• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2014. gada 4. februāra noteikumi Nr. 77 "Grozījumi Ministru kabineta 2011.gada 27.decembra noteikumos Nr.1019 "Zemes kadastrālās uzmērīšanas noteikumi"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 26.02.2014., Nr. 41 https://www.vestnesis.lv/op/2014/41.7

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.84

Par Attīstības plānošanas sistēmas uzlabošanas pasākumu plānu 2014.–2016.gadam

Vēl šajā numurā

26.02.2014., Nr. 41

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 77

Pieņemts: 04.02.2014.

OP numurs: 2014/41.7

2014/41.7
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 4 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr.77

Rīgā 2014.gada 4.februārī (prot. Nr.7 36.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2011.gada 27.decembra noteikumos Nr.1019 "Zemes kadastrālās uzmērīšanas noteikumi"

Izdoti saskaņā ar Nekustamā īpašuma valsts kadastra likuma
22.panta 1., 2., 3., 4. un 7.punktu

Izdarīt Ministru kabineta 2011. gada 27. decembra noteikumos Nr. 1019 "Zemes kadastrālās uzmērīšanas noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 2012, 15. nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt norādē, uz kāda likuma pamata noteikumi izdoti, skaitļus un vārdus "3. un 4. punktu" ar skaitļiem un vārdiem "3., 4. un 7. punktu".

2. Aizstāt noteikumu tekstā vārdu "transformējamās" (attiecīgā locījumā) ar vārdu "atmežojamās" (attiecīgā locījumā).

3. Aizstāt noteikumu tekstā vārdus "valsts aģentūra "Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūra"" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūra" (attiecīgā locījumā).

4. Papildināt noteikumus ar 1.5. apakšpunktu šādā redakcijā:

"1.5. kadastrālās uzmērīšanas datu un dokumentu labošanas kārtību."

5. Papildināt 5.10. apakšpunktu aiz vārdiem "apgrūtinājumu plāna" ar vārdiem "vai informācijas par apgrūtinājumiem".

6. Izteikt 8. punktu šādā redakcijā:

"8. Aktualizējot situāciju vai apgrūtinājumus zemes vienībai, kuras robežas ir ierādītas, uzmērītas vietējā vai brīvā koordinātu sistēmā vai noteiktas LKS-92 TM, izmantojot ortofotokarti, zemes vienības robežas situāciju vai apgrūtinājumus plānā attēlo, izmantojot zemes robežu plānā attēlotās robežas. Zemes vienības kopplatību norāda atbilstoši zemes vienības robežu plānā noteiktajai platībai. Situācijas vai apgrūtinājumu plāna titullapā izdara atzīmi "Zemes vienības platība tiks precizēta pēc zemes vienības robežu kadastrālās uzmērīšanas"."

7. Svītrot 9. punktu.

8. Papildināt 11. punktu aiz trešā teikuma ar jaunu ceturto teikumu šādā redakcijā:

"Pēc ierosinātāja pieprasījuma grafisko attēlojumu var noformēt uz A2 vai A1 formāta lapas."

9. Papildināt 1. nodaļu ar 17.1, 17.2 un 17.3 punktu šādā redakcijā:

"17.1 Mērnieka iesākto darbu var pabeigt cits mērnieks, pārņemot zemes kadastrālās uzmērīšanas darbus. Mērnieks, kurš pārņēmis zemes kadastrālās uzmērīšanas darbus, atbild par tiem kopumā. Pārņemot zemes kadastrālās uzmērīšanas darbus, mērnieks sagatavo apliecinājumu par darbu pārņemšanu, kuru pievieno elektroniskajai zemes kadastrālās uzmērīšanas lietai.

17.2 Ja mērnieks, veicot zemes vienības kadastrālo uzmērīšanu, konstatējis neatbilstības cita mērnieka darbos tai pašai uzmērāmajai vai ar to pierobežojošai zemes vienībai, tad viņš par konstatētajiem faktiem rakstiski paziņo attiecīgajam mērniekam (turpmāk – iepriekšējais darbu veicējs) vismaz 10 dienas pirms zemes kadastrālās uzmērīšanas dokumentu iesniegšanas Valsts zemes dienesta teritoriālajā struktūrvienībā. Ja iepriekšējais darbu veicējs nav sniedzis atbildi 10 dienu laikā, uzskatāms, ka viņš ir piekritis konstatētajam. Ja iepriekšējais darbu veicējs nepiekrīt mērnieka konstatētajam, mērnieki savstarpēji atrisina situāciju līdz zemes kadastrālās uzmērīšanas dokumentu iesniegšanai Valsts zemes dienesta teritoriālajā struktūrvienībā. Minēto paziņojumu un iepriekšējā darbu veicēja atbildi un risinājumu pievieno zemes kadastrālās uzmērīšanas lietai.

17.3 Ja uzmērāmā zemes vienība robežojas ar demarķēto valsts robežu vai valsts robežas joslas robežu:

17.3 1. Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūra, pamatojoties uz mērnieka pieprasījumu, kuram pievienots ierosinātāja mērniekam iesniegtais iesniegums un līgums vai līgumam pievienotā tehniskā specifikācija (darba uzdevums), izsniedz tās rīcībā esošajos valsts robežas demarkācijas dokumentos iekļauto informāciju un datus (valsts robežas demarkācijas karti, valsts robežas aprakstu, valsts robežzīmju koordinātu katalogus papīra formā vai digitālā veidā);

17.3 2. mērnieks robežas priekšizpētes, robežu apsekošanas un robežu noteikšanas darbu ietvaros elektroniski iesniedz Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūrā saskaņošanai šo noteikumu 263.1.3., 263.1.4., 263.1.5., 263.1.6., 263.1.11. un 263.2.1. apakšpunktā minētos dokumentus un datnes par uzmērīšanas darbu laikā apvidū uzmērītajiem esošajiem valsts robežas joslas robežpunktiem un ar valsts robežu saistītajiem apvidus situācijas elementiem (ūdensteces krasta krotes līniju vai krasta līniju, ja valsts robeža noteikta pa ūdensteces vidu vai virzīta pa ūdensteci, valsts robežzīmi), kā arī mērnieka noteikto un uzmērīto valsts robežas un valsts robežas joslas robežas vietas attēlojumu. Šo noteikumu 263.2.1. apakšpunktā minētajā datnē attēlo valsts robežlīnijas robežzīmes ar robežpunktu apzīmējumu, numura vietā piesaistot lielos burtus "VRZ", situācijas elementus, pa kuriem noteikta valsts robežlīnija, tai skaitā ūdensteces krasta krotes līniju vai krasta līniju, un noteikto valsts robežas joslas robežu. Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūra 10 darbdienu laikā sniedz atzinumu par mērnieka noteiktās valsts robežas un valsts robežas joslas robežas atrašanās vietu attiecībā pret valsts robežas demarkācijas dokumentos attēloto vai noteikto valsts robežu;

17.3 3. mērnieks elektroniskajai zemes kadastrālās uzmērīšanas lietai pievieno šo noteikumu 17.3 2. apakšpunktā minēto Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūras atzinumu un šo noteikumu 263.2.1. apakšpunktā minētajā datnē attēlo valsts robežlīnijas robežzīmes ar robežpunktu apzīmējumu, numura vietā piesaistot lielos burtus "VRZ", situācijas elementus, pa kuriem noteikta valsts robeža (tai skaitā ūdensteces krasta krotes līniju vai krasta līniju), un noteikto valsts robežas joslas robežu;

17.3 4. pirms zemes kadastrālās uzmērīšanas datu aktualizācijas Kadastra informācijas sistēmā Valsts zemes dienesta teritoriālā struktūrvienība nosūta Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūrai saskaņošanai mērnieka iesniegto elektronisko zemes kadastrālās uzmērīšanas lietu un šo noteikumu 264.3. apakšpunktā minēto speciāli sakārtoto robežu datni. Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūra piecu darbdienu laikā sniedz atzinumu par zemes kadastrālās uzmērīšanas dokumentos mērnieka noteiktās valsts robežas un valsts robežas joslas robežas atrašanās vietu attiecībā pret valsts robežas demarkācijas dokumentos attēloto vai noteikto valsts robežu. Zemes kadastrālās uzmērīšanas datus Kadastra informācijas sistēmā aktualizē, ja ir saņemts minētais Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūras atzinums par atbilstību."

10. Svītrot 19.4. un 19.5. apakšpunktu.

11. Izteikt 23. punktu šādā redakcijā:

"23. Mērniekam vai komersantam ir tiesības nepieprasīt šo noteikumu 22.1.2. apakšpunktā minēto informāciju un šo noteikumu 22.2. apakšpunktā minētos dokumentus, ja ir paredzēta apgrūtinājumu vai situācijas plāna aktualizācija vai zemes robežu plāna, situācijas plāna un apgrūtinājumu plāna kamerālā pārzīmēšana, kā arī ja uzmērāmās zemes vienības daļas robeža nesakrīt ar zemes vienības robežu vai tiks sagatavots atmežojamās meža zemes izvietojuma plāns vai robežu plāns būves ierakstīšanai zemesgrāmatā."

12. Papildināt noteikumus ar 25.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"25.3. informāciju no Apgrūtināto teritoriju informācijas sistēmas."

13. Svītrot 35.1. apakšpunktā vārdus "kā vienkāršo pasta sūtījumu".

14. Izteikt 49.2. un 49.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"49.2. robežzīmes nav iznīcinātas vai pārvietotas, tās ir nostiprinātas atbilstoši šo noteikumu prasībām un ir nodrošināta robežzīmes ilglaicīgā stiprība;

49.3. kupica atbilst šo noteikumu prasībām vai prasībām, kas noteiktas normatīvajos aktos zemes kadastrālās uzmērīšanas jomā kupicas izveidošanas brīdī;".

15. Svītrot 66. punktā vārdu "ierādītās".

16. Papildināt 77. punktu ar otro teikumu šādā redakcijā:

"Robežas atjaunošanas aktu sagatavo arī tad, ja uz iepriekš noteikta robežposma nostiprina jaunu punktu, izņemot gadījumu, ja ir jāveic robežas noteikšana."

17. Svītrot 104.2.4. apakšpunktu.

18. Izteikt 123.1.5. apakšpunktu šādā redakcijā:

"123.1.5. plastmasas caurule vai stienis – 130 cm gara caurule vai stienis ar diametru 3–6 cm un apakšgalā piestiprinātu šķērsi;".

19. Izteikt 144.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"144.3. vietējo ģeodēzisko tīklu vai uz pastāvīgo globālās pozicionēšanas bāzes staciju vai to sistēmu, izņemot LatPos, kura ir validēta normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā, ja tiek nodrošināta šo noteikumu 146. punktā minētā precizitāte attiecībā pret valsts ģeodēzisko tīklu vai LatPos."

20. Papildināt 160. punktu ar otro teikumu šādā redakcijā:

"Ja grāvja malas nav vienā līmenī, uzmēra abas grāvja ūdens līmeņa malas un aprēķina viduslīnijas pagrieziena punkta koordinātas."

21. Aizstāt 168. punktā skaitļus un vārdus "4. pielikuma 1. tabulā" ar skaitli un vārdu "146. punktā".

22. Izteikt 171.2.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"171.2.1. ēkas un ēku daļas (lieveni, terasi, ārējās kāpnes, jumta pārkares projekciju (ja pārkare balstās uz kolonnām), pandusu);".

23. Izteikt 171.2.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"171.2.3. ceļus, dzelzceļu, sliežu ceļus;".

24. Aizstāt 171.2.7. apakšpunktā vārdu "citus" ar vārdiem "inženierbūves un citus".

25. Izteikt 172. punktu šādā redakcijā:

"172. Apakšzemes inženierbūves uzmēra pēc ierosinātāja pieprasījuma, ja ierosinātājs ir nodrošinājis, ka objektu atrašanās vietas apvidū ir viennozīmīgi identificējamas."

26. Izteikt 173.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"173.1. būves un būves daļas uzmēra atbilstoši normatīvajiem aktiem būvju kadastrālās uzmērīšanas jomā;".

27. Aizstāt 174.2. apakšpunktā skaitli "169.2.7." ar skaitli "171.2.5.".

28. Izteikt 205. punktu šādā redakcijā:

"205. Grāvim vidējo platumu nosaka ar viena metra noteiktību, kā arī ar bultiņu norāda ūdens tecēšanas virzienu, ja to var noteikt."

29. Izteikt 206. punktu šādā redakcijā:

"206. Situācijas plāna grafiskajā attēlojumā attēlo ēkas un inženierbūves (ja to uzmēra) ārējās kontūras un ieraksta būves kadastra apzīmējumu Kadastra informācijas sistēmā reģistrētām būvēm."

30. Aizstāt 207. punktā vārdus "topogrāfisko plānu" ar vārdiem "augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas".

31. Papildināt 211. punktu ar otro teikumu šādā redakcijā:

"Informācijai par apgrūtinājumiem grafisko attēlojumu nenoformē."

32. Svītrot 214. punktu.

33. Papildināt noteikumus ar 215.10. apakšpunktu šādā redakcijā:

"215.10. informāciju no Apgrūtināto teritoriju informācijas sistēmas."

34. Papildināt noteikumus ar 215.1 punktu šādā redakcijā:

"215.1 Inženierkomunikācijas uzmēra vai informāciju par inženierkomunikācijām mērnieks izmanto tikai nekustamā īpašuma apgrūtinājuma teritorijas noteikšanai. Uzmērītās inženierkomunikācijas attēlo mērījuma abrisa datnē vai – pēc ierosinātāja pieprasījuma – apgrūtinājumu plānā. Apakšzemes inženierkomunikācijas uzmēra, ja ierosinātājs ir nodrošinājis, ka objektu atrašanās vietas apvidū ir viennozīmīgi identificējamas."

35. Papildināt 221.6. apakšpunktu aiz vārdiem "apgrūtinājumu plānu" ar vārdiem "vai informāciju par apgrūtinājumiem".

36. Izteikt 245. punktu šādā redakcijā:

"245. Zemes vienības vienkāršoto uzmērīšanu neveic robežposmā, kurā robežas izvērtēšanā atbilstoši šo noteikumu 4. nodaļai mērnieks konstatē šo noteikumu 56. punktā minēto robežu neatbilstību vai ja Kadastra informācijas sistēmā ierakstīta atzīme un attēloti telpiskie dati par zemes vienību robežu neatbilstību."

37. Aizstāt 246. punktā skaitļus un vārdus "8. un 9. punktā" ar skaitli un vārdu "8. punktā".

38. Aizstāt 251. punkta otrajā teikumā vārdus "pārzīmē situācijas" ar vārdiem "pārzīmē zemes robežu, situācijas".

39. Izteikt 253. punktu šādā redakcijā:

"253. Kamerālai pārzīmēšanai mērnieks izmanto Kadastra informācijas sistēmā reģistrēto aktuālo zemes robežu plānu, situācijas plānu un apgrūtinājumu plānu. Ja aktuālais zemes robežu, situācijas un apgrūtinājumu plāns ir jau kamerāli pārzīmēts vai Valsts zemes dienests ir sagatavojis zemes robežu plānu, izmantojot Kadastra informācijas sistēmas datus un Valsts zemes dienesta arhīva dokumentus, tad kamerālai pārzīmēšanai mērnieks izmanto zemes robežu plānu, situācijas plānu un apgrūtinājumu plānu (izņemot situācijas vai apgrūtinājumu plānu, ja ir veikta situācijas plāna vai apgrūtinājumu plāna aktualizācija), kas tika izmantots pirmreizējai kamerālai plāna pārzīmēšanai vai zemes robežu plāna sagatavošanai, izmantojot Kadastra informācijas sistēmas datus un Valsts zemes dienesta arhīva dokumentus."

40. Izteikt 254. punktu šādā redakcijā:

"254. Ja kadastra informācija par zemes vienības zemes lietošanas veidiem vai apgrūtinājumiem ir pretrunā ar informāciju situācijas plānā vai apgrūtinājumu plānā, mērnieks kamerāli var pārzīmēt tikai zemes robežu plānu, bet situācijas plānu vai apgrūtinājumu plānu aktualizē, ievērojot šo noteikumu 8. un 251.punktā minētos nosacījumus. Kamerālo pārzīmēšanu neveic, ja Kadastra informācijas sistēmā ierakstīta atzīme un attēloti telpiskie dati par zemes vienību robežu neatbilstību."

41. Aizstāt 255.1.3. apakšpunktā vārdus "apgrūtinājumu skaitu" ar vārdiem "apgrūtinājumu klasifikācijas kodus, ja tādi ir, apgrūtinājumu skaitu".

42. Papildināt noteikumus ar 18.1 nodaļu šādā redakcijā:

"18.1 Kadastrālās uzmērīšanas datu un dokumentu labošana

257.1 Mērnieks, kurš pieļāvis neatbilstību, bez atlīdzības labo zemes robežu plānu, situācijas plānu vai apgrūtinājumu plānu un ar tiem saistītos zemes kadastrālās uzmērīšanas datus un dokumentus, pamatojoties uz ierosinātāja iesniegumu, 10 gadu laikā no to reģistrācijas Kadastra informācijas sistēmā, neņemot vērā kamerāli pārzīmēto plānu reģistrāciju.

257.2 Vēršoties arī pie cita mērnieka, ierosinātājs var ierosināt zemes robežu plāna, situācijas plāna vai apgrūtinājumu plāna un ar tiem saistīto zemes kadastrālās uzmērīšanas datu un dokumentu labošanu (ja tam ir pamats) par saviem līdzekļiem.

257.3 Pirms neatbilstības novēršanas mērnieks veic priekšizpēti un labo zemes kadastrālās uzmērīšanas datus un dokumentus tādā apjomā, kāds nepieciešams, lai novērstu priekšizpētes laikā konstatētās neatbilstības.

257.4 Mērnieks zemes robežu plānu, situācijas plānu vai apgrūtinājumu plānu un ar tiem saistītos zemes kadastrālās uzmērīšanas datus un dokumentus labo, ievērojot šo noteikumu prasības, tai skaitā šo noteikumu 4.5. apakšnodaļā minētās prasības par robežas neatbilstības novēršanu un 17. nodaļā minētās prasības par vienkāršoto uzmērīšanu (robežposmam, kuram nav jānovērš robežas neatbilstība, var veikt vienkāršoto uzmērīšanu).

257.5 Mērniekam nav pienākuma labot zemes robežu plānu, situācijas plānu vai apgrūtinājumu plānu un ar tiem saistītos zemes kadastrālās uzmērīšanas dokumentus bez atlīdzības, ja ierosinātājs ilgāk par trim mēnešiem pēc darba pārtraukšanas akta sastādīšanas un nosūtīšanas ierosinātājam:

257.5 1. bez attaisnojoša iemesla neierodas uz iepriekš noteikto zemes robežu apsekošanu vai atjaunošanu;

257.5 2. bez attaisnojoša iemesla neparaksta šajos noteikumos minētajā kārtībā sastādītos zemes kadastrālās uzmērīšanas dokumentus;

257.5 3. nav izpildījis šo noteikumu prasības un tādēļ nav iespējams veikt zemes kadastrālo uzmērīšanu."

43. Papildināt 262.3. apakšpunktu aiz vārdiem "grafisko daļu" ar vārdiem "(tai skaitā Valsts zemes dienesta teritoriālās struktūrvienības zemes robežu strīdu komisijas lēmumu, Valsts zemes dienesta ģenerāldirektora lēmumu)".

44. Svītrot 263.2. apakšpunktā vārdus "Autodesk datorizētās projektēšanas datu apmaiņas (DXF), ESRI ģeotelpisko vektordatu (SHP)".

45. Papildināt noteikumus ar 263.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"263.3. kamerāli pārzīmēta plāna datni (Bentley Systems datorizētās projektēšanas (DGN), Autodesk datorizētās projektēšanas (DWG) datņu formātā) vai kamerāli pārzīmētu plānu kā elektronisku dokumentu (digitāli saspiesta un kodēta attēla (TIFF) formātā)."

46. Svītrot 264.2.1. un 264.2.2. apakšpunktu.

47. Izteikt 264.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"264.3. digitālā veidā vektordatu formātā (Bentley Systems datorizētās projektēšanas (DGN), AutoDesk datorizētās projektēšanas (DWG) datņu formātā) speciāli sakārtotu robežu datni (arī par atsevišķi veiktajām zemes kadastrālās uzmērīšanas darbībām, iekļaujot informāciju atbilstoši veikto darbu apjomam, tai skaitā par veikto situācijas vai apgrūtinājuma plāna aktualizāciju). Datnē iekļauj šādu informāciju:

264.3.1. zemes vienības vai zemes vienības daļas robežas;

264.3.2. zemes vienības vai zemes vienības daļas kadastra apzīmējumu;

264.3.3. zemes vienības vai zemes vienības daļas robežpunktus un to numurus;

264.3.4. ēkas un inženierbūves ārējo kontūru;

264.3.5. būves kadastra apzīmējumu;

264.3.6. zemes lietošanas veidu kontūras un apzīmējumus;

264.3.7. apgrūtinājumu aizņemtās teritorijas un klasifikācijas kodus."

48. Papildināt noteikumus ar 265.1 un 265.2 punktu šādā redakcijā:

"265.1 Iesniedzot datni par atsevišķi veiktajām kadastrālās uzmērīšanas darbībām (zemes robežu apsekošanu un atjaunošanu) saskaņā ar šo noteikumu 264.3. apakšpunktu, datnē attēlo apsekoto un atjaunoto robežposmu atbilstoši minēto darbu rezultātā iegūtajiem datiem par robežas novietojumu. Pārējos robežposmus, kuri netika apsekoti un atjaunoti, kamerāli pārzīmē saskaņā ar šo noteikumu 18. nodaļu atbilstoši zemes robežu plānam.

265.2 Iesniedzot šo noteikumu 264.3. apakšpunktā minēto datni par būvju uzmērīšanu, lai sagatavotu robežu plānu būves ierakstīšanai zemesgrāmatā, tajā iekļauj šo noteikumu 264.3.4. un 264.3.5. apakšpunktā minēto informāciju un būves ierakstīšanai zemesgrāmatā paredzētās zemes robežas."

49. Izteikt 266.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"266.4. dati ir sakārtoti atbilstoši šo noteikumu 15. pielikumā norādītajiem apzīmējumiem."

50. Izteikt 267. punktu šādā redakcijā:

"267. Šo noteikumu 264.3. apakšpunktā minētās prasības par datnes iesniegšanu nepiemēro:

267.1. ja ir sagatavots kamerāli pārzīmēts plāns;

267.2. šo noteikumu 244.1. apakšpunktā minētajā gadījumā zemes vienībai, kurai veikta vienkāršotā uzmērīšana."

51. Izteikt 269. punktu šādā redakcijā:

"269. Šo noteikumu 261.4. apakšpunktā, 262. un 263. punktā, kā arī 264.2. un 264.3. apakšpunktā minēto dokumentu un datņu nosaukumus veido atbilstoši paraugam, kas publicēts Valsts zemes dienesta tīmekļa vietnē. Dokumentiem un datnēm, kas nav norādītas minētajā tīmekļa vietnē, nosaukumus veido, norādot kadastra apzīmējumu (bez atstarpēm, starpsvītrām u. tml.), lielo burtu "Z", saīsinātu dokumenta veida pierakstu un dokumenta datumu (formātā "ggggmmdd" bez punktiem, atstarpēm, starpsvītrām u. tml.)."

52. Svītrot 270. punktu.

53. Aizstāt 274.3. apakšpunktā vārdu "transformācijas" ar vārdu "atmežošanas".

54. Izteikt 281. punkta otro teikumu šādā redakcijā:

"Veicot pirmreizējo zemes kadastrālo uzmērīšanu, nepiemēro šo noteikumu 68., 71., 72., 73., 74., 75., 76., 83., 84., 85., 86., 87., 88. un 89. punktā un 4.5. apakšnodaļā noteiktās prasības, izņemot šo noteikumu 281.1 1. apakšpunktā minēto gadījumu."

55. Papildināt noteikumus ar 281.1 punktu šādā redakcijā:

"281.1 Ja mērnieks, veicot pirmreizējo zemes kadastrālo uzmērīšanu, konstatē:

281.1 1. robežu neatbilstību starp zemesgrāmatā ierakstītajām pierobežojošām zemes vienībām un starp zemes kadastrālajā uzmērīšanā iesaistītajām personām nepastāv strīds par robežu novietojumu, mērnieks zemesgrāmatā ierakstītajām pierobežojošām zemes vienībām posmā, kas robežojas ar pirmreizēji uzmērāmo zemes vienību, veic robežu neatbilstības novēršanu šajos noteikumos minētajā kārtībā, ievērojot, ka visas ieinteresētās puses ieradušās uz robežu neatbilstības novēršanu un paraksta mērnieka sagatavotos dokumentus;

281.1 2. ka robežojošās zemes vienības zemes robežu plāns neatbilst attiecībā uz uzmērāmo zemes vienību pieņemtā lēmuma par īpašuma tiesību atjaunošanu vai zemes piešķiršanu pastāvīgā lietošanā grafiskajam pielikumam, bet starp kadastrālajā uzmērīšanā iesaistītajām personām nepastāv strīds par robežu novietojumu, mērnieks sagatavo precizētu grafisko pielikumu un izsniedz to zemes lietotājam iesniegšanai pašvaldībā apstiprināšanai."

56. Svītrot 285. punktu.

57. Aizstāt 286. punkta ievaddaļā vārdus "pieprasa un saņem" ar vārdiem "pieprasa, saņem un izmanto".

58. Izteikt 295. punktu šādā redakcijā:

"295. Uzmērot zemes vienību, kuras zemes robežu plānā ir attēlota zemes platība ar norādi "Cits zemes lietojums", mērnieks, pieprasot kadastra informāciju, lūdz veikt pirmsreģistrāciju un piešķirt minētajai zemes platībai un atlikušajai zemes vienības platībai kadastra apzīmējumu. Zemes platībai ar norādi "Cits zemes lietojums" zemes robežu plānu, situācijas plānu un apgrūtinājumu plānu nesagatavo. Uzmērot zemes vienību, robežposmos, kas robežojas ar šādu zemes platību, nosaka robežpunktus un nostiprina tos ar robežzīmēm. Veicot kamerālo pārzīmēšanu šo noteikumu 18. nodaļā minētajos gadījumos, platību ar norādi "Cits zemes lietojums" un tā kontūras zemes vienībā saglabā."

59. Papildināt noteikumus ar 295.1 punktu šādā redakcijā:

"295.1 Šo noteikumu 295. punktu nepiemēro un, uzmērot zemes vienību, platību ar norādi "Cits zemes lietojums" elektropārvades līnijai caur mežu, gāzes vai naftas vadam, meliorācijas grāvim vai citam lineāram situācijas elementam (izņemot valsts un pašvaldības ceļus) ieskaita zemes vienības platībā, ja tā nepārsniedz zemes vienības pieļaujamās platības atšķirības robežas un ir saņemts attiecīgā objekta (kura uzturēšanai izdalīta platība ar norādi "Cits zemes lietojums") īpašnieka vai tiesiskā valdītāja saskaņojums."

60. Papildināt noteikumus ar 300., 301., 302. un 303. punktu šādā redakcijā:

"300. Šo noteikumu 25.3. apakšpunktā minēto informāciju Valsts zemes dienests izsniedz Apgrūtināto teritoriju informācijas sistēmas likumā noteiktajā termiņā.

301. Šo noteikumu 264.2.3. apakšpunkts ir piemērojams līdz Valsts zemes dienesta ģeotelpisko datu ģeotelpiskās informācijas sistēmas ieviešanai.

302. Līdz 2014. gada 27. februārim sagatavotos zemes kadastrālās uzmērīšanas dokumentus un datnes var iesniegt Valsts zemes dienesta teritoriālajā struktūrvienībā šajos noteikumos minētajā kārtībā, kamēr ir derīga kadastra informācija (šo noteikumu 29. un 30. punkts), uz kuras pamata sagatavoti minētie dokumenti (izņemot šo noteikumu 303. punktā minēto gadījumu).

303. Grozījumus apzīmējumos, kas lietojami kadastrālās uzmērīšanas grafiskajos dokumentos un datnēs (15. pielikums), zemes kadastrālās uzmērīšanas dokumentos un datnēs lieto pēc tam, kad Valsts zemes dienesta tīmekļa vietnē publicētas elektronisko resursu datnes, kurās norādīti šo noteikumu 15. pielikumā minētie apzīmējumi. Zemes kadastrālās uzmērīšanas dokumentus un datnes, kas izgatavotas vai sastādītas līdz šo elektronisko resursu datņu publicēšanai Valsts zemes dienesta tīmekļa vietnē, var iesniegt Valsts zemes dienesta teritoriālajā struktūrvienībā divu mēnešu laikā no šo elektronisko resursu datņu publicēšanas dienas Valsts zemes dienesta tīmekļa vietnē."

61. Papildināt 5. pielikumu ar 1.7.5.1 apakšpunktu šādā redakcijā:

"1.7.5.1 robežojošo zemes vienību kadastra apzīmējumus;".

62. Papildināt 6. pielikumu ar 1.10.1.6. apakšpunktu šādā redakcijā:

"1.10.1.6 robežojošo zemes vienību kadastra apzīmējumus;".

63. Izteikt 9. pielikuma 1.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"1.4. kadastra apzīmējumus zemes vienībām, kas robežojas ar robežposmiem, kuriem tiek veikta neatbilstības novēršana;".

64. Svītrot 9. pielikuma 1.6. apakšpunktu.

65. Svītrot 9. pielikuma 1.11. apakšpunktā vārdu "visu".

66. Papildināt 12. pielikuma 1.6. apakšpunktu aiz vārdiem "norādot to numurus" ar vārdiem "(numuri nedrīkst atkārtoties)".

67. Izteikt 14., 15., 16. un 17. pielikumu šādā redakcijā:

"14.pielikums
Ministru kabineta
2011.gada 27.decembra
noteikumiem Nr.1019

Zemes robežu plāns

1. Zemes robežu plāna titullapā ir šāda informācija:

1.1. vārdi "Latvijas Republika";

1.2. nosaukums "Zemes robežu plāns";

1.3. zemes vienības kadastra apzīmējums un adrese (ja vietējā pašvaldība piešķīrusi);

1.4. zemes robežu noteikšanas tiesiskā pamatojuma dokumenta pilns nosaukums, datums un numurs, tai skaitā Valsts zemes dienesta teritoriālās struktūrvienības zemes robežu strīdu komisijas vai Valsts zemes dienesta ģenerāldirektora lēmums vai atzinums par konstatēto robežu neatbilstību;

1.5. zemes vienības kadastra apzīmējums pirms zemes vienības sadalīšanas vai apvienošanas;

1.6. robežas uzmērīšanas datums vai uzmērīšanas periods (norādot tā sākuma un beigu datumu), plāna mērogs;

1.7. zemes vienības platība (hektāros);

1.8. sadaļa, kurā:

1.8.1. ierosinātājs ar parakstu apliecina, ka ir informēts par zemes kadastrālās uzmērīšanas darbībām un rezultātiem;

1.8.2. var norādīt arī komersanta nosaukumu ja mērnieks atrodas darba tiesiskajās attiecībās ar komersantu.

