• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2014. gada 25. februāra noteikumi Nr. 116 "Būvkomersantu reģistrācijas noteikumi". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 7.03.2014., Nr. 48 https://www.vestnesis.lv/op/2014/48.2

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.119

Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 18.maija noteikumos Nr.461 "Noteikumi par Profesiju klasifikatoru, profesijai atbilstošiem pamatuzdevumiem un kvalifikācijas pamatprasībām un Profesiju klasifikatora lietošanas un aktualizēšanas kārtību"

Vēl šajā numurā

07.03.2014., Nr. 48

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 116

Pieņemts: 25.02.2014.

OP numurs: 2014/48.2

2014/48.2
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 4 Pēdējās nedēļas laikā 4 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr.116

Rīgā 2014.gada 25.februārī (prot. Nr.12 19.§)

Būvkomersantu reģistrācijas noteikumi

Izdoti saskaņā ar Būvniecības likuma
5.panta pirmās daļas 7.punktu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka kārtību un nosacījumus komersantu reģistrācijai un atkārtotai reģistrācijai būvkomersantu reģistrā (turpmāk – reģistrs), izslēgšanai no reģistra, kā arī reģistra datu saturu un izmantošanas kārtību, par reģistrācijas darbībām maksājamās valsts nodevas apmēru un maksāšanas kārtību.

2. Komersantu reģistrāciju, atkārtotu reģistrāciju, izslēgšanu no reģistra un reģistrā iekļautās informācijas aktualizēšanu veic Ekonomikas ministrija (turpmāk – reģistra iestāde).

3. Reģistra iestāde uztur reģistru un nodrošina tā publisku pieejamību bez maksas elektroniskā veidā, izņemot datus, kuru pieejamība ir ierobežota saskaņā ar normatīvajiem aktiem par komercnoslēpumu un datu aizsardzību. Reģistrs ir iekļauts būvniecības informācijas sistēmā.

4. Komersants var iesniegt iesniegumu reģistra iestādē elektroniski, aizpildot speciālu tiešsaistes formu būvniecības informācijas sistēmas tīmekļa vietnē www.bis.gov.lv, ja:

4.1. autentifikācijai izmanto Valsts reģionālās attīstības aģentūras pārziņā esošā valsts informācijas sistēmu savietotāja koplietošanas autentifikācijas moduli;

4.2. būvspeciālists, autentificējoties atbilstoši šo noteikumu 4.1. apakšpunktam, speciālajā tiešsaistes formā apliecina, ka ir nodarbināts pie konkrētā komersanta, ja komersants iesniedz iesniegumu, kas satur ziņas par darba tiesisko attiecību nodibināšanu ar būvspeciālistu;

4.3. speciālā tiešsaistes formā sagatavoto iesniegumu paraksta ar drošu elektronisko parakstu.

II. Komersanta reģistrācijas nosacījumi

5. Komersants var pretendēt uz reģistrāciju reģistrā, ja:

5.1. tas uz darba līguma pamata nodarbina vismaz vienu personu, kas ieguvusi patstāvīgas prakses tiesības arhitektūras vai būvniecības jomā (arhitekts, inženierizpētes veicējs, projektētājs, būveksperts, būvdarbu vadītājs vai būvuzraugs) (turpmāk – būvspeciālists), vai komersanta valdes loceklis ir būvspeciālists;

5.2. tā nodarbinātais būvspeciālists vienlaikus kā būvspeciālists nav darba tiesiskajās attiecībās ar vairāk nekā diviem citiem komersantiem, kas reģistrēti reģistrā (turpmāk – būvkomersanti).

6. Šo noteikumu 5.1. apakšpunkts neattiecas uz personālsabiedrībām, kuru vismaz viens biedrs ir būvkomersants, un individuālajiem komersantiem, kas ir būvspeciālisti.

