• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Rēzeknes pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rēzeknes pilsētas domes 2013. gada 22. novembra saistošie noteikumi Nr. 63 "Grozījumi Rēzeknes pilsētas domes 2009.gada 27.novembra saistošajos noteikumos Nr.15 "Par papildu materiālo palīdzību Rēzeknes pilsētas pašvaldībā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 12.12.2013., Nr. 243 https://www.vestnesis.lv/op/2013/243.45

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valmieras pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.164

Grozījumi Valmieras pilsētas pašvaldības 2011.gada 8.decembra saistošajos noteikumos Nr.117 "Par augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites kārtību Valmieras pilsētā"

Vēl šajā numurā

12.12.2013., Nr. 243

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rēzeknes pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 63

Pieņemts: 22.11.2013.

OP numurs: 2013/243.45

2013/243.45
RĪKI

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.63

Rēzeknē 2013.gada 22.novembrī (prot. Nr.16, 15.p.)

Grozījumi Rēzeknes pilsētas domes 2009.gada 27.novembra saistošajos noteikumos Nr.15 "Par papildu materiālo palīdzību Rēzeknes pilsētas pašvaldībā"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43.panta trešo daļu,
Izglītības likuma 17.panta trešās daļas 21.punktu

1. Izdarīt Rēzeknes pilsētas domes 2009.gada 27.novembra saistošajos noteikumos Nr.15 "Par papildu materiālo palīdzību Rēzeknes pilsētas pašvaldībā" (Latvijas Vēstnesis, 2009, Nr.205) šādus grozījumus:

1.1. Izteikt norādi uz saistošo noteikumu izdošanas tiesisko pamatu šādā redakcijā:

"Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43.panta trešo daļu, Izglītības likuma 17.panta trešās daļas 21.punktu".

1.2. Papildināt 1.3.punktu pēc vārda "pašvaldībā" ar vārdiem "izņemot 5.21.punktā noteiktajā gadījumā."

1.3. Izteikt 2.1.punktu šādā redakcijā:

"2.1. Pabalsts nozīmīgā dzīves jubilejā".

1.4. Papildināt ar 2.5. un 2.6.punktu šādā redakcijā:

"2.5. Pabalsts personām, kuras atgriezušās no ieslodzījuma.

2.6. Pabalsts pirmklasniekiem."

1.5. Aizstāt 3.nodaļas nosaukumā skaitli un vārdus "100 gadu" ar vārdiem "nozīmīgā dzīves".

1.6. Izteikt 3.1.punktu šādā redakcijā:

"3.1. Pabalstu nozīmīgā dzīves jubilejā piešķir, pamatojoties uz klienta iesniegumu, šādā apmērā:

3.1.1. 90 gadu jubilejā – 100 euro;

3.1.2. 95 gadu jubilejā – 150 euro;

3.1.3. 100 gadu jubilejā un vairāk – 200 euro".

1.7. Aizstāt 3.2.punktā vārdus "Sociālās aprūpes pārvaldes" ar vārdiem "pārvaldes "Sociālais dienests"".

1.8. Papildināt ar 5.1 un 5.nodaļu šādā redakcijā:

"5.1 Pabalsts personām, kuras atgriezušās no ieslodzījuma

5.1. Pabalsts personām, kuras atgriezušās no ieslodzījuma, tiek piešķirts pamatojoties uz personas iesniegumu un izziņu no Ieslodzījuma vietu pārvaldes un kuras pamata dzīvesvieta pirms apcietināšanas bija deklarēta Rēzeknes pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā.

5.2. Pabalstu piešķir, ja iesniegums saņemts ne vēlāk kā viena mēneša laikā pēc atbrīvošanas no ieslodzījuma.

5.3. Pabalsta apmērs ir 50 euro.

5.2 Pabalsts pirmklasniekiem

5.1. Tiesības saņemt pabalstu pirmklasniekiem ir Rēzeknes pilsētas vispārizglītojošās izglītības iestādes audzēknim, kurš uzsāk mācības 1.klasē.

5.2 2. Pabalsta apmērs ir 15 euro.

5.3. Pabalsts pirmklasniekiem tiek izsniegts vienu reizi gadā mācību gada sākumā natūrā.

5.4. Pabalsta izsniegšanu nodrošina Izglītības pārvalde, bet finansē no Pārvaldes budžeta līdzekļiem."

1.9. Izteikt 6.5.punktu šādā redakcijā:

"6.5. Pārvaldes lēmumu Administratīvā procesa likuma noteiktajā kārtībā var apstrīdēt Rēzeknes pilsētas domē."

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā 2014.gada 1.janvārī.

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs A.Bartaševičs

Paskaidrojuma raksts
Rēzeknes pilsētas domes saistošajiem noteikumiem Nr.63 "Grozījumi Rēzeknes pilsētas domes 2009.gada 27.novembra saistošajos noteikumos Nr.15 "Par papildu materiālo palīdzību Rēzeknes pilsētas pašvaldībā""

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Pašreizējās situācijas raksturojums Rēzeknes pilsētas domes 2009.gada 27.novembra saistošie noteikumi Nr.15 "Par papildu materiālo palīdzību Rēzeknes pilsētas pašvaldībā" (turpmāk – saistošie noteikumi) nosaka Rēzeknes pilsētas pašvaldības papildu materiālās palīdzības veidus, to apmēru, saņemšanas kārtību, kādā piešķirams un izmaksājams pabalsts, pieņemto lēmumu apstrīdēšanas kārtību un to personu loku, kurām ir tiesības saņemt šajos noteikumos paredzētos pabalstus.
2. Saistošo noteikumu projekta nepieciešamības raksturojums, dokumenta būtība Saistošajos noteikumos ir nepieciešams veikt grozījumus, ņemot vērā:

1) saistošie noteikumi nosaka, ka tiesības saņemt papildu materiālo palīdzību ir ģimenēm vai atsevišķi dzīvojošām personām, neizvērtējot ienākumus, līdz ar to saistošo noteikumu izdošanas tiesiskais pamats nevar būt Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 35.panta trešā un ceturtā daļa, kas paredz pašvaldības tiesības no pašvaldības pamatbudžeta izmaksāt pabalstus ģimenes (personas) pamatvajadzību apmierināšanai, izvērtējot ģimenes (personas) ienākumus;

2) saistošajos noteikumos tiek reglamentēts pabalsts pirmklasniekiem. Pabalsta piešķiršanas tiesiskais pamats ir Izglītības likuma 17.panta trešās daļas 21.punkts, kas paredz – Republikas pilsētas pašvaldība un novada pašvaldība nosaka pabalstu un cita veida materiālās palīdzības apmēru un piešķiršanas kārtību izglītojamajiem tās padotībā esošās izglītības iestādēs. Līdz ar to ir nepieciešams precizēt saistošajos noteikumos norādi uz to izdošanas tiesisko pamatu;

3) ar Rēzeknes pilsētas domes 2013.gada 8.marta lēmumu Nr.118 "Par Rēzeknes pilsētas domes Sociālās aprūpes pārvaldes iekšējo reorganizāciju" (protokols Nr.6, 22.punkts) no 2013.gada 1.maija pašvaldības nozaru pārvaldes nosaukums "Rēzeknes pilsētas domes Sociālās aprūpes pārvalde" ir mainīts uz "Rēzeknes pilsētas domes pārvalde "Sociālais dienests"";

4) pielietojot praksē esošo materiālās palīdzības pabalstu sistēmu, Rēzeknes pilsētas pašvaldība ir konstatējusi, ka ir nepieciešams materiāli atbalstīt arī cienījamu vecumu (90, 95, vairāk nekā 100 gadi) sasniegušus Rēzeknes pilsētas pašvaldības iedzīvotājus pamatvajadzību nodrošināšanai;

5) saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 15.panta pirmās daļas 4. un 7.punktu pašvaldības autonomā funkcija ir gādāt par iedzīvotāju izglītību un nodrošināt iedzīvotājiem sociālo palīdzību. Bērnu tiesību aizsardzības likumā ir noteikts pašvaldības pienākums atbalstīt ģimeni un sniegt tai palīdzību (26.panta pirmā daļa). Minēto funkciju ietvaros ir nepieciešams materiāli atbalstīt ģimenes un to bērnus, uzsākot mācības 1.klasē Rēzeknes pašvaldības padotībā esošajās vispārējās izglītības iestādēs;

6) Pabalstu personām, kuras atgriezušās no ieslodzījuma, Rēzeknes pilsētas domes pārvalde "Sociālais dienests" piešķīra saskaņā ar Rēzeknes pilsētas domes 2009.gada 27.novembra saistošo noteikumu Nr.14 "Par sociālo palīdzību Rēzeknes pilsētas pašvaldībā" 5.1.3. apakšpunktu, ja persona tika atzīta par trūcīgu. Turpmāk šis pabalsts tiks piešķirts, neizvērtējot personas ienākumus. Līdz ar to pabalsta piešķiršanas regulējums ir ietverams šajos saistošajos noteikumus, vienlaikus to svītrojot no saistošajiem noteikumiem Nr.14;

7) Administratīvā procesa likuma 77.panta pirmā daļa nosaka, ka iesniegumu par administratīvā akta apstrīdēšanu iesniedz rakstveidā vai mutvārdos iestādei, kura izdevusi šo aktu.

3. Īss saistošo noteikumu projekta satura izklāsts 1. Precizēts saistošo noteikumu izdošanas tiesiskais pamats.

2. Mainīts Rēzeknes pilsētas pašvaldības nozaru pārvaldes nosaukums.

3. Noteikts pabalsta veids – pabalsts nozīmīgā dzīves jubilejā, kuru turpmāk būs tiesības saņemt ne tikai Rēzeknes pilsētas pašvaldības iedzīvotājiem, kas sasnieguši 100 gadu vecumu, bet arī 90, 95 un vairāk kā 100 gadu (101, 102 gadu utt.) vecumu.

4. Noteikts pabalsts personām pēc atgriešanās no ieslodzījuma.

5. Noteikts jauns pabalsta veids – pabalsts pirmklasniekiem.

6. Tiek precizēta Rēzeknes pilsētas domes pārvaldes "Sociālais dienests" lēmumu apstrīdēšanas kārtība.

4. Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz pašvaldības budžetu Ietekme uz Rēzeknes pilsētas pašvaldības budžetu būs neliela. Nepieciešami papildus finanšu līdzekļi apmēram 6000 euro.
5. Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijāā Nav ietekmes.
6. Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz administratīvajām procedūrām Nav ietekmes.
7. Normatīvie akti, saskaņā ar kuriem saistošie noteikumi sagatavoti Likuma "Par pašvaldībām" 43.panta trešo daļu, Izglītības likuma 17.panta trešās daļas 21.punktu.
8. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām saistībā ar saistošo noteikumu projektu Konsultācijas ar privātpersonām nav notikušas.

Saistošo noteikumu projekts un paskaidrojuma raksts ievietots Rēzeknes pilsētas pašvaldības mājaslapā internetā www.rezekne.lv, sadaļā "Saistošo noteikumu projekti" un pieejams Rēzeknes pilsētas domes Iedzīvotāju apkalpošanas centrā (Atbrīvošanas alejā 93, Rēzeknē).

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs A.Bartaševičs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!