• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Tiesu nolēmumi
Tiesa pēc sprieduma stāšanās likumīgā spēkā publicē sprieduma rezolutīvo daļu un spēkā stāšanās dienu. Civilprocesa likumā noteiktajos gadījumos tiesa publicē nolēmumu (piemēram, par laulības neesamību, ja personai nav deklarētās dzīvesvietas, par rīcībspējas ierobežošanu, personas izsludināšanu par mirušu u.c.).
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Oficiālais paziņojums (OP 2016/186.TS4): tiesas spriedums. Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 26.09.2016., Nr. 186 https://www.vestnesis.lv/op/2016/186.TS4

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzaicinājumi nokārtot saistības

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

26.09.2016., Nr. 186

OP 2016/186.TS4
RĪKI

OFICIĀLAIS PAZIŅOJUMS

Tiesas spriedums

Tiesas spriedums

Dobeles rajona tiesa 2016. gada 31. augustā izskatīja civillietu Nr. C13079515 par rīcībspējas ierobežošanu un aizgādnības nodibināšanu Eritai Peļnikai un nosprieda: atzīt ERITU PEĻNIKU, pers. kods 161256-12200, par rīcības nespējīgu un nodibināt viņai aizgādnību.

Noteikt Eritai Peļnikai, pers. kods 161256-12200, rīcībspējas ierobežojumu, nosakot viņai šādus rīcībspējas ierobežojumus:

1) pārstāvība valsts un pašvaldības institūcijās, tiesās, bankās, apdrošināšanas sabiedrībās, citās finanšu institūcijās, medicīnas un ārstniecības iestādēs, ciktāl tas attiecas uz mantiskajām interesēm un aprūpi;

2) pabalstu un pensiju saņemšana;

3) maksājumu izdarīšana un saņemšana;

4) darījumu slēgšana;

5) rīcība ar mantu un tās pārvaldība, it īpaši nekustamā īpašuma atsavināšana, ieķīlāšana un apgrūtināšana ar lietu tiesībām;

6) komercdarbības un saimnieciskās darbības veikšana.

Eritai Peļnikai trūkst visas spējas sevi pārstāvēt valsts un pašvaldības iestādēs, t. sk. ārstniecības iestādēs.

Eritai Peļnikai trūkst lielākās daļas garīgo spēju maksājumu veikšanā un saņemšanā - E. Peļnika spēj izdarīt maksājumus un tos saņemt nelielos apmēros patstāvīgi, bet citā veidā maksājumus E. Peļnikai jāveic ar aizgādņa palīdzību.

Erita Peļnika nespēj patstāvīgi slēgt darījumus un saprast darījumu noslēgšanas būtību un darījumu noslēgšanas sekas.

Erita Peļnika nespēj patstāvīgi rīkoties ar mantu un pārvaldīt to, tajā skaitā atsavināt, ieķīlāt un apgrūtināt nekustāmo īpašumu ar lietu tiesībām un nespēj saprast šīs rīcības nozīmi un sekas.

Erita Peļnika pilnībā nespēj veikt komercdarbību un saimniecisku darbību un saprast tās nozīmi.

Erita Peļnika spēj saprast un apzināties savas sociālās vajadzības tikai daļēji un rīkoties tā, lai nodrošinātu savas sociālās vajadzības, viņai nepieciešama palīdzība veselības, mājokļa un drošības jautājumos. Ēšanas, apģērbšanās, higiēnas jautājumu risināšanā Erita Peļnika spēj rīkoties patstāvīgi. Erita Peļnika spēj izdarīt maksājumus un tos saņemt nelielos apmēros patstāvīgi, citā veidā maksājumus Eritai Peļnikai jāveic ar aizgādņa palīdzību.

Nodibināt Eritai Peļnikai, pers. kods 161256-12200, aizgādnību, Noteikt, ka Eritas Peļnikas aizgādnis rīkojas patstāvīgi visās jomās, kurās Eritai Peļnikai ierobežota rīcībspēja.

Spriedums stājies likumīgā spēkā 2016. gada 21. septembrī.

Oficiālie paziņojumi:

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!