• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ārlietu ministrija
Ārlietu ministrija publicē:
  • informāciju par starptautisko līgumu spēkā stāšanos, to darbības pagarināšanu, apturēšanu un izbeigšanu;
  • starptautiskos līgumus un to tulkojumus, ja tie iepriekš nav publicēti;
  • pēc Apvienoto Nāciju Organizācijas Drošības padomes rezolūcijas par sankciju noteikšanu, grozīšanu vai atcelšanu pieņemšanas informāciju par rezolūcijas pieņemšanu, grozīšanu vai atcelšanu un minēto rezolūciju.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrijas 2013. gada 7. marta informācija "Par līguma spēkā stāšanos". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 11.03.2013., Nr. 49 https://www.vestnesis.lv/op/2013/49.1

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts augu aizsardzības dienesta informācija

Par mēslošanas līdzekļu reģistrāciju un reģistrācijas apliecību anulēšanu

Vēl šajā numurā

11.03.2013., Nr. 49

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ārlietu ministrija

Veids: informācija

Pieņemts: 07.03.2013.

OP numurs: 2013/49.1

2013/49.1
RĪKI

Ārlietu ministrijas informācija: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Ārlietu ministrijas informācija

Rīgā 2013.gada 7.martā

Par līguma spēkā stāšanos

Ārlietu ministrija informē, ka 2013.gada 1.aprīlī stāsies spēkā Latvijas Republikas valdības un Lietuvas Republikas valdības līgums par bijušajā PSRS uzkrāto apdrošināšanas periodu ieskaitīšanu (parakstīts Viļņā 2012.gada 16.maijā, ratificēts Saeimā 2013.gada 10.janvārī, publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" Nr.21 (4827) 2013.gada 30.janvārī).

Līdz ar šī līguma spēkā stāšanos zaudē spēku 1993.gada 17.decembrī Viļņā parakstītā Vienošanās starp Latvijas Republikas valdību un Lietuvas Republikas valdību par sadarbību sociālās nodrošināšanas jomā (ratificēts Saeimā 1994.gada 10.novembrī, publicēts laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" Nr.138 (269) 1994.gada 26.novembrī).

Ārlietu ministrija papildus informē, ka Lietuvas Republikas Seims līguma ratifikācijas laikā pieņēmis šādu deklarāciju: "Lietuvas Republikas Seims ar šo paziņo, ka Latvijas Republikas valdības un Lietuvas Republikas valdības līguma par bijušajā PSRS uzkrāto apdrošināšanas periodu ieskaitīšanu 1.panta pirmās daļas 1.apakšpunkts nedz nozīmē, nedz var būt saprasts vai interpretēts ar nozīmi, ka PSRS okupētās teritorijas bija likumīgas PSRS sastāvdaļas."

Tāpat vēršam uzmanību, ka Latvijas Republikas Saeima, apstiprinot līgumu, likuma "Par Latvijas Republikas valdības un Lietuvas Republikas valdības līgumu par bijušajā PSRS uzkrāto apdrošināšanas periodu ieskaitīšanu" 2.pantā norādījusi, ka Līguma 1.panta pirmajā daļā lietotā definīcija "teritorijas, kas atradušās bijušās PSRS jurisdikcijā" attiecas uz 15 republiku teritorijām, kuras līdz 1991.gada 1.janvārim bija iekļautas Padomju Sociālistisko Republiku Savienības sastāvā.

Ārlietu ministrijas Juridiskā departamenta direktore I.Mangule

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!