• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2016. gada 26. jūlija noteikumi Nr. 491 "Tehniskās prasības brīvības atņemšanas iestāžu un izmeklēšanas cietumu būvniecībai". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 28.07.2016., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/op/2016/144.2

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 492

Grozījumi Ministru kabineta 2015. gada 16. jūnija noteikumos Nr. 319 "Kārtība, kādā publiskojama Eiropas Strukturālo un investīciju fondu mērķa "Eiropas teritoriālā sadarbība" programmu vadībā Latvijā iesaistīto institūciju informācija par programmu ietvaros apstiprinātajiem projektiem"

Vēl šajā numurā

28.07.2016., Nr. 144

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 491

Pieņemts: 26.07.2016.

OP numurs: 2016/144.2

2016/144.2
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 4 Pēdējās nedēļas laikā 6 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 491

Rīgā 2016. gada 26. jūlijā (prot. Nr. 37 15. §)

Tehniskās prasības brīvības atņemšanas iestāžu un izmeklēšanas cietumu būvniecībai

Izdoti saskaņā ar Latvijas Sodu izpildes kodeksa 11. panta sesto daļu un
Apcietinājumā turēšanas kārtības likuma 4. panta ceturto daļu

1. Noteikumi nosaka tehniskās prasības brīvības atņemšanas iestāžu un izmeklēšanas cietumu (turpmāk – ieslodzījuma vieta) būvniecībai.

2. Noteikumi attiecas uz jaunu būvju būvniecību. Ieslodzījuma vietu būvniecībā Latvijas būvnormatīvu prasības piemēro tiktāl, cik tās nav pretrunā ar drošības prasībām ieslodzījuma vietās.

3. Ieslodzījuma vietas telpas, kuras izvietotas ieslodzījuma vietas pamata nožogojuma iekšpusē un kurās ilgstoši atrodas ieslodzītie, aprīko ar neveramiem logiem ar triecienizturīgu stiklu un metāla restēm no ārpuses. Kāpņu telpas un gaiteņus aprīko ar izsitamiem logiem dūmu novadīšanai ugunsgrēka gadījumā un metāla restēm no ārpuses.

4. Ieslodzījuma vietas būves ieslodzīto kamerās dūmu izvadi var neparedzēt, ja īstenoti citi tehniskie risinājumi, kas nodrošina dūmu izvadi no ieslodzīto kamerām.

5. Ieslodzījuma vietas būvēs, kuru augstākā stāva grīdas līmeņa atzīme nepārsniedz 14 metrus un ugunsaizsargātās kāpņu telpas ārsienās katrā stāvā nav atveramās dūmu izvades ailas, dūmu izvades ailu paredz kāpņu telpas augšējā zonā, kuras brīvā atvēruma laukums ir vismaz pieci procenti no kāpņu telpas laukuma un nav mazāks par vienu kvadrātmetru.

6. Ieslodzījuma vietas evakuācijas ceļos (gaiteņos) durvis aprīko ar rezerves elektropiegādi un durvju vadību nodrošina manuāli (ar atslēgu) vai elektroniski (ar elektronisko karti vai attālināti no posteņa).

7. Ieslodzījuma vietas durvis, kuras ir aprīkotas ar mehāniskām vai elektroniskām slēdzenēm, ugunsdzēsības trauksmes gadījumā atslēdz manuāli (ar atslēgu) vai elektroniski (ar elektronisko karti vai attālināti no posteņa).

8. Ieslodzījuma vietas telpas, kurās ilgstoši atrodas ieslodzītie, aprīko ar triecienizturīgām durvīm.

9. Ja visas ieslodzījuma vietas kompleksa būves ir nodrošinātas ar ugunsdzēsības un glābšanas tehnikai piemērotām piebrauktuvēm, ieslodzījuma vietas teritoriju nodrošina ar vienu ugunsdzēsības un glābšanas tehnikai piemērotu iebrauktuvi.

10. Ieslodzījuma vietas telpas, kurās ilgstoši atrodas ieslodzītie, aprīko ar automātisko ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēmu. Ugunsgrēka trauksmes izziņošanas laiks nav ilgāks par 10 minūtēm.

11. Ieslodzīto kamerās (izņemot kameras, kurās atrodas ieslodzītās personas ar invaliditāti) tualetes durvju brīvais platums nav mazāks par 0,6 metriem.

12. Ja visas ieslodzījuma vietas kompleksa būves ir nodrošinātas ar ugunsdzēsības un glābšanas tehnikai piemērotām piebrauktuvēm, to ieslodzījuma vietas būves jumtu daļu savienošanai, kuru augstumu starpība pārsniedz vienu metru, var neparedzēt ārējās ugunsdzēsības kāpnes.

Ministru prezidenta vietā –
finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!