• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Rīgas pilsētas būvvalde
Rīgas pilsētas būvvalde publicē lēmumus par publiskās apspriešanas rīkošanu. Pēc publiskās apspriešanas rezultātu apkopošanas būvvalde publicē pieņemtos lēmumus par adreses piešķiršanu, maiņu, precizēšanu vai likvidēšanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas pilsētas būvvaldes 2014. gada 15. decembra lēmums Nr. BV-14-836-ls "Par zemes vienību un ēku adrešu maiņu un piešķiršanu Beberbeķu, Mūkupurva un Pleskodāles apkaimē". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 16.12.2014., Nr. 250 https://www.vestnesis.lv/op/2014/250.13

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

16.12.2014., Nr. 250

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rīgas pilsētas būvvalde

Veids: lēmums

Numurs: BV-14-836-ls

Pieņemts: 15.12.2014.

OP numurs: 2014/250.13

2014/250.13
RĪKI

Rīgas pilsētas būvvaldes lēmumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Rīgas pilsētas būvvaldes lēmums Nr.BV-14-836-ls

Rīgā 2014.gada 15.decembrī

Par zemes vienību un ēku adrešu maiņu un piešķiršanu Beberbeķu, Mūkupurva un Pleskodāles apkaimē

Rīgas pilsētas būvvalde (turpmāk – Būvvalde) saskaņā ar Administratīvo teritoriju un apdzīvotu vietu likuma 17. panta ceturtajā prim daļā noteikto un atbilstoši Ministru kabineta 03.11.2009. noteikumos Nr. 1269 "Adresācijas sistēmas noteikumi" (turpmāk – Adresācijas noteikumi) noteiktajiem adreses piešķiršanas pamatprincipiem pieņem lēmumu par adreses piešķiršanu, maiņu, precizēšanu vai likvidēšanu.

[1.] Būvvalde, izskatot Valsts adrešu reģistra informācijas sistēmas publiskos datus, Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmas datus, dokumentus un adrešu piešķiršanas procesa tiesisko regulējumu,

konstatē:

[1.1.] Beberbeķu, Mūkupurva un Pleskodāles apkaimē vairākas adreses neatbilst adresācijas sistēmas pamatprincipiem un ir jāmaina atbilstoši Adresācijas noteikumu prasībām, kā arī ir adresācijas objekti bez adresēm.

[1.2.] Saskaņā ar Rīgas domes 04.11.2014. lēmumu Nr. 1745 "Par Rikšotāju ielas nosaukuma likvidēšanu Rikšotāju ielas posmam", Rīgas domes 04.11.2014. lēmumu Nr. 1746 "Par grozījumiem Rīgas domes 03.02.1998. lēmumā Nr.5536 "Par Rīgas ielu alfabētiskā saraksta apstiprināšanu"", Rīgas domes 04.11.2014. lēmumu Nr. 1744 "Par Upesgrīvas ielas posma pārdēvēšanu par Vandzenes ielu un grozījumu Rīgas domes 03.02.1998. lēmumā Nr.5536", Rīgas domes 04.11.2014. lēmumu Nr. 1743 "Par Irlavas ielas nosaukuma piešķiršanu", Rīgas domes 04.11.2014. lēmumu Nr. 1742 "Par Ciema ielas nosaukuma piešķiršanu", Rīgas domes 04.11.2014. lēmumu Nr. 1741 "Par Upesgrīvas ielas posma pārdēvēšanu par Jaunmoku ielu" veiktajām izmaiņām ielu nosaukumos vairākiem adresācijas objektiem Beberbeķu, Mūkupurva un Pleskodāles apkaimē nepieciešama adreses maiņa atbilstoši Adresācijas noteikumu 11. un 21. punkta prasībām.

[1.3.] Saskaņā ar Adresācijas noteikumu 48.1. apakšpunktu pašvaldības dome vai tās pilnvarota institūcija pieņem lēmumu par šo noteikumu 6. punktam neatbilstošo adrešu maiņu vai precizēšanu.

[1.4.] Rīgas domes 04.04.2014. saistošo noteikumu Nr. 114 "Rīgas pilsētas pašvaldības nolikums" 157.1 punktā noteikts, ka, ja saskaņā ar likumu pirms Būvvaldes lēmuma par adreses piešķiršanu, maiņu, precizēšanu vai likvidēšanu, kas tiek izdots kā vispārīgais administratīvais akts, nepieciešams uzklausīt lēmuma iespējamos adresātus, Būvvalde uzklausīšanu var veikt, rīkojot publisko apspriešanu.

[1.5.] Ņemot vērā ievērojamo adresācijas objektu skaitu Beberbeķu, Mūkupurva un Pleskodāles apkaimē, kuriem ir jāmaina vai jāpiešķir adrese, un lielo ieinteresēto personu skaitu, kuru tiesiskās intereses var tikt skartas, Būvvalde 17.10.2014. pieņēma lēmumu Nr. BV-14-797-ls "Par publiskās apspriešanas rīkošanu zemes vienību un ēku adrešu maiņai un piešķiršanai Beberbeķu, Mūkupurva un Pleskodāles apkaimē", nosakot publiskās apspriešanas norises laiku no 20.10.2014. līdz 10.11.2014. Publiskās apspriešanas laikā tika saņemtas trīsdesmit četras aptaujas anketas un trīs iesniegumi. Būvvalde 15.12.2014. ir apkopojusi publiskās apspriešanas rezultātus - Nr. BV-14-15775-nd "Publiskās apspriešanas viedokļu apkopojums zemes vienību un ēku adrešu maiņai un piešķiršanai Beberbeķu, Mūkupurva un Pleskodāles apkaimē" un publicējusi tos 15.12.2014 oficiālajā Būvvaldes mājaslapā www.rpbv.lv.

[2.] Būvvalde, izvērtējot tās rīcībā esošo informāciju un konstatētos faktus, pieejamos dokumentus saistībā ar adreses piešķiršanas procesa tiesisko regulējumu, publiskās apspriešanas rezultātus,

secina:

[2.1.] Saskaņā ar Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma 17. panta ceturto prim daļu pašvaldības lēmumu par adrešu piešķiršanu, maiņu, precizēšanu vai likvidēšanu var izdot arī vispārīgā administratīvā akta veidā.

Būvvaldes ieskatā pašvaldībai noteiktā adrešu piešķiršanas kompetence (Administratīvo teritoriju un apdzīvotu vietu likuma 17. panta ceturtā prim daļa) nosaka par pienākumu veikt adrešu piešķiršanu, maiņu un sakārtošanu atbilstoši normatīvo aktu prasībām, tai skaitā ieviest adresācijas pamatprincipiem atbilstošu adresāciju Rīgā.

