• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Finanšu un kapitāla tirgus komisija
Finanšu un kapitāla tirgus komisija publicē normatīvos noteikumus, ieteikumus un lēmumus, kā arī informāciju par kredītiestādes noguldītājiem garantētās atlīdzības izmaksas veidu un kārtību, laiku un vietu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 2016. gada 6. jūlija noteikumi Nr. 122 "Normatīvie noteikumi par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas Konsultatīvo finanšu un kapitāla tirgus padomi". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 12.07.2016., Nr. 132 https://www.vestnesis.lv/op/2016/132.10

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts meža dienesta informācija

Par mikrolieguma izveidošanu Dundagas novada Dundagas pagastā

Vēl šajā numurā

12.07.2016., Nr. 132

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Finanšu un kapitāla tirgus komisija

Veids: noteikumi

Numurs: 122

Pieņemts: 06.07.2016.

OP numurs: 2016/132.10

2016/132.10
RĪKI

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas noteikumi: Šajā laidienā 5 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas normatīvie noteikumi Nr. 122

Rīgā 2016. gada 6. jūlijā

(Finanšu un kapitāla tirgus komisijas
padomes sēdes protokols Nr. 23 18. p.)

Normatīvie noteikumi par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas Konsultatīvo finanšu un kapitāla tirgus padomi

Izdoti saskaņā ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas likuma
17. panta 8. punktu un 21. panta 4.3 daļu

I. Vispārīgais jautājums

1. Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (turpmāk – Komisija) Konsultatīvā finanšu un kapitāla tirgus padome (turpmāk – Konsultatīvā padome) ir koleģiāla padomdevēja institūcija, kura izveidota, lai sekmētu finanšu un kapitāla tirgus pārraudzības efektivitāti un veicinātu šā tirgus drošumu, stabilitāti un attīstību.

II. Konsultatīvās padomes uzdevumi un sastāvs

2. Konsultatīvā padome nodrošina Finanšu un kapitāla tirgus komisijas likumā noteikto uzdevumu īstenošanu, pieņemot lēmumus jautājumos, kas saskaņā ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas likumu ietilpst Konsultatīvās padomes kompetencē.

3. Konsultatīvo padomi uz paritātes principa pamata veido Komisijas pārstāvji un finanšu un kapitāla tirgus dalībnieku sabiedrisko organizāciju (profesionālo biedrību) vadītāji. Lēmumu par Konsultatīvās padomes locekļu apstiprināšanu pieņem Komisijas padome ar atsevišķu padomes lēmumu.

4. Konsultatīvās padomes sēdēs bez balsstiesībām ir tiesīgi piedalīties Konsultatīvās padomes locekļu pieaicinātie eksperti.

5. Konsultatīvās padomes sēdes vada Komisijas priekšsēdētājs, bet viņa prombūtnes laikā priekšsēdētāja vietnieks.

III. Konsultatīvās padomes sēdes

6. Konsultatīvās padomes sēdes sasauc pēc vajadzības, un tās tiek organizētas saskaņā ar Komisijas priekšsēdētāja apstiprinātu procedūru. Konsultatīvās padomes sekretārs saskaņā ar Komisijas procedūrā noteikto kārtību un termiņiem nosūta Konsultatīvās padomes locekļiem uz viņu norādīto e-pasta adresi sēdes darba kārtību un izskatāmos materiālus.

7. Konsultatīvās padomes sēdes notiek, tās locekļiem sēdēs piedaloties klātienē vai rakstveida procedūras ietvaros. Konsultatīvās padomes loceklis, kurš Konsultatīvās padomes sēdē nevar piedalīties klātienē, var sēdē piedalīties attālināti.

IV. Konsultatīvās padomes lēmumu pieņemšana un tiesiskums

8. Konsultatīvā padome ir lemttiesīga, ja tās sēdē piedalās vismaz puse no Konsultatīvās padomes locekļiem vai rakstveida procedūras ietvaros saņemtas atbildes no vismaz puses Konsultatīvās padomes locekļu.

9. Konsultatīvā padome lēmumus pieņem ar balsu vairākumu. Ja balsis sadalās līdzīgi, lēmums uzskatāms par nepieņemtu.

10. Konsultatīvās padomes sekretārs elektroniski vai pa tālruni noskaidro, vai Konsultatīvās padomes locekļi piedalīsies Konsultatīvās padomes sēdē.

11. Ja Konsultatīvās padomes loceklis nevar ierasties sēdes norises vietā un vēlas sēdē piedalīties attālināti, Komisija nodrošina viņam šādu iespēju, vienojoties par veidu, kā Konsultatīvās padomes loceklis piedalīsies sēdē attālināti.

11.1. Konsultatīvās padomes sekretārs noskaidro, vai Konsultatīvās padomes loceklis vēlas izteikt savu viedokli un piedalīties lēmuma apspriešanā, un attiecīgi vienojas par veidu, kā tas tiks nodrošināts.

11.2. Konsultatīvās padomes loceklis, kurš sēdē piedalās attālināti, par savu balsojumu informē elektroniski vai sazinoties pa tālruni.

12. Lai nodrošinātu lēmumu pieņemšanas operativitāti, Konsultatīvās padomes sēdes un lēmumu pieņemšana var notikt elektroniskās rakstveida procedūras ietvaros.

12.1. Elektroniskās rakstveida procedūras ietvaros Konsultatīvās padomes sekretārs pa elektronisko pastu nosūta Konsultatīvās padomes locekļiem vēstuli ar pievienotu darba kārtību un izskatīšanai paredzētajiem dokumentiem, informējot, ka tiek piemērota elektroniskā rakstveida procedūra. Elektroniskās rakstveida procedūras ietvaros tiek lūgts atbalstīt izskatāmā jautājuma tālāku virzību.

12.2. Ja vismaz trīs Konsultatīvās padomes locekļi iebilst pret elektroniskās rakstveida procedūras piemērošanu vai ja par izskatāmo dokumentu tiek saņemti iebildumi vismaz no trijiem Konsultatīvās padomes locekļiem, tiek organizēta klātienes Konsultatīvās padomes sēde.

12.3. Konsultatīvās padomes locekļi piecu darbdienu laikā pēc dokumenta saņemšanas nosūta elektroniskā pasta vēstuli uz Komisijas oficiālo elektroniskā pasta adresi, izsakot viedokli un norādot, vai atbalsta dokumenta tālāko virzību.

12.4. Pēc priekšlikumu saņemšanas un apkopošanas Konsultatīvās padomes locekļiem tiek nosūtīti precizēti dokumenti.

13. Konsultatīvās padomes sēdes protokolē Konsultatīvās padomes sekretārs un protokolā norāda sēdes dalībniekus, darba kārtības jautājumus, pieņemtos lēmumus, balsojumu, kā arī izteiktos viedokļus. Konsultatīvās padomes sēdes protokolu noformē piecu darbdienu laikā pēc sēdes un saskaņo ar visiem Konsultatīvās padomes locekļiem, kuri piedalījās sēdē. Konsultatīvās padomes locekļi komentārus par protokolu iesniedz piecu darbdienu laikā pēc protokola saņemšanas. Ja norādītā termiņa ietvaros komentāri netiek saņemti, protokols uzskatāms par saskaņotu. Konsultatīvās padomes sēdes protokolu paraksta sēdes vadītājs un protokolists.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētājs P.Putniņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!