• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Rīgas pilsētas būvvalde
Rīgas pilsētas būvvalde publicē lēmumus par publiskās apspriešanas rīkošanu. Pēc publiskās apspriešanas rezultātu apkopošanas būvvalde publicē pieņemtos lēmumus par adreses piešķiršanu, maiņu, precizēšanu vai likvidēšanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas pilsētas būvvaldes 2015. gada 4. decembra lēmums Nr. BV-15-384-ls "Par zemes vienību un ēku adrešu maiņu un piešķiršanu Bišumuižas, Katlakalna un Salu apkaimē". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 7.12.2015., Nr. 239 https://www.vestnesis.lv/op/2015/239.7

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 39

Grozījumi Jūrmalas pilsētas pašvaldības 2012.gada 11.oktobra saistošajos noteikumos Nr.37 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtību"

Vēl šajā numurā

07.12.2015., Nr. 239

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rīgas pilsētas būvvalde

Veids: lēmums

Numurs: BV-15-384-ls

Pieņemts: 04.12.2015.

OP numurs: 2015/239.7

2015/239.7
RĪKI

Rīgas pilsētas būvvaldes lēmumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Rīgas pilsētas būvvaldes lēmums Nr.BV-15-384-ls

Rīgā 2015.gada 4.decembrī

Par zemes vienību un ēku adrešu maiņu un piešķiršanu Bišumuižas, Katlakalna un Salu apkaimē

Rīgas pilsētas būvvalde (turpmāk – Būvvalde) saskaņā ar Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma 17. panta ceturtajā prim daļā noteikto un atbilstoši Ministru kabineta 03.11.2009. noteikumos Nr. 1269 "Adresācijas sistēmas noteikumi" (turpmāk – Adresācijas noteikumi) noteiktajiem adreses piešķiršanas pamatprincipiem pieņem lēmumu par adreses piešķiršanu, maiņu, precizēšanu vai likvidēšanu.

[1.] Būvvalde, izskatot Valsts adrešu reģistra informācijas sistēmas publiskos datus, Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmas datus, dokumentus un adrešu piešķiršanas procesa tiesisko regulējumu,

konstatē:

[1.1.] Būvvalde konstatē, ka Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma 17. panta ceturtajā prim daļā ir noteikts, ka adresi piešķir, maina, precizē vai likvidē saskaņā ar likumu vai pašvaldības lēmumu. Adresācijas ieviešana, uzturēšana, pilnveidošana un pārskatīšana ir pašvaldībai noteikta pastāvīgi veicama funkcija, kas ir vērsta uz sabiedrības interesēm nodrošināt orientēšanos un konkrētu objektu identificēšanu administratīvās teritorijas ietvaros. Pašvaldībai nav noteiktas brīvas izvēles iespējas izvēlēties ieviest vai neieviest savā administratīvajā teritorijā vienotām prasībām atbilstošu adresācijas sistēmu. Adresācijas veidošanas obligātās prasības, kuras pašvaldībai ir jāievēro, ir noteiktas ar Adresācijas noteikumiem. Pašvaldībai ar normatīvajiem aktiem arī nav noteiktas tiesības izvēlēties, vai savas darbības ietvaros ievērot ārējā normatīvā akta prasības, vai neievērot.

Lai noskaidrotu precīzu mērķi, ar kādu ieviesta vienota adresācijas sistēma un pareizi iztulkotu tiesību normas atbilstoši to saturam un būtībai, Būvvaldes ieskatā ir pamatoti vadīties no Adresācijas noteikumu tiesību akta projekta "Adresācijas sistēmas noteikumi" anotācijā iekļautajām ziņām, kas skaidro Adresācijas noteikumu saturisko jēgu. Tiesību akta anotācijā teikts, ka Adresācijas noteikumi paredz noteikt ēkas īpašniekam (valdītājam) pienākumu sniegt pašvaldībai telpu grupu numuru apstiprināšanai nepieciešamo informāciju, ja ēkā esošās telpu grupas dzīvošanai, saimnieciskai, administratīvai u.c. darbībai izmanto dažādas fiziskas un juridiskās personas. Tāpat anotācijā ir teikts, ka valsts teritorijā tiek saglabāti adresācijas sistēmas pamatprincipi, kuru ieviešana faktiski nodrošina sistēmas vienveidību. Vienveidīga un efektīva adresācijas sistēma ir iespējama vienīgi gadījumā, ja pašvaldības teritorijā esošās adreses atbilst visām adresācijas noteikumu prasībām nevis tikai Adresācijas sistēmas pamatprincipiem, kas atsevišķi izdalītu Adresācijas noteikumu 6. punktā. No minētā ir konstatējams, ka novērtējot Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā pastāvošo adresācijas objektu adreses pašvaldībai ir jāveic izmaiņas visās adresēs, kuras neatbilst Adresācijas noteikumu prasībām.

Vienotas adresācijas sistēmas ieviešanas mērķis visā valsts teritorijā ir saistīts ar paredzamu, vienotiem principiem atbilstošas numerācijas ieviešanu. Likumdevējs, nosakot pašvaldībai pienākumu ieviest pašvaldības teritorijā adresācijas sistēmu, ir noteicis adresēšanas principus, kas ir obligāti pildāmi. Adrešu atkārtošanās dažādiem adresācijas objektiem nav pieļaujama, tāpat arī nereglamentēta adrešu numuru secība, vai adrešu numuru izvietojums nepareizās ielu adrešu numuru pusēs, vai adrešu numuru sasaiste ar ielas nosaukumiem, no kuriem netiek nodrošināta piekļuve adresācijas objektam, pilsētas teritorijā nedrīkst pastāvēt. Likumdevējs, nosakot adresācijas sistēmas pamatprincipus un adrešu numuru piešķiršanas kārtību, kā arī adreses pierakstīšanas kārtību, ir paredzējis sistēmu, kas to realizējot dod valsts iedzīvotājiem viennozīmīgu iespēju orientēties un paredzēt apvidū atpazīstamajiem adresācijas objektiem tiem piešķiramos adreses numurus un to secību, kas savukārt nodrošina iespēju personām, kas lieto adreses un pēc tām orientējās pilsētvidē, intuitīvi nojaust pareizu virzienu, lai atrastu sevi interesējošo adresācijas objektu. Vienveidīgas adresācijas ieviešana ir būtiska, lai nodrošinātu sabiedrības intereses orientēties pilsētvidē, meklējot adresācijas objektus. Adresācijas sistēmas ietvaros nav noteikti vai paredzēti izņēmumi, kad īpašniekam vai kādai personai būtu dotas tiesības noteikt adresācijas objektu adreses. Sabiedrības intereses ir vērtējamas augstāk par atsevišķa indivīda interesēm un gadījumā, kad šīs intereses ir pretrunā, tad, piemērojot tiesību normas, ir jāsasniedz tiesisks risinājums, kurš atbilst tiesību normas jēgai un būtībai sabiedrības interesēs.

[1.2.] Saskaņā ar Adresācijas noteikumu 48.1. apakšpunktu pašvaldības dome vai tās pilnvarota institūcija pieņem lēmumu par šo noteikumu 6. punktam neatbilstošo adrešu maiņu vai precizēšanu.

[1.3.] Rīgas domes 04.04.2014. saistošo noteikumu Nr. 114 "Rīgas pilsētas pašvaldības nolikums" 157.1 punktā noteikts, ka, ja saskaņā ar likumu pirms Būvvaldes lēmuma par adreses piešķiršanu, maiņu, precizēšanu vai likvidēšanu, kas tiek izdots kā vispārīgais administratīvais akts, nepieciešams uzklausīt lēmuma iespējamos adresātus, Būvvalde uzklausīšanu var veikt, rīkojot publisko apspriešanu.