Adresācijas noteikumu 3. punktā ir noteikts, ka adrese ir hierarhiski sakārtotu nosaukumu un numuru – adreses elementu – kopa, kas nodrošina adresācijas objekta atrašanās vietas noteikšanu valstī un ko reģistrē adrešu reģistrā. Ņemot vērā hierarhisko adresācijas sistēmas uzbūvi, ir jāņem vērā, ka, izdarot izmaiņas hierarhiski augstākā adresācijas objektā, izmaiņas ir jāizdara arī attiecīgajiem hierarhiski zemākajiem adresācijas objektiem, kurus skar izdarītās izmaiņas. Rīgas dome faktiski ar šī lēmuma 1.2. punktā minētajiem lēmumiem ir izdarījusi izmaiņas pilsētas ielu adresēs. Piešķirtās ielu adreses skar adresācijas objektus – iepriekš jau eksistējošas ēkas un pastāvošas zemes vienības, kuras ir klasificējamas kā adresācijas objekti un kurām jau tiek lietotas adreses.

Adresācijas noteikumu 11. punkts nosaka, ka pilsētu un ciemu teritoriju daļās, kur ir ielas, apbūvei paredzētajai zemes vienībai vai ēkai piešķir numuru ar piesaisti ielas nosaukumam. Pilsētu un ciemu teritoriju daļās, kur nav ielu, līdz ielu izveidei apbūvei paredzētajai zemes vienībai vai ēkai saglabā vai piešķir nosaukumu. Mēneša laikā pēc ielu izveides un nosaukumu piešķiršanas tām pašvaldības dome vai tās pilnvarota institūcija pieņem lēmumu par apbūvei paredzētās zemes vienības vai ēkas nosaukuma maiņu, aizstājot to ar numuru un piesaistot ielas nosaukumam.

Neviena tiesību norma nesatur tiešu regulējumu par situāciju, kad pie pastāvošas apbūves un esoša ielu tīkla tiek mainītas ielu adreses pie adresācijas objektiem, kuriem jau ir piešķirtas adreses. Lai pilsētas teritorijā nodrošinātu adresācijas sistēmu, kas atbilst tai noteiktajām tiesību normām un mērķim, Būvvaldei, lai nodrošinātu tiesiski pamatotu risinājumu, esošās tiesību normas ir jāpiemēro un jāinterpretē paplašināti.

Spēkā esošie Adresācijas noteikumi nesatur tiešu regulējumu esošajai situācijai, taču atbilstoši Administratīvā procesa likuma 15. panta divpadsmitajai daļai iestāde un tiesa nedrīkst atteikties izlemt jautājumu, pamatojoties uz to, ka šis jautājums nav noregulēts ar likumu vai citu ārējo normatīvo aktu (iestāžu un tiesu juridiskās obstrukcijas aizliegums), līdz ar ko Būvvaldes ieskatā pašvaldībai ir jāvadās atbilstoši Administratīvā procesa likuma 17. panta pirmās daļas 4. punktam un jāinterpretē tiesību normas par adrešu piešķiršanu saistībā ar to izveides mērķiem un jēgu, un jāpieņem tiesiski pamatots lēmums par adreses piešķiršanu vai maiņu arī gadījumos, kad izveidota jauna iela un nav jāveic adresācijas objektam piešķirtā nosaukuma maiņa, bet faktiski jāpārskata adresācijas objektam piešķirtais adreses numurs un tā piesaiste ielai. Vadoties pēc šādas tiesību normu piemērošanas, tiek arī nodrošināta vienotas adresācijas sistēmas ieviešana visā pilsētas teritorijā, jo faktiski, lemjot par adreses piešķiršanu un maiņu, tiek nodrošināta aktuāla adreses numura sasaiste ar ielas nosaukumu un adreses numura atbilstība tā veidošanas principiem. Adresācijas galvenais mērķis ir adresācijas objekta atrašana apvidū, līdz ar ko adresācijai pilsētas teritorijā ir jābūt loģiski izkārtotai un viegli uztveramai. Nav pieļaujams, ka adresācijas objektiem piešķirtās adreses apvidū izvietojas neloģiskā un nereglamentētā secībā vai šobrīd pastāvošai ielai pieguļošam adresācijas objektam, kuram vienīgā pieeja ir no pieguļošās ielas, tiktu saglabāts adreses numurs, kas sasaistīts ar neesošu vai citā vietā esošu ielu.

Būvvaldes ieskatā Adresācijas noteikumu 11. punktā minētās tiesību normas būtība un jēga ir nodrošināt adresācijas sistēmas būtisku principu, kas paredz, piešķirot un veidojot adreses, ievērot vienotu principu, proti, ka adreses numurs ir piešķirams un tātad arī adrese ir lietojama saistībā ar tuvāko ielu, no kuras adreses numurs ir piešķirts. Šāda principa ievērošana veido iespēju arī paredzēt adresācijas objektu secību un nodrošina orientēšanās iespēju. Paplašināti interpretējot iepriekš minētās tiesību normas, Būvvalde ir nonākusi pie secinājuma, ka likumdevējs ir iedibinājis principu pašvaldībai vai tās pilnvarotajai institūcijai, risinot adresācijas jautājumus, nodrošināt vienotas adresācijas sistēmas ieviešanu pašvaldības teritorijā. Konkrētajā gadījumā Būvvalde uzskata, ka jauna ielas nosaukuma piešķiršana Rīgā uzliek pienākumu veikt arī hierarhiski zemāku adresācijas objektu adrešu sakārtošanu atbilstoši Adresācijas noteikumu prasībām. Vadoties no tiesību normu interpretācijas, ir secināms, ka pilsētas teritorijā tiek nodrošināta adresācijas sistēmai atbilstoša adresācijas objektu adrešu piešķiršana.

[2.2.] Adresācijas noteikumu 8. punktā noteikts, ka apbūvei paredzētai zemes vienībai un ēkai pašvaldības dome vai tās pilnvarota institūcija piešķir, maina, likvidē nosaukumu vai numuru saskaņā ar teritorijas plānojumu, detālplānojumu vai zemes ierīcības projektu.

