• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru prezidents
Oficiālajā izdevumā publicē Ministru prezidenta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidenta 2016. gada 2. jūnija rīkojums Nr. 177 "Par Māra Vītola pārcelšanu". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 6.06.2016., Nr. 108 https://www.vestnesis.lv/op/2016/108.9

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr. 178

Par Jāņa Kalugina pārcelšanu

Vēl šajā numurā

06.06.2016., Nr. 108

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru prezidents

Veids: rīkojums

Numurs: 177

Pieņemts: 02.06.2016.

OP numurs: 2016/108.9

2016/108.9
RĪKI

Ministru prezidenta rīkojumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 7 Visi

Ministru prezidenta rīkojums Nr. 177

Rīgā 2016. gada 2. jūnijā

Par Māra Vītola pārcelšanu

1. Pamatojoties uz Valsts civildienesta likuma 37. panta pirmo, otro un trešo daļu, kā arī ņemot vērā Iekšlietu ministrijas viedokli par pārcelšanu, Māra Vītola atbilstību Iekšlietu ministrijas Informācijas centra Integrētās sistēmas nodaļas vadītāja vietnieka amata aprakstā izvirzītajām prasībām un Valsts ieņēmumu dienesta piekrišanu pārcelšanai un izvērtējot M.Vītola viedokli par pārcelšanu, pārcelt M. Vītolu no Valsts ieņēmumu dienesta Finanšu policijas pārvaldes Finanšu izlūkošanas daļas vadītāja amata Iekšlietu ministrijas Informācijas centra Integrētās sistēmas nodaļas vadītāja vietnieka amatā ar 2016. gada 6. jūniju uz nenoteiktu laiku turpmāk norādīto lietderības apsvērumu dēļ.

2. Izvērtējot Valsts ieņēmumu dienesta Finanšu policijas pārvaldes Finanšu izlūkošanas daļas vadītāja M. Vītola pārcelšanas lietderību un pamatotību Iekšlietu ministrijas Informācijas centra Integrētās sistēmas nodaļas vadītāja vietnieka amatā, ir konstatēti šādi fakti un apstākļi:

2.1. Valsts ieņēmumu dienests 2016. gada 3. maija vēstulē Nr. 9.6-5/523 "Par valsts civildienesta attiecību turpināšanu citā amatā", pamatojoties uz Valsts civildienesta likuma 37. panta trešo daļu, informē M. Vītolu par pārcelšanu Iekšlietu ministrijas Informācijas centra Integrētās sistēmas nodaļas vadītāja vietnieka amatā un lūdz viņam paust viedokli par izteikto piedāvājumu, tādējādi nodrošinot viņam šādas tiesības;

2.2. Valsts ieņēmumu dienests 2016. gada 16. maijā saņem M. Vītola iesniegumu, kurā viņš iebilst pret pārcelšanas lietderības apsvērumu pamatotību.

3. Ievērojot Valsts pārvaldes iekārtas likuma 10. pantā noteiktos valsts pārvaldes principus un nodrošinot valsts civildienesta uzdevumu efektīvu izpildi, kā arī lai paaugstinātu M. Vītola profesionālo pieredzi, paplašinātu zināšanas un attīstītu kompetences, sekmētu amata pienākumu radošu un kvalitatīvu izpildi, nodrošinātu iegūtās profesionālās pieredzes (vadīt un koordinēt padotībā esošo darbinieku darbu) un apgūto prasmju (noteikt prioritātes, nodrošinot progresīvu darba metožu lietošanu un zināšanu izmantošanu informācijas sistēmu un datortehnikas uzturēšanas jomā) nodošanu Iekšlietu ministrijas Informācijas centram, ievērojot Valsts civildienesta likuma 22. panta 1. punktā nostiprinātās ierēdņu tiesības uz pastāvīgu civildienestu, nevis noteiktu amatu, pamatojoties uz Valsts civildienesta likuma 37. panta pirmo daļu, lai nodrošinātu labu pārvaldību, it īpaši civildienesta uzdevumu efektīvu izpildi un sabiedrības uzticību civildienestam, ir tiesisks pamats Valsts ieņēmumu dienesta Finanšu policijas pārvaldes Finanšu izlūkošanas daļas vadītāja M. Vītola pārcelšanai Iekšlietu ministrijas Informācijas centra Integrētās sistēmas nodaļas vadītāja vietnieka amatā:

3.1. M. Vītolam ir Informācijas centra Integrētās sistēmas nodaļas vadītāja vietnieka amata pienākumu izpildei atbilstoša augstākā izglītība, ilgstoša pieredze vadošā amatā valsts pārvaldē, vadot, plānojot un koordinējot struktūrvienības darbu, apkopojot darba rezultātus, veicot analīzi un sniedzot priekšlikumus par struktūrvienības darbības efektivitātes uzlabošanu, iegūtas prasmes un iemaņas informācijas sistēmu programmatūru izstrādes, ieviešanas un pilnveidošanas koordinēšanas jomā, pieredze darbā ar informācijas sistēmām un lietotāju datortehnikas uzturēšanu, zināšanas informācijas sistēmu attīstības pasākumu veikšanas nodrošināšanā, aktualizēšanā un pasākumu izpildes gaitas uzraudzībā, kā arī pieredze normatīvo aktu projektu izstrādāšanā un prasme strādāt paaugstinātas intensitātes apstākļos;