[1.4.] Ņemot vērā ievērojamo adresācijas objektu skaitu Bišumuižas, Katlakalna un Salu apkaimē, kuriem ir jāmaina vai jāpiešķir adrese, un lielo ieinteresēto personu skaitu, kuru tiesiskās intereses var tikt skartas, Būvvalde 07.09.2015. pieņēma lēmumu Nr. BV-15-12421-nd "Par publiskās apspriešanas rīkošanu zemes vienību un ēku adrešu maiņai un piešķiršanai Bišumuižas, Katlakalna un Salu apkaimē", nosakot publiskās apspriešanas norises laiku no 08.09.2015. līdz 12.10.2015. Publiskās apspriešanas laikā tika saņemta piecdesmit viena aptaujas anketa un desmit iesniegumi. Būvvalde 20.11.2015. ir apkopojusi publiskās apspriešanas rezultātus - Nr. BV-15-16866 - nd "Publiskās apspriešanas viedokļu apkopojums zemes vienību un ēku adrešu maiņai un piešķiršanai Bišumuižas, Katlakalna un Salu apkaimē" un publicējusi tos 25.11.2015. oficiālajā Būvvaldes mājaslapā www.rpbv.lv.

[2.] Būvvalde, izvērtējot tās rīcībā esošo informāciju un konstatētos faktus, pieejamos dokumentus saistībā ar adreses piešķiršanas procesa tiesisko regulējumu, publiskās apspriešanas rezultātus,

secina:

[2.1.] Saskaņā ar Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma 17. panta ceturto prim daļu pašvaldības lēmumu par adrešu piešķiršanu, maiņu, precizēšanu vai likvidēšanu var izdot arī vispārīgā administratīvā akta veidā.

Būvvaldes ieskatā pašvaldībai noteiktā adrešu piešķiršanas kompetence (Administratīvo teritoriju un apdzīvotu vietu likuma 17. panta ceturtā prim daļa) nosaka par pienākumu veikt adrešu piešķiršanu, maiņu un sakārtošanu atbilstoši normatīvo aktu prasībām, tai skaitā ieviest adresācijas pamatprincipiem atbilstošu adresāciju Rīgā.

Adresācijas noteikumu 3. punktā ir noteikts, ka adrese ir hierarhiski sakārtotu nosaukumu un numuru – adreses elementu – kopa, kas nodrošina adresācijas objekta atrašanās vietas noteikšanu valstī un ko reģistrē adrešu reģistrā. Ņemot vērā hierarhisko adresācijas sistēmas uzbūvi, ir jāņem vērā, ka, izdarot izmaiņas hierarhiski augstākā adresācijas objektā, izmaiņas ir jāizdara arī attiecīgajiem hierarhiski zemākajiem adresācijas objektiem, kurus skar izdarītās izmaiņas. Rīgas dome faktiski ar šī lēmuma 1.2. punktā minētajiem lēmumiem ir izdarījusi izmaiņas pilsētas ielu adresēs. Piešķirtās ielu adreses skar adresācijas objektus – iepriekš jau eksistējošas ēkas un pastāvošas zemes vienības, kuras ir klasificējamas kā adresācijas objekti un kurām jau tiek lietotas adreses.

Adresācijas noteikumu 11. punkts nosaka, ka pilsētu un ciemu teritoriju daļās, kur ir ielas, apbūvei paredzētajai zemes vienībai vai ēkai piešķir numuru ar piesaisti ielas nosaukumam. Pilsētu un ciemu teritoriju daļās, kur nav ielu, līdz ielu izveidei apbūvei paredzētajai zemes vienībai vai ēkai saglabā vai piešķir nosaukumu. Mēneša laikā pēc ielu izveides un nosaukumu piešķiršanas tām pašvaldības dome vai tās pilnvarota institūcija pieņem lēmumu par apbūvei paredzētās zemes vienības vai ēkas nosaukuma maiņu, aizstājot to ar numuru un piesaistot ielas nosaukumam.

Neviena tiesību norma nesatur tiešu regulējumu par situāciju, kad pie pastāvošas apbūves un esoša ielu tīkla tiek mainītas ielu adreses pie adresācijas objektiem, kuriem jau ir piešķirtas adreses. Lai pilsētas teritorijā nodrošinātu adresācijas sistēmu, kas atbilst tai noteiktajām tiesību normām un mērķim, Būvvaldei, lai nodrošinātu tiesiski pamatotu risinājumu, esošās tiesību normas ir jāpiemēro un jāinterpretē paplašināti.

Spēkā esošie Adresācijas noteikumi nesatur tiešu regulējumu esošajai situācijai, taču atbilstoši Administratīvā procesa likuma 15. panta divpadsmitajai daļai iestāde un tiesa nedrīkst atteikties izlemt jautājumu, pamatojoties uz to, ka šis jautājums nav noregulēts ar likumu vai citu ārējo normatīvo aktu (iestāžu un tiesu juridiskās obstrukcijas aizliegums), līdz ar ko Būvvaldes ieskatā pašvaldībai ir jāvadās atbilstoši Administratīvā procesa likuma 17. panta pirmās daļas 4. punktam un jāinterpretē tiesību normas par adrešu piešķiršanu saistībā ar to izveides mērķiem un jēgu, un jāpieņem tiesiski pamatots lēmums par adreses piešķiršanu vai maiņu arī gadījumos, kad izveidota jauna iela un nav jāveic adresācijas objektam piešķirtā nosaukuma maiņa, bet faktiski jāpārskata adresācijas objektam piešķirtais adreses numurs un tā piesaiste ielai. Vadoties pēc šādas tiesību normu piemērošanas, tiek arī nodrošināta vienotas adresācijas sistēmas ieviešana visā pilsētas teritorijā, jo faktiski, lemjot par adreses piešķiršanu un maiņu, tiek nodrošināta aktuāla adreses numura sasaiste ar ielas nosaukumu un adreses numura atbilstība tā veidošanas principiem. Adresācijas galvenais mērķis ir adresācijas objekta atrašana apvidū, līdz ar ko adresācijai pilsētas teritorijā ir jābūt loģiski izkārtotai un viegli uztveramai. Nav pieļaujams, ka adresācijas objektiem piešķirtās adreses apvidū izvietojas neloģiskā un nereglamentētā secībā vai šobrīd pastāvošai ielai pieguļošam adresācijas objektam, kuram vienīgā pieeja ir no pieguļošās ielas, tiktu saglabāts adreses numurs, kas sasaistīts ar neesošu vai citā vietā esošu ielu.

Būvvaldes ieskatā Adresācijas noteikumu 11. punktā minētās tiesību normas būtība un jēga ir nodrošināt adresācijas sistēmas būtisku principu, kas paredz, piešķirot un veidojot adreses, ievērot vienotu principu, proti, ka adreses numurs ir piešķirams un tātad arī adrese ir lietojama saistībā ar tuvāko ielu, no kuras adreses numurs ir piešķirts. Šāda principa ievērošana veido iespēju arī paredzēt adresācijas objektu secību un nodrošina orientēšanās iespēju. Paplašināti interpretējot iepriekš minētās tiesību normas, Būvvalde ir nonākusi pie secinājuma, ka likumdevējs ir iedibinājis principu pašvaldībai vai tās pilnvarotajai institūcijai, risinot adresācijas jautājumus, nodrošināt vienotas adresācijas sistēmas ieviešanu pašvaldības teritorijā. Konkrētajā gadījumā Būvvalde uzskata, ka esošas ielas nosaukuma tuvums pastāvošam adresācijas objektam un jauna ielas nosaukuma piešķiršana adresācijas objekta tiešā tuvumā Rīgas teritorijā uzliek pienākumu veikt arī hierarhiski zemāku adresācijas objektu adrešu sakārtošanu atbilstoši Adresācijas noteikumu prasībām (Adresācijas noteikumu 21. punkts). Vadoties no tiesību normu paplašinātās interpretācijas, adrešu maiņa ir attaisnojama un obligāti veicama pilsētas teritorijā, lai tiktu nodrošināta adresācijas sistēmai atbilstoša adresācija.