[2.3.] Adresācijas noteikumu 2.9. apakšpunktā noteikts, ka adrese ir piešķirama dzīvošanai, saimnieciskai, administratīvai vai publiskai darbībai paredzētai ēkai vai reāli nodalītai ēkas daļai, 2.10. apakšpunktā noteikts, ka adresācijas objekts ir apbūvei paredzēta zemes vienība, un 2.11. apakšpunktā noteikts, ka adresācijas objekts ir telpu grupa.

[2.4.] Adresācijas noteikumu 6. punktā ir noteikts, ka adresācijas sistēmai piemēro šādus pamatprincipus:

– administratīvajā teritorijā adrese nedrīkst atkārtoties (6.1. apakšpunkts);

– katram adresācijas objektam piešķir vienu adresi (6.2. apakšpunkts);

– adresācijas objektu nosaukumi atbilst Valsts valodas likumā noteiktajām prasībām (6.3. apakšpunkts);

– viena adreses elementa garums nepārsniedz 40 rakstzīmes (6.4. apakšpunkts);

– adresācijas objektu numuros izmanto naturālus skaitļus, kas pierakstīti ar arābu cipariem (6.6. apakšpunkts).

Adresēm Rīgā ir jāatbilst adresācijas sistēmai noteiktajiem pamatprincipiem. Ja Būvvalde konstatē, ka adrese neatbilst noteiktajām prasībām, tad Būvvaldei ir obligāti jāpieņem lēmums par adreses maiņu vai pieraksta precizēšanu. Būvvalde ir konstatējusi, ka vairākas adreses Rīgā atkārtojas vairākiem funkcionāli patstāvīgiem adresācijas objektiem, kas nav pieļaujams, tāpat arī Būvvalde ir konstatējusi, ka vairāku adrešu pierakstā tiek lietoti divi adrešu numuri, kas pierakstīti kā daļskaitlis, kas nonāk pretrunā ar Adresācijas noteikumu 6.6. apakšpunkta prasībām. Būvvaldei, konstatējot lietotu adrešu neatbilstību adresācijas sistēmas prasībām, tās ir jāmaina un attiecīgi jāprecizē to pieraksts. Par konstatētajām adresēm, kas neatbilst adresācijas sistēmas pamatprincipiem, ir organizēta un notikusi publiskā apspriešana.

[2.5.] Adresācijas noteikumu 10. punkts nosaka, ka, ja uz zemes vienības atrodas vairākas funkcionāli nesaistītas ēkas, katrai ēkai piešķir atsevišķu adresi, bet zemes vienībai nosaka adresi, kas piešķirta vienai no ēkām, kas uz tās atrodas, neatkarīgi no tā, vai ēka un zemes vienība ir viena īpašnieka vai vairāku īpašnieku īpašumā (valdījumā).

Būvvaldei gadījumā, kad ēkas adrese nesakrīt ar zemes vienības adresi, ir pienākums mainīt vai piešķirt adresi zemes vienībai, lai izpildītu Adresācijas noteikumu 10. punkta prasības.

[2.6.] Adresācijas noteikumu 21. punktā noteikts, ka pilsētu un ciemu teritoriju daļās, kur ir ielas, apbūvei paredzētai zemes vienībai vai ēkai numuru piešķir saistībā ar tuvāko ielu, no kuras attiecīgajā daļā var nokļūt.

[2.7.] Adresācijas noteikumu 19.1. apakšpunktā noteikts, ka pilsētās zemes vienību un ēku numurus piešķir no ielas sākuma augošā secībā virzienā no apdzīvotās vietas centra uz nomali, ielas kreisajā pusē piešķirot nepāra numurus, labajā pusē – pāra numurus.

[2.8.] Adresācijas noteikumu 20. punkts nosaka, ka, lai izvairītos no iepriekš piešķirtu numuru atkārtošanās, zemes vienības un ēkas numuru papildina ar latviešu alfabēta lielo burtu (20.1. apakšpunkts) vai ar mazo burtu "k" un defisi, aiz defises norādot korpusa numuru (20.2. apakšpunkts).

[2.9.] Būvvalde atbilstoši situācijai apvidū, faktiskajiem un tiesiskajiem apstākļiem ir novērtējusi adresācijas objektu piešķiramās adreses un ir nodevusi tās publiskajai apspriešanai.

[2.10.] Administratīvā procesa likuma 62. panta pirmā daļa noteikts, ka, lemjot par tāda administratīvā akta izdošanu, kurš varētu būt nelabvēlīgs adresātam vai trešajai personai, iestāde noskaidro un izvērtē adresāta vai trešās personas viedokli un argumentus šajā lietā.

[2.11.] Ņemot vērā iepriekš minēto, nepieciešams mainīt ēku un zemes vienību adreses adresācijas objektiem, kuri neatbilst Adresācijas noteikumu 6. un 11. punkta, 19.1. apakšpunkta un 21. punkta prasībām, un piešķirt adreses objektiem, kuriem adreses nav bijušas piešķirtas, bet tās ir piešķiramas atbilstoši Adresācijas noteikumu 2.9. un 2.10. apakšpunkta un 10. punkta prasībām.

[2.12.] Ņemot vērā, ka adrese ir hierarhiski sakārtotu nosaukumu un numuru – adreses elementu – kopa, tad Būvvaldei, veicot hierarhiski augstāka adresācijas objekta ēkas adreses maiņu, vienlaicīgi arī jāprecizē hierarhiski zemāku adresācijas objektu adrešu pieraksts atbilstoši mainītajam ēkas numuram, saglabājot telpu grupu esošo numerāciju.

[2.13.] Adresācijas noteikumu 34. punkts nosaka, ka, ja adresācijas objekta numurs oficiāli mainīts, kā arī ja precizēta pieraksta forma atbilstoši noteikumu prasībām, iepriekšējais numurs juridiski ir identisks jaunajam vai precizētajam numuram. Pēc adreses maiņas vai pieraksta formas precizēšanas lieto jauno numuru.

Tādējādi, ja līdz šim tika izdoti dokumenti, kuros ir fiksēta cita adrese, tie joprojām ir spēkā esoši, un to maiņa veicama tikai tad, ja to vēlas pats dokumenta turētājs, bet attiecībā uz zemesgrāmatu apliecībām īpašuma unikālais identifikators ir kadastra numurs, un tas nemainās.

Būvvalde informē, ka pēc lēmuma par adreses piešķiršanu, maiņu, likvidēšanu vai precizēšanu tiks sniegta informācija Valsts zemes dienestam adrešu reģistrācijai Valsts adrešu reģistra informācijas sistēmā, kā arī informāciju par aktuālajām adresēm citas valsts informācijas sistēmas un reģistri saņem automātiski no Valsts adrešu reģistra informācijas sistēmas.

