• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2014. gada 2. septembra noteikumi Nr. 531 "Noteikumi par atbalstu iesācējuzņēmumu apmācību un semināru rīkošanai". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 10.09.2014., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/op/2014/178.1

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.480

Par finanšu līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem"

Vēl šajā numurā

10.09.2014., Nr. 178

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 531

Pieņemts: 02.09.2014.

OP numurs: 2014/178.1

2014/178.1
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 12 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr.531

Rīgā 2014.gada 2.septembrī (prot. Nr.46 39.§)

Noteikumi par atbalstu iesācējuzņēmumu apmācību un semināru rīkošanai

Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likuma
31.panta pirmās daļas 3.punktu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka atbalsta piešķiršanas nosacījumus Latvijas Republikā reģistrētu komersantu, biedrību vai nodibinājumu (turpmāk – pasākuma rīkotājs) rīkotajiem kontaktu dibināšanas un komunikācijas pasākumiem, apmācībām un semināriem vai to cikliem (turpmāk – pasākumi) iesācējuzņēmumiem, kā arī neatbalstāmās nozares un darbības, atbalsta piešķiršanas kārtību un atbalsta kumulācijas prasības.

2. Šo noteikumu izpratnē iesācējuzņēmumi ir fiziskas personas vai personu grupas, kuras vēlas uzsākt uzņēmējdarbību un kuras ir reģistrētas komercreģistrā ne agrāk kā piecus gadus pirms pasākuma organizēšanas dienas.

3. Atbalsta mērķis ir veicināt iesācējuzņēmumiem ar izaugsmes potenciālu paredzēto pasākumu norisi.

4. Atbalstu sniedz sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Latvijas Garantiju aģentūra" (turpmāk – Latvijas Garantiju aģentūra).

5. Kopējais finansējuma apmērs ir 500 000 euro, kuru veido Latvijas Garantiju aģentūras līdzekļi.

6. Atbalstu sniedz saskaņā ar Komisijas 2013. gada 18. decembra Regulu (EK) Nr. 1407/2013 par Līguma par Eiropas Savienības darbību 107. un 108. panta piemērošanu de minimis atbalstam (Eiropas Savienības Oficiālais Vēstnesis, 2013. gada 24. decembris, L 352) (turpmāk – Komisijas Regula Nr. 1407/2013).

II. Neatbalstāmās nozares un darbības

7. Atbalsts netiek piešķirts pasākumu rīkotājiem šādās nozarēs un šādām darbībām:

7.1. Komisijas Regulas Nr. 1407/2013 1. panta pirmās daļas "a", "b", "c", "d" un "e" apakšpunktā noteiktajām nozarēm un darbībām;

7.2. kravas autotransporta līdzekļu iegādei pasākumu rīkotājiem, kuri veic komercpārvadājumus ar autotransportu;

7.3. operācijām ar nekustamo īpašumu;

7.4. azartspēlēm un derībām;

7.5. ieroču, munīcijas, tabakas un tabakas izstrādājumu, alkoholisko dzērienu ražošanai un tirdzniecībai.

8. Finansējumu nesniedz, ja:

8.1. pasākuma rīkotājs ir saimnieciskās darbības veicējs, kuram saskaņā ar Valsts ieņēmumu dienesta administrēto nodokļu (nodevu) parādnieku datubāzē pieejamo informāciju ir nodokļu vai nodevu parādi;

8.2. pasākuma rīkotājam ar tiesas spriedumu ir pasludināts maksātnespējas process vai ar tiesas spriedumu tiek īstenots tiesiskās aizsardzības process, vai ar tiesas lēmumu tiek īstenots ārpustiesas tiesiskās aizsardzības process, vai kam ir uzsākta bankrota procedūra, piemērota sanācija vai mierizlīgums vai kura saimnieciskā darbība ir izbeigta.

III. Atbalsta noteikumi

9. Lai pieteiktos finansējuma saņemšanai, pasākuma rīkotājs iesniedz Latvijas Garantiju aģentūrā pieteikumu. Pieteikumā ietver:

9.1. plānotā pasākuma detalizētu aprakstu, kurā tiek norādīts pasākuma laiks, pasākuma norises vietas izvēles apraksts, rīkotāja apraksts, pasākuma mērķis, mērķauditorija un specifika, informācija par dalības maksu, piesaistīto moderatoru, lektoru, ekspertu un investoru uzskaitījums, pasākuma plāns un tā popularizēšanas apraksts;

9.2. pasākuma rīkotāja atbildīgo darbinieku un piesaistīto moderatoru, ekspertu, lektoru dzīvesgaitas aprakstu (Curriculum Vitae);

9.3. pasākuma budžeta atšifrējumu par katru izmaksu pozīciju, kā arī ieņēmumiem, ja tādi ir plānoti;

9.4. līgumu kopijas, uz kuru pamata tiek lietota ārvalstu franšīze (ja ir piemērojams);

9.5. informāciju par iepriekš rīkotajiem pasākumiem un to rezultātiem;

9.6. citu Latvijas Garantiju aģentūras pieprasīto informāciju, kas nepieciešama norādīto dokumentu precizēšanai un pamatošanai, ja Latvijas Garantiju aģentūra šādu informāciju normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā nevar iegūt.