[2.2.] Adresācijas noteikumu 8. punktā noteikts, ka apbūvei paredzētai zemes vienībai un ēkai pašvaldības dome vai tās pilnvarota institūcija piešķir, maina, likvidē nosaukumu vai numuru saskaņā ar teritorijas plānojumu, detālplānojumu vai zemes ierīcības projektu.

[2.3.] Adresācijas noteikumu 2.9. apakšpunktā noteikts, ka adrese ir piešķirama dzīvošanai, saimnieciskai, administratīvai vai publiskai darbībai paredzētai ēkai vai reāli nodalītai ēkas daļai, 2.10. apakšpunktā noteikts, ka adresācijas objekts ir apbūvei paredzēta zemes vienība, un 2.11. apakšpunktā noteikts, ka adresācijas objekts ir telpu grupa.

[2.4.] Adresācijas noteikumu 6. punktā ir noteikts, ka adresācijas sistēmai piemēro šādus pamatprincipus:

– administratīvajā teritorijā adrese nedrīkst atkārtoties (6.1. apakšpunkts);

– katram adresācijas objektam piešķir vienu adresi (6.2. apakšpunkts);

– adresācijas objektu nosaukumi atbilst Valsts valodas likumā noteiktajām prasībām (6.3. apakšpunkts);

– viena adreses elementa garums nepārsniedz 40 rakstzīmes (6.4. apakšpunkts);

– adresācijas objektu numuros izmanto naturālus skaitļus, kas pierakstīti ar arābu cipariem (6.6. apakšpunkts).

Adresēm Rīgā ir jāatbilst adresācijas sistēmai noteiktajiem pamatprincipiem. Ja Būvvalde konstatē, ka adrese neatbilst noteiktajām prasībām, tad Būvvaldei ir obligāti jāpieņem lēmums par adreses maiņu vai pieraksta precizēšanu. Būvvalde ir konstatējusi, ka vairākas adreses Rīgā atkārtojas vairākiem funkcionāli patstāvīgiem adresācijas objektiem, kas nav pieļaujams, tāpat arī Būvvalde ir konstatējusi, ka vairāku adrešu pierakstā tiek lietoti divi adrešu numuri, kas pierakstīti kā daļskaitlis, kas nonāk pretrunā ar Adresācijas noteikumu 6.6. apakšpunkta prasībām. Būvvaldei, konstatējot lietotu adrešu neatbilstību adresācijas sistēmas prasībām, tās ir jāmaina un attiecīgi jāprecizē to pieraksts. Par konstatētajām adresēm, kas neatbilst adresācijas sistēmas pamatprincipiem, ir organizēta un notikusi publiskā apspriešana.

[2.5.] Adresācijas noteikumu 10. punkts nosaka, ka, ja uz zemes vienības atrodas vairākas funkcionāli nesaistītas ēkas, katrai ēkai piešķir atsevišķu adresi, bet zemes vienībai nosaka adresi, kas piešķirta vienai no ēkām, kas uz tās atrodas, neatkarīgi no tā, vai ēka un zemes vienība ir viena īpašnieka vai vairāku īpašnieku īpašumā (valdījumā).

Būvvaldei gadījumā, kad ēkas adrese nesakrīt ar zemes vienības adresi, ir pienākums mainīt vai piešķirt adresi zemes vienībai, lai izpildītu Adresācijas noteikumu 10. punkta prasības.

[2.6.] Adresācijas noteikumu 21. punktā noteikts, ka pilsētu un ciemu teritoriju daļās, kur ir ielas, apbūvei paredzētai zemes vienībai vai ēkai numuru piešķir saistībā ar tuvāko ielu, no kuras attiecīgajā daļā var nokļūt.

[2.7.] Adresācijas noteikumu 19.1. apakšpunktā noteikts, ka pilsētās zemes vienību un ēku numurus piešķir no ielas sākuma augošā secībā virzienā no apdzīvotās vietas centra uz nomali, ielas kreisajā pusē piešķirot nepāra numurus, labajā pusē – pāra numurus.

[2.8.] Adresācijas noteikumu 20. punkts nosaka, ka, lai izvairītos no iepriekš piešķirtu numuru atkārtošanās, zemes vienības un ēkas numuru papildina ar latviešu alfabēta lielo burtu (20.1. apakšpunkts) vai ar mazo burtu "k" un defisi, aiz defises norādot korpusa numuru (20.2. apakšpunkts).

[2.9.] Adresācijas noteikumu 30. punktā noteikts, ka adresācijas objektam beidzot pastāvēt, pašvaldības dome vai tās pilnvarota institūcija pieņem lēmumu par adreses statusa maiņu adrešu reģistrā.

[2.10.] Būvvalde atbilstoši situācijai apvidū, faktiskajiem un tiesiskajiem apstākļiem ir novērtējusi adresācijas objektu piešķiramās adreses un ir nodevusi tās publiskajai apspriešanai.

[2.11.] Administratīvā procesa likuma 62. panta pirmā daļa noteikts, ka, lemjot par tāda administratīvā akta izdošanu, kurš varētu būt nelabvēlīgs adresātam vai trešajai personai, iestāde noskaidro un izvērtē adresāta vai trešās personas viedokli un argumentus šajā lietā.

[2.12.] Ņemot vērā iepriekš minēto, nepieciešams mainīt ēku un zemes vienību adreses adresācijas objektiem, kuri neatbilst Adresācijas noteikumu 6. un 11. punkta, 19.1. apakšpunkta un 21. punkta prasībām, un piešķirt adreses objektiem, kuriem adreses nav bijušas piešķirtas, bet tās ir piešķiramas atbilstoši Adresācijas noteikumu 2.9. un 2.10. apakšpunkta un 10. punkta prasībām.

[2.13.] Ņemot vērā, ka adrese ir hierarhiski sakārtotu nosaukumu un numuru – adreses elementu – kopa, tad Būvvaldei, veicot hierarhiski augstāka adresācijas objekta ēkas adreses maiņu, vienlaicīgi arī jāprecizē hierarhiski zemāku adresācijas objektu adrešu pieraksts atbilstoši mainītajam ēkas numuram, saglabājot telpu grupu esošo numerāciju.

[2.14.] Adresācijas noteikumu 34. punkts nosaka, ja adresācijas objekta numurs oficiāli mainīts, kā arī ja precizēta pieraksta forma atbilstoši noteikumu prasībām, iepriekšējais numurs juridiski ir identisks jaunajam vai precizētajam numuram, tad pēc adreses maiņas vai pieraksta formas precizēšanas lieto jauno numuru.

Tādējādi, ja līdz šim tika izdoti dokumenti, kuros ir fiksēta cita adrese, tie joprojām ir spēkā esoši un to maiņa veicama tikai tad, ja to vēlas pats dokumenta turētājs vai ja to pieprasa normatīvo aktu prasības, bet attiecībā uz zemesgrāmatu apliecībām īpašuma unikālais identifikators ir kadastra numurs, un tas nemainās un adrešu maiņa neietekmē īpašuma piederības jautājumus.

