• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2015. gada 3. marta noteikumi Nr. 111 "Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 30.jūnija noteikumos Nr.484 "Noteikumi par zvērināta notāra profesionālās kvalifikācijas celšanu"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 5.03.2015., Nr. 46 https://www.vestnesis.lv/op/2015/46.4

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.112

Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 1.aprīļa noteikumos Nr.225 "Noteikumi par valsts nodevu par preču zīmju tiesisko aizsardzību"

Vēl šajā numurā

05.03.2015., Nr. 46

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 111

Pieņemts: 03.03.2015.

OP numurs: 2015/46.4

2015/46.4
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 10 Pēdējās nedēļas laikā 6 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr.111

Rīgā 2015.gada 3.martā (prot. Nr.12 12.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 30.jūnija noteikumos Nr.484 "Noteikumi par zvērināta notāra profesionālās kvalifikācijas celšanu"

Izdoti saskaņā ar Notariāta likuma
23.1 panta trešo daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2008. gada 30. jūnija noteikumos Nr. 484 "Noteikumi par zvērināta notāra profesionālās kvalifikācijas celšanu" (Latvijas Vēstnesis, 2008, 101. nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt 4.2. apakšpunktā skaitļus un vārdus "10. vai 11. punktu" ar skaitļiem un vārdiem "9. vai 10. punktu".

2. Papildināt noteikumus ar 4.1 un 4.2 punktu šādā redakcijā:

"4.1 Par šo noteikumu 4.1. un 4.2. apakšpunktā minētajām aktivitātēm piešķiramo kredītpunktu skaitu nosaka komisija. Komisijas sastāvā ir pieci locekļi – četri padomes pilnvaroti pārstāvji un viens tieslietu ministra pilnvarots pārstāvis (turpmāk – komisija). Par šo noteikumu 4.3. apakšpunktā minētajām aktivitātēm piešķiramo kredītpunktu skaitu nosaka padome.

4.2 Kredītpunktu iegūšanas periods Notariāta likuma 17. panta pirmās daļas 1. punktā minētā piecu gadu cikla ietvaros sākas ar nākamo dienu pēc regulārās kvalifikācijas pārbaudes norises pēdējās dienas vai ar zvērināta notāra iecelšanu amatā un ilgst līdz šo noteikumu 14. punktā minētā termiņa beigām. Par aktivitātēm, kurās zvērināts notārs ir piedalījies ārpus šī perioda, kredītpunktus nepiešķir."

3. Izteikt 5. punktu šādā redakcijā:

"5. Apmācību apmeklējums uzskatāms par pilnvērtīgu, ja ir apmeklēti vismaz 85 % apmācību un apmācību piedāvātājs nav noteicis augstāku apmācību apmeklējuma procentu, kā arī ir sekmīgi nokārtots apmācību gala pārbaudījums, ja tāds bija paredzēts. Ja zvērināts notārs gala pārbaudījumu nav kārtojis vai nav nokārtojis, kredītpunktus par apmācībām nepiešķir. Apmācību apmeklētību kontrolē un to sekmīgu pabeigšanu apliecina apmācību piedāvātājs."

4. Izteikt 6. punkta pirmo un otro teikumu šādā redakcijā:

"Prioritārās jomas kredītpunktu iegūšanai šo noteikumu 4.1. apakšpunktā minētajām aktivitātēm katram nākamajam gadam līdz kārtējā gada 15. augustam nosaka padome, piedaloties šo noteikumu 4.punktā minētajam tieslietu ministra pilnvarotajam pārstāvim. Padome var pieaicināt arī augstākās izglītības iestāžu mācībspēkus."