Ja komersanta juridiskā adrese tiek mainīta, tad komersantam par adreses maiņu ir jāinformē Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrs, kurš adrešu informācijas aktualizēšanu Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā veic bez maksas.

Personām, kuru dzīvesvieta deklarēta mainītajās adresēs, būtu lietderīgi pārliecināties par deklarētās adreses maiņas faktu. Deklarētās dzīvesvietas adreses pārbaudi var veikt, vēršoties Rīgas pilsētas Iedzīvotāju dzīvesvietas reģistrācijas nodaļās vai elektroniski izmantojot e-pakalpojumu "Mani dati Iedzīvotāju reģistrā", kas pieejams interneta vietnē www.latvija.lv. Plašāka informācija pieejama interneta vietnē www.pmlp.gov.lv un www.riga.lv.

[2.14.] Ievērojot tiesiskos aspektus, kas regulē adreses piešķiršanu, kā arī, ievērojot lietderības apsvērumus, saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 65. panta otro daļu un 66. pantu ir secināms, ka Būvvaldei ir jāpieņem lēmums par adreses maiņu saistībā ar adresēm, kuras neatbilst adresācijas sistēmas pamatprincipiem, lai tiktu ieviesta vienota adresācijas sistēma Rīgā. Adreses maiņa zemes vienībai un ēkai ir nepieciešama, lai nodrošinātu normatīvajos aktos noteikto adrešu veidošanas kārtību, kas noteikta, lai radītu iespējas ātri un viennozīmīgi valsts teritorijā identificēt adresācijas objektu apvidū. Adreses maiņa ir tiesiski pamatota, un ar adreses maiņu faktiski tiks sasniegts tiesisks mērķis. Adreses maiņa atbilstoši Adresācijas noteikumiem ir iespējama vienīgi, izdodot administratīvo aktu, līdz ar ko administratīvā akta izdošana ir vienīgais iespējamais veids, lai nodrošinātu adresācijas objekta identificēšanu apvidū, ievērojot adresācijas sistēmas prasības. Administratīvais akts par adreses maiņu būtiski neierobežo Administratīvā procesa dalībnieku tiesības un tiesiskās intereses, jo vienīgais tiesiskais pienākums, kas izriet saistībā ar administratīvo aktu par adreses maiņu, ir jaunās adreses lietošana, kas nav vērtējama kā tiesību ierobežojums, bet gan kā pienākums, lai nodrošinātu saziņas un atrašanas iespējas. Adresācijas noteikumiem atbilstošu adrešu piešķiršana adresācijas objektiem valsts teritorijā nodrošina valsts, pašvaldības un sabiedrības būtiskās intereses, kas saistītas ar personas sasniedzamību, orientēšanos apvidū un adresācijas objektu identificēšanu. Salīdzinot sabiedrības un valsts pārvaldes intereses ar privātpersonai uzlikto pienākumu lietot piešķirto adresi, ir secināms, ka privātpersonas tiesiskās intereses netiek aizskartas vai kā savādāk ierobežotas, jo persona jau lieto adresi un tai jauns tiesisks pienākums netiek noteikts. Ievērojot Administratīvā procesa likuma 13. pantā noteikto samērīguma principu, ir secināms, ka labumu, ko sabiedrība un valsts pārvalde iegūst ar noteikto ierobežojumu, proti, lietot administratīvā akta adresātam mainīto adresi, kas atbilst pilsētā pastāvošajam ielu tīklam, uzliek administratīvā akta adresātam ļoti nelielu ierobežojumu, taču sabiedrības ieguvums ir ievērojami lielāks, jo sakārtota adresācija nodrošina arī operatīvo dienestu efektīvāku darbību, kas var ietekmēt ar cilvēku veselību un dzīvību saistītus jautājumus.

[3.] Būvvalde, ievērojot minēto un pamatojoties uz Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma 17. panta ceturto prim daļu, Adresācijas noteikumu 2.9., 2.10., 2.11. un 6.1. apakšpunktu, 8., 10. un 11. punktu, 19.1., 20.1. un 20.2. apakšpunktu, 21., 28., 29., 36., 41. un 48. punktu, Rīgas domes 04.11.2014. lēmumu Nr. 1745 "Par Rikšotāju ielas nosaukuma likvidēšanu Rikšotāju ielas posmam", Rīgas domes 04.11.2014. lēmumu Nr. 1746 "Par grozījumiem Rīgas domes 03.02.1998. lēmumā Nr.5536 "Par Rīgas ielu alfabētiskā saraksta apstiprināšanu"", Rīgas domes 04.11.2014. lēmumu Nr. 1744 "Par Upesgrīvas ielas posma pārdēvēšanu par Vandzenes ielu un grozījumu Rīgas domes 03.02.1998. lēmumā Nr.5536", Rīgas domes 04.11.2014. lēmumu Nr. 1743 "Par Irlavas ielas nosaukuma piešķiršanu", Rīgas domes 04.11.2014. lēmumu Nr. 1742 "Par Ciema ielas nosaukuma piešķiršanu", Rīgas domes 04.11.2014. lēmumu Nr. 1741 "Par Upesgrīvas ielas posma pārdēvēšanu par Jaunmoku ielu", Būvvaldes oficiālajā mājaslapā www.rpbv.lv publicēto publiskās apspriešanas viedokļu apkopojumu zemes vienību un ēku adrešu maiņai un piešķiršanai Beberbeķu, Mūkupurva un Pleskodāles apkaimē,

nolemj:

[3.1.] mainīt Adresācijas noteikumu 6.1., 6.6. un 19.1. apakšpunktam neatbilstošas esošās adreses, piešķirot jaunas adreses:

Nr.p.k. Esošā adrese Klasifikatora kods Piešķiramā adrese Kadastra apzīmējums
3.1.1. Apuzes iela 19 101855275 Apuzes iela 19A 01000810139002
3.1.2. Apuzes iela 2 101855283 Apuzes iela 2A 01000810397002
3.1.3. Apuzes iela 34 101815891 Apuzes iela 34B 01000990163002
3.1.4. Apuzes iela 42 101855531 Apuzes iela 42A 01000990159005
3.1.5. Apuzes iela 9A 101815947 Apuzes iela 9B 01000762065008
3.1.6. Astras iela 10 101816635 Astras iela 10B 01000750484001
3.1.7. Beberbeķu 5. līnija 12 101820073 Beberbeķu 5. līnija 17 01000820288001
          01000820288
3.1.8. Beberbeķu 6. līnija 13 101820081 Beberbeķu 6. līnija 6 01000820156001
          01000820156
3.1.9.       8 01000822074001
3.1.10. Beberbeķu 6. līnija 13A 101862867 Beberbeķu 6. līnija 4 01000820157001
          01000820157
3.1.11. Beberbeķu 6. līnija 7 101862875 Beberbeķu 6. līnija 9 01000820164002
3.1.12. Beberbeķu 7. līnija 16 101862930 Beberbeķu 7. līnija 16A 01000820169001
3.1.13. Beberbeķu 7. līnija 5 101862971 Beberbeķu 7. līnija 5A 01000820174008
3.1.14. Beberbeķu 7. līnija 7 101862988 Beberbeķu 7. līnija 7A 01000822117001
3.1.15. Beberbeķu iela 52A 101862818 Beberbeķu iela 52B 01000820814008
3.1.16. Beberbeķu iela 70 101116504 Beberbeķu iela 72 01000820172007
3.1.17.       72 k-1 01000820172006
3.1.18.       72 k-2 01000820172008
3.1.19. Ciema iela 10 105593154 Ciema iela 16 01000822686
3.1.20. Ciema iela 12A 101870882 Ciema iela 40 01000820511001
          01000820511
3.1.21. Ciema iela 16 105593170 Ciema iela 10 01000822689
3.1.22. Ciema iela 6 101870946 Ciema iela 6A 01000820374001
3.1.23. Ciema iela 7 101870954 Ciema iela 7A 01000820137002
3.1.24. Gaviezes iela 5A 101832264 Gaviezes iela 8A 01000820417001
          01000820417
3.1.25. Irlavas iela 14 102641785 Irlavas iela 14A 01000760400001
3.1.26. Irlavas iela 16 101899332 Irlavas iela 16A 01000760320003
3.1.27. Irlavas iela 22 101899365 Irlavas iela 22 k-3 01000762126002
3.1.28. Jūrkalnes iela 49 101839324 Jūrkalnes iela 49A 01000810414008
3.1.29. Jūrkalnes iela 61 101905590 Jūrkalnes iela 57 01000990158003
3.1.30.       59 01000990157001
3.1.31.       61A 01000990160004
3.1.32.       61B 01000990160006
3.1.33.       61C 01000990156003
3.1.34. Kalnciema iela 115 101121467 Kalnciema iela 115A 01000760378002
3.1.35. Kalnciema iela 117 101121475 Kalnciema iela 117A 01000760402015
3.1.36. Kalnciema iela 117/119 105869925 Kalnciema iela 119 01000760402001
          01000762044
3.1.37.       119A 01000760379002
          01000760379
3.1.38. Kalnciema iela 122 101120867 Kalnciema iela 122A 01000750228002
3.1.39. Kalnciema iela 123 101121514 Kalnciema iela 123A 01000760139002
3.1.40. Kalnciema iela 123B 103360520 Kalnciema iela 123C 01000760432008
3.1.41.       123D 01000760432011
3.1.42.       123E 01000760432012
3.1.43. Kalnciema iela 128 101120891 Kalnciema iela 128A 01000750271002
3.1.44. Kalnciema iela 132 101120922 Kalnciema iela 132A 01000750275002
3.1.45. Kalnciema iela 148 101121016 Kalnciema iela 148A 01000750281002
3.1.46. Kalnciema iela 149 101121764 Kalnciema iela 149A 01000760153002
3.1.47. Kalnciema iela 157 101121803 Kalnciema iela 157A 01000810002002
3.1.48. Kalnciema iela 160 101121137 Kalnciema iela 160A 01000750028006
3.1.49.       160B 01000750028002
3.1.50.       160C 01000750028008
3.1.51. Kalnciema iela 163 101121908 Kalnciema iela 163C 01000810021002
3.1.52. Kalnciema iela 163A 102645124 Kalnciema iela 163B 01000810477002
3.1.53. Kalnciema iela 167 101121973 Kalnciema iela 167A 01000810359002
3.1.54. Kalnciema iela 181 101122091 Kalnciema iela 181A 01000810014002
3.1.55.       181B 01000810014003
3.1.56. Kalnciema iela 183 101122106 Kalnciema iela 183A 01000810015002
3.1.57. Kalnciema iela 76 101120127 Kalnciema iela 78 k-1 01000750001
3.1.58. Kalnciema iela 78 101120168 Kalnciema iela 78 k-1 01000750001002
3.1.59.       78 k-2 01000750097010
          01000750097
3.1.60. Kauguru iela 2 101912684 Kauguru iela 2C 01000750175006
3.1.61.       6 k-1 01000750121
3.1.62. Kauguru iela 3 102647007 Kauguru iela 3A 01000750112002
3.1.63. Kauguru iela 4A 101912692 Kauguru iela 6 k-3 01000750173004
          01000750173
3.1.64.       6 k-4 01000750173001
3.1.65. Kauguru iela 7 101912715 Kauguru iela 7A 01000750122002
3.1.66. Kārļa Ulmaņa gatve 82 103240428 Kārļa Ulmaņa gatve 84A 01000752006001
          01000752006
3.1.67. Krūzes iela 13 101918285 Krūzes iela 13A 01000750105001
3.1.68. Krūzes iela 23B 101845875 Krūzes iela 31 01000752135001
          01000752135
3.1.69. Krūzes iela 29 101918398 Krūzes iela 29A 01000750516002
3.1.70. Krūzes iela 3 101845883 Krūzes iela 11A 01000750226049
3.1.71.       11B 01000750226013
3.1.72.       13 k-1 01000750226012
          01000752113
3.1.73.       19 01000750226034
          01000752267
3.1.74.       21 01000750226033
          01000750098
3.1.75.       23 01000750226043
3.1.76.       23 k-1 01000750226042
3.1.77.       23 k-2 01000750226011
          01000752193
3.1.78.       23 k-3 01000750226030
3.1.79.       23 k-4 01000750226041
3.1.80.       23A 01000750226032
3.1.81. Krūzes iela 49 101918494 Krūzes iela 49A 01000750056003
3.1.82. Krūzes iela 9 102614130 Krūzes iela 9A 01000750107002
3.1.83. Kukšu iela 1 101918910 Kukšu iela 5 01000750635001
          01000750635
3.1.84. Kukšu iela 1A 101918943 Kukšu iela 11 01000750009001
          01000750009
3.1.85. Kukšu iela 1B 101845955 Kukšu iela 7 01000750093001