Būvvalde informē, ka pēc lēmuma par adreses piešķiršanu, maiņu, likvidēšanu vai precizēšanu tiks sniegta informācija Valsts zemes dienestam adrešu reģistrācijai Valsts adrešu reģistra informācijas sistēmā, kā arī informāciju par aktuālajām adresēm citas valsts informācijas sistēmas un reģistri saņem automātiski no Valsts adrešu reģistra informācijas sistēmas. Lielā daļā gadījumu izmaiņas adresēs ir izsekojamas bez personas starpniecības, taču gadījumos, kad ir pastāvējusi adrešu atkārtošanās, jeb vairāki adresācijas objekti ir lietojuši vienu adresi, bet adreses maiņas gadījumā katram adresācijas objektam ir piešķirta sava, unikāla adrese, ne vienmēr tehnisku risinājumu dēļ ir iespējama nodrošināt automātisku informācijas nodošanu gala lietotājam pareizā veidā un šādos gadījumos adrešu lietotājiem ir ieteicams pārliecināties vai adrešu informācija personu rīcībai ir aktuāla. Tāpat arī izmaiņas hierarhiski dažāda līmeņa adresēs nevar tikt nodotas automātiski, gadījumā ja viendzīvokļa ēkā ir lietots dzīvokļa adreses numurs, tad pēc adrešu maiņas automātiski nav nodrošināma korekta adrešu datu pāreja, jo vienadzīvokļa ēkām telpu grupu adreses nepiešķir un iedzīvotājiem ir jālieto ēkas adrese (Adresācijas noteikumu 26. punkts).

Personas pašas ir atbildīgas par pareizu adrešu lietošanu. Šī lēmuma publicēšanā oficiālajā Latvijas Republikas laikrakstā nodrošina visu ar šo adrešu saistīto personu apziņošanu par notikušajām izmaiņām un personas nevar aizbildināties ar nezināšanu par izmaiņām adresācijā, taču personām pašām ir arī jāveic darbības, lai attiecībā uz viņiem tiktu lietota pareiza adrešu informācija. Personām pašām ir jāpaziņo informācija par mainīto adresi visiem ar ko tiek uzturēta personiskā vai lietišķā sarakste. Tāpat arī, lai sekmētu, pēc iespējas nekļūdīgu pasta sūtījumu nogādi, ēkām apvidū pēc iespējas ātrāk ir jāuzstāda ēkas adreses numura zīmes.

Ja komersanta juridiskā adrese tiek mainīta, tad komersantam par adreses maiņu ir jāinformē Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrs, kurš adrešu informācijas aktualizēšanu Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā veic bez maksas.

Personām, kuru dzīvesvieta deklarēta mainītajās adresēs, būtu lietderīgi pārliecināties par deklarētās adreses maiņas faktu. Deklarētās dzīvesvietas adreses pārbaudi var veikt, vēršoties Rīgas pilsētas Iedzīvotāju dzīvesvietas reģistrācijas nodaļās vai elektroniski izmantojot e-pakalpojumu "Mani dati Iedzīvotāju reģistrā", kas pieejams interneta vietnē www.latvija.lv. Plašāka informācija pieejama interneta vietnē www.pmlp.gov.lv un www.riga.lv.

Ēku iedzīvotājiem ir nepieciešams pārbaudīt un precizēt reģistrēto informāciju par deklarētajām dzīvesvietu adresēm (Dzīvesvietas deklarēšanas likuma 6. un 7. pants). Personām, kuru deklarētās dzīvesvietu adreses bijušas ēkās ar vienādām adresēm, būtu lietderīgi veikt nepieciešamās darbības, lai Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijas Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē būtu nodrošināta aktuāla informācija par pareizām iedzīvotāju dzīvesvietu deklarētajām adresēm. Būvvalde papildus paskaidro, ka informāciju par iedzīvotāju deklarētajām adresēm ir tiesiska precizēt vienīgi pati persona, kuru tas skar, jo nevienai no valsts pārvaldes iestādēm nav noteiktas tiesības mainīt informāciju par iedzīvotāju deklarētajām adresēm. Pareiza informācija par adresi ir būtiska, lai nodrošinātu saziņu ar iedzīvotāju un dati varētu tikt izmantoti arī nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanā.

Deklarētās dzīvesvietas adreses pārbaudi var veikt, vēršoties Rīgas pilsētas Iedzīvotāju dzīvesvietas reģistrācijas nodaļās vai elektroniski izmantojot e-pakalpojumu "Mani dati Iedzīvotāju reģistrā", kas pieejams interneta vietnē www.latvija.lv. Plašāka informācija pieejama interneta vietnēs www.pmlp.gov.lv un www.riga.lv.

Personām ir iespēja veikt deklarētās dzīvesvietas adreses precizēšanu, kad saglabājas pirmreizējās deklarācijas datums, vai arī atkārtoti deklarēt savu dzīvesvietu

[2.15.] Ievērojot tiesiskos aspektus, kas regulē adreses piešķiršanu, kā arī, ievērojot lietderības apsvērumus, saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 65. panta otro daļu un 66. pantu ir secināms, ka Būvvaldei ir jāpieņem lēmums par adreses maiņu saistībā ar adresēm, kuras neatbilst adresācijas sistēmas pamatprincipiem, lai tiktu ieviesta vienota adresācijas sistēma Rīgā. Adreses maiņa zemes vienībai un ēkai ir nepieciešama, lai nodrošinātu normatīvajos aktos noteikto adrešu veidošanas kārtību, kas noteikta, lai radītu iespējas ātri un viennozīmīgi valsts teritorijā identificēt adresācijas objektu apvidū. Adreses maiņa ir tiesiski pamatota, un ar adreses maiņu faktiski tiks sasniegts tiesisks mērķis. Adreses maiņa atbilstoši Adresācijas noteikumiem ir iespējama vienīgi, izdodot administratīvo aktu, līdz ar ko administratīvā akta izdošana ir vienīgais iespējamais veids, lai nodrošinātu adresācijas objekta identificēšanu apvidū, ievērojot adresācijas sistēmas prasības. Administratīvais akts par adreses maiņu būtiski neierobežo Administratīvā procesa dalībnieku tiesības un tiesiskās intereses, jo vienīgais tiesiskais pienākums, kas izriet saistībā ar administratīvo aktu par adreses maiņu, ir jaunās adreses lietošana, kas nav vērtējama kā tiesību ierobežojums, bet gan kā pienākums, lai nodrošinātu saziņas un atrašanas iespējas. Adresācijas noteikumiem atbilstošu adrešu piešķiršana adresācijas objektiem valsts teritorijā nodrošina valsts, pašvaldības un sabiedrības būtiskās intereses, kas saistītas ar personas sasniedzamību, orientēšanos apvidū un adresācijas objektu identificēšanu. Salīdzinot sabiedrības un valsts pārvaldes intereses ar privātpersonai uzlikto pienākumu lietot piešķirto adresi, ir secināms, ka privātpersonas tiesiskās intereses netiek aizskartas vai kā savādāk ierobežotas, jo persona jau lieto adresi un tai jauns tiesisks pienākums netiek noteikts. Ievērojot Administratīvā procesa likuma 13. pantā noteikto samērīguma principu, ir secināms, ka labumu, ko sabiedrība un valsts pārvalde iegūst ar noteikto ierobežojumu, proti, lietot administratīvā akta adresātam mainīto adresi, kas atbilst pilsētā pastāvošajam ielu tīklam, uzliek administratīvā akta adresātam ļoti nelielu ierobežojumu, taču sabiedrības ieguvums ir ievērojami lielāks, jo sakārtota adresācija nodrošina arī operatīvo dienestu efektīvāku darbību, kas var ietekmēt ar cilvēku veselību un dzīvību saistītus jautājumus.