3.2. saskaņā ar Iekšlietu ministrijas Informācijas centra Integrētās sistēmas nodaļas vadītāja vietnieka amata aprakstā noteiktajām prasībām amata pienākumu pildīšanai ir nepieciešama otrās kategorijas atļauja pieejai slepeniem valsts noslēpuma objektiem. Pildot Valsts ieņēmumu dienesta Finanšu policijas pārvaldes Finanšu izlūkošanas daļas vadītāja amata pienākumus, M. Vītolam ir piešķirta pieeja valsts noslēpuma objektiem (atļauja derīga līdz 2018. gada 8. novembrim).

4. Attiecībā uz M. Vītola pausto viedokli tiek norādīts, ka:

4.1. atbilstoši Valsts civildienesta likuma 20. panta pirmajai daļai ierēdņa amata pienākumi tiek noteikti amata aprakstā. Saskaņā ar Ministru kabineta 2010. gada 30. novembra noteikumu Nr. 1075 "Valsts un pašvaldību institūciju amatu katalogs" 11.punktu un Ministru kabineta 2000. gada 5. decembra instrukcijas Nr. 5 "Ierēdņa amata apraksta izstrādāšanas kārtība" 3.5., 3.7. un 3.8. apakšpunktu amata aprakstā norāda ierēdņa amata pienākumus, ierēdņa amata pildīšanai nepieciešamo izglītību un profesionālo pieredzi. Tādējādi iestādes vadītājam ir pienākums amata aprakstā noteikt amatam objektīvi nepieciešamās prasības, proti, to minimālo profesionālo pieredzi, kas nepieciešama, lai amatpersona spētu efektīvi pildīt amata pienākumus. Saskaņā ar Iekšlietu ministrijas Informācijas centra Integrētās sistēmas nodaļas vadītāja vietnieka amata aprakstā noteiktajām prasībām amata pienākumu pildīšanai nepieciešama augstākā izglītība, neminot konkrētu izglītības jomu. M. Vītolam ir Latvijas Universitātē iegūta otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība ekonomikā, kā arī Latvijas Universitātē iegūta otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība tiesību zinātnēs un kvalifikācija – jurists;

4.2. Iekšlietu ministrijas Informācijas centra Integrētās sistēmas nodaļas vadītāja vietnieka amata aprakstā 30 % nozīmība noteikta šādiem amata pienākumiem: nodaļas vadītāja prombūtnē vadīt nodaļas darbu, noteikt uzdevumus un kontrolēt to izpildi, analizēt un vākt informāciju attiecībā uz nodaļas kompetencē esošajiem jautājumiem un darba uzdevumiem, izstrādāt nodaļas darba plāna projektu un sniegt atbalstu nodaļas vadītājam tā izpildes kontrolei. Ilgstoši vadot Valsts ieņēmumu dienesta Finanšu policijas pārvaldes Finanšu izlūkošanas daļu, M. Vītols ir guvis minēto pienākumu pildīšanai nepieciešamo pieredzi. Veicot Valsts ieņēmumu dienesta Finanšu policijas pārvaldes Finanšu izlūkošanas daļas reglamentā noteiktās funkcijas un uzdevumus – nodrošināt informācijas sistēmu programmatūru izstrādes, ieviešanas un pilnveidošanas koordinēšanu, informācijas sistēmu un lietotāju datortehnikas uzturēšanu, informācijas sistēmu attīstības pasākumu veikšanu, aktualizēšanu un pasākumu izpildes gaitas uzraudzību –, M. Vītols ir ieguvis pieredzi informācijas sistēmu darbības nodrošināšanā, zināšanas lietotāju pieteikto problēmu risināšanā un pārskatu sagatavošanā.

5. Ievērojot minēto un izvērtējot M. Vītola iebildumus pret pārcelšanu, ir pietiekams pamatojums M. Vītola pārcelšanai Iekšlietu ministrijas Informācijas centra Integrētās sistēmas nodaļas vadītāja vietnieka amatā. Pārcelšanas rezultātā M. Vītola gūtā pieredze vadošā amatā – vadīt un koordinēt padotībā esošo darbinieku darbu un prasme noteikt prioritātes, nodrošinot progresīvu darba metožu lietošanu, kā arī zināšanu izmantošanu informācijas sistēmu un datortehnikas uzturēšanas jomā – tiks nodota Iekšlietu ministrijas Integrētās sistēmas nodaļai, tādējādi stiprinot Iekšlietu ministrijas Informācijas centra kapacitāti un veicinot konkrētās struktūrvienības uzdevumu un funkciju efektīvu izpildi, kā arī sniedzot ieguldījumu valsts pārvaldei kopumā. Pārcelšanas rezultātā M. Vītolam būs iespēja sevi novērtēt, izzināt savas kompetences stiprās un vājās puses, kā arī iegūt jaunas un pilnveidot esošās zināšanas informācijas tehnoloģiju jomā.

Ministru prezidenta vietā –
zemkopības ministrs Jānis Dūklavs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!