          01000750093
3.1.86.       9 01000750093002
3.1.87. Kukšu iela 8 105869990 Kukšu iela 8 k-1 01000750919002
3.1.88.       8 k-2 01000750919003
3.1.89. Ķērpju iela 25 106186027 Ķērpju iela 26 01000820458
3.1.90. Mazā Nometņu iela 88 101947515 Mazā Nometņu iela 88A 01000750224002
3.1.91. Mazā Nometņu iela 92 k-1 106302961 Mazā Nometņu iela 92 01000750096009
3.1.92. Mikus iela 15 101953785 Mikus iela 15A 01000810058006
3.1.93. Mikus iela 23 101953840 Mikus iela 25 01000810054002
3.1.94. Mikus iela 35 101953898 Mikus iela 17 01000810057001
          01000810057
3.1.95. Mikus iela 37 101953904 Mikus iela 19 01000810056001
          01000810056
3.1.96. Mikus iela 39 101953912 Mikus iela 21 01000810055001
          01000810055
3.1.97. Mikus iela 6 101953953 Mikus iela 6A 01000810042011
3.1.98. Mikus iela 8 101953978 Mikus iela 8A 01000810043002
3.1.99. Mūkupurva iela 13 102694796 Mūkupurva iela 13A 01000990056006
3.1.100. Mūkupurva iela 18/20 101955065 Mūkupurva iela 18 01000990031001
          01000990031
3.1.101. Mūkupurva iela 19 101955073 Mūkupurva iela 19A 01000822100
3.1.102.       19B 01000822100001
3.1.103. Mūkupurva iela 19A 101955081 Mūkupurva iela 19C 01000822100004
3.1.104. Paltmales iela 21 101961807 Paltmales iela 23 01000750255007
3.1.105. Paltmales iela 4/6 101961823 Paltmales iela 4 01000750240001
          01000750240
3.1.106.       6 01000750243001
          01000750243
3.1.107. Pleskodāles iela 10A 101967127 Pleskodāles iela 10B 01000812047
3.1.108. Remtes iela 17A 101976538 Remtes iela 17B 01000750031002
3.1.109. Remtes iela 21 101976601 Remtes iela 23 01000750033004
3.1.110.       25 01000750033003
3.1.111.       27 01000750033007
3.1.112.       29 01000750033001
3.1.113.       31 01000750033002
3.1.114.       33 01000750033009
3.1.115.       35 01000750033008
3.1.116. Remtes iela 26 105815383 Remtes iela 22 01000752235
3.1.117. Rucavas iela 12 101980827 Rucavas iela 12B 01000760170006
3.1.118. Rucavas iela 18 102697174 Rucavas iela 18A 01000760295002
3.1.119.       18B 01000760648
3.1.120. Rucavas iela 20 101980923 Rucavas iela 20A 01000760294001
3.1.121. Rucavas iela 27 101980980 Rucavas iela 32 01000810066001
          01000810066
3.1.122. Rucavas iela 6 101981033 Rucavas iela 6A 01000760471006
3.1.123. Sātiņu iela 6 101985828 Sātiņu iela 11 01000820190001
          01000820190
3.1.124. Spāres iela 10 102637430 Spāres iela 10A 01000750245004
3.1.125. Spāres iela 3 101995590 Spāres iela 3A 01000750511002
3.1.126. Spāres iela 4 101995605 Spāres iela 4A 01000752015001
3.1.127. Šampētera iela 111 101881155 Šampētera iela 111B 01000810262002
3.1.128. Šampētera iela 141 101828110 Šampētera iela 141A 01000990102005
3.1.129. Šampētera iela 38 101881444 Šampētera iela 38A 01000810719
3.1.130. Šampētera iela 75/77 104593858 Šampētera iela 75 01000810121001
          01000810121
3.1.131.       77 01000810121002
3.1.132. Šampētera iela 85 101881717 Šampētera iela 87 01000810116005
3.1.133. Valgales iela 15 102677056 Valgales iela 15A 01000990625001
3.1.134. Ventspils iela 48 104227471 Ventspils iela 48 k-1 01000750507003
3.1.135.       48 k-3 01000750507006
3.1.136. Ventspils iela 50 104227488 Ventspils iela 50 k-1 01000750020011
3.1.137.       50 k-2 01000750020003
3.1.138.       50 k-3 01000750020004
3.1.139.       50 k-4 01000750020006
3.1.140.       50 k-5 01000750020032
3.1.141. Ventspils iela 53 102020701 Ventspils iela 53 k-1 01000750873010
3.1.142.       55 01000750873001
          01000750873
3.1.143. Ventspils iela 56/58 102020734 Ventspils iela 58 01000750531016
          01000750015
3.1.144.       58 k-1 01000750531005
3.1.145. Ventspils iela 59 102020742 Ventspils iela 59 k-1 01000750016003
3.1.146.       59 k-2 01000750016005
3.1.147. Ventspils iela 61A 106003982 Ventspils iela 63E 01000752108
3.1.148. Ventspils iela 63B 104582154 Ventspils iela 61 01000752025044
3.1.149. Ventspils iela 70 102020822 Ventspils iela 70 k-1 01000750626004
3.1.150. Volguntes iela 100 102024950 Volguntes iela 100A 01000810310002
3.1.151. Volguntes iela 104 102024967 Volguntes iela 104A 01000810172002
3.1.152. Volguntes iela 108 102024983 Volguntes iela 108A 01000810174001
3.1.153. Volguntes iela 37A 102694400 Volguntes iela 37C 01000760465003
3.1.154. Volguntes iela 38 102025358 Volguntes iela 38A 01000760392002
3.1.155. Volguntes iela 39 102025366 Volguntes iela 39A 01000760129001
3.1.156. Volguntes iela 57 102025583 Volguntes iela 57A 01000810341002
3.1.157. Volguntes iela 58 102025591 Volguntes iela 58A 01000760163002
3.1.158. Volguntes iela 59 102694425 Volguntes iela 59A 01000810385001
3.1.159. Volguntes iela 80 102025784 Volguntes iela 76C 01000810352
3.1.160. Volguntes iela 86A 102025848 Volguntes iela 92 01000810382001
          01000810382
3.1.161.       92A 01000810382003
3.1.162. Volguntes iela 91 102025897 Volguntes iela 93 01000810311001
3.1.163. Zalves iela 65 102027240 Zalves iela 65A 01000760300002
3.1.164. Zalves iela 67 102027257 Zalves iela 67A 01000760301001
3.1.165. Zalves iela 69 102027273 Zalves iela 69A 01000760302002
3.1.166. Zalves iela 70 102027298 Zalves iela 70A 01000810128005
3.1.167. Zalves iela 78A 102027386 Zalves iela 78C 01000810136002
3.1.168. Zalves iela 80 102027400 Zalves iela 80E 01000810137002
3.1.169. Zaru iela 13 102027972 Zaru iela 13A 01000810086002
3.1.170. Zolitūdes iela 99 101130396 Zolitūdes iela 101 01000990097004

