• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2013. gada 4. decembra rīkojums Nr. 590 "Par atbalsta pasākumiem traģēdijā Priedaines ielā 20, Rīgā, cietušajām un seku novēršanā iesaistītajām personām". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 6.12.2013., Nr. 239 https://www.vestnesis.lv/op/2013/239.16

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.591

Par kopējām valsts pārvaldē auditējamām prioritātēm 2014.gadā

Vēl šajā numurā

06.12.2013., Nr. 239

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 590

Pieņemts: 04.12.2013.

OP numurs: 2013/239.16

2013/239.16
RĪKI

Ministru kabineta rīkojumi: Šajā laidienā 15 Pēdējās nedēļas laikā 13 Visi

Ministru kabineta rīkojums Nr.590

Rīgā 2013.gada 4.decembrī (prot. Nr.63 34.§)

Par atbalsta pasākumiem traģēdijā Priedaines ielā 20, Rīgā, cietušajām un seku novēršanā iesaistītajām personām

1. Atļaut Labklājības ministrijai 2013. un 2014.gadā uzņemties saistības, lai nodrošinātu sociālās rehabilitācijas pakalpojumus traģēdijā Priedaines ielā 20, Rīgā, cietušajām personām, cietušo vai bojā gājušo personu tuviniekiem (turpmāk – cietušie) un traģēdijas seku novēršanā iesaistītajiem Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, kā arī Valsts policijas, prokuratūras, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta un Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centra darbiniekiem, kuri iesaistīti traģēdijas apstākļu noskaidrošanā (turpmāk – operatīvo dienestu darbinieki).

2. Atļaut Veselības ministrijai un Labklājības ministrijai 2013. un 2014.gadā uzņemties saistības, lai pēc traģēdijas Priedaines ielā 20, Rīgā, ārstētajām personām ārpus normatīvajos aktos noteiktajām pacientu gaidīšanas rindām nodrošinātu veselības aprūpes pakalpojumus un tehniskos palīglīdzekļus.

3. Lai nodrošinātu neatliekamu sociālās rehabilitācijas pakalpojumu sniegšanu cietušajiem un operatīvo dienestu darbiniekiem, Finanšu ministrijai 2013.gadā no valsts budžeta programmas 02.00.00 "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" piešķirt Sociālās integrācijas valsts aģentūrai finansējumu 24 160 latu apmērā, tai skaitā atlīdzībai 14 790 latu (atalgojumam – 11 910 latu), precēm un pakalpojumiem – 9 370 latu.

4. Lai nodrošinātu diennakts krīzes telefona darbību, Finanšu ministrijai 2013.gadā no valsts budžeta programmas 02.00.00 "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" piešķirt Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai finansējumu 1 862 latu apmērā, tai skaitā atlīdzībai 1862 latu (atalgojumam – 1 500 latu).

5. Šā rīkojuma 1. un 2.punktā minēto sociālās rehabilitācijas, ārstniecības un tehnisko palīglīdzekļu pakalpojumu izmaksas sākotnēji nodrošināt likumā "Par valsts budžetu 2014.gadam" Labklājības ministrijai un Veselības ministrijai piešķirtā finansējuma ietvaros. Labklājības ministrijai un Veselības ministrijai līdz 2014.gada 1.maijam, 1.augustam un 1.decembrim iesniegt Ministru kabinetā valsts budžeta finansējuma pieprasījumu no valsts budžeta programmas 02.00.00 "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" par faktiski apmaksāto pakalpojumu apjomu.

6. Sociālās integrācijas valsts aģentūrai nodrošināt sociālās rehabilitācijas pakalpojumus (10 dienu kursu) cietušajiem un operