• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Daugavpils pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Daugavpils pilsētas domes 2013. gada 11. aprīļa saistošie noteikumi Nr. 9 "Grozījumi Daugavpils pilsētas domes 2011.gada 22.jūnija saistošajos noteikumos Nr.19 "Bērnu reģistrācijas un uzņemšanas kārtība Daugavpils pilsētas pirmsskolas izglītības iestādēs"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 17.05.2013., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/op/2013/94.9

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.12

Par interešu un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanu

Vēl šajā numurā

17.05.2013., Nr. 94

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Daugavpils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 9

Pieņemts: 11.04.2013.

OP numurs: 2013/94.9

2013/94.9
RĪKI

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.9

Daugavpilī 2013.gada 11.aprīlī (prot. Nr.8, 7.§)

Grozījumi Daugavpils pilsētas domes 2011.gada 22.jūnija saistošajos noteikumos Nr.19 "Bērnu reģistrācijas un uzņemšanas kārtība Daugavpils pilsētas pirmsskolas izglītības iestādēs"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43.panta trešo daļu un
Vispārējās izglītības likuma 26.panta pirmo daļu

Izdarīt Daugavpils pilsētas domes 2011.gada 22.jūnija saistošajos noteikumos Nr.19 "Bērnu reģistrācijas un uzņemšanas kārtība Daugavpils pilsētas pirmsskolas izglītības iestādēs" (Latvijas Vēstnesis, 14.07.2011., Nr.109) šādus grozījumus:

1. Papildināt noteikumus ar 24.1 punktu šādā redakcijā:

"24.1 Bērna attaisnotas prombūtnes gadījumā, pirmsskolas iestāde šajā nodaļā noteiktā prioritārā kārtībā ir tiesīga uz laiku, ne mazāku par trim mēnešiem (izņemot vasaras periodu), uzņemt citu VIIS datu bāzē reģistrētu bērnu. Uz laiku uzņemtā bērna reģistra pakāpe un kārtas numurs reģistrā tiek saglabāts.".

2. Papildināt noteikumus ar 24.2 punktu šādā redakcijā:

"24.2 Pirmsskolas iestāde slēdz līgumu par bērna izglītošanu un aprūpi ar vienu no bērna vecākiem vai likumisko pārstāvi.".

3. Papildināt noteikumus ar 28.5.apakšpunktu šādā redakcijā:

"28.5. pamatojoties uz vecāku iesniegumu – uz laiku, kad bērnam ar ārsta atzinumu ir noteikts mājas režīms.".

4. Izteikt noteikumu IX nodaļas nosaukumu šādā redakcijā:

"IX. Noslēguma jautājumi".

5. Papildināt noteikumus ar 36.punktu šādā redakcijā:

"36. Pirmsskolas iestādes līdz 2013.gada 1.oktobrim nodrošina līguma par bērnu izglītošanu un aprūpi noslēgšanu ar tiem vecākiem vai likumiskajiem pārstāvjiem, kuru bērni ir uzņemti pirmsskolas iestādēs līdz šo noteikumu 24.2 punkta spēkā stāšanās dienai.".

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Ž.Kulakova



 

Daugavpils pilsētas domes 2013.gada 11.aprīļa saistošo noteikumu Nr.9 "Grozījumi Daugavpils pilsētas domes 2011.gada 22.jūnija saistošajos noteikumos Nr.19 "Bērnu reģistrācijas un uzņemšanas kārtība Daugavpils pilsētas pirmsskolas izglītības iestādēs""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Uz doto brīdi rindā uz pirmsskolas iestādi vidēji ir tikpat bērnu, cik ilgstoši neapmeklē pirmsskolas iestādi attaisnojošu iemeslu dēļ. Lai mazinātu uz pirmsskolas iestādēm rindā esošo bērnu skaitu, Daugavpils pilsētas domes 2011.gada 22.jūnija saistošajos noteikumos Nr.19 "Bērnu reģistrācijas un uzņemšanas kārtība Daugavpils pilsētas pirmsskolas izglītības iestādēs" (turpmāk – noteikumi) nepieciešams speciāls regulējums uzņemt pirmsskolas iestādē citu VIIS datu bāzē reģistrētu bērnu uz noteiktu laiku – uz bērna attaisnojošas prombūtnes laiku, kas nav mazāks par trim mēnešiem (izņemot vasaras periodu), šajā periodā saglabājot uz laiku uzņemtā bērna reģistra pakāpi un kārtas numuru reģistrā.

Saskaņā ar Izglītības likuma 57.panta pirmās daļas 3.punktu vecākiem ir tiesības slēgt ar izglītības iestādi līgumu par bērna izglītošanu un aprūpi izglītības iestādē. Noteikumi neparedz pirmsskolas izglītības iestādes pienākumu slēgt līgumu par bērna izglītošanu un aprūpi ar bērna vecākiem vai likumisko pārstāvi.

2. Īss projekta satura izklāsts Ar grozījumiem minētie noteikumi:

1) tiks papildināti ar jaunu punktu, kas paredzēs, ka bērna attaisnotas prombūtnes gadījumā, pirmsskolas iestāde prioritārā kārtībā ir tiesīga uz laiku, kas nav mazāks par trim mēnešiem (izņemot vasaras periodu), uzņemt citu VIIS datu bāzē reģistrētu bērnu, šajā periodā saglabājot uz laiku uzņemtā bērna reģistra pakāpi un kārtas numuru reģistrā;

2) tiks papildināti ar jaunu punktu, kas paredzēs pirmsskolas izglītības iestādes pienākumu slēgt līgumu par bērna izglītošanu un aprūpi ar vienu no bērna vecākiem vai likumisko pārstāvi;

3) tiks papildināti ar jaunu punktu, nosakot par pamatojumu vecāku iesniegumu un ārsta atzinumu bērna attaisnotai prombūtnei.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu izpildei jaunas institūcijas netiks veidotas.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Noteikumu izpildi nodrošinās Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde un Daugavpils pilsētas pirmsskolas izglītības iestādes.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas notika ar Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes speciālistiem un pirmsskolas izglītības iestāžu vadītājiem.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Ž.Kulakova

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!