• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Finanšu un kapitāla tirgus komisija
Finanšu un kapitāla tirgus komisija publicē normatīvos noteikumus, ieteikumus un lēmumus, kā arī informāciju par kredītiestādes noguldītājiem garantētās atlīdzības izmaksas veidu un kārtību, laiku un vietu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 2014. gada 6. marta informācija "Par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes pieņemto lēmumu Nr.32 "Par licences anulēšanu Metalurgu kooperatīvajai krājaizdevu sabiedrībai" ". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 7.03.2014., Nr. 48 https://www.vestnesis.lv/op/2014/48.8

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts meža dienesta informācija

Par mikroliegumu izveidošanu

Vēl šajā numurā

07.03.2014., Nr. 48

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Finanšu un kapitāla tirgus komisija

Veids: informācija

Pieņemts: 06.03.2014.

OP numurs: 2014/48.8

2014/48.8
RĪKI

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas informācija: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas informācija

Rīgā 2014.gada 6.martā

Par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes pieņemto lēmumu Nr.32 "Par licences anulēšanu Metalurgu kooperatīvajai krājaizdevu sabiedrībai"

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome 05.03.2014. sēdē pieņēma lēmumu Nr. 32 "Par licences anulēšanu Metalurgu kooperatīvajai krājaizdevu sabiedrībai" un nolēma:

1. Konstatēt, ka Metalurgu kooperatīvajai krājaizdevu sabiedrībai (juridiskā adrese – Brīvības ielā 93, Liepājā, LV–3401, vienotais reģistrācijas Nr. 42103025392) ir iestājusies noguldījumu nepieejamība.

2. Garantētā atlīdzība tiek izmaksāta tiem noguldītājiem, kuriem saskaņā ar Noguldījumu garantiju likumu ir tiesības saņemt šādu garantēto atlīdzību, pamatojoties uz informāciju, kāda ir Metalurgu kooperatīvās krājaizdevu sabiedrības grāmatvedības reģistros noguldījumu nepieejamības iestāšanās dienā, garantētā noguldījuma apmērā, bet ne vairāk kā 100 000 euro apmērā vienam noguldītājam. Tālāk noteiktajā kārtībā garantētās atlīdzības 10 lielākajiem noguldītājiem izmaksās Komisija, bet pārējiem 252 noguldītājiem – Metalurgu kooperatīvā krājaizdevu sabiedrība.

3. Noteikt, ka Metalurgu kooperatīvajai krājaizdevu sabiedrībai, vēlākais, līdz 14.03.2014. ir jāsniedz Komisijai informācija par tās 10 lielāko noguldītāju kontiem kredītiestādēs, uz kuriem pārskaitāma garantētā atlīdzība no noguldījumu garantiju fonda.

4. Maksājuma rīkojumu par garantēto atlīdzību izmaksu uz noguldītāja norādīto kontu tā izvēlētā kredītiestādē Komisija dod ne vēlāk kā trešajā darbdienā, skaitot no dienas, kad Komisijā ir saņemta Metalurgu kooperatīvās krājaizdevu sabiedrības sagatavotā informācija par noguldītāju norēķinu kontu numuriem.

5. Uzdot Metalurgu kooperatīvajai krājaizdevu sabiedrībai, sākot ar 10.03.2014., tās noguldītājiem, kuriem saskaņā ar Noguldījumu garantiju likumu ir tiesības saņemt šādu garantēto atlīdzību, pamatojoties uz informāciju, kāda ir Metalurgu kooperatīvās krājaizdevu sabiedrības grāmatvedības reģistros noguldījumu nepieejamības iestāšanās dienā, garantētā noguldījuma apmērā pēc to izvēles izmaksāt garantēto atlīdzību skaidrā naudā Metalurgu kooperatīvās krājaizdevu sabiedrības telpās vai veikt pārskaitījumu uz noguldītāja norādīto kontu kredītiestādē.

6. Noteikt, ka Metalurgu kooperatīvā krājaizdevu sabiedrība garantēto atlīdzību izmaksai skaidrā naudā vai pārskaitījumiem uz Metalurgu kooperatīvās krājaizdevu sabiedrības noguldītāju kontiem citās kredītiestādēs nav tiesīga piemērot komisijas vai jebkādu citu maksu par šo darbību veikšanu.

7. Noteikt, ka garantētās atlīdzības saņemšanai personai jāvēršas Metalurgu kooperatīvās krājaizdevu sabiedrības juridiskajā adresē Brīvības ielā 93, Liepājā, uzrādot personas identitāti apliecinošu dokumentu.

8. Noteikt, ka Metalurgu kooperatīvā krājaizdevu sabiedrība, sākot ar 17.03.2014., reizi nedēļā informē Finanšu un kapitāla tirgus komisiju par noguldītājiem veiktajām izmaksām.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētājs K.Zakulis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!