• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2015. gada 11. augusta noteikumi Nr. 461 "Vienotas sabiedriskā transporta pakalpojumu uzskaites sistēmas izveidošanas, uzturēšanas un attīstīšanas kārtība". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 26.08.2015., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/op/2015/166.1

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.465

Grozījumi Ministru kabineta 2015. gada 14. jūlija noteikumos Nr. 401 "Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība pasākumam "Dabas katastrofās un katastrofālos notikumos cietušā lauksaimniecības ražošanas potenciāla atjaunošana un piemērotu profilaktisko pasākumu ieviešana""

Vēl šajā numurā

26.08.2015., Nr. 166

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 461

Pieņemts: 11.08.2015.

OP numurs: 2015/166.1

2015/166.1
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 6 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 461

Rīgā 2015. gada 11. augustā (prot. Nr. 38 6. §)

Vienotas sabiedriskā transporta pakalpojumu uzskaites sistēmas izveidošanas, uzturēšanas un attīstīšanas kārtība

Izdoti saskaņā ar Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma
13. panta ceturto daļu

1. Noteikumi nosaka vienotas sabiedriskā transporta pakalpojumu uzskaites sistēmas (turpmāk – sistēma) izveidošanas, uzturēšanas un attīstīšanas kārtību.

2. Sistēmu izveido, uztur un attīsta, lai apkopotu informāciju, kuru izmanto reģionālās nozīmes sabiedriskā transporta maršrutu plānošanā, sabiedriskā transporta pakalpojumu pasūtījuma līgumu izpildes kontrolē un zaudējumu kompensācijas aprēķināšanā, kā arī sniegtu informāciju ar sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu saistīto pakalpojumu nodrošināšanai.

3. Sistēmā apkopo informāciju par:

3.1. sabiedriskā transporta pieturvietām, autoostām, dzelzceļa stacijām un pieturas punktiem;

3.2. reģionālās nozīmes sabiedriskā transporta maršrutiem un reisiem;

3.3. sabiedriskā transporta kustības laikiem;

3.4. braukšanas maksu (tarifiem) un speciāliem braukšanas maksas nosacījumiem;

3.5. sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanā izmantotajiem sabiedriskajiem transportlīdzekļiem;

3.6. sabiedriskā transporta pakalpojumu pasūtījuma līgumiem;

3.7. sabiedriskā transporta pakalpojumu nozari reglamentējošos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā izsniegtajiem apliecinājumiem;

3.8. reģionālās nozīmes sabiedriskā transporta maršrutos un reisos pārvadāto pasažieru skaitu pa braukšanas posmiem;

3.9. pārskatiem un informāciju, ko zaudējumu kompensācijas aprēķināšanas kārtību reglamentējošos normatīvajos aktos, kā arī normatīvajos aktos par valsts statistikas datu apkopošanu paredzētajā kārtībā sniedz pārvadātāji un pasūtītāji;

3.10. sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanā iesaistīto sabiedrisko transportlīdzekļu kustības koordinātēm ar regularitāti, kas nav lielāka par 20 sekundēm;

3.11. citiem sabiedriskā transporta pakalpojumu pārzināšanai nepieciešamajiem datiem.

4. Datus sistēmā ievada un aktualizē:

4.1. Autotransporta direkcija – šo noteikumu 3.1., 3.2., 3.3., 3.4., 3.5., 3.6. un 3.7. apakšpunktā, kā arī attiecīgu 3.11. apakšpunktā minēto informāciju;

4.2. pārvadātāji, kas nodrošina sabiedriskā transporta pakalpojumus reģionālās nozīmes maršrutos, – šo noteikumu 3.8., 3.9. un 3.10. apakšpunktā minēto informāciju. Šo noteikumu 3.10. apakšpunktā minētās informācijas iegūšanu un nosūtīšanu sistēmai nodrošina ar ierīcēm, kas atbilst šādām ierīcēm noteiktajām starptautiskajām prasībām;

4.3. sabiedriskā transporta pakalpojumu pasūtītāji pilsētas nozīmes maršrutos – šo noteikumu 3.9. apakšpunktā minēto informāciju par maršrutiem, kas iziet ārpus pilsētas administratīvās teritorijas robežām, kā arī par personu ar braukšanas maksas atvieglojumiem pārvadāšanu pilsētas nozīmes maršrutos.