[3.2.] mainīt Adresācijas noteikumu 11. un 21. punktam neatbilstošas esošās adreses, piešķirot jaunas adreses:

Nr.p.k. Esošā adrese Klasifikatora kods Piešķiramā adrese Kadastra apzīmējums
3.2.1. Babītes iela 10 105646178 Beberbeķu 9. līnija 5D 01000822574
3.2.2. Babītes iela 12 105646186 Beberbeķu 9. līnija 5C 01000822694
3.2.3. Babītes iela 2 104776181 Beberbeķu iela 90 01000822146001
          01000822146
3.2.4. Beberbeķu 6. līnija 10 101862850 Beberbeķu 5. līnija 9 01000820155001
          01000820155
3.2.5. Beberbeķu 7. līnija 11E 105975897 Sātiņu iela 4E 01000822492001
          01000822492
3.2.6. Beberbeķu 7. līnija 11F 105378512 Sātiņu iela 4D 01000822493001
          01000822493
3.2.7. Beberbeķu 7. līnija 11G 106259747 Sātiņu iela 4C 01000822494001
          01000822494
3.2.8. Beberbeķu 7. līnija 11H 105378520 Sātiņu iela 4L 01000822496001
          01000822496
3.2.9. Beberbeķu 7. līnija 11J 105378537 Sātiņu iela 4J 01000822498
3.2.10. Beberbeķu 7. līnija 11L 105391337 Sātiņu iela 4H 01000822500
3.2.11. Beberbeķu 7. līnija 13B 106183191 Sātiņu iela 8E 01000822393001
          01000822393
3.2.12. Beberbeķu 7. līnija 13D 106144840 Sātiņu iela 8D 01000822395
3.2.13. Beberbeķu 7. līnija 15 101862922 Krotes iela 22 01000820177001
          01000820177
3.2.14. Beberbeķu 7. līnija 17 101862947 Turlavas iela 3 01000820179001
          01000820179
3.2.15. Beberbeķu 7. līnija 18 101862963 Turlavas iela 1 01000820168001
          01000820168
3.2.16. Beberbeķu 7. līnija 20 101820120 Turlavas iela 2 01000820167001
          01000820167
3.2.17. Beberbeķu 9. līnija 14 101820161 Turlavas iela 9 01000820180001
          01000820180
3.2.18. Beberbeķu 9. līnija 8 101863024 Sātiņu iela 10 01000820290002
          01000820290
3.2.19.       12 01000820290001
3.2.20. Beberbeķu iela 38 k-1 103382642 Čuguna iela 44 01000820447001
          01000820447
3.2.21. Beberbeķu iela 38 k-2 103382650 Čuguna iela 42 01000822235001
          01000822235
3.2.22. Beberbeķu iela 70 101116504 Beberbeķu 6. līnija 3 01000822129008
3.2.23. Ciema iela 11 102644645 Dzērveņu iela 2 01000820453001
          01000822156
3.2.24. Ciema iela 17 101870905 Dzērveņu iela 1 01000820436001
          01000820436
3.2.25. Ciema iela 19 101870913 Lāceņu iela 2 01000820739001
          01000820739
3.2.26. Ciema iela 21 101870921 Lāceņu iela 6 01000820741001
          01000820741
3.2.27. Ciema iela 23 101823882 Lāceņu iela 5 01000820738001
          01000820738
3.2.28. Ciema iela 25 101823890 Lāceņu iela 8 01000820740001
          01000820740
3.2.29. Ciema iela 27 101823905 Lāceņu iela 12 01000820742001
          01000820742
3.2.30. Čuguna iela 23 102645093 Kārļa Ulmaņa gatve 169 01000820140001
          01000820140
3.2.31. Čuguna iela 28B 105601406 Virgas iela 1 01000820053001
          01000820053
3.2.32. Čuguna iela 29 101887141 Virgas iela 6 01000820056001
          01000820056
3.2.33. Čuguna iela 33 101887174 Virgas iela 3 01000820052001
          01000820052
3.2.34. Čuguna iela 34 101830437 Nīgrandes iela 1 01000820054001
          01000820054
3.2.35. Čuguna iela 35 101887190 Nīgrandes iela 2 01000820049001
          01000820049
3.2.36. Čuguna iela 36A 101887213 Virgas iela 12 01000820046001
          01000820046
3.2.37. Čuguna iela 36B 105625041 Virgas iela 14 01000822671
3.2.38. Čuguna iela 37 104784558 Nīgrandes iela 3 01000820050001
          01000820050
3.2.39. Čuguna iela 38 105601391 Virgas iela 9 01000820051001
          01000820051
3.2.40. Gramzdas iela 114 105613461 Kārklu iela 7 01000990038
3.2.41. Gramzdas iela 118 104581441 Kārklu iela 11 01000990037001
          01000990392
3.2.42. Gramzdas iela 120 105490961 Kārklu iela 13 01000990036
3.2.43. Grīvas iela 11 k-5 101833313 Vaidelotes iela 14 01000670280
3.2.44. Irlavas iela 16 101899332 Zalves iela 27 01000760320002
3.2.45. Jūrkalnes iela 100 105346381 Mūkupurva iela 1C 01000992018001
          01000992018
3.2.46. Jūrkalnes iela 55 102643418 Apuzes iela 43 01000810390001
          01000810390
3.2.47. Kalnciema iela 146A 101908290 Vandzenes iela 6 01000750457001
          01000750457
3.2.48. Kalnciema iela 175 101122050 Pleskodāles iela 1A 01000810011001
          01000810011
3.2.49. Kalnciema iela 82A 101908491 Mazā Nometņu iela 98 01000750213001
          01000750213
3.2.50. Kalnciema iela 88A 101908506 Kauguru iela 2A 01000750175031
          01000752167
3.2.51.       2B 01000750175030
3.2.52. Kalnciema iela 96 101120537 Lielirbes iela 7 k-1 01000750014011
3.2.53.     Ventspils iela 63D 01000752023001
          01000752023
3.2.54. Kārļa Ulmaņa gatve 86F 105665872 Jaunmoku iela 34 01000752043001
          01000752043
3.2.55. Krūzes iela 2B 103405168 Kauguru iela 6 k-1 01000750121026
3.2.56. Kukšu iela 2 101918951 Ventas iela 3 01000750027001
          01000750027
3.2.57.       3A 01000750027005
3.2.58. Lielirbes iela 32A 105075446 Vandzenes iela 3 01000752045003
          01000752254
3.2.59. Mazā Nometņu iela 92 102615165 Krūzes iela 2 01000750096001
3.2.60.       2 k-1 01000750096002
3.2.61. Mūkupurva iela 22 101955098 Kārklu iela 6 01000990032001
          01000990032
3.2.62. Mūkupurva iela 23/25 101955104 Vilkupurva iela 24 01000820211001
          01000820211
3.2.63. Mūkupurva iela 24 101955112 Kārklu iela 10 01000990034001
          01000990034
3.2.64.     Vilkupurva iela 29 01000992369
3.2.65. Mūkupurva iela 27 101955120 Vilkupurva iela 26 01000820210
3.2.66. Mūkupurva iela 29 101955137 Vilkupurva iela 28 01000820209001
          01000820209
3.2.67. Mūkupurva iela 31 101955145 Vilkupurva iela 30 01000820208001
          01000820208
3.2.68. Naudītes iela 7 104480754 Kārļa Ulmaņa gatve 141 01000820422001
          01000820422
3.2.69. Nīkrāces iela 36 105490422 Priedaines iela 96 01000990043
3.2.70. Planīcas iela 1 101966158 Rudbāržu iela 9 01000750674001
          01000750674
3.2.71. Planīcas iela 3 102675880 Rudbāržu iela 10 01000750340001
          01000750340
3.2.72. Raudas iela 13 101974606 Kārļa Ulmaņa gatve 70A 01000750064001
3.2.73. Raudas iela 3 101974751 Kārļa Ulmaņa gatve 68 01000750062001
          01000750062
3.2.74.       68A 01000750931002
3.2.75.       68B 01000750931003
3.2.76. Raudas iela 5 102697623 Kārļa Ulmaņa gatve 70 01000750063001
3.2.77. Remtes iela 22 101976618 Lielirbes iela 31 01000750026
3.2.78. Šampētera iela 139A 101828102 Zolitūdes iela 68A 01000810474003
          01000810474
3.2.79. Šampētera iela 17 101881372 Irlavas iela 26 01000762063001
          01000762137
3.2.80. Šampētera iela 21 101881403 Irlavas iela 26A 01000760397001
3.2.81. Šampētera iela 21 k-2 105996855 Irlavas iela 24 01000764003001
          01000762063
3.2.82. Valgales iela 19 102015066 Kārļa Ulmaņa gatve 117G 01000990187
3.2.83. Valgales iela 21 102652974 Kārļa Ulmaņa gatve 117H 01000990186
3.2.84. Ventas iela 1 102020316 Lielirbes iela 26 01000750458021
          01000750458
3.2.85. Ventspils iela 45 102020654 Krūzes iela 23 k-4 01000750929
3.2.86. Ventspils iela 46 104227463 Jaunpils iela 1 01000750172003
          01000750172
3.2.87.       1A 01000750172002
3.2.88.       1B 01000750172001
3.2.89. Ventspils iela 50 104227488 Spāres iela 18 01000750494001
3.2.90.       18 k-1 01000750020033
3.2.91.       18 k-2 01000750020010
3.2.92. Ventspils iela 56/58 102020734 Jaunmoku iela 4 01000750531002
3.2.93.       6 01000750531007
3.2.94.       8 01000750531015
3.2.95.       8 k-1 01000750531034
3.2.96.       8 k-2 01000750531033
3.2.97.       8 k-3 01000750531013
3.2.98. Ventspils iela 63A 102020775 Lielirbes iela 9 01000750014010
          01000752100
3.2.99.       9A 01000752024001
          01000752024
3.2.100. Zalves iela 56 102027160 Irlavas iela 22 k-1 01000760686003
3.2.101.       22 k-2 01000760686002
          01000760686
3.2.102. Apuzes iela 44 101855548 Jūrkalnes iela 57 01000990158

[3.3.] piešķirt adresācijas objektiem šādas adreses saskaņā ar Adresācijas noteikumu 10. punktu:

Nr.p.k. Piešķiramā adrese Kadastra apzīmējums
3.3.1. Beberbeķu 6. līnija 8 01000822074
3.3.2. Kārļa Ulmaņa gatve 204 01000820863001
      01000820863
3.3.3. Kauguru iela 6 k-2 01000750175021
3.3.4. Krūzes iela 23 01000750048

[3.4.] precizēt mainīto ēku telpu grupu adrešu pierakstu atbilstoši mainītajai ēkas adresei, saglabājot uz lēmuma pieņemšanas brīdi Valsts adrešu reģistra informācijas sistēmā reģistrēto telpu grupas adreses numuru.

Atbilstoši Administratīvā procesa likuma 70. panta pirmajai daļai šis administratīvais akts stājas spēkā ar tā paziņošanas brīdi adresātam. Ar paziņošanu Latvijas Republikas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" uzskatāms, ka vispārīgais administratīvais akts ir kļuvis zināms administratīvā akta adresātiem. Ar šādu paziņošanu netiek pārkāptas ieinteresēto tiesības uzzināt administratīvo aktu, un šāda paziņošana lielā ieinteresēto personu skaita dēļ ir uzskatāma par saprātīgu.

Saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 77. pantu un 79. panta pirmo daļu šo administratīvo aktu var apstrīdēt Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā Amatu ielā 4, Rīgā viena mēneša laikā no tā spēkā stāšanās dienas, iesniedzot attiecīgu iesniegumu Būvvaldē Amatu ielā 4, Rīgā.

Būvvalde informē, ka ēkas numerācijas zīme jāuzstāda atbilstoši Rīgas domes 22.10.2013. saistošajiem noteikumiem Nr. 62 "Par ielu un laukumu nosaukuma zīmju, ēku, telpu grupu numura zīmju un virziena rādītāju uz infrastruktūras, kultūras vai tūrisma objektiem izvietošanas kārtību Rīgas pilsētā".

Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājs I.Vircavs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!