7. Lai reģistrētos reģistrā, komersants iesniedz reģistra iestādē reģistrācijas iesniegumu (1. pielikums).

8. Reģistra iestāde 10 darbdienu laikā pēc reģistrācijas iesnieguma saņemšanas papīra dokumenta formā vai piecu darbdienu laikā, ja iesniegums ir elektroniska dokumenta formā un parakstīts ar drošu elektronisko parakstu, pārbauda iesniegumā minēto informāciju un pieņem vienu no šādiem lēmumiem:

8.1. par komersanta reģistrāciju, ja komersants atbilst šajos noteikumos minētajām prasībām un ir samaksājis valsts nodevu;

8.2. par komersanta reģistrācijas atlikšanu, ja:

8.2.1. iemaksāta mazāka valsts nodeva, nekā to nosaka šo noteikumu 27. punkts;

8.2.2. reģistrācijas iesniegumā nav būvspeciālista paraksta vai nav apliecinājuma atzīmes, ja iesniegums iesniegts, aizpildot speciālo tiešsaistes formu būvniecības informācijas sistēmā;

8.2.3. elektroniski iesniegtais reģistrācijas iesniegums nav sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu;

8.2.4. iesniegumam nav pievienots pārstāvību apliecinošs dokuments;

8.3. par atteikumu reģistrēt komersantu reģistrā, ja komersants neatbilst šajos noteikumos minētajām prasībām vai nav samaksājis valsts nodevu.

9. Ja komersants 10 darbdienu laikā pēc šo noteikumu 8.2. apakšpunktā minētā lēmuma saņemšanas nav novērsis tajā norādītos trūkumus, reģistra iestāde atsaka reģistrēt komersantu reģistrā.

III. Reģistra ziņu saturs un aktualizācija

10. Reģistrā iekļaujama šāda informācija:

10.1. reģistrācijas iesniegumā norādītā informācija;

10.2. joma vai specialitāte un darbības sfēra, kurā būvkomersants veic komercdarbību;

10.3. informācija par būvkomersanta darbību iepriekšējā kalendāra gadā un vidējo iepriekšējā kalendāra gadā būvniecībā nodarbināto skaitu (turpmāk – ikgadējā informācija), kas norādīta ikgadējās informācijas iesniegumā (2. pielikums);

10.4. informācija par reģistra iestādes pieņemtajiem lēmumiem attiecībā uz būvkomersantu;

10.5. informācija par būvkomersanta pieļautajiem šo noteikumu pārkāpumiem un būvniecībā konstatētajiem pārkāpumiem, kas ir fiksēti normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā un paziņoti reģistra iestādei;

10.6. atzīme par izslēgšanu no Valsts ieņēmumu dienesta pievienotās vērtības nodokļa maksātāju reģistra par Valsts ieņēmumu dienesta konstatētajiem normatīvo aktu pārkāpumiem;

10.7. atzīme par reģistrācijas atjaunošanu Valsts ieņēmumu dienesta pievienotās vērtības nodokļa maksātāju reģistrā.

11. Šo noteikumu 10.5. apakšpunktā minēto informāciju par administratīvajiem pārkāpumiem un noziedzīgiem nodarījumiem būvniecībā pašvaldība vai tiesa paziņo reģistra iestādei pēc tam, kad kļuvis neapstrīdams tās lēmums vai stājies spēkā attiecīgs tiesas spriedums.

12. Būvkomersants reizi gadā līdz 30. aprīlim iesniedz reģistra iestādē attiecīgu iesniegumu, norādot ikgadējo informāciju (2. pielikums).

13. Reģistra iestāde 20 darbdienu laikā pēc šo noteikumu 12. punktā minētā iesnieguma saņemšanas papīra dokumenta formā vai 10 darbdienu laikā, ja iesniegums ir elektroniska dokumenta formā un parakstīts ar drošu elektronisko parakstu, iekļauj iesniegumā norādīto informāciju reģistrā.

14. Būvkomersantam ir pienākums 10 darbdienu laikā pēc izmaiņu izdarīšanas informēt reģistra iestādi, iesniedzot iesniegumu par ziņu izmaiņām reģistrā (3. pielikums), ja:

14.1. būvkomersants izbeidzis vai nodibinājis darba tiesiskās attiecības ar būvspeciālistu;

14.2. būvkomersanta valdes loceklis uzsācis vai pārtraucis veikt būvspeciālista pienākumus;

14.3. mainījusies cita reģistrā norādītā informācija par būvspeciālistiem;

14.4. mainījusies būvkomersanta kontaktinformācija.

15. Šo noteikumu 5.2. apakšpunkts attiecas uz ikvienu būvkomersanta nodarbināto speciālistu.

16. Reģistra iestāde 10 darbdienu laikā pēc šo noteikumu 14. punktā minētā iesnieguma saņemšanas papīra dokumenta formā vai piecu darbdienu laikā, ja iesniegums ir elektroniska dokumenta formā un parakstīts ar drošu elektronisko parakstu, iekļauj iesniegumā norādīto informāciju reģistrā vai pieņem lēmumu atteikt informācijas iekļaušanu reģistrā, ja būvkomersanta norādītais būvspeciālists neatbilst šo noteikumu 5. punktā minētajām prasībām.

17. Reģistra iestādei ir tiesības pārbaudīt reģistrā norādīto ziņu atbilstību citās valsts informācijas sistēmās norādītajām ziņām. Ja reģistra iestāde konstatē ziņu neatbilstību, tā veic ziņu izmaiņas reģistrā vai izslēdz būvkomersantu no reģistra atbilstoši šo noteikumu 22.1. vai 22.3. apakšpunktam.

IV. Būvkomersanta reģistrācijas apturēšana un izslēgšana no reģistra

18. Reģistra iestāde aptur būvkomersanta reģistrāciju uz laiku līdz sešiem mēnešiem, ja saņemts attiecīgs būvkomersanta iesniegums. Šajā laikposmā būvkomersants nav tiesīgs veikt tādu komercdarbību arhitektūras vai būvniecības jomā, kuras veikšanai nepieciešams būvspeciālists.

19. Būvkomersantam ir tiesības uz reģistrācijas apturēšanu ne biežāk kā vienu reizi 12 mēnešu periodā.

20. Lai atjaunotu būvkomersanta reģistrāciju, būvkomersants līdz šo noteikumu 18. punktā noteiktā termiņa beigām iesniedz reģistra iestādē iesniegumu par ziņu izmaiņām būvkomersantu reģistrā (3. pielikums).

21. Ja saskaņā ar Valsts ieņēmumu dienesta lēmumu būvkomersanta saimnieciskā darbība ir apturēta, būvkomersanta reģistrācija reģistrā tiek apturēta līdz brīdim, kamēr Uzņēmumu reģistrs nav veicis ierakstu par saimnieciskās darbības atjaunošanu.

22. Būvkomersantu izslēdz no reģistra, ja:

22.1. reģistra iestāde konstatē, ka būvkomersants vairs neatbilst šo noteikumu 5. punktā minētajām prasībām;

22.2. būvkomersants šajos noteikumos noteiktajā termiņā nav iesniedzis ikgadējo informāciju;

22.3. būvkomersants sešu mēnešu laikā atkārtoti šo noteikumu 14. punktā minētajā termiņā nav iesniedzis informāciju par reģistrā norādītā būvspeciālista vai valdes locekļa atbrīvošanu no būvspeciālista pienākumu veikšanas;

22.4. būvkomersants sniedzis reģistra iestādei nepatiesas ziņas;

22.5. saņemts būvkomersanta iesniegums par izslēgšanu no reģistra;

22.6. saņemts būvkomersanta iesniegums par darba tiesisko attiecību izbeigšanu ar vienīgo būvspeciālistu;

22.7. saņemts būvkomersanta iesniegums par valdes locekļa, kas vienīgais veic būvspeciālista pienākumus, atbrīvošanu no šo pienākumu veikšanas;

22.8. būvkomersants izslēgts no komercreģistra.

23. Reģistra iestāde lēmumu par būvkomersanta izslēgšanu no reģistra pieņem mēneša laikā no dienas, kad reģistra iestādei ir kļuvis zināms par šo noteikumu 22.1., 22.2., 22.3., 22.4., 22.5., 22.6. vai 22.7.apakšpunktā minēto faktu iestāšanos.

24. Būvkomersantu izslēdz no reģistra, izdarot reģistrā automātisku atzīmi, pēc šo noteikumu 22.8. apakšpunktā minēto ziņu saņemšanas būvniecības informācijas sistēmā no Uzņēmumu reģistra.

25. Reģistra iestādes lēmumus var pārsūdzēt Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

26. Komersantu, kurš ir izslēgts no reģistra, var reģistrēt atkārtoti. Komersanta atkārtota reģistrācija notiek šajos noteikumos noteiktajā kārtībā.

V. Valsts nodeva par reģistrācijas darbībām reģistrā

27. Valsts nodevas apmērs par reģistrācijas darbībām reģistrā ir šāds:

27.1. par komersanta reģistrāciju reģistrā – 70 euro;

27.2. par komersanta atkārtotu reģistrāciju reģistrā:

27.2.1. ja komersants izslēgts no reģistra saskaņā ar šo noteikumu 22.1., 22.2., 22.3. vai 22.4.apakšpunktu, – 355 euro;

27.2.2. ja komersants izslēgts no reģistra saskaņā ar šo noteikumu 22.5., 22.6. vai 22.7. apakšpunktu, – 70 euro.

28. Valsts nodevu maksā ar maksājumu iestādes starpniecību, kurai ir tiesības sniegt maksājumu pakalpojumus Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas likuma izpratnē, pirms šo noteikumu 27. punktā minēto darbību veikšanas vai izmantojot Valsts reģionālās attīstības aģentūras pārziņā esošā Valsts informācijas sistēmu savietotāja koplietošanas maksājuma moduli.

29. Ja reģistra iestāde pieņem lēmumu par atteikumu reģistrēt komersantu, valsts nodevu neatmaksā.

30. Valsts nodevu ieskaita valsts pamatbudžetā.

31. Samaksātā valsts nodeva atmaksājama pilnā apmērā, ja iesniedzējs nav komersants un nevar pretendēt uz reģistrāciju reģistrā, nodeva samaksāta par reģistrācijas darbībām, kas nav valsts nodevas objekts, komersants jau ir reģistrēts būvkomersantu reģistrā, kā arī ja komersants atsauc reģistrācijas iesniegumu. Ja samaksāta lielāka valsts nodeva, nekā tas paredzēts šo noteikumu 27. punktā, iesniedzējam atmaksā summas daļu, kas pārsniedz valsts nodevas apmēru.

VI. Noslēguma jautājumi

32. Šo noteikumu 12. punktā norādīto iesniegumu ar ikgadējo informāciju (2. pielikums) par 2013. gadu būvkomersants iesniedz līdz datumam, kāds norādīts lēmumā par komersanta reģistrāciju, un būvniecības pakalpojumu apjomus norāda latos.

33. Noteikumi stājas spēkā 2014. gada 1. maijā.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma

Ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis

 

 

1.pielikums
Ministru kabineta
2014.gada 25.februāra
noteikumiem Nr.116

Iesniegums
komersanta reģistrācijai būvkomersantu reģistrā

1. Komersanta veids un nosaukums (firma)  

2. Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra piešķirtais reģistrācijas numurs                      

3. Informācija par ārvalsts komersantu

Ārvalsts komersanta mītnes valsts

Reģistrācijas numurs mītnes valstī

Ārvalsts reģistra nosaukums

Dibināšanas datums

Ārvalsts juridiskā adrese

Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra vai Valsts ieņēmumu dienesta nerezidenta pastāvīgai pārstāvniecībai piešķirtais reģistrācijas kods

           

4. Publiskojamā kontaktinformācija

Komersanta faktiskā adrese (nenorāda, ja sakrīt ar juridisko adresi)

Tālruņa numurs

Elektroniskā pasta adrese

Mājaslapas adrese

       

5. Kontaktinformācija saziņai ar būvkomersantu reģistra iestādi

Tālruņa numurs

Elektroniskā pasta adrese

   

6. Būvspeciālisti

Vārds, uzvārds

Sertifikāta numurs

Darba līgums1

Būvspeciālista pienākumu izpildes uzsākšanas datums

numurs

datums

termiņš (ja noslēgts uz noteiktu laiku)

           
           

Piezīme.
1 Darba līguma datus var neaizpildīt, ja individuālais komersants ir būvspeciālists vai būvspeciālists ir valdes sastāvā.

7. Sertificēšanas joma vai specialitāte un darbības sfēra, kurā būvspeciālists nodarbināts2

Vārds, uzvārds

Sertificēšanas joma (norāda, ja būvspeciālista sertifikāts izdots līdz 2014. gada 1. maijam)

Specialitāte un darbības sfēra (norāda, ja būvspeciālista sertifikāts izdots pēc 2014. gada 1. maija)

Būvspeciālista paraksts3

       
       

Piezīmes.
2 Ja komersants nenorāda sertificēšanas jomu vai darbības sfēru, kurā nodarbina būvspeciālistu, tad būvkomersantu reģistrā tiek norādītas visas sertificēšanas jomas, kas iekļautas būvprakses vai arhitekta prakses sertifikātā, vai darbības sfēras, kas iekļautas būvspeciālista sertifikāta pielikumā.
3 Neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

8. Valsts nodeva

Maksātāja vārds, uzvārds vai nosaukums

Valsts pamatbudžeta ieņēmumu konta numurs

Maksājuma datums

Maksājuma summa

Maksājuma identifikācijas numurs

         

Apliecinu, ka sniegtā informācija ir patiesa, un apzinos, ka par nepatiesas informācijas sniegšanu atbilstoši Ministru kabineta 2014. gada 25. februāra noteikumu Nr. 116 "Būvkomersantu reģistrācijas noteikumi" ______. apakšpunktam tikšu izslēgts no būvkomersantu reģistra un varu tikt saukts pie normatīvajos aktos noteiktās atbildības.

Piekrītu iesniegtās informācijas, tajā skaitā personas datu, apstrādei un publicēšanai būvkomersantu reģistrā atbilstoši Ministru kabineta 2014. gada 25. februāra noteikumiem Nr. 116 "Būvkomersantu reģistrācijas noteikumi".

Persona, kura ir tiesīga pārstāvēt komersantu  
 

(amats, vārds, uzvārds)


Paraksts3
 

Datums                    
 

(diena)

 

(mēnesis)

 

(gads)

Ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis

 

 

2.pielikums
Ministru kabineta
2014.gada 25.februāra
noteikumiem Nr.116

Iesniegums informācijas iekļaušanai būvkomersantu reģistrā par būvkomersanta darbību un vidējo būvniecībā nodarbināto skaitu 20____.gadā

1. Komersanta veids un nosaukums (firma)  

2. Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra vai mītnes valsts piešķirtais reģistrācijas numurs                      

3. Komercdarbību būvniecībā raksturojošas ziņas par iepriekšējo kalendāra gadu (apjoms norādāms, neskaitot pievienotās vērtības nodokli)

3.1. kopējais sniegto būvniecības pakalpojumu apjoms _______________________ euro

Projektēšana (t.sk. inženierizpēte)