5. Informāciju sistēmā ievada atbilstoši strukturētajai datu ievades formai.

6. Sistēmā iekļauto informāciju uzkrāj, nodod valsts arhīvā vai iznīcina atbilstoši normatīvajiem aktiem par informācijas sistēmās esošo dokumentēto datu un elektronisko dokumentu arhivēšanu.

7. Piekļuvi sistēmai tās izmantotājiem nodrošina Autotransporta direkcija, slēdzot līgumu par sistēmas izmantošanu. Līgumā nosaka informācijas apmaiņas kārtību, datu drošības nosacījumus, pušu saistības, kā arī personas, kurām piešķirta piekļuve datu apmaiņai. Līgumam pievieno informāciju, kas nepieciešama datu apmaiņas nodrošināšanai starp sistēmas izmantotāju komunikācijas serveriem un sistēmu, tai skaitā šo noteikumu 8. punktā paredzēto datu apmaiņas standartu.

8. Elektroniskai informācijas apmaiņai sistēmā Autotransporta direkcija nodrošina vienotu datu apmaiņas standartu. Datu apmaiņas standartu izsniedz uz līguma pamata datu apmaiņas nodrošināšanai starp sistēmas izmantotāja komunikācijas serveri un sistēmu.

9. Autotransporta direkcija sistēmā esošās informācijas analīzi veic, izmantojot datu apstrādes rīku.

10. Attīstot sistēmu, tai pievieno:

10.1. sabiedrisko transportlīdzekļu faktiskās kustības kontroles rīku;

10.2. sabiedrisko transportlīdzekļu teorētiskās kustības modelēšanas rīku.

11. Šo noteikumu 10.1. un 10.2. apakšpunktā minētie rīki nodrošina teorētiskās un faktiskās informācijas saņemšanu par sabiedrisko transportlīdzekļu kustību un sistēmā esošās informācijas par pieturvietām, maršrutiem un reisiem vizualizāciju elektroniskā kartē, lai uzlabotu reģionālās nozīmes sabiedriskā transporta maršrutu plānošanu un sabiedriskā transporta pakalpojumu pasūtījumu līgumu izpildes kontroli.

12. Sistēmu izveido līdz 2016. gada 1. maijam. Līdz sistēmas izveidei turpina darboties Ministru kabineta 2007. gada 2. oktobra noteikumos Nr. 676 "Vienotas sabiedriskā transporta biļešu tirdzniecības, rezervēšanas un uzskaites sistēmas izveidošanas un uzturēšanas kārtība" minētā sistēma tiktāl, cik tas nav pretrunā ar šajos noteikumos noteiktās sistēmas prasībām.

13. Šo noteikumu 3.10. apakšpunktā minētās informācijas nosūtīšanu pārvadātājs nodrošina sešu mēnešu laikā pēc sistēmas izveidošanas un attiecīgi šo noteikumu 10.1. apakšpunktā minētā rīka pievienošanas sistēmai.

14. Šo noteikumu 10. punktā minēto sabiedrisko transportlīdzekļu faktiskās kustības kontroles rīku un sabiedrisko transportlīdzekļu teorētiskās kustības modelēšanas rīku sistēmai pievieno līdz 2017. gada 1. septembrim.

15. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2007. gada 2. oktobra noteikumus Nr. 676 "Vienotas sabiedriskā transporta biļešu tirdzniecības, rezervēšanas un uzskaites sistēmas izveidošanas un uzturēšanas kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2007, 170. nr.; 2010, 206. nr.).

Ministru prezidente Laimdota Straujuma

Satiksmes ministrs Anrijs Matīss

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!