[3.] Būvvalde, ievērojot minēto un pamatojoties uz Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma 17. panta ceturto prim daļu, Adresācijas noteikumu 2.9., 2.10., 2.11. un 6.1. apakšpunktu, 8., 10. un 11. punktu, 19.1., 20.1. un 20.2. apakšpunktu, 21., 28., 29., 30., 36., 41. un 48. punktu, Būvvaldes oficiālajā mājaslapā www.rpbv.lv publicēto publiskās apspriešanas viedokļu apkopojumu zemes vienību un ēku adrešu maiņai un piešķiršanai Bišumuižas, Katlakalna un Salu apkaimē,

nolemj:

[3.1.] mainīt Adresācijas noteikumu 6.1., 6.6. un 19.1. apakšpunktam neatbilstošas esošās adreses, piešķirot jaunas adreses:

Nr.p.k. Esošā adrese Klasifikatora kods Piešķiramā adrese Kadastra apzīmējums
3.1.1. Bauskas iela 111/113 101819310 Bauskas iela 111 01000520155001
3.1.2. Bauskas iela 111/113 101819310 Bauskas iela 111 01000520155
3.1.3. Bauskas iela 134 101861375 Bauskas iela 134 k-1 01000520059029
3.1.4. Bauskas iela 134 101861375 Bauskas iela 134B 01000520059002
3.1.5. Bauskas iela 148 102611945 Bauskas iela 148B 01000520072002
3.1.6. Bauskas iela 151 102640605 Bauskas iela 151A 01000730109001
3.1.7. Bauskas iela 151 102640605 Bauskas iela 151A 01000730109
3.1.8. Bauskas iela 159 101861527 Bauskas iela 159A 01000730193002
3.1.9. Bauskas iela 172 101861615 Bau skas iela 172A 01000730621
3.1.10. Bauskas iela 180 101861623 Bauskas iela 172A 01000730621001
3.1.11. Bauskas iela 180 101861623 Bauskas iela 172B 01000730622001
3.1.12. Bauskas iela 180 101861623 Bauskas iela 172C 01000730176001
3.1.13. Bauskas iela 180 101861623 Bauskas iela 172C 01000730176002
3.1.14. Bauskas iela 180 101861623 Bauskas iela 172C 01000730176
3.1.15. Bukaišu iela 10 101868572 Bukaišu iela 10B 01000730100003
3.1.16. Bukaišu iela 12B 103331772 Bukaišu iela 12 k-1 01000732039009
3.1.17. Bukaišu iela 12B 103331772 Bukaišu iela 12 k-1 01000732039
3.1.18. Bukaišu iela 12B 103331772 Bukaišu iela 12 k-10 01000732038004
3.1.19. Bukaišu iela 12B 103331772 Bukaišu iela 12 k-11 01000732038005
3.1.20. Bukaišu iela 12B 103331772 Bukaišu iela 12 k-12 01000732038003
3.1.21. Bukaišu iela 12B 103331772 Bukaišu iela 12 k-13 01000732038001
3.1.22. Bukaišu iela 12B 103331772 Bukaišu iela 12 k-14 01000732038002
3.1.23. Bukaišu iela 12B 103331772 Bukaišu iela 12 k-2 01000732039010
3.1.24. Bukaišu iela 12B 103331772 Bukaišu iela 12 k-3 01000732039001
3.1.25. Bukaišu iela 12B 103331772 Bukaišu iela 12 k-4 01000732039008
3.1.26. Bukaišu iela 12B 103331772 Bukaišu iela 12 k-5 01000732039002
3.1.27. Bukaišu iela 12B 103331772 Bukaišu iela 12 k-6 01000732039003
3.1.28. Bukaišu iela 12B 103331772 Bukaišu iela 12 k-7 01000732039004
3.1.29. Bukaišu iela 12B 103331772 Bukaišu iela 12 k-8 01000732039005
3.1.30. Bukaišu iela 12B 103331772 Bukaišu iela 12 k-9 01000732039006
3.1.31. Bukaišu iela 3 101823263 Bukaišu iela 3 k-1 01000732062009
3.1.32. Bukaišu iela 3 101823263 Bukaišu iela 3 k-2 01000732062002
3.1.33. Bukaišu iela 3 101823263 Bukaišu iela 3 k-3 01000732062004
3.1.34. Bukaišu iela 3 101823263 Bukaišu iela 7 01000732119001
3.1.35. Bukaišu iela 3 101823263 Bukaišu iela 7 01000732119
3.1.36. Bukaišu iela 3 101823263 Bukaišu iela 7 k-1 01000732119005
3.1.37. Bukaišu iela 3 101823263 Bukaišu iela 7 k-2 01000732119004
3.1.38. Bukaišu iela 3 101823263 Bukaišu iela 7 k-3 01000732119008
3.1.39. Bukaišu iela 3 101823263 Bukaišu iela 7 k-4 01000732119003
3.1.40. Bukaišu iela 3A 106042428 Bukaišu iela 9 01000732017001
3.1.41. Bukaišu iela 3A 106042428 Bukaišu iela 9 01000732017
3.1.42. Bukaišu iela 6 101823271 Bukaišu iela 4 k-1 01000730097002
3.1.43. Bukaišu iela 6 101823271 Bukaišu iela 4 k-1 01000730097
3.1.44. Gulbju iela 1 101892457 Gulbju iela 3 01000730159002
3.1.45. Gulbju iela 1 101892457 Gulbju iela 3 01000730159004
3.1.46. Gulbju iela 1 101892457 Gulbju iela 5A 01000732118
3.1.47. Gulbju iela 2 101892520 Gulbju iela 11 01000730111001
3.1.48. Gulbju iela 2 101892520 Gulbju iela 11 01000730111
3.1.49. Gulbju iela 2 101892520 Gulbju iela 13 01000730111005
3.1.50. Gulbju iela 2 101892520 Gulbju iela 9 01000730111004
3.1.51. Gulbju iela 2A 106453566 Gulbju iela 7 01000730143
3.1.52. Gulbju iela 4 101833596 Gulbju iela 15A 01000730175010
3.1.53. Gulbju iela 4 101833596 Gulbju iela 17A 01000730175013
3.1.54. Gulbju iela 4 101833596 Gulbju iela 17A 01000730175
3.1.55. Gulbju iela 4 101833596 Gulbju iela 19A 01000730175011
3.1.56. Gulbju iela 4 101833596 Gulbju iela 21A 01000730175015
3.1.57. Gulbju iela 4 101833596 Gulbju iela 23 01000730175012
3.1.58. Gulbju iela 4 101833596 Gulbju iela 27A 01000730175031
3.1.59. Gulbju iela 4A 103592104 Gulbju iela 33 01000730175032
3.1.60. Gulbju iela 4A 103592104 Gulbju iela 33 01000732176
3.1.61. Gulbju iela 4B 103592120 Gulbju iela 35 01000730175022
3.1.62. Gulbju iela 4B 103592120 Gulbju iela 35 01000732177
3.1.63. Komētas iela 5 101914526 Komētas iela 40 01000520158001
3.1.64. Komētas iela 5 101914526 Komētas iela 40 01000520158
3.1.65. Komētas iela 7 101914534 Komētas iela 46 01000520159001
3.1.66. Komētas iela 7 101914534 Komētas iela 46 01000520159
3.1.67. Krūmiņsalas iela 16 106029113 Krūmiņsalas iela 19 01001192177
3.1.68. Lejupes iela 5 101925588 Lejupes iela 5A 01001190364020
3.1.69. Lejupes iela 5 101925588 Lejupes iela 5A 01001190364040
3.1.70. Lejupes iela 5 101925588 Lejupes iela 5A 01001190364023
3.1.71. Lejupes iela 5 101925588 Lejupes iela 5A 01001190364024
3.1.72. Lejupes iela 5 101925588 Lejupes iela 5A 01001190364021
3.1.73. Lejupes iela 5 101925588 Lejupes iela 5A 01001190364022