_______________ euro

Būvdarbi (t.sk. būvuzraudzība, būvekspertīze)

_______________ euro

Latvijas Republikā

_______________________ euro

Ārpus Latvijas Republikas

_______________________ euro

Latvijas Republikā

_______________________ euro

Ārpus Latvijas Republikas

_______________________ euro

3.2. pašu spēkiem (bez darbuzņēmējiem) sniegto būvniecības pakalpojumu apjoms _______________________ euro

Projektēšana (t.sk. inženierizpēte)

_______________________ euro

Būvdarbi (t.sk. būvuzraudzība, būvekspertīze)

_______________________ euro

Latvijas Republikā

_______________________ euro

Ārpus Latvijas Republikas

_______________________ euro

Latvijas Republikā

_______________________ euro

Ārpus Latvijas Republikas

_______________________ euro

4. Vidējais būvniecībā nodarbināto skaits _______________

Projektēšanā (t.sk. inženierizpētē)

_______________________

Būvdarbos (t.sk. būvuzraudzībā, būvekspertīzē)

_______________________

Latvijas Republikā

_______________________

Ārpus Latvijas Republikas

_______________________

Latvijas Republikā

_______________________

Ārpus Latvijas Republikas

_______________________

5. Izmaiņas publiskojamā kontaktinformācijā:

Komersanta faktiskā adrese (nenorāda, ja sakrīt ar juridisko adresi)

Tālruņa numurs

Elektroniskā pasta adrese

Mājaslapas adrese

       

6. Izmaiņas kontaktinformācijā saziņai ar būvkomersantu reģistra iestādi:

Tālruņa numurs

Elektroniskā pasta adrese

   

Apliecinu, ka sniegtā informācija ir patiesa, un apzinos, ka par nepatiesas informācijas sniegšanu atbilstoši Ministru kabineta 2014. gada 25. februāra noteikumu Nr. 116 "Būvkomersantu reģistrācijas noteikumi" ____. apakšpunktam tikšu izslēgts no būvkomersantu reģistra un varu tikt saukts pie normatīvajos aktos noteiktās atbildības.

Piekrītu iesniegtās informācijas, tajā skaitā personas datu, apstrādei un publicēšanai būvkomersantu reģistrā atbilstoši Ministru kabineta 2014. gada 25. februāra noteikumiem Nr. 116 "Būvkomersantu reģistrācijas noteikumi".

Persona, kura ir tiesīga pārstāvēt komersantu  
 

(amats, vārds, uzvārds)


Paraksts1
 

Datums                    
 

(diena)

 

(mēnesis)

 

(gads)

Piezīme.
1 Neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

Ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis

 

 

3.pielikums
Ministru kabineta
2014.gada 25.februāra
noteikumiem Nr.116

Iesniegums
par ziņu izmaiņām būvkomersantu reģistrā

1. Komersanta veids un nosaukums (firma)  

2. Būvkomersanta reģistrācijas numurs                  

3. Izmaiņas publiskojamā kontaktinformācijā

Komersanta faktiskā adrese (nenorāda, ja sakrīt ar juridisko adresi)

Tālruņa numurs

Elektroniskā pasta adrese

Mājaslapas adrese

       

4. Izmaiņas kontaktinformācijā saziņai ar būvkomersantu reģistra iestādi

Tālruņa numurs

Elektroniskā pasta adrese

   

5. Informācija par būvspeciālistiem, ar kuriem nodibinātas darba tiesiskās attiecības

5.1. būvspeciālisti

Vārds, uzvārds

Sertifikāta numurs

Darba līgums1

Būvspeciālista pienākumu izpildes uzsākšanas datums

numurs

datums

termiņš (ja noslēgts uz noteiktu laiku)

           
           

Piezīme.
1 Darba līguma datus var neaizpildīt, ja individuālais komersants ir būvspeciālists vai būvspeciālists ir valdes sastāvā.

