālā slimnīca" ar vārdiem "vai kādu no Jēkabpils pilsētas domes izveidotajām iestādēm";

3. Izteikt pielikuma 7.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

"7.3. Nodrošināt ar darbu Stipendiātu SIA "Jēkabpils reģionālā slimnīca" vai kādā no Jēkabpils pilsētas domes izveidotajām iestādēm pēc studiju pabeigšanas (nosaukums) specialitātē."

4. Izteikt pielikuma 9.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

"9.3. mēneša laikā pēc studiju absolvēšanas vai Pašvaldības uzaicinājuma saņemšanas, nodibināt darba tiesiskās attiecības ar SIA "Jēkabpils reģionālā slimnīca" vai ar kādu no Jēkabpils pilsētas domes izveidotajām iestādēm un nostrādāt (nosaukums) specialitātē trīs gadus normālu darba laiku saskaņā ar iestādes darba kārtības noteikumiem, maiņu grafikiem, kas tiks paredzēts darba līgumā;".

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāja
vietnieks sociālos jautājumos J.Raščevskis

 

Jēkabpils pilsētas domes 06.10.2016. saistošo noteikumu Nr.29 "Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 17.12.2015. saistošajos noteikumos Nr.35 "Saistošie noteikumi par pašvaldības stipendiju piešķiršanu""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Likuma "Par pašvaldībām" 43.panta trešā daļa nosaka, ka savu funkciju izpildes nodrošināšanai likumā noteiktajos gadījumos pašvaldība var izdot saistošos noteikumus. No likuma "Par pašvaldībām" 15.panta pirmās daļas 4. un 6.punkta izriet, ka pašvaldības autonomajās funkcijās ietilpst gādāt par iedzīvotāju izglītību un nodrošināt veselības aprūpes pieejamību pašvaldības administratīvajā teritorijā. No minētajām funkcijām izriet arī pašvaldības tiesības sniegt finansiālu atbalstu studentiem, kas studē specialitātēs, kas nepieciešamas Jēkabpils pilsētai.
Saistošo noteikumu mērķis ir paplašināt iestāžu loku, kurās pēc studiju pabeigšanas vai studiju laikā strādāt studējošajiem, kuri saņem ārstniecības speciālista stipendiju.
2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi nosaka, ka pēc studiju beigšanas ārstniecības stipendijas saņēmējs apņemas stāties darba tiesiskajās attiecībās ne tikai ar SIA "Jēkabpils reģionālā slimnīca", bet arī ar kādu no Jēkabpils pilsētas domes izveidotajām iestādēm.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošajos noteikumos noteiktās kārtības izpildei Jēkabpils pilsētas dome gadskārtējā pašvaldības budžetā plānos līdzekļus, kas nepieciešami stipendiātu finansēšanai.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Stipendiju piešķiršana veicinās SIA "Jēkabpils reģionālā slimnīca" un Jēkabpils pilsētas domes izveidotajās iestādēs kvalificētu speciālistu piesaisti un tiks nodrošināta kvalificēta veselības aprūpe.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Privātpersona var griezties saistošo noteikumu piemērošanā Jēkabpils pilsētas pašvaldībā.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas veiktas ar SIA "Jēkabpils reģionālā slimnīca".

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāja
vietnieks sociālos jautājumos J.Raščevskis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!