3.1.74. Lejupes iela 5 101925588 Lejupes iela 5B 01001190364009
3.1.75. Lejupes iela 5 101925588 Lejupes iela 5C 01001190364010
3.1.76. Lejupes iela 5 101925588 Lejupes iela 5D 01001190364008
3.1.77. Lejupes iela 7 101925596 Lejupes iela 7B 01001190364035
3.1.78. Lejupes iela 7 101925596 Lejupes iela 7C 01001190364036
3.1.79. Lucavsalas iela 51 103692281 Lucavsalas iela 57A 01000510171001
3.1.80. Lucavsalas iela 51 103692281 Lucavsalas iela 57A 01000510171
3.1.81. Lucavsalas iela 57 104419792 Lucavsalas iela 51A 01000510170001
3.1.82. Lucavsalas iela 57 104419792 Lucavsalas iela 51A 01000510170
3.1.83. Lucavsalas iela 71 101829362 Lucavsalas iela 73 01000512017001
3.1.84. Lucavsalas iela 8 101934732 Lucavsalas iela 69 01000510074002
3.1.85. Lucavsalas iela 8 101934732 Lucavsalas iela 69 01000510074
3.1.86. Mazā Bauskas iela 28A 101945431 Mazā Bauskas iela 28B 01000520177002
3.1.87. Mazā Bauskas iela 32 101945472 Mazā Bauskas iela 33 01000520064001
3.1.88. Mazā Bauskas iela 32 101945472 Mazā Bauskas iela 33 01000520064
3.1.89. Olektes iela 19 106033812 Olektes iela 10 01001192157
3.1.90. Stabules iela 6A 104583638 Stabules iela 4A 01001190320001
3.1.91. Stabules iela 6A 104583638 Stabules iela 4A 01001190320
3.1.92. Svilpes iela 2 106045345 Svilpes iela 4 01001190087
3.1.93. Šautuves iela 1B 104231496 Šautuves iela 3B 01000520138001
3.1.94. Šautuves iela 1B 104231496 Šautuves iela 3B 01000520138
3.1.95. Šautuves iela 1C 104231502 Šautuves iela 3C 01000520137004
3.1.96. Šautuves iela 1C 104231502 Šautuves iela 3C 01000520119
3.1.97. Šautuves iela 6 101882003 Šautuves iela 6A 01000730369005
3.1.98. Šautuves iela 7 101882011 Šautuves iela 7A 01000520102002
3.1.99. Tēriņu iela 1/3 102005875 Tēriņu iela 1 01000550126
3.1.100. Zaķusalas krastmala 16 105516853 Zaķusalas krastmala 13 01000510161001
3.1.101. Zaķusalas krastmala 16 105516853 Zaķusalas krastmala 13 01000510161
3.1.102. Zaķusalas krastmala 2 105516845 Zaķusalas krastmala 17 01000510167001
3.1.103. Zaķusalas krastmala 2 105516845 Zaķusalas krastmala 17 01000510167
3.1.104. Zaķusalas krastmala 2A 105737088 Zaķusalas krastmala 19 01000512034
3.1.105. Zaķusalas krastmala 2B 106312595 Zaķusalas krastmala 23 01000510051002
3.1.106. Zaķusalas krastmala 2C 106401493 Zaķusalas krastmala 21 01000510051
3.1.107. Zaķusalas krastmala 3 102026472 Zaķusalas krastmala 33 01000512015001
3.1.108. Zaķusalas krastmala 3 102026472 Zaķusalas krastmala 33 01000510145001
3.1.109. Zaķusalas krastmala 3 102026472 Zaķusalas krastmala 33 01000510145002
3.1.110. Zaķusalas krastmala 3 102026472 Zaķusalas krastmala 33 01000510145003
3.1.111. Zaķusalas krastmala 3 102026472 Zaķusalas krastmala 33 01000510145004
3.1.112. Zaķusalas krastmala 3 102026472 Zaķusalas krastmala 33 01000512015
3.1.113. Zaķusalas krastmala 3 102026472 Zaķusalas krastmala 35 01000510145
3.1.114. Zaķusalas krastmala 3 102026472 Zaķusalas krastmala 37 01000510001005
3.1.115. Zaķusalas krastmala 3 102026472 Zaķusalas krastmala 37 01000510001
3.1.116. Zaķusalas krastmala 3 102026472 Zaķusalas krastmala 39 01000510001002
3.1.117. Zaķusalas krastmala 3 102026472 Zaķusalas krastmala 41 01000510001003
3.1.118. Zaķusalas krastmala 34 105516861 Zaķusalas krastmala 7 01000510162002
3.1.119. Zaķusalas krastmala 34 105516861 Zaķusalas krastmala 7 01000510162
3.1.120. Zaķusalas krastmala 36 106005664 Zaķusalas krastmala 9 01000510162001
3.1.121. Zaķusalas krastmala 3A 102026480 Zaķusalas krastmala 39 01000510003
3.1.122. Zaķusalas krastmala 3B 106549532 Zaķusalas krastmala 35 01000510145006
3.1.123. Zaķusalas krastmala 3D 105862004 Zaķusalas krastmala 31 01000510018
3.1.124. Zaķusalas krastmala 5 102026497 Zaķusalas krastmala 29 01000510105001
3.1.125. Zaķusalas krastmala 5 102026497 Zaķusalas krastmala 29 01000510105
3.1.126. Zaķusalas krastmala 5A 106443200 Zaķusalas krastmala 27 01000510022
3.1.127. Zāļu iela 6 102026392 Zāļu iela 6 k-1 01000730392001
3.1.128. Zāļu iela 6 102026392 Zāļu iela 6 k-10 01000730392010
3.1.129. Zāļu iela 6 102026392 Zāļu iela 6 k-3 01000730392003
3.1.130. Zāļu iela 6 102026392 Zāļu iela 6 k-4 01000730392004
3.1.131. Zāļu iela 6 102026392 Zāļu iela 6 k-5 01000730392005
3.1.132. Zāļu iela 6 102026392 Zāļu iela 6 k-7 01000730392007
3.1.133. Zāļu iela 6 102026392 Zāļu iela 6 k-8 01000730392008
3.1.134. Zāļu iela 6 102026392 Zāļu iela 6 k-9 01000730392009
3.1.135. Zāļu iela 6 102026392 Zāļu iela 6 k-2 01000730392002
3.1.136. Zāļu iela 6 102026392 Zāļu iela 6 k-11 01000730392011
3.1.137. Zāļu iela 6 102026392 Zāļu iela 6 k-12 01000730392012
3.1.138. Zāļu iela 6 102026392 Zāļu iela 6 k-13 01000730392013
3.1.139. Zāļu iela 6 102026392 Zāļu iela 6 k-11 01000730392014
3.1.140. Ziepniekkalna iela 2 105075583 Ziepniekkalna iela 2C 01000520098
3.1.141. Ziepniekkalna iela 2 105075583 Ziepniekkalna iela 2D 01000522019
3.1.142. Ziepniekkalna iela 50 102677505 Ziepniekkalna iela 46A 01001192189
3.1.143. Ziepniekkalna iela 66 102031216 Ziepniekkalna iela 66B 01001192110001
3.1.144. Ziepniekkalna iela 68 102031224 Ziepniekkalna iela 68A 01001190251002
3.1.145. Ziepniekkalna iela 68C 106443643 Ziepniekkalna iela 72 01001190037
3.1.146. Ziepniekkalna iela 8A 103411323 Ziepniekkalna iela 8B 01000730216004
3.1.147. Mūkusalas iela 42B 106614668 Mūkusalas iela 42A 01000500124036
3.1.148. Mūkusalas iela 42C 106614684 Mūkusalas iela 42B 01000500174002
3.1.149. Mūkusalas iela 42 101955233 Mūkusalas iela 42C 01000500174003
3.1.150. Mūkusalas iela 42A 106614676 Mūkusalas iela 42E 01000500174008

