• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2013. gada 4. decembra rīkojums Nr. 591 "Par kopējām valsts pārvaldē auditējamām prioritātēm 2014.gadā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 6.12.2013., Nr. 239 https://www.vestnesis.lv/op/2013/239.17

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.592

Par valsts nekustamā īpašuma Liepnas ielā 48A, Viļakā, Viļakas novadā, nodošanu Viļakas novada pašvaldības īpašumā

Vēl šajā numurā

06.12.2013., Nr. 239

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 591

Pieņemts: 04.12.2013.

OP numurs: 2013/239.17

2013/239.17
RĪKI

Ministru kabineta rīkojumi: Šajā laidienā 15 Pēdējās nedēļas laikā 31 Visi

Ministru kabineta rīkojums Nr.591

Rīgā 2013.gada 4.decembrī (prot. Nr.64 10.§)

Par kopējām valsts pārvaldē auditējamām prioritātēm 2014.gadā

1. Saskaņā ar Iekšējā audita likuma 8.panta 2.punktu ministrijās un iestādēs, kurās tiek izstrādāti likumi un Ministru kabineta noteikumi (turpmāk – iestāde), iekšējā audita struktūrvienībām 2014.gadā atbilstoši iekšējā audita jomu reglamentējošajos normatīvajos aktos noteiktajai metodikai un šā rīkojuma 4.punktā minētajām vadlīnijām novērtēt ministrijās un iestādēs izveidotās likumu un Ministru kabineta noteikumu izstrādes un virzības iekšējās kontroles sistēmas, tajā skaitā novērtējot:

1.1. likumu un Ministru kabineta noteikumu izstrādes savlaicīgumu un atbilstību Ministru kabineta 2009.gada 7.aprīļa noteikumu Nr.300 "Ministru kabineta kārtības rullis" prasībām (termiņi, kārtība);

1.2. sabiedrības līdzdalības nodrošināšanu likumu un Ministru kabineta noteikumu izstrādē atbilstoši šo jomu reglamentējošo normatīvo aktu prasībām. Novērtēt arī, vai ministriju un iestāžu ētikas kodeksos ir iekļauti valsts amatpersonu uzvedības noteikumi komunikācijā ar lobētājiem atbilstoši koncepcijas "Lobēšanas tiesiskās reglamentācijas nepieciešamība Latvijā" (apstiprināta ar Ministru kabineta 2008.gada 28.jūlija rīkojumu Nr.435 "Par koncepciju "Lobēšanas tiesiskās reglamentācijas nepieciešamība Latvijā"") 7.3.1.apakšpunktam un vai ministrijas un iestādes nodrošina, lai informācija par komunikāciju ar lobētājiem būtu publiski pieejama to mājaslapā internetā;

1.3. likumu un Ministru kabineta noteikumu izstrādes ekonomisko efektivitāti (laiks, izmaksas, izveidotās kontroles, lai novērstu ārējo normatīvo aktu dublēšanos, un to darbība).

2. Finanšu ministrijai sadarbībā ar Valsts kanceleju un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju izstrādāt un līdz 2013.gada 30.decembrim elektroniski nosūtīt ministriju un iestāžu iekšējā audita struktūrvienībām šā rīkojuma 1.punktā minētā iekšējā audita veikšanas vadlīnijas. Vadlīnijās iekļaut kārtību, kādā informāciju par iekšējā audita rezultātiem iesniedz Finanšu ministrijā.

3. Pēc šā rīkojuma 1.punktā minētā iekšējā audita slēgšanas, bet ne vēlāk kā līdz 2014.gada 1.septembrim informāciju par iekšējā audita rezultātiem iesniegt Finanšu ministrijā.

4. Finanšu ministrijai apkopot šā rīkojuma 1.punktā minētā iekšējā audita rezultātus un līdz 2014.gada 1.oktobrim iesniegt Valsts kancelejā.

5. Finanšu ministrijai ir tiesības pieprasīt papildu informāciju par šā rīkojuma 1.punktā minētā iekšējā audita rezultātiem.

6. Ja ministrijas vai iestādes iekšējā audita struktūrvienība līdz 2014.gada 1.septembrim nav informējusi Finanšu ministriju par šā rīkojuma 1.punktā minētā iekšējā audita rezultātiem, tā pēc iekšējā audita slēgšanas par tā rezultātiem informē Valsts kanceleju, vienlaikus sniedzot informāciju arī Finanšu ministrijai.

7. Ministrijām un iestādēm izlases veidā atbilstoši riska novērtējumam turpināt vienlaikus veikt līdzīgu procesu auditus attiecīgā resora iestādēs.

8. Finanšu ministrijai informatīvajā ziņojumā par iekšējā audita struktūrvienību darbību ministrijās un iestādēs 2014.gadā iekļaut informāciju par šā rīkojuma 1. un 7.punktā noteikto uzdevumu izpildi.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis

Finanšu ministrs Andris Vilks

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!