• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2013. gada 5. februāra rīkojums Nr. 39 "Par darbības programmas "Infrastruktūra un pakalpojumi" papildinājuma 3.2.2.pasākuma "IKT infrastruktūra un pakalpojumi" 3.2.2.1.aktivitātes "Publiskās pārvaldes elektronisko pakalpojumu un informācijas sistēmu attīstība" 3.2.2.1.1.apakšaktivitātes "Informācijas sistēmu un elektronisko pakalpojumu attīstība" projekta "Iekšlietu ministrijas radiosakaru sistēmas modernizācija" radiosakaru sistēmas darbības koncepcijas aprakstu". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 7.02.2013., Nr. 27 https://www.vestnesis.lv/op/2013/27.7

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.40

Par likumprojekta "Par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2014., 2015. un 2016.gadam" un likumprojekta "Par valsts budžetu 2014.gadam" sagatavošanas grafiku

Vēl šajā numurā

07.02.2013., Nr. 27

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 39

Pieņemts: 05.02.2013.

OP numurs: 2013/27.7

2013/27.7
RĪKI

Ministru kabineta rīkojumi: Šajā laidienā 7 Pēdējās nedēļas laikā 6 Visi

Ministru kabineta rīkojums Nr.39

Rīgā 2013.gada 5.februārī (prot. Nr.5 29.§)

Par darbības programmas "Infrastruktūra un pakalpojumi" papildinājuma 3.2.2.pasākuma "IKT infrastruktūra un pakalpojumi" 3.2.2.1.aktivitātes "Publiskās pārvaldes elektronisko pakalpojumu un informācijas sistēmu attīstība" 3.2.2.1.1.apakšaktivitātes "Informācijas sistēmu un elektronisko pakalpojumu attīstība" projekta "Iekšlietu ministrijas radiosakaru sistēmas modernizācija" radiosakaru sistēmas darbības koncepcijas aprakstu

1. Atbalstīt darbības programmas "Infrastruktūra un pakalpojumi" papildinājuma 3.2.2.pasākuma "IKT infrastruktūra un pakalpojumi" 3.2.2.1.aktivitātes "Publiskās pārvaldes elektronisko pakalpojumu un informācijas sistēmu attīstība" 3.2.2.1.1.apakšaktivitātes "Informācijas sistēmu un elektronisko pakalpojumu attīstība" projekta "Iekšlietu ministrijas radiosakaru sistēmas modernizācija" radiosakaru sistēmas darbības koncepcijas apraksta (turpmāk – koncepcijas apraksts) kopsavilkumā ietverto risinājumu.

2. Noteikt Iekšlietu ministriju par atbildīgo institūciju koncepcijas apraksta īstenošanā.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Iekšlietu ministrs R.Kozlovskis



 

(Ministru kabineta
2013.gada 5.februāra
rīkojums Nr.39)

Darbības programmas "Infrastruktūra un pakalpojumi" papildinājuma 3.2.2.pasākuma "IKT infrastruktūra un pakalpojumi" 3.2.2.1.aktivitātes "Publiskās pārvaldes elektronisko pakalpojumu un informācijas sistēmu attīstība" 3.2.2.1.1.apakšaktivitātes "Informācijas sistēmu un elektronisko pakalpojumu attīstība" projekta "Iekšlietu ministrijas radiosakaru sistēmas modernizācija" radiosakaru sistēmas darbības koncepcijas apraksta kopsavilkums

I. Esošās situācijas raksturojums

Atbilstoši Ministru kabineta 2010.gada 10.augusta noteikumiem Nr.766 "Noteikumi par darbības programmas "Infrastruktūra un pakalpojumi" papildinājuma 3.2.2.1.1.apakšaktivitātes "Informācijas sistēmu un elektronisko pakalpojumu attīstība" projektu iesniegumu atlases otro un trešo kārtu" apstiprinātas projektu idejas informācijas sistēmu un elektronisko pakalpojumu turpmākai attīstībai, kuru īstenošanu varētu līdzfinansēt no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF).

Nozares ministrijām, kuras pašas vai kuru padotības iestādes būs projektu īstenotājas, tika uzdots pirms projekta iesnieguma sagatavošanas iesniegt Ministru kabinetā izskatīšanai plānotās informācijas sistēmas darbības koncepcijas aprakstu atbilstoši Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas izstrādātajai metodikai (Ministru kabineta 2010.gada 10.augusta sēdes protokollēmums (prot. Nr.41 71.§ 5.punkts)).

Darbības programmas "Infrastruktūra un pakalpojumi" papildinājuma 3.2.2.pasākuma "IKT infrastruktūra un pakalpojumi" 3.2.2.1.aktivitātes "Publiskās pārvaldes elektronisko pakalpojumu un informācijas sistēmu attīstība" 3.2.2.1.1.apakšaktivitātes "Informācijas sistēmu un elektronisko pakalpojumu attīstība" projekta "Iekšlietu ministrijas radiosakaru sistēmas modernizācija" radiosakaru sistēmas darbības koncepcijas apraksts (turpmāk – koncepcijas apraksts) izstrādāts, izpildot minēto uzdevumu.

Koncepcijas apraksts sagatavots, pamatojoties uz Ministru kabineta 2012.gada 20.marta sēdes protokollēmumu (prot. Nr.16 50.§ 2.punkts) par atbalstu Iekšlietu ministrijas priekšlikumam saistībā ar radiosakaru sistēmas modernizāciju un Ministru kabineta 2012.gada 16.oktobra sēdes protokollēmumu (prot. Nr.58 29.§ 4.punkts) par virssaistību palielināšanu finansējumam Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārziņā esošajām aktivitātēm, tai skaitā Iekšlietu ministrijas radiosakaru sistēmas attīstības nodrošināšanai (prot. Nr.58 29.§ 4.1.3.apakšpunkts).