5. Izteikt 9., 10. un 11. punktu šādā redakcijā:

"9. Ja zvērināts notārs ir apmeklējis apmācības, kuras ir organizējusi padome (šo noteikumu 4.1. apakšpunkts) un kuras nav iekļautas šo noteikumu 7. punktā minētajā apmācību sarakstā, vai ir apmeklējis apmācības, kuras nav organizējusi padome (šo noteikumu 4.2. apakšpunkts), un vēlas par tām iegūt kredītpunktus, zvērināts notārs šo noteikumu 8. punktā noteiktajā termiņā iesniedz padomei attiecīgus pamatojuma dokumentus, kas apliecina apmācību sekmīgu pabeigšanu, apmācību jomu, saturu, pasniedzēju, norises vietu un laiku. Komisija mēneša laikā no dokumentu saņemšanas dienas izskata tos un pieņem lēmumu par kredītpunktu piešķiršanu atbilstoši šajos noteikumos minētajiem kritērijiem vai pamatotu atteikumu piešķirt kredītpunktus. Par pieņemto lēmumu komisija informē zvērinātu notāru un padomi.

10. Ja zvērināts notārs ir ieplānojis apmeklēt apmācības, kuras nav organizējusi padome (šo noteikumu 4.2. apakšpunkts), pirms šo apmācību apmeklēšanas viņš var lūgt komisijai tās izvērtēt un noteikt, cik kredītpunktu iespējams saņemt par apmācībām. Zvērināts notārs lūgumu iesniedz padomē, pievienojot tam informāciju par apmācību jomu, saturu, pasniedzēju, norises vietu un laiku. Komisija šo noteikumu 9. punktā minētajā kārtībā pieņem attiecīgu lēmumu un informē par to zvērinātu notāru.

11. Ja zvērināts notārs ir piedalījies citu veidu aktivitātēs (šo noteikumu 4.3. apakšpunkts) un vēlas par tām iegūt kredītpunktus, viņš šo noteikumu 8. punktā minētajā termiņā iesniedz padomei attiecīgus pamatojuma dokumentus, kas apliecina zvērināta notāra dalību attiecīgajā aktivitātē, tās jomu, saturu, norises vietu, laiku vai citu informāciju, kas nepieciešama attiecīgās aktivitātes izvērtēšanai. Padome mēneša laikā no dokumentu saņemšanas dienas izskata tos un pieņem lēmumu par kredītpunktu piešķiršanu atbilstoši šajos noteikumos minētajiem kritērijiem vai pamatotu atteikumu piešķirt kredītpunktus. Par pieņemto lēmumu padome informē zvērinātu notāru."

6. Svītrot 16. punktā vārdus un skaitli "un ne vairāk kā 120".

7. Svītrot 20. punktu.

8. Izteikt pielikuma 18. punktu šādā redakcijā:

"18. Bakalaura vai maģistra darba recenzēšana 6 par vienu maģistra vai bakalaura darbu Mācību iestādes izziņa"

9. Papildināt pielikumu ar 19., 20., 21., 22. un 23. punktu šādā redakcijā:

"19. Doktora darba recenzēšana 10 par vienu doktora darbu Mācību iestādes izziņa
20. Svešvalodu mācības 3 par vienu mācību kursu (ja mācību kurss ir vismaz 15 astronomiskās stundas) Mācību iestādes izziņa vai sertifikāts (apliecība), kas apliecina mācību kursa sekmīgu pabeigšanu
21. Prakses vadīšana zvērināta notāra birojā 3 par viena praktikanta prakses vadīšanu Latvijas Zvērinātu notāru padomes apliecinājums
22. Dalība Notāru dienās 5 Latvijas Zvērinātu notāru padomes apliecinājums
23. Aktīva dalība Latvijas Zvērinātu notāru padomes organizētajā pasākumā vai sabiedrības tiesiskās apziņas veicināšanas aktivitātēs (ja zvērināts notārs ir apmeklējis vismaz 80 % attiecīgās aktivitātes pasākumu) 3 Latvijas Zvērinātu notāru padomes apliecinājums"

Ministru prezidente Laimdota Straujuma

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!