[3.2.] mainīt Adresācijas noteikumu 11. un 21. punktam neatbilstošas esošās adreses, piešķirot jaunas adreses:

Nr.p.k. Esošā adrese Klasifikatora kods Piešķiramā adrese Kadastra apzīmējums
3.2.1. Bauskas iela 123 102640590 Brunavas iela 2 01000520090001
3.2.2. Bauskas iela 123 102640590 Brunavas iela 2 01000520090
3.2.3. Bauskas iela 127 101861342 Brunavas iela 1 01000520156001
3.2.4. Bauskas iela 127 101861342 Brunavas iela 1 01000520156
3.2.5. Bauskas iela 142A 103352763 Mazā Bauskas iela 38 01000520061002
3.2.6. Bauskas iela 142B 104993813 Mazā Bauskas iela 36 01000520061019
3.2.7. Bauskas iela 144 101861430 Mazā Bauskas iela 39 01000520070002
3.2.8. Bauskas iela 145 101819376 Gulbju iela 6 01000730089007
3.2.9. Bauskas iela 145 101819376 Gulbju iela 6 01000730089
3.2.10. Bauskas iela 145 101819376 Gulbju iela 6A 01000730089013
3.2.11. Bauskas iela 145 101819376 Gulbju iela 6B 01000730089012
3.2.12. Bauskas iela 145 101819376 Gulbju iela 6C 01000730089011
3.2.13. Bauskas iela 145 101819376 Gulbju iela 6D 01000730089009
3.2.14. Bauskas iela 145 101819376 Gulbju iela 6D 01000730089010
3.2.15. Bauskas iela 145 101819376 Gulbju iela 6E 01000730089006
3.2.16. Bauskas iela 145 101819376 Gulbju iela 6F 01000730089004
3.2.17. Bauskas iela 149 101819392 Gulbju iela 1A 01000730110002
3.2.18. Bauskas iela 149 101819392 Gulbju iela 1B 01000730110003
3.2.19. Bauskas iela 184 101861631 Jāņa Čakstes gatve 29 01001190282005
3.2.20. Bauskas iela 184 101861631 Jāņa Čakstes gatve 31 01001190282002
3.2.21. Bauskas iela 184 101861631 Jāņa Čakstes gatve 33 01001190282004
3.2.22. Bauskas iela 184 101861631 Jāņa Čakstes gatve 35 01001190282003
3.2.23. Bauskas iela 184 101861631 Jāņa Čakstes gatve 37 01001190282008
3.2.24. Bauskas iela 184 101861631 Jāņa Čakstes gatve 39 01001190282017
3.2.25. Bauskas iela 184 101861631 Jāņa Čakstes gatve 41 01001190282007
3.2.26. Bauskas iela 184 101861631 Jāņa Čakstes gatve 43 01001190282013
3.2.27. Bauskas iela 184 101861631 Jāņa Čakstes gatve 45 01001190282006
3.2.28. Bauskas iela 184 101861631 Jāņa Čakstes gatve 47 01001190282001
3.2.29. Bauskas iela 184 101861631 Lejupes iela 4 01001190282011
3.2.30. Bauskas iela 184 101861631 Lejupes iela 8 01001190282037
3.2.31. Bauskas iela 186 101861656 Jāņa Čakstes gatve 49 01001190282009
3.2.32. Bauskas iela 187 101819480 Valdlauču iela 5 01001190289001
3.2.33. Bauskas iela 187 101819480 Valdlauču iela 5 01001190289
3.2.34. Bauskas iela 187 101819480 Valdlauču iela 7 01001190289002
3.2.35. Bauskas iela 189 101861664 Valdlauču iela 10 01001190249011
3.2.36. Bauskas iela 189 101861664 Valdlauču iela 10 01001192061
3.2.37. Bukaišu iela 1 103240661 Bauskas iela 172B 01000730622
3.2.38. Bukaišu iela 28 104596260 Jāņa Čakstes gatve 23 01001190267002
3.2.39. Bukaišu iela 30 104596277 Jāņa Čakstes gatve 23 01001192051
3.2.40. Bukaišu iela 30 104596277 Lejupes iela 1B 01001192050001
3.2.41. Bukaišu iela 32 104596285 Lejupes iela 1A 01001192000001
3.2.42. Bukaišu iela 32 104596285 Lejupes iela 1A 01001192000
3.2.43. Bukaišu iela 34 104596293 Lejupes iela 1 01001190257001
3.2.44. Bukaišu iela 34 104596293 Lejupes iela 1 01001190257
3.2.45. Bukaišu iela 36 104784533 Lejupes iela 1C bez kad. apz.
3.2.46. Bukaišu iela 36 104784533 Lejupes iela 1C 01001190288
3.2.47. Gulbju iela 14 101892473 Svīres iela 20 01001190262001
3.2.48. Gulbju iela 14 101892473 Svīres iela 20 01001190262
3.2.49. Gulbju iela 14A 105925088 Svīres iela 22 01001192195
3.2.50. Gulbju iela 15 101892481 Krūmiņsalas iela 29 01001190350001
3.2.51. Gulbju iela 15 101892481 Krūmiņsalas iela 29 01001190350002
3.2.52. Gulbju iela 15 101892481 Krūmiņsalas iela 29 01001190350003
3.2.53. Gulbju iela 15 101892481 Krūmiņsalas iela 29 01001190350004
3.2.54. Gulbju iela 15 101892481 Krūmiņsalas iela 29 01001190350005
3.2.55. Gulbju iela 15 101892481 Krūmiņsalas iela 29 01001190350006
3.2.56. Gulbju iela 15 101892481 Krūmiņsalas iela 29 01001190350007
3.2.57. Gulbju iela 15 101892481 Krūmiņsalas iela 29 01001190350
3.2.58. Gulbju iela 16 101892498 Svīres iela 14 01001190263001
3.2.59. Gulbju iela 16 101892498 Svīres iela 14 01001190263
3.2.60. Gulbju iela 16A 105925096 Svīres iela 16 01001192196
3.2.61. Gulbju iela 17 103412911 Krūmiņsalas iela 27 01001192057001
3.2.62. Gulbju iela 17 103412911 Krūmiņsalas iela 27 01001192057
3.2.63. Gulbju iela 19 103412928 Olektes iela 25 01001192058001
3.2.64. Gulbju iela 19 103412928 Olektes iela 25 01001192058
3.2.65. Gulbju iela 21 103405127 Olektes iela 23 01001192081001
3.2.66. Gulbju iela 21 103405127 Olektes iela 23 01001192081
3.2.67. Gulbju iela 21A 105514712 Olektes iela 21 01001192067
3.2.68. Gulbju iela 22 101892537 Svīres iela 7 01001192011002
3.2.69. Gulbju iela 22 k-1 101833563 Svīres iela 13 01001190246001
3.2.70. Gulbju iela 22 k-1 101833563 Svīres iela 13 01001190246
3.2.71. Gulbju iela 22 k-2 101833571 Svīres iela 11 01001192012001
3.2.72. Gulbju iela 22 k-2 101833571 Svīres iela 11 01001192012
3.2.73. Gulbju iela 22 k-3 101833588 Svīres iela 9 01001192011001
3.2.74. Gulbju iela 22 k-3 101833588 Svīres iela 9 01001192011
3.2.75. Gulbju iela 22A 105640087 Svīres iela 15 jaunbūve
3.2.76. Gulbju iela 25 103412936 Olektes iela 24 01001192059001
3.2.77. Gulbju iela 25 103412936 Olektes iela 24 01001192059
3.2.78. Gulbju iela 26A 101892545 Pupuķu iela 12 01001192108001
3.2.79. Gulbju iela 26A 101892545 Pupuķu iela 12 01001192108003
3.2.80. Gulbju iela 26A 101892545 Pupuķu iela 12 01001192108004
3.2.81. Gulbju iela 26A 101892545 Pupuķu iela 12 01001192108
3.2.82. Gulbju iela 26A 101892545 Pupuķu iela 14 01001192108002
3.2.83. Gulbju iela 27 103412944 Olektes iela 22 01001192060001
3.2.84. Gulbju iela 27 103412944 Olektes iela 22 01001192060
3.2.85. Gulbju iela 28 102640332 Svīres iela 6 01001190341001
3.2.86. Gulbju iela 28 102640332 Svīres iela 6 01001190341
3.2.87. Gulbju iela 28 102640332 Svīres iela 6A 01001190341002
3.2.88. Gulbju iela 29 105705734 Olektes iela 20 01001192071
3.2.89. Gulbju iela 31 105297197 Valdlauču iela 18 01001192073001
3.2.90. Gulbju iela 31 105297197 Valdlauču iela 18 01001192073
3.2.91. Gulbju iela 45 105965283 Krūmiņsalas iela 11 01001192181
3.2.92. Gulbju iela 70 101892553 Pupuķu iela 15 01001192106
3.2.93. Gulbju iela 70 101892553 Pupuķu iela 17 01000792014001
3.2.94. Gulbju iela 70 101892553 Pupuķu iela 17 01001192104
3.2.95. Gulbju iela 70A 101892561 Pupuķu iela 13 01001192105001
3.2.96. Gulbju iela 70A 101892561 Pupuķu iela 13 01001192105
3.2.97. Gulbju iela 72 104420801 Pupuķu iela 23 01001192101001
3.2.98. Gulbju iela 72 104420801 Pupuķu iela 23 01001192101
3.2.99. Gulbju iela 72A 104420818 Pupuķu iela 25 01001192100001
3.2.100. Gulbju iela 72A 104420818 Pupuķu iela 25 01001192100
3.2.101. Gulbju iela 74 103555478 Krūmiņsalas iela 34 01000792096001
3.2.102. Gulbju iela 74 103555478 Krūmiņsalas iela 34 01001192098
3.2.103. Gulbju iela 74A 104221581 Krūmiņsalas iela 36 01001192097001
3.2.104. Gulbju iela 74A 104221581 Krūmiņsalas iela 36 01001192097
3.2.105. Gulbju iela 76 103319531 Krūmiņsalas iela 32 01000792095001
3.2.106. Gulbju iela 76 103319531 Krūmiņsalas iela 32 01001192099
3.2.107. Gulbju iela 76A 105075278 Krūmiņsalas iela 28 01001192103001
3.2.108. Gulbju iela 76A 105075278 Krūmiņsalas iela 28 01001192103
3.2.109. Gulbju iela 76B 105135112 Krūmiņsalas iela 30 01001192103002
3.2.110. Gulbju iela 78 101892578 Krūmiņsalas iela 24 01001190281001
3.2.111. Gulbju iela 78 101892578 Krūmiņsalas iela 24 01001190281
3.2.112. Padures iela 18 105663684 Ziepniekkalna iela 50A 01001192190
3.2.113. Padures iela 19 101960114 Svilpes iela 4 01001190226001
3.2.114. Padures iela 20 102615630 Svilpes iela 6 01001190225001
3.2.115. Šautuves iela 23 104601507 Bauskas iela 141 01000520166001
3.2.116. Šautuves iela 23 104601507 Bauskas iela 141 01000520166
3.2.117. Zāļu iela 6 102026392 Ceraukstes iela 13 01000732042001
3.2.118. Ziepniekkalna iela 48A 106000253 Svilpes iela 5 01001190005
3.2.119. Ziepniekkalna iela 48B 106000261 Ūpju iela 7 01001190051
3.2.120. Ziepniekkalna iela 48C 106000278 Ūpju iela 5 01001190052
3.2.121. Ziepniekkalna iela 52 106000286 Svilpes iela 3 01001190089
3.2.122. Ziepniekkalna iela 52A 106000294 Ūpju iela 9 01001190048
3.2.123. Ziepniekkalna iela 56 102031177 Ūpju iela 16 01001190351
3.2.124. Ziepniekkalna iela 58 102031185 Ūpju iela 22 01001190279001
3.2.125. Ziepniekkalna iela 58 102031185 Ūpju iela 22 01001190041
3.2.126. Ziepniekkalna iela 60A 104997275 Ūpju iela 18 01001192095001
3.2.127. Ziepniekkalna iela 60A 104997275 Ūpju iela 18 01001192095
3.2.128. Ziepniekkalna iela 62 102031208 Ūpju iela 12 01001192010001
3.2.129. Ziepniekkalna iela 62 102031208 Ūpju iela 12 01001190040
3.2.130. Mārupes iela 19 101940174 Gardenes iela 6 01000560402013

