• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jēkabpils pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jēkabpils pilsētas domes 2012. gada 20. decembra saistošie noteikumi Nr. 37 "Par koku ciršanu ārpus meža Jēkabpils pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 4.03.2013., Nr. 44 https://www.vestnesis.lv/op/2013/44.16

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

04.03.2013., Nr. 44

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jēkabpils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 37

Pieņemts: 20.12.2012.

OP numurs: 2013/44.16

2013/44.16
RĪKI

Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.37

Jēkabpilī 2012.gada 20.decembrī

Par koku ciršanu ārpus meža Jēkabpils pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā

Apstiprināti
ar Jēkabpils pilsētas domes
20.12.2012. lēmumu Nr.479 (prot. Nr.30, 3.§)

Izdoti saskaņā ar Meža likuma 8.panta otro dalu,
Ministru kabineta 02.05.2012. noteikumu Nr.309
"Noteikumi par koku ciršanu ārpus meža" 22.punktu

1. Saistošie noteikumi (turpmāk tekstā – Noteikumi) nosaka koku ciršanas ārpus meža izvērtēšanas kārtību un publiskās apspriešanas procedūras kārtību, zaudējumu atlīdzības aprēķināšanas kārtību par dabas daudzveidības samazināšanu, kā arī sabiedrībai nozīmīgus gadījumus, kad rīko publisko apspriešanu Jēkabpils pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā.

2. Persona, kura vēlas veikt koku ciršanu ārpus meža Jēkabpils pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā, iesniedz Jēkabpils pilsētas pašvaldībai rakstveida iesniegumu, kuram pievieno zemesgabala robežu plāna kopiju ar norādītu koka atrašanās vietu. Daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku iesniegumam papildus pievienojams īpašnieku kopsapulces lēmums par koka ciršanu.

3. Iesniegumus par koku ciršanu ārpus meža Jēkabpils pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā izskata un lēmumus pieņem ar Jēkabpils pilsētas domes lēmumu izveidota komisija.

4. Pirms lēmuma par koka ciršanu pieņemšanas veic koka apsekošanu dabā, fotofiksāciju, uzmērīšanu ar dastmēru un izvērtē iesnieguma pamatotību un koku ciršanas atbilstību normatīvajiem aktiem.

5. Koku ciršanas atļauja ir derīga kārtējā gadā no izsniegšanas brīža, ievērojot normatīvajos aktos noteiktus aizliegumus koku ciršanai. Pirms atļaujas saņemšanas ir jāsamaksā pašvaldības noteiktā nodeva.

6. Lēmums par atļauju koku ciršanai ārpus meža vai motivēts atteikums ir apstrīdams Jēkabpils pilsētas domē. Jēkabpils pilsētas domes lēmums ir pārsūdzams Administratīvā procesa likuma noteiktajā kārtībā.

7. Publiskās apspriešanas procedūru rīko šādos sabiedrībai nozīmīgos gadījumos:

7.1. teritorijā, kurā atrodas kultūras pieminekļi, un tās aizsargjoslā,

7.2. parkā un alejā (arī tad, ja tā atrodas ceļu zemes nodalījuma joslā),

7.3. atbilstoši Jēkabpils pilsētas pašvaldības teritorijas plānojumam teritorijā, kur ir jāizstrādā detālplānojums,

7.4. ja ēkai (būvei) vai tās iecerei tiek veikta sabiedriskā apspriešana.

8. Publisko apspriešanu nodrošina pašvaldība. Par publisko apspriešanu atbildīgā perona ir Jēkabpils pilsētas pašvaldības Arhitektūras plānošanas nodaļas Ainavu tehniķis, kas to organizē.

9. Pašvaldība paziņojumu par publisko apspriešanu publicē Jēkabpils pilsētas pašvaldības laikrakstā "Jēkabpils Vēstis" un pašvaldības interneta mājaslapā www.jekabpils.lv. Iesniegumi par ierosinājumiem jāiesniedz Jēkabpils pilsētas pašvaldībā publikācijā norādītajā termiņā.

10. Publiskās apspriešanas sākuma datumu norāda publikācijas paziņojumā.

11. Publiskās apspriešanas ilgums nedrīkst būt mazāks par 30 (trīsdesmit) darba dienām.

12. Publiskās apspriešanas procedūra uzskatāma par notikušu arī tad, ja pēc sabiedriskās apspriešanas beigām nav saņemts neviens sabiedrības ierosinājums.