10. Iesniedzot vienu pieteikumu, pasākuma rīkotājs var pieteikties finansējuma saņemšanai vairāku pasākumu rīkošanai, ja pasākumus paredzēts īstenot gada laikā pēc pieteikuma iesniegšanas.

11. Pasākuma rīkotājs organizē pasākumu, nodrošinot visus nepieciešamos tehniskos resursus, cilvēkresursus, pasākuma telpas un izdales materiālus, kas ir paredzēti pasākuma dalībniekiem. Pasākuma rīkotājs nodrošina pasākuma norises vietas tehnisko noformējumu un iekārtojumu, kā arī veic citus sagatavošanās darbus, tai skaitā veic nepieciešamos drošības pasākumus vai saskaņo atļaujas ar atbilstošajām institūcijām, ja tādas ir nepieciešamas.

12. Šo noteikumu ietvaros ir attiecināmas šādas izmaksas:

12.1. telpu un nepieciešamā tehniskā aprīkojuma noma (audiovizuālās iekārtas), sakaru nodrošināšana, speciālās tehnikas īre;

12.2. pasākumā iesaistīto moderatoru, lektoru un ekspertu atalgojums, kā arī komandējuma izmaksas pasākuma laikā;

12.3. atalgojums pasākuma rīkotājiem atbilstoši pasākuma organizēšanai patērētajam darba laikam;

12.4. pasākuma reklāmas un mārketinga izmaksas;

12.5. ēdināšanas pakalpojumi pasākuma laikā;

12.6. citas ar pasākumu saistītas izmaksas, kas ir samērīgas, nepieciešamas pasākuma norisei un ko pirms pasākuma ir apstiprinājusi Latvijas Garantiju aģentūra.

13. Latvijas Garantiju aģentūra izvērtē pasākuma rīkotāja iesniegto pieteikumu atbilstoši šo noteikumu pielikumā norādītajiem kritērijiem.

14. Ja, izvērtējot pasākuma rīkotāja iesniegto pieteikumu, Latvijas Garantiju aģentūra konstatē, ka pieteikumā ir nepieciešami precizējumi, Latvijas Garantiju aģentūra divu nedēļu laikā rakstiski informē pasākuma rīkotāju par nepieciešamajiem precizējumiem pieteikumā. Pasākuma rīkotājs precizētu pieteikumu iesniedz Latvijas Garantiju aģentūrā divu nedēļu laikā.

15. Latvijas Garantiju aģentūra lēmumu par finansējuma piešķiršanu pasākumam pieņem mēneša laikā pēc visas nepieciešamās informācijas saņemšanas, ja attiecīgais pieteikums atbilst šajos noteikumos minētajām prasībām, tai skaitā visiem šo noteikumu pielikumā norādītajiem kritērijiem, un ja ir pieejams finansējums.

16. Latvijas Garantiju aģentūra pretendentus vērtē un finansējumu piešķir pieteikumu iesniegšanas kārtībā.

17. Maksimālais finansējuma apmērs vienam pasākumam ir 50 % no pasākuma attiecināmajām izmaksām, bet ne vairāk kā 30 000 euro. Pārējos 50 % no pasākuma attiecināmajām izmaksām sedz, izmantojot pasākuma rīkošanai piesaistīto privāto finansējumu un tirgus cenai atbilstošu pasākuma dalības maksu.

18. Pasākuma rīkotājs var pieteikties finansējuma saņemšanai šo noteikumu ietvaros vairākas reizes, nepārsniedzot kopējo saņemtā finansējuma apmēru 100 000 euro divu gadu laikā.

19. Pasākuma rīkotājs nodrošina, ka, īstenojot projektu, tiek piemērota iepirkuma procedūra pasūtītāja finansētiem projektiem.

IV. Atbalsta saņemšanas nosacījumi

20. Finansējuma saņemšanas kārtība tiek noteikta starp Latvijas Garantiju aģentūru un pasākuma rīkotāju noslēgtā līgumā.

21. Pasākuma rīkotājs var saņemt finansējumu avansa veidā vai starpposma maksājuma veidā līdz 50 % no kopējā šo noteikumu ietvaros piešķirtā finansējuma apmēra.