[3.3.] piešķirt adresācijas objektiem šādas adreses saskaņā ar Adresācijas noteikumu 10. punktu:

Nr.p.k. Piešķiramā adrese Kadastra apzīmējums
3.3.1. Bauskas iela 159A 01000732211
3.3.2. Jāņa Čakstes gatve 49 01001190282
3.3.3. Krūmiņsalas iela 13 01001192180
3.3.4. Krūmiņsalas iela 15 01001192179
3.3.5. Krūmiņsalas iela 17 01001192178
3.3.6. Krūmiņsalas iela 9 01001192182
3.3.7. Šautuves iela 5A 01000520100
3.3.8. Ūpju iela 14 01001192096
3.3.9. Ūpju iela 26 01001192194
3.3.10. Valdlauču iela 15 01001192176
3.3.11. Valdlauču iela 17 01001192155
3.3.12. Valdlauču iela 19 01001192162

[3.4.] likvidēt adresācijas objektiem šādas adreses saskaņā ar Adresācijas noteikumu 30. punktu:

Nr.p.k. Likvidējamā adrese Klasifikatora kods Kadastra apzīmējums
3.4.1. Bukaišu iela 26 104596252  
3.4.2. Daugavgrīvas iela 27A 101825162  
3.4.3. Daugavgrīvas iela 31 k-4 103410828  
3.4.4. Daugavgrīvas iela 31G 103382755  
3.4.5. Gulbju iela 7 101833610 01001190271
3.4.6. Gulbju iela 9 101892594 01001190265,
01001192080001
3.4.7. Gulbju iela 1 – 23 112464196  
3.4.8. Kandavas iela 16A 101909524  
3.4.9. Padures iela 25 101960130  
3.4.10. Slokas iela 53 101136124  
3.4.11. Ziepniekkalna iela 70 103411315  
3.4.12. Bauskas iela 184 101861631  

[3.5.] precizēt mainīto ēku telpu grupu adrešu pierakstu atbilstoši mainītajai ēkas adresei, saglabājot uz lēmuma pieņemšanas brīdi Valsts adrešu reģistra informācijas sistēmā reģistrēto telpu grupas adreses numuru.

Atbilstoši Administratīvā procesa likuma 70. panta pirmajai daļai šis administratīvais akts stājas spēkā ar tā paziņošanas brīdi adresātam. Ar paziņošanu Latvijas Republikas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" uzskatāms, ka vispārīgais administratīvais akts ir kļuvis zināms administratīvā akta adresātiem. Ar šādu paziņošanu netiek pārkāptas ieinteresēto tiesības uzzināt administratīvo aktu, un šāda paziņošana lielā ieinteresēto personu skaita dēļ ir uzskatāma par saprātīgu.

Saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 77. pantu un 79. panta pirmo daļu šo administratīvo aktu var apstrīdēt Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā Amatu ielā 4, Rīgā viena mēneša laikā no tā spēkā stāšanās dienas, iesniedzot attiecīgu iesniegumu Būvvaldē Amatu ielā 4, Rīgā.

Būvvalde informē, ka ēkas numerācijas zīme jāuzstāda atbilstoši Rīgas domes 22.10.2013. saistošajiem noteikumiem Nr. 62 "Par ielu un laukumu nosaukuma zīmju, ēku, telpu grupu numura zīmju un virziena rādītāju uz infrastruktūras, kultūras vai tūrisma objektiem izvietošanas kārtību Rīgas pilsētā".

Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājs I.Vircavs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!