5.2. sertificēšanas joma vai specialitāte un darbības sfēra, kurā būvspeciālists nodarbināts2

Vārds, uzvārds

Sertificēšanas joma (norāda, ja būvspeciālista sertifikāts izdots līdz 2014. gada 1. maijam)

Specialitāte un darbības sfēra (norāda, ja būvspeciālista sertifikāts izdots pēc 2014. gada 1. maija)

Būvspeciālista paraksts3

       
       

Piezīmes.
2 Ja komersants nenorāda sertificēšanas jomu vai darbības sfēru, kurā nodarbina būvspeciālistu, tad būvkomersantu reģistrā tiek norādītas visas sertificēšanas jomas, kas iekļautas būvprakses vai arhitekta prakses sertifikātā, vai darbības sfēras, kas iekļautas būvspeciālista sertifikāta pielikumā.
3 Neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

6. Informācija par būvspeciālistiem, kuri izbeiguši darba tiesiskās attiecības vai izbeiguši pildīt būvspeciālista pienākumus4

Vārds, uzvārds

Sertifikāta numurs

Darba tiesisko attiecību izbeigšanas datums

Būvspeciālista pienākumu izpildes izbeigšanas datums

       
       

Piezīme.
4 Ja ar vienīgo būvspeciālistu izbeigtas darba tiesiskās attiecības vai būvspeciālists atbrīvots no būvspeciālista pienākumu veikšanas, būvkomersantu izslēdz no būvkomersantu reģistra vai aptur būvkomersanta reģistrāciju, ja aizpildīts iesnieguma 8. punkts.

7. Izmaiņas sertificēšanas jomā vai specialitātē un darbības sfērā būvkomersantu reģistrā norādītajiem būvspeciālistiem

Vārds, uzvārds

Sertifikāta numurs

Sertificēšanas joma (norāda, ja būvspeciālista sertifikāts izdots līdz 2014. gada 1. maijam)

Specialitāte un darbības sfēra (norāda, ja būvspeciālista sertifikāts izdots pēc 2014. gada 1. maija)

Pienākumu izpildes uzsākšanas datums

Pienākumu izpildes izbeigšanas datums

Būvspeciālista paraksts3 (ja joma vai sfēra tiek pievienota)

             
             

8. Būvkomersanta reģistrācijas apturēšana vai atjaunošana

  APTURĒT5 reģistrāciju līdz                    
   

(diena)

 

(mēnesis)

 

(gads)

  ATJAUNOT reģistrāciju                    

Piezīme.
5 Būvkomersantam ir tiesības apturēt reģistrāciju uz laiku līdz sešiem mēnešiem ne biežāk kā vienu reizi 12 mēnešu periodā. Reģistrācijas apturēšanas laikposmā būvkomersants nav tiesīgs veikt tādu komercdarbību arhitektūras vai būvniecības jomā, kuras veikšanai nepieciešams būvspeciālists.

Apliecinu, ka sniegtā informācija ir patiesa, un apzinos, ka par nepatiesas informācijas sniegšanu atbilstoši Ministru kabineta 2014. gada 25. februāra noteikumu Nr. 116 "Būvkomersantu reģistrācijas noteikumi" ______. apakšpunktam tikšu izslēgts no būvkomersantu reģistra un varu tikt saukts pie normatīvajos aktos noteiktās atbildības.

Piekrītu iesniegtās informācijas, tajā skaitā personas datu, apstrādei un publicēšanai būvkomersantu reģistrā atbilstoši Ministru kabineta 2014. gada 25. februāra noteikumiem Nr. 116 "Būvkomersantu reģistrācijas noteikumi".

Persona, kura ir tiesīga pārstāvēt komersantu  
 

(amats, vārds, uzvārds)


Paraksts3
 

Datums                    
 

(diena)

 

(mēnesis)

 

(gads)

Ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!