Esošā Iekšlietu ministrijas radiosakaru sistēma izveidota uz APCO-25 atvērtā standarta platformas un pašlaik pārklāj aptuveni 93–94 % valsts teritorijas, nodrošinot operatīvos radiosakarus visiem valsts operatīvajiem dienestiem gan ikdienas funkciju izpildē, gan ārkārtas situācijās (piemēram, dabas stihijas, tehnogēnās avārijas) neatkarīgi no publiskajiem sakaru operatoriem, kā arī valstiski svarīgu pasākumu nodrošināšanas laikā. Minētā radiosakaru sistēma ir vienīgā valstī, kas nodrošina valsts operatīvo dienestu vadības un sadarbības iespējas minēto pasākumu nodrošināšanā.

II. Problēmas izklāsts

Iekšlietu ministrijas radiosakaru sistēmā netiek investēti finanšu līdzekļi jau kopš 2007.gada, un pašlaik ir izveidojusies kritiska situācija – nepieciešams investēt finanšu līdzekļus, lai saglabātu sistēmas darbspēju un nodrošinātu nepieciešamo attīstību.

Viens no svarīgākajiem uzdevumiem ir prasību izpilde, kas minētas Šengenas konvencijas 44.pantā attiecībā uz radiosakariem. 1999.gada 28.aprīlī ir izdots Šengenas acquis – Izpildu komisijas lēmums "Par Šengenas acquis attiecībā uz telekomunikācijām" SCH/Com-ex (99)6) –, kurā apstiprinātas taktiskās un operatīvās prasības, kas Šengenas valstu policijas un muitas dienestos jāievēro attiecībā uz nākotnē izmantojamo pārrobežu ciparu sistēmu. Tās ir definētas saskaņā ar Šengenas konvencijas 44.pantā minēto pilnvaru un faktiski nozīmē, ka Iekšlietu ministrijas radiosakaru sistēmu nepieciešams pilnībā pārslēgt uz ciparu pārraides režīmu.

III. Piedāvātais risinājums

Ministru kabineta 2012.gada 20.marta sēdē tika atbalstīts Satiksmes ministrijas informatīvais ziņojums par vienotas informācijas telpas ieviešanu un pāreju uz nekomerciālu frekvenču izmantošanu ar valsts aizsardzību un sabiedrības drošību saistītiem mērķiem, kā arī sabiedriskās kārtības nodrošināšanai valstī (prot.  Nr.16 50.§). Saskaņā ar protokollēmuma 2.punktu tika atbalstīts Iekšlietu ministrijas piedāvātais risinājums – modernizēt APCO-25 radiosakaru tīklu –, kā arī tika pieņemts lēmums atbalstīt esošās Iekšlietu ministrijas radiosakaru sistēmas modernizāciju uz APCO-25 bāzes, tādēļ koncepcijā netiek izskatīti alternatīvi risinājumi.

Finanšu līdzekļi Iekšlietu ministrijas radiosakaru sistēmas modernizācijai tiks piesaistīti ar ERAF finansējuma starpniecību saskaņā ar Ministru kabineta 2012.gada 16.oktobra sēdes protokollēmumu (prot. Nr.58 29.§ 4.punkts).

Projekta īstenošanai nepieciešamās izmaksas ir 10 873 627 lati, t.sk.:

– ERAF finansējums – 4 230 000 latu;

– valsts budžeta finansējums (virssaistības) – 6 643 627 lati.

Lai īstenotu projektā ''Iekšlietu ministrijas radiosakaru sistēmas modernizācija'' iekļautos pasākumus, tai skaitā rāciju iegādi Finanšu ministrijas, Veselības ministrijas un Satversmes aizsardzības biroja vajadzībām, kā arī nodrošinātu projekta komandas darbību Iekšlietu ministrijā, veikt iepirkumu par kopējo summu ne vairāk kā 11 402 025 latu apmērā, iepirkumu sadalot divās daļās, no kurām vienu veido iepirkums 528 398 latu apmērā (tai skaitā rāciju iegādei Finanšu ministrijai – ne vairāk kā 42 700 latu, Veselības ministrijai – ne vairāk kā 429 458 lati, Satversmes aizsardzības birojam – ne vairāk kā 51 240 latu, Iekšlietu ministrijai projekta komandas darbības nodrošināšanai – ne vairāk kā 5 000 latu).

Projektā ir paredzēts veikt Iekšlietu ministrijas radiosakaru sistēmas centrālo iekārtu, teritoriālo bāzes staciju un abonentu radiostaciju modernizāciju, daļēji saglabājot esošo infrastruktūru, programmu nodrošinājuma licences, infrastruktūras izvietojumu un antenu sistēmas.

Pēc projekta īstenošanas Iekšlietu ministrijas radiosakaru sistēma nodrošinās balss ciparu pārraidi ar integrēto datu pārraidi, radiosakaru šifrēšanu un radiostaciju autentifikāciju visā valsts teritorijā, panākot infrastruktūras darbības zonas pārklājumu 97 % mobilajām R/ST un 95 % portatīvajām R/ST blīvi apdzīvotās vietās, kā arī integrējot GPS funkciju R/ST, kas uzlabos Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un citu tiesībaizsardzības iestāžu operatīvo vadību ārkārtas situāciju novēršanā un ikdienas funkciju pildīšanā, kā arī sadarbību ar citām valsts iestādēm ārkārtas situāciju pārvaldīšanā.

Iekšlietu ministrs R.Kozlovskis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!