• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Uzaicinājumi nokārtot saistības
Zvērināts tiesu izpildītājs, zvērināts notārs, maksātnespējas administrators vai nekustamā īpašuma īpašnieks (izīrētājs) šeit paziņo personām par saistību esamību pret kreditoru (izīrētāju) un aicina labprātīgi samaksāt parādu noteiktā termiņā, norādot kredītiestādes nosaukumu un konta numuru. Šis aicinājums var būt kā brīdinājums pirms īpašuma pārdošanas izsolē vai prasības celšanas tiesā.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Oficiālais paziņojums (OP 2015/10.US2): uzaicinājums nokārtot saistības. Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 15.01.2015., Nr. 10 https://www.vestnesis.lv/op/2015/10.US2

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzaicinājumi uz tiesu

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

15.01.2015., Nr. 10

OP 2015/10.US2
RĪKI

Uzaicinājumi nokārtot saistības: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 19 Visi

OFICIĀLAIS PAZIŅOJUMS

Uzaicinājums nokārtot saistības

Uzaicinājums nokārtot saistības

Par piedziņas vēršanu uz nekustamo īpašumu

IĻJAM ČISTJAKOVAM, Bruģu iela 31c, Daugavpils, LV-5401, Latvija

2007.gada 4.janvārī starp Juriju Čistjakovu, pers. kods 060365-10254, un Nordea Bank Finland Plc tika noslēgts aizdevuma (kredīta) līgums Nr.2007/50/HK, turpmāk - Aizdevuma Līgums, saskaņā ar kuru Jurijam Čistjakovam tika izsniegts un pilnā apmērā izmaksāts aizdevums LVL 3500,00 jeb EUR 4980,05 apmērā.

2007.gada 4.janvārī starp Juriju Čistjakovu, pers. kods 060365-10254, Nataļju Borisovecu, pers. kods 030275-10208, un Nordea Bank Finland Plc tika noslēgts hipotēkas līgums, turpmāk - Hipotēkas Līgums, saskaņā ar kuru Nordea Bank Finland Plc par labu tika ieķīlāts nekustamais īpašums Aiviekstes ielā 3-6, Daugavpilī, turpmāk - Nekustamais Īpašums.

2007.gada 23.martā Nataļja Borisoveca ir mirusi un saskaņā ar 2008.gada 16.jūnija mantojuma apliecību par tiesībām uz mantojumu pēc likuma Nr.2748 jūs, Iļja Čistjakovs, pers. kods 191199-10221, esat mantojis ½ domājamo daļu no Nekustamā Īpašuma. Saskaņā ar Civillikuma 701. pantu ar mantojuma pieņemšanu un iegūšanu visas mantojuma atstājēja tiesības un saistības, ciktāl tās neizbeidzas ar viņa personu, pāriet uz mantinieku. No minētā izriet, ka jums ir saistoši Hipotēkas Līguma noteikumi.

2011.gada 11.novembrī Jurijs Čistjakovs ir miris un saskaņā ar 2013.gada 23.jūlija Mantojuma apliecību, kas iereģistrēta aktu apliecinājumu reģistrā ar Nr.1979, Oļegs Čistjakovs, pers. kods 281261-10227, turpmāk - Aizņēmējs, ir apstiprināts par visa Jurija Čistjakova atstātā mantojuma mantinieku. No minētā izriet, ka Aizņēmējam ir saistoši Aizdevuma Līguma noteikumi.

2014.gada 1.aprīlī notika uzņēmuma pāreja, kuras rezultātā Nordea Bank AB, turpmāk - Banka (Zviedrijā reģistrēts uzņēmums, kas ir Nordea Finland Plc mātes uzņēmums) pārņēma visas saistības, tiesības un pienākumus no Nordea Bank Finland Plc attiecībā uz uzņēmuma darbību Latvijā.

Ar šo Banka jūs informē, ka, sākot no 2011.gada 10.oktobra, nav veikti maksājumi saskaņā ar Aizdevuma Līgumu. Aizdevuma Līguma 6.1.punkts nosaka, ka, ja Aizņēmējs nav savlaicīgi nomaksājis kādu summu saskaņā ar kādu no Aizdevuma Līguma noteikumiem ilgāk par 60 kalendārajām dienām, iestājas saistību neizpildes gadījums, bet saskaņā ar Aizdevuma Līguma 6.2.punktu, iestājoties saistību neizpildes gadījumam, Bankai rodas saistību neizpildes tiesības jeb tiesības bez papildus procesuālo darbību uzsākšanas pieprasīt nekavējoties Aizņēmējam atmaksāt Bankai visas maksas un citas summas, kuras Aizņēmējs ir parādā Bankai saskaņā ar Aizdevuma Līgumu.

Pamatojoties uz iepriekš minēto, Banka sūta Aizņēmējam 2014.gada 11.novembra vēstuli par visa aizdevuma atmaksu, saskaņā ar kuru lūdz Aizņēmēju nekavējoties, bet ne vēlāk kā 15 darba dienu laikā pēc attiecīgā Bankas rakstiska pieprasījuma saņemšanas segt uzkrājušos parādu EUR 1786,71 apmērā, kā arī brīdina Aizņēmēju, ka, ja Aizņēmējs nesamaksās uzkrājušos parādu, Banka realizēs saistību neizpildes tiesības un Aizņēmējam būs pienākums atmaksāt Bankai visas maksas un citas summas, kuras Aizņēmējs ir parādā Bankai saskaņā ar Aizdevuma Līgumu, kas uz 2014.gada 11.novembri ir EUR 2949,94 apmērā.

Banka atgādina, ka jums piederošās ½ domājamās daļas no Nekustamā Īpašuma ir ieķīlātas par labu Bankai kā nodrošinājums Aizdevuma Līguma saistību izpildei. Hipotēkas Līguma vispārīgo noteikumu 4.2.3.punkts paredz, ka, ja Bankai ir radušās saistību neizpildes tiesības, Banka ir tiesīga nekavējoties pārdot Nekustamo Īpašumu izsolē par brīvu cenu.

Ņemot vērā iepriekš minēto, ar šo Banka jūs brīdina, ka, ja Aizņēmējs 15 darba dienu laikā pēc attiecīgā Bankas rakstiska pieprasījuma saņemšanas nesamaksās uzkrājušos parādu, Banka realizēs saistību neizpildes tiesības un, pamatojoties uz Hipotēkas Līguma vispārīgo noteikumu 4.2.3.punktu, Banka izmantos savas tiesības pārdot Nekustamo Īpašumu izsolē par brīvu cenu, iesniedzot tiesā pieteikumu par nekustamā īpašuma labprātīgu pārdošanu izsoles ceļā Civilprocesa likuma 49.nodaļā noteiktajā kārtībā vai iesniedzot tiesā pieteikumu saistību bezstrīdus piespiedu izpildīšanai Civilprocesa likuma 50.nodaļā noteiktajā kārtībā, vai arī prasības pieteikumu par parāda, kas izriet no Aizdevuma Līguma, piedziņu un nodarīto zaudējumu atlīdzināšanu.

Izsludina zvērināta notāre Ilze Metuzāle

Oficiālie paziņojumi:

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!