13. Lēmumu par atļauju koku ciršanai ārpus meža zemes pieņem šo noteikumu 3.punktā minētā komisija pēc sabiedriskās apspriešanas rezultātu izvērtējuma.

14. Personai jāatlīdzina zaudējumi par dabas daudzveidības samazinājumu saistībā ar koku ciršanu (turpmāk – Zaudējumu atlīdzība), ko aprēķina pēc formulas:

Z = KD x Ks x Ki x KA x Kv x PK, kur

Z – Zaudējumu atlīdzības vērtība (summa latos bez pievienotās vērtības nodokļa),

KD – koka caurmēra koeficents, kas vienāds ar attiecīgā koka caurmēru centimetros 1,3 m augstumā no sakņu kakla (cm),

Ks – koka sugas koeficients, ko nosaka atkarībā no koka sugas,

Ki – koka ciršanas iemesla koeficients,

KA – apdzīvotas vietas koeficients,

Kv – koka atrašanās vietas koeficients,

PK – pašvaldības koeficients – 0,5.

15. Saistošajos noteikumos noteiktie koeficienti ir noteikti saskaņā ar Ministru kabineta 02.05.2012. noteikumu Nr.309 "Noteikumi par koku ciršanu ārpus meža" 3.pielikumu.

16. Personām, kuras patvaļīgi veikušas koku ciršanu, jāatlīdzina zaudējumi par dabas daudzveidības samazināšanu.

17. Kontroli par saistošo noteikumu izpildi veic Jēkabpils pilsētas pašvaldības Sabiedriskās kārtības uzraudzības sektora inspektors un kārtībnieki.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs L.Salcevičs



 

Jēkabpils pilsētas domes 20.12.2012. saistošo noteikumu Nr.37 "Par koku ciršanu ārpus meža Jēkabpils pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā"
paskaidrojuma raksts

Izstrādāts saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43.1 pantu

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Ministru kabineta 02.05.2012. noteikumu Nr.309 "Noteikumi par koku ciršanu ārpus meža" 22.pants nosaka, ka "vietējās pašvaldības dome izdod saistošos noteikumus par koku ciršanu ārpus meža, nosakot koku ciršanas izvērtēšanas kārtību un publiskās apspriešanas procedūras kārtību, kā arī sabiedrībai nozīmīgus gadījumus, kad rīko publisko apspriešanu.

Meža likuma 8.panta otrajā daļā noteikts, ka vietējā pašvaldība savos saistošajos noteikumos par koku ciršanu ārpus meža pilsētas teritorijā nosaka zaudējumu atlīdzību par dabas daudzveidības samazināšanu, kā arī šo zaudējumu aprēķināšanas un atlīdzināšanas kārtību.

2. Īss projekta satura izklāsts

Saistošajos noteikumos noteikta koku ciršanas ārpus meža izvērtēšanas kārtība un publiskās apspriešanas procedūras kārtība, kā arī sabiedrībai nozīmīgi gadījumi, kad rīko publisko apspriešanu Jēkabpils pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā, un zaudējumu atlīdzības aprēķināšanas kārtība par dabas daudzveidības samazināšanu.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav attiecināms.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Tiešas ietekmes uz uzņēmējdarbības vidi nav.

Mērķgrupa, uz kuru attiecināms saistošo noteikumu tiesiskais regulējums, ir Jēkabpils pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā esošo nekustamo īpašumu īpašnieki un to tiesiskie valdītāji.

Saistošo noteikumu regulējums labvēlīgi ietekmēs estētiskas, higiēniskas, ekoloģiski tīras un drošas vides veidošanu un uzturēšanu Jēkabpils pilsētas administratīvajā teritorijā.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām Institūcija, kurā persona var vērsties saistošo noteikumu piemērošanā, ir Jēkabpils pilsētas pašvaldības Arhitektūras un plānošanas nodaļā pie Ainavu tehniķa.

Saistošo noteikumu projekts noteiks administratīvās procedūras personai un veicamās darbības koku ciršanas atļaujas saņemšanai.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Saistošo noteikumu izstrādes procesā nav notikušas konsultācijas ar sabiedrības pārstāvjiem.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs L.Salcevičs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!