22. Lai saņemtu finansējumu noslēguma maksājuma veikšanai, pasākuma rīkotājs Latvijas Garantiju aģentūrā iesniedz:

22.1. pārskatu par pasākuma norisi, kurā ir aprakstīta pielikumā noteikto kritēriju izpilde un pievienotas vizuālas liecības par pasākuma norisi;

22.2. pasākuma budžeta izpildes ziņojumu;

22.3. pasākuma izmaksas apliecinošos dokumentus;

22.4. pasākuma apmeklējuma lapu, kurā pasākuma dalībnieki ar parakstu ir apliecinājuši savu dalību pasākumā.

V. Atbalsta uzskaite un kumulācija

23. Nosakot šo noteikumu 17. punktā minēto atbalsta apmēru, Latvijas Garantiju aģentūra ņem vērā citu atbalsta saņēmējam iepriekš piešķirto de minimis atbalstu un pārbauda, vai nav pārsniegts Komisijas Regulas Nr. 1407/2013 3. panta 2. punktā noteiktais maksimālais apmērs attiecīgajā fiskālajā gadā un iepriekšējos divos fiskālajos gados.

24. Pirms finansējuma piešķiršanas pasākuma rīkotājs Latvijas Garantiju aģentūrā iesniedz informāciju par jebkādu atbalstu, kas saņemts atbilstoši Eiropas Komisijas 2006. gada 15. decembra Regulai (EK) Nr. 1998/2006 par Līguma 87. un 88. panta piemērošanu de minimis atbalstam un Komisijas Regulai Nr. 1407/2013, ievērojot normatīvos aktus par de minimis atbalsta uzskaites un piešķiršanas kārtību un de minimis atbalsta uzskaites veidlapu paraugiem, norādot ziņas par attiecīgo fiskālo gadu un diviem iepriekšējiem fiskālajiem gadiem.

25. Atbalsts vienam vienotam uzņēmumam nedrīkst pārsniegt Komisijas Regulas Nr. 1407/2013 3. panta 2. punktā noteikto maksimālo apmēru attiecīgajā fiskālajā gadā un divos iepriekšējos fiskālajos gados.

26. Latvijas Garantiju aģentūra nodrošina atbilstoši šiem noteikumiem piešķirtā atbalsta uzskaiti, tai skaitā informāciju, kas apliecina, ka atbalsta saņēmējs neatbilst šo noteikumu 7. punktā minētajiem nosacījumiem.

27. Latvijas Garantiju aģentūra atbalsta uzskaiti veic saskaņā ar normatīvajiem aktiem par de minimis atbalsta uzskaites un piešķiršanas kārtību un de minimis atbalsta uzskaites veidlapu paraugiem.

28. Atbalsta uzskaiti Latvijas Garantiju aģentūra glabā 10 gadus no dienas, kurā tā ir piešķīrusi pēdējo atbalstu, un pēc pieprasījuma iesniedz Eiropas Komisijā.

29. Atbilstoši šiem noteikumiem saņemto atbalstu nedrīkst apvienot ar jebkuru citu valsts atbalstu, kas sniegts par vienām un tām pašām attiecināmajām izmaksām.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma

Ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis

 

Pielikums
Ministru kabineta
2014.gada 2.septembra
noteikumiem Nr.531

Atbilstības kritēriji pasākumu izvēlei

Nr.
p. k.

Kritērijs

Atbilstība (Jā/Nē)

Neatbilstības gadījumā kritēriji ir precizējami

1. Pasākuma mērķauditorija ir iesācējuzņēmumi  
2. Pasākumā ir plānots iesaistīt vismaz 30 dalībniekus (iesācējuzņēmumu darbiniekus vai pārstāvjus)  
3. Atbalsta pretendentam ir pieredze vismaz viena līdzīga veida pasākumu organizēšanā  
4. Pasākumā piedalās arī investori, un pasākuma laikā iesācējuzņēmumi sniedz investoriem prezentācijas  
5. Pasākums notiek Latvijā, un tas ir pieejams noteiktam interesentu lokam, ir paredzēti reklāmas pasākumi  
6. Pasākumam ir izstrādāts detalizēts plāns, sasniedzamie mērķi, auditorijas atlases metodika un kanāli  
7. Atbalsta pretendents ir iesniedzis visus Ministru kabineta 2014. gada 2. septembra noteikumu Nr. 531 "Noteikumi par atbalstu iesācējuzņēmumu apmācību un semināru rīkošanai" 9. punktā minētos dokumentus  
8. Pasākumam ir izstrādāts detalizēts budžets, kura izmaksu pozīcijas atbilst Ministru kabineta 2014. gada 2. septembra noteikumu Nr. 531 "Noteikumi par atbalstu iesācējuzņēmumu apmācību un semināru rīkošanai" 12. punktam, pasākuma mērķim, apjomam un tirgus cenām  
9. Pasākuma ilgums nepārsniedz sešus mēnešus  

Ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!