2. Zemes robežu plāna grafiskā attēlojuma pusē ir šāda informācija:

2.1. zemes vienības robežas, robežpunkti un to numuri;

2.2. koordinātu tīkla krustpunkti (norādot viena krustpunkta koordinātu skaitliskās vērtības (metros));

2.3. situācijas elements, pa kuru noteikta robeža;

2.4. ēkas un inženierbūves, pa kurām noteikta robeža, un ēkas un inženierbūves, kuras šķeļ (šķērso) robeža (norādot attālumus no ēkas stūriem līdz robežposmam);

2.5. zemes vienības kadastra apzīmējums;

2.6. koordinātu sistēmas nosaukums un projekcijas mēroga koeficients;

2.7. attālums starp apvidū nostiprinātiem robežpunktiem (metros ar precizitāti līdz centimetram) bez projekcijas mēroga labojumiem. Ja plāna grafiskajā daļā nav iespējams pārskatāmi attēlot attālumus starp apvidū nostiprinātiem robežpunktiem, tos apkopo tabulā, kurā norāda robežpunktu numurus. Apvidū nenostiprināto robežpunktu numurus atzīmē ar "*";

2.8. ar lielajiem alfabēta burtiem un virziena bultiņām attēlotas robežojošo zemes vienību maiņas vietas, kā arī robežojošo zemes vienību saraksts (kurā norādīti to kadastra apzīmējumi un adreses (ja ir) vai īpašuma nosaukums (ja ir));

2.9. zemes vienības platība (hektāros);

2.10. zemes vienības izvietojuma shēma, kurā norāda zemes vienības atrašanās vietu;

2.11. plāna mērogs, kā arī atsevišķu plāna fragmentu iznesumu mērogi;

2.12. pie zemes vienības robežām esošo ielu nosaukumi;

2.13. lapas apakšā – sadaļa, kurā norāda:

2.13.1. mērnieka vārdu, uzvārdu, sertifikāta numuru un tā derīguma termiņu;

2.13.2. mērnieka apliecinājumu, ka plāns izgatavots atbilstoši Ministru kabineta 2011. gada 27. decembra noteikumiem Nr. 1019 "Zemes kadastrālās uzmērīšanas noteikumi". Apliecinājuma datums uzskatāms par plāna izgatavošanas datumu.

PARAUGS

 

15.pielikums
Ministru kabineta
2011.gada 27.decembra
noteikumiem Nr.1019

Apzīmējumi, kas lietojami kadastrālās uzmērīšanas grafiskajos dokumentos un datnēs

Nr.
p.k.

Objekta kods

Objekta nosaukums

Slāņa nosaukums

Elementa tips

Objekta apzīmējums

Krāsas Nr. RGB CAD vidē/izdrukā

Līnijas platums

Simbola nosaukums

Līnijas stila nosaukums

Teksta stils, lielums, novietojums

Paskaidrojumi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

1.

  Ģeodēziskie punkti                  

1.1.

Atbilstoši augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas specifikācijai (turpmāk – ADTI) Pastāvīgās bāzes stacijas

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

     

1.2.

Atbilstoši ADTI Sienas repers  

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

    Atbilstoši ADTI

1.3.

Atbilstoši ADTI Sienas marka

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

    Atbilstoši ADTI

1.4.

Atbilstoši ADTI Grunts repers

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

    Atbilstoši ADTI

1.5.

Atbilstoši ADTI Fundamentālais repers

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

    Atbilstoši ADTI

1.6.

Atbilstoši ADTI Magnētiskais punkts

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

     

1.7.

Atbilstoši ADTI Grunts zīmes

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

    Atbilstoši ADTI

1.8.

Atbilstoši ADTI Cietā seguma zīmes

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

    Atbilstoši ADTI

1.9.

Atbilstoši ADTI Ģeodēziskā tīkla un uzmērīšanas tīkla punkta numurs, augstums un to iznesuma līnija

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

 

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

1.10.

Atbilstoši ADTI Uzmērīšanas tīkla punkts

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

    Atbilstoši ADTI

2.

  Robežpunkti                  

2.1.

5208181000 Robežpunkts

ROBZ_ROBP_####_####_#

Simbols

255,255,255
0,0,0

0

KUPICA

    Apvidū uzmērīts robežpunkts

3.

  Robežpunktu numurs                  

3.1.

5208181019 Zemes vienības robežpunkta numurs

ROBZ_ROBP_####_TKST_#

Teksts

254

255,255,255
0,0,0

1

   

Tahoma_1_LT

 

4.

  Koordinātu tīkls                  

4.1.

Atbilstoši ADTI) Koordinātu tīkls

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

     

5.

  Koordinātas                  

5.1.

Atbilstoši ADTI Koordinātu tīkla teksts

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

   

Atbilstoši ADTI

 

6.

  Zemes vienības                  

6.1.

7201060110 Uzmērīta zemes vienība

ROBZ_UZMR_####_####_#

Līnija

0,255,255
0,0,0

1

 

ADTI_0

   

6.2.

7201060210 Ierādīta zemes vienība

ROBZ_IERR_####_####_#

Līnija

0,255,255
0,0,0

1

 

ADTI_2

   

7.

  Zemes vienības daļas                  

7.1.

7206040110 Zemes vienības daļas

ROBZ_NOMA_####_####_#

Līnija

255,127,0
0,0,0

1

 

ADTI_0

   

8.

  Zemes vienības kadastra apzīmējums                  

8.1.

7201000150 Uzmērītas zemes vienības kadastra apzīmējums

ROBZ_UZMR_####_TKST_#

Teksts

80470010258

0,255,255
0,0,0

0

   

Tahoma_1_LB

 

8.2.

7201060210 Ierādītas zemes vienības kadastra apzīmējums

ROBZ_IERR_####_TKST_#

Teksts

80470010258

6,162,214
0,0,0

0

   

Tahoma_1_LB

 

9.

  Zemes vienības daļas kadastra apzīmējums                  

9.1.

7206030000 Zemes vienības daļas kadastra apzīmējums

ROBZ_NOMA_####_TKST_#

Teksts

804700102588001

255,127,0
0,0,0

0

   

Tahoma_1_LB

 

10.

  Garumi                  

10.1.

  Robežposma garums

ROBZ_LGAR_####_TKST_#

Teksts

24.01

160,224,0
0,0,0

0

   

Tahoma_1_LB

 

11.

  Būvei piesaistītās zemes robeža                  

11.1.

7209000000 Būves ierakstīšanai zemesgrāmatā paredzētās zemes robeža

BUVE_PIES_####_####_#

Līnija

105,105,105
0,0,0

1

 

ADTI_6

   

12.

  Būves                  

12.1.

5201011110 Uzmērīta ēka, jaunbūve

BUVE_EKAS_UZMR_####_#

Poligons

255,0,0
0,0,0

1

 

ADTI_0

  Tai skaitā jaunbūves pamati. Paskaidro ar būves raksturojuma tekstu

12.2.

5206040000 Ēkas daļa

BUVE_BALK_####_####_#

Poligons

255,0,0
0,0,0

0

 

ADTI_3

  Lievenis, terase, ārējās kāpnes, jumta pārkares (ja tā balstās uz kolonnām) projekcija, panduss

12.3.

5201013110 Uzmērīta pazemes ēka

BUVE_BPAZ_UZMR_####_#

Poligons

255,0,0
0,0,0

1

 

ADTI_2

  Attēlo, ja ir nodrošināta tās uzmērīšana vai izmanto būves kadastrālās uzmērīšanas materiālus

12.4.

5202010000 Drupas

BUVE_DRUP_####_####_#

Poligons

0,150,150
0,0,0

0

 

ADTI_2

  Ēka, kuras nesošie konstruktīvie elementi ir tik sabrukuši, ka tā nav turpmāk izmantojama paredzētajām funkcijām. Paskaidro ar būves raksturojuma tekstu.

Par ēku, kas atbilst drupu kritērijiem un nav bijusi reģistrēta Kadastra informācijas sistēmā, nepieprasa informāciju par piešķirto kadastra apzīmējumu

12.5.

5208000000 Uzmērīta inženierbūve (līnija)

BUVE_INZE_UZMR_####_#

Līnija

135,135,135
0,0,0

0

 

ADTI_0

  Lieto inženierbūves attēlošanai (tai skaitā ja pa inženierbūvi noteikta zemes vienības robeža vai ja inženierbūvi attēlo daļā (līdz 10 mm aiz zemes vienības robežām))

13.

  Būves raksturojuma teksts                  

13.1.

Atbilstoši ADTI Būves raksturojuma teksts un iznesuma līnija

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

   

Atbilstoši ADTI

 

14.

  Būves kadastra apzīmējums                  

14.1.

7206050110 Būves kadastra apzīmējums

BUVE_EKAS_KADS_TKST_#

Teksts

80440020236001

255,0,0
0,0,0

1

   

Tahoma_07_LT

 

15.

  Apgrūtinājumu teritorija                  

15.1.

7114600000 Apgrūtinājumu teritorija

Sakrīt ar ATIS specifikācijas attiecīgā objekta kodu

Poligons

255,0,0
0,0,0

1

 

ADTI_4

   

15.2.

7114700000 Apgrūtinājumu līnija

Sakrīt ar ATIS specifikācijas attiecīgā objekta kodu

Līnija

255,0,0
0,0,0

2

 

ADTI_4

  Var izmantot mazos plāna mērogos kopā ar platuma tekstu

16.

  Apgrūtinājumu teksts                  

16.1.

7114120000 Apgrūtinājuma kārtas numurs

Sakrīt ar ATIS specifikācijas attiecīgā objekta kodu + _TKST

Teksts

1

255,0,0
0,0,0

1

   

Tahoma_07_LT

Apgrūtinājuma kārtas numurs zemes vienībā

16.2.

7114130000 Apgrūtinājuma klasifikācijas kods

Sakrīt ar ATIS specifikācijas attiecīgā objekta kodu + _TKST

Teksts

150301

180,0,0
0,0,0

0

   

Tahoma_1_LB

 

17.

  Zemes vienību robežojošās vietas virziena bultiņa                  

17.1.

7201080000 Robežojošo zemes vienību maiņas vietas bultiņa

ROBZ_BULT_####_####_#

Līnija

255,255,255
0,0,0

1

 

ADTI_0

   

18.

  Zemes vienību robežojošās vietas virziena bultiņas teksts                  

18.1.

7201080100 Robežojošo zemes vienību maiņas vietas bultiņas teksts

ROBZ_BULT_####_TKST_#

Teksts

A

255,255,255
0,0,0

1

   

Tahoma_1_LB

 

19.

  Zemes lietošanas veidi                  

19.1.

4206000000 Zemes lietošanas veida robeža

TERT_KONT_####_####_#

Līnija

255,255,255
0,0,0

1

 

ADTI_1

   

20.

  Zemes lietošanas veidu apraksts                  

20.1.

4101000000 Zemes lietošanas veida apraksts

TERT_IZMT_####_TKST_#

Teksts

aramzeme

255,255,255
0,0,0

0

   

Tahoma_07_CC

Citi situācijas elementi, kuriem nav noteikti apzīmējumi

21.

  Zemes lietošanas veidu simbols                  

21.1.

4205050900 Lauksaimniecībā izmantojamā zeme

TERT_ELEM_####_####_#

Simbols

LIZ

255,255,255
0,0,0

0

LIZ

    Lieto tikai šo noteikumu 264.3. apakšpunktā minētajā datnē attiecīgā objekta apzīmējuma vai teksta vietā

21.2.

4205050901 Aramzeme

TERT_ELEM_####_####_#

Simbols

ARAMZ

255,255,255
0,0,0

0

ARZEME

    Lieto tikai šo noteikumu 264.3. apakšpunktā minētajā datnē attiecīgā objekta apzīmējuma vai teksta vietā

21.3.

4205050902 Augļu dārzs

TERT_ELEM_####_####_#

Simbols

AD

255,255,255
0,0,0

0

ADARZS

    Lieto tikai šo noteikumu 264.3. apakšpunktā minētajā datnē attiecīgā objekta apzīmējuma vai teksta vietā

21.4.

4205050903 Pļava

TERT_ELEM_####_####_#

Simbols

PLAVA

255,255,255
0,0,0

0

PLAVAC

    Lieto tikai šo noteikumu 264.3. apakšpunktā minētajā datnē attiecīgā objekta apzīmējuma vai teksta vietā

21.5.

4205050904 Ganības

TERT_ELEM_####_####_#

Simbols

GANIBA

255,255,255
0,0,0

0

GANIBAC

    Lieto tikai šo noteikumu 264.3. apakšpunktā minētajā datnē

21.6.

4201010401 Mežs

TERT_ELEM_####_####_#

Simbols

MEZS

255,255,255
0,0,0

0

MEZSC

    Lieto tikai šo noteikumu 264.3. apakšpunktā minētajā datnē attiecīgā objekta apzīmējuma vai teksta vietā

21.7.

4202020101 Krūmājs

TERT_ELEM_####_####_#

Simbols

KRUMI

255,255,255
0,0,0

0

KRUMSC

    Lieto tikai šo noteikumu 264.3. apakšpunktā minētajā datnē attiecīgā objekta apzīmējuma vai teksta vietā

21.8.

42030101014 Purvs

TERT_ELEM_####_####_#

Simbols

PURVS

255,255,255
0,0,0

0

PURVSC

    Lieto tikai šo noteikumu 264.3. apakšpunktā minētajā datnē attiecīgā objekta apzīmējuma vai teksta vietā

21.9.

4207010000 Zeme zem ūdeņiem

TERT_ELEM_####_####_#

Simbols

UDENS

255,255,255
0,0,0

0

ZUDENS

    Lieto tikai šo noteikumu 264.3. apakšpunktā minētajā datnē attiecīgā objekta apzīmējuma vai teksta vietā

21.10.

4207020000 Zeme zem zivju dīķiem

TERT_ELEM_####_####_#

Simbols

ZD

255,255,255
0,0,0

0

ZDIKIS

    Lieto tikai šo noteikumu 264.3. apakšpunktā minētajā datnē attiecīgā objekta apzīmējuma vai teksta vietā

21.11.

4207030000 Zeme zem ēkām un pagalmiem

TERT_ELEM_####_####_#

Simbols

P

255,255,255
0,0,0

0

ZEKAS

    Lieto tikai šo noteikumu 264.3. apakšpunktā minētajā datnē attiecīgā objekta apzīmējuma vai teksta vietā

21.12.

4207040000 Zeme zem ceļiem

TERT_ELEM_####_####_#

Simbols

CELS

255,255,255
0,0,0

0

ZCELS

    Lieto tikai šo noteikumu 264.3. apakšpunktā minētajā datnē attiecīgā objekta apzīmējuma vai teksta vietā

21.13.

4208000000 Pārējās zemes

TERT_ELEM_####_####_#

Simbols

CITS

255,255,255
0,0,0

0

CITZEM

    Lieto tikai šo noteikumu 264.3. apakšpunktā minētajā datnē attiecīgā objekta apzīmējuma vai teksta vietā

21.14.

4201010400 Mežs

TERT_ELEM_MEZS_####_#

Simbols

0,225,0
0,0,0

0

MEZS

     

21.15.

4202020100 Krūmājs

TERT_ELEM_KRMI_####_#

Simbols

0,225,0
0,0,0

0

KRUMI

     

21.16.

4204010100 Pļava

TERT_ELEM_PLAV_####_#

Simbols

0,225,0
0,0,0

0

PLAVA

     

21.17.

4205020100 Ganības

TERT_ELEM_GANB_####_#

Simbols

0,225,0
0,0,0

0

GANIBA

     

21.18.

4203010103 Purvs

TERT_ELEM_PRVS_####_#

Simbols

0,165,0
0,0,0

0

CPURV

     

22.

  Situācijas elementi                  

22.1.

Atbilstoši ADTI Krauja

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

 

Atbilstoši ADTI

   

22.2.

Atbilstoši ADTI Nogāzes augša un nogāzes "zariņi"

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

 

Atbilstoši ADTI

   

23.

  Hidrogrāfija                  

23.1.

Atbilstoši ADTI Pastāvīga krasta līnija

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI/0,0,0 (izdrukā)

Atbilstoši ADTI

 

Atbilstoši ADTI

  Jūras, ezera vai upes, dīķa, zivju dīķa, dekoratīvā dīķa krasta līnija

23.2.

Atbilstoši ADTI Grāvis

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI/0,0,0 (izdrukā)

Atbilstoši ADTI

 

Atbilstoši ADTI

   

24.

  Hidrogrāfijas teksts                  

24.1.

3101040000 Hidrogrāfijas apraksts un iznesuma līnija

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI/0,0,0 (izdrukā)

Atbilstoši ADTI

   

Atbilstoši ADTI

 

24.2.

3205030000 Grāvja teksts un iznesuma līnija

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI/0,0,0 (izdrukā)

Atbilstoši ADTI

   

Atbilstoši ADTI

 

25.

  Tecēšanas virziens                  

25.1.

Atbilstoši ADTI Grāvja vai upes tecēšanas virziena bulta

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI/0,0,0 (izdrukā)

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

     

26.

  Ceļi                  

26.1.

Atbilstoši ADTI Ceļa, ielas mala

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

 

Atbilstoši ADTI

   

26.2.

6102020000 Ceļa, ielas malas apzīmējums

CELI_####_####_####_#

Līnija

210,0,210
0,0,0

2

 

ADTI_2

  Izmanto mazos plāna mērogos kopā ar norādīto ceļa platuma tekstu

26.3.

Atbilstoši ADTI Stiga

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

 

Atbilstoši ADTI

   

26.4.

6102050510 Ceļa platuma teksta palīglīnija

CELI_####_####_TKST_#

Līnija

255,255,0
0,0,0

0

 

ADTI_0

   

27.

  Ceļu teksts                  

27.1.

Atbilstoši ADTI Ceļa, laukuma seguma apraksts

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

   

Atbilstoši ADTI

 

27.2.

Atbilstoši ADTI Ielas, autoceļa nosaukums

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

   

Atbilstoši ADTI

 

27.3.

6102050500 Ceļa platuma teksts

CELI_####_####_TKST_#

Teksts

8

255,255,0
0,0,0

1

   

Tahoma_07_LT

 

28.

  Dzelzceļi                  

28.1.

Atbilstoši ADTI Atsevišķa dzelzceļa sliede

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

 

Atbilstoši ADTI

   

28.2.

Atbilstoši ADTI Atsevišķa tramvaja sliede

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

 

Atbilstoši ADTI

   

28.3.

6101012100 Dzelzceļa apzīmējums

DZCE_SLIE_APZM_####_#

Līnija

128,0,160
0,0,0

1

 

DZ_SL_APZIM

  Izmanto mazos plāna mērogos

28.4.

6101021000 Tramvaju sliežu ceļa apzīmējums

TTRC_SCEL_APZM_####_#

Līnija

240,0,240
0,0,0

1

 

TTRC_SL_APZIM

  Izmanto mazos plāna mērogos

29.

  Žogi                  

29.1.

Atbilstoši ADTI Koka žogs

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

 

Atbilstoši ADTI

   

29.2.

Atbilstoši ADTI Koka žogs ar betona, mūra stabiem

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

 

Atbilstoši ADTI

   

29.3.

Atbilstoši ADTI Stiepļu žogs

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

 

Atbilstoši ADTI

   

29.4.

Atbilstoši ADTI Stiepļu žogs ar betona, mūra stabiem

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

 

Atbilstoši ADTI

   

29.5.

Atbilstoši ADTI Dzeloņstiepļu žogs

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

 

Atbilstoši ADTI

   

29.6.

Atbilstoši ADTI Betona, mūra žogs

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

 

Atbilstoši ADTI

   

29.7.

Atbilstoši ADTI Metāla žogs

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

 

Atbilstoši ADTI

   

29.8.

Atbilstoši ADTI Metāla žogs ar betona, mūra stabiem

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

 

Atbilstoši ADTI

   

29.9.

Atbilstoši ADTI Žoga vārtu līnija

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

 

Atbilstoši ADTI

   

30.

  Žoga stabi                  

30.1.

Atbilstoši ADTI Žoga metāla stabs

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

     

30.2.

Atbilstoši ADTI Žoga betona, mūra stabs

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

     

30.3.

Atbilstoši ADTI Žoga koka stabs

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

Atbilstoši ADTI

     

Ja šajā pielikumā nav noteikts apzīmējums, ar kādu apzīmē situācijas elementu, kas nepieciešams zemes kadastrālās uzmērīšanas dokumentu un datu sagatavošanā, izmanto augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas izgatavošanā lietotos apzīmējumus.

Teritorijas attēlošanai izmantotos apzīmējumus saskaņā ar šo noteikumu 264.3. apakšpunktu iesniedzamajā datnē pārveido par teritoriju ar noslēgtu kontūru.

Sagatavojot plānu izdrukas, attiecībā pret šajā pielikumā norādītajiem apzīmējumiem piemēro šādus mēroga koeficientus:

– mēroga koeficientu 0,5 mērogam 1:250,

– mēroga koeficientu 1 mērogam 1:500,

– mēroga koeficientu 2 mērogam 1:1000,

– mēroga koeficientu 3 mērogam 1:2000,

– mēroga koeficientu 6 mērogam 1:5000,

– mēroga koeficientu 12 mērogam 1:10 000.

Līniju platuma standarts:

Līniju platums elementu apzīmējumu specifikācijā

Līnijas platums Bentley MicroStation programmatūrā

Līnijas platums (mm) AutoDesk, AutoCad programmatūrā

Līnijas platums papīra izdrukā (mm)

0

0

0,09

0,10

1

1

0,35

0,20

2

2

0,50

0,50

 

16.pielikums
Ministru kabineta
2011.gada 27.decembra
noteikumiem Nr.1019

Situācijas plāns

1. Situācijas plāna titullapā ir šāda informācija:

1.1. vārdi "Latvijas Republika";

1.2. nosaukums "Situācijas plāns";

1.3. zemes vienības kadastra apzīmējums un adrese (ja vietējā pašvaldība piešķīrusi);

1.4. situācijas uzmērīšanas datums un plāna mērogs;

1.5. zemes vienības vai zemes vienības daļas platība (hektāros);

1.6. sadaļa, kurā:

1.6.1. ierosinātājs ar parakstu apliecina, ka ir informēts par zemes kadastrālās uzmērīšanas darbībām un rezultātiem;

1.6.2. var norādīt komersanta nosaukumu, ja mērnieks atrodas darba tiesiskajās attiecībās ar komersantu.

2. Situācijas plāna grafiskā attēlojuma pusē ir šāda informācija:

2.1. zemes vienības robeža un robežpunkti, to numuri;

2.2. situācijas elementi (tai skaitā ēkas un inženierbūves), pa kuriem noteikta robeža, un ēkas un inženierbūves, kuras šķeļ (šķērso) robeža;

2.3. koordinātu tīkla krustpunkti (norādot viena krustpunkta koordinātu skaitliskās vērtības (metros));

2.4. uzmērītie situācijas elementi (izņemot inženierkomunikācijas);

2.5. zemes lietošanas veidu robežas un to platības (izņemot lineāros objektus);

2.6. zemes lietošanas veidu apzīmējumi;

2.7. visas zemes vienības teritorijā esošās ēkas un uzmērītās inženierbūves (norādot būvju kadastra apzīmējumus Kadastra informācijas sistēmā reģistrētām būvēm);

2.8. tabulā sagatavota zemes lietošanas veidu eksplikācija;

2.9. situācijas plāna mērogs;

2.10. zemes vienības kadastra apzīmējums;

2.11. lapas apakšā – sadaļa, kurā norāda:

2.11.1. mērnieka vārdu, uzvārdu, sertifikāta numuru un tā derīguma termiņu;

2.11.2. mērnieka apliecinājumu, ka plāns izgatavots atbilstoši Ministru kabineta 2011. gada 27. decembra noteikumiem Nr. 1019 "Zemes kadastrālās uzmērīšanas noteikumi". Apliecinājuma datums uzskatāms par plāna izgatavošanas datumu.

PARAUGS

 

17.pielikums
Ministru kabineta
2011.gada 27.decembra
noteikumiem Nr.1019

Apgrūtinājumu plāns

1. Apgrūtinājumu plāna titullapā ir šāda informācija:

1.1. vārdi "Latvijas Republika";

1.2. nosaukums "Apgrūtinājumu plāns";

1.3. zemes vienības kadastra apzīmējums un adrese (ja vietējā pašvaldība piešķīrusi);

1.4. saraksts, kurā ierakstīts apgrūtinājuma kārtas numurs, apgrūtinājuma klasifikācijas kods, apraksts vai objekta nosaukums, aizņemtā platība (hektāros);

1.5. apgrūtinājumu plāna sagatavošanas datums un plāna mērogs;

1.6. zemes vienības platība (hektāros);

1.7. sadaļa, kurā:

1.7.1. ir vietējās pašvaldības saskaņojums – vietējās pašvaldības nosaukums un tās personas amats, vārds, uzvārds, paraksts un datums, kura veic saskaņojumu (parakstu, kas apliecina saskaņojumu, izdara uz viena apgrūtinājumu plāna eksemplāra, pārējos eksemplāros mērnieks ieraksta tās personas vārdu, uzvārdu, saskaņošanas datumu, kura veikusi saskaņošanu, bet paraksta vietā ieraksta vārdu "paraksts");

1.7.2. ierosinātājs ar parakstu apliecina, ka ir informēts par zemes kadastrālās uzmērīšanas darbībām un rezultātiem;

1.7.3. var norādīt komersanta nosaukumu, ja mērnieks atrodas darba tiesiskajās attiecībās ar komersantu.

2. Apgrūtinājumu plāna grafiskā attēlojuma pusē ir šāda informācija:

2.1. zemes vienības robežas un robežpunkti, to numuri;

2.2. situācijas elements, pa kuru noteikta robeža;

2.3. koordinātu tīkla krustpunkti (norādot viena krustpunkta koordinātu skaitliskās vērtības (metros));

2.4. apgrūtinājuma aizņemtās teritorijas;

2.5. apgrūtinājuma kārtas numurs;

2.6. būves kadastra apzīmējums, ja tā ir nekustamā īpašuma objekta apgrūtinājums.

3. Apgrūtinājumu plānā izveido sadaļu, kurā ir šāda informācija:

3.1. mērnieka vārds, uzvārds, sertifikāta numurs un tā derīguma termiņš;

3.2. mērnieka apliecinājums, ka plāns izgatavots atbilstoši Ministru kabineta 2011. gada 27. decembra noteikumiem Nr. 1019 "Zemes kadastrālās uzmērīšanas noteikumi". Apliecinājuma datums uzskatāms par plāna izgatavošanas datumu.

PARAUGS

68. Izteikt 19. pielikumu šādā redakcijā:

"19.pielikums
Ministru kabineta
2011.gada 27.decembra
noteikumiem Nr.1019

Zemes vienības daļas robežu plāns

1. Zemes robežu plāna titullapā ir šāda informācija:

1.1. vārdi "Latvijas Republika";

1.2. nosaukums "Zemes vienības daļas robežu plāns";

1.3. zemes vienības daļas kadastra apzīmējums;

1.4. zemes vienības kadastra apzīmējums un adrese (ja vietējā pašvaldība piešķīrusi);

1.5. robežas uzmērīšanas datums vai uzmērīšanas periods (norādot tā sākuma un beigu datumu), plāna mērogs;

1.6. zemes vienības daļas platība (hektāros);

1.7. sadaļa, kurā:

1.7.1. ierosinātājs ar parakstu apliecina, ka ir informēts par zemes kadastrālās uzmērīšanas darbībām un rezultātiem;

1.7.2. var norādīt arī komersanta nosaukumu, ja mērnieks atrodas darba tiesiskajās attiecībās ar komersantu.

2. Robežu plāna grafiskā attēlojuma pusē ir šāda informācija:

2.1. zemes vienības daļas robežas un robežpunkti, to numuri. Zemes vienības daļas robežpunktus pieraksta šādi "z. v. d. 1";

2.2. koordinātu tīkla krustpunkti (vienam norādot koordinātu skaitliskās vērtības (metros));

2.3. situācijas elementi (tai skaitā ēkas un inženierbūves), pa kuriem noteikta robeža, un ēkas un inženierbūves, kuras šķeļ (šķērso) robeža (norādot attālumus no ēkas stūriem līdz robežposmam);

2.4. zemes vienības daļas kadastra apzīmējums;

2.5. koordinātu sistēmas nosaukums un projekcijas mēroga koeficients;

2.6. attālums starp apvidū nostiprinātiem robežpunktiem (metros ar precizitāti līdz centimetram) bez projekcijas mēroga labojumiem. Attālumus norāda plāna grafiskajā daļā vai apkopo tabulā, kurā norāda robežpunktu numurus. Apvidū nenostiprināto robežpunktu numurus atzīmē ar "*";

2.7. ar lielajiem alfabēta burtiem un virziena bultiņām attēlo robežojošo zemes vienību maiņas vietas un sastāda robežojošo zemes vienību sarakstu (norādot to kadastra apzīmējumus un adresi (ja ir));

2.8. zemes vienības daļas platība (hektāros);

2.9. zemes vienības daļas izvietojuma shēma, kurā norāda zemes vienības atrašanās vietu un zemes vienības daļas izvietojuma shēmu zemes vienībā;

2.10. plāna mērogs, kā arī atsevišķi plāna fragmentu iznesumu mērogi (ja ir);

2.11. pie zemes vienības daļas robežām esošu ielu nosaukumi (ja ir);

2.12. lapas apakšā – sadaļa, kurā norāda:

2.12.1. mērnieka vārdu, uzvārdu, sertifikāta numuru un tā derīguma termiņu;

2.12.2. mērnieka apliecinājumu, ka plāns izgatavots atbilstoši Ministru kabineta 2011. gada 27. decembra noteikumiem Nr. 1019 "Zemes kadastrālās uzmērīšanas noteikumi". Apliecinājuma datums uzskatāms par plāna izgatavošanas datumu.

PARAUGS

69. Izteikt 21. pielikumu šādā redakcijā:

"21.pielikums
Ministru kabineta
2011.gada 27.decembra
noteikumiem Nr.1019

Atmežojamās meža zemes izvietojuma plāns

1. Atmežojamās meža zemes izvietojuma plānā attēlo:

1.1. zemes vienības robežas un robežpunktus, to numurus;

1.2. atmežojamās meža zemes kontūras punktus, kurus numurē pieaugošā secībā un pieraksta šādi "Atm-1";

1.3. koordinātu tīkla krustpunktus (vienam norādot koordinātu skaitliskās vērtības (metros));

1.4. zemes lietošanas veidu kontūras un platības;

1.5. zemes lietošanas veidu apzīmējumus.

2. Atmežojamās meža zemes izvietojuma plānā ir šāda informācija:

2.1. nosaukums "Atmežojamās meža zemes izvietojuma plāns";

2.2. zemes vienības kadastra apzīmējums;

2.3. noteiktās atmežojamās meža zemes robežpunktu koordinātas (saraksta veidā) un mēroga koeficients;

2.4. atmežojamās meža zemes platība (hektāros);

2.5. zemes lietošanas veidu eksplikācija;

2.6. atmežojamās meža zemes plāna mērogs, iznesumu mērogi.

3. Atmežojamās meža zemes izvietojuma plānā lapas apakšā izveido sadaļu, kurā:

3.1. ierosinātājs ar parakstu apliecina, ka ir informēts par zemes kadastrālās uzmērīšanas darbībām un rezultātiem;

3.2. var norādīt komersanta nosaukumu, ja mērnieks atrodas darba tiesiskajās attiecībās ar komersantu;

3.3. norāda:

3.3.1. mērnieka vārdu, uzvārdu, sertifikāta numuru un tā derīguma termiņu;

3.3.2. mērnieka apliecinājumu, ka plāns izgatavots atbilstoši Ministru kabineta 2011. gada 27. decembra noteikumiem Nr. 1019 "Zemes kadastrālās uzmērīšanas noteikumi". Apliecinājuma datums uzskatāms par plāna izgatavošanas datumu.

PARAUGS

70. Svītrot 22. pielikumu.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma

Tieslietu ministre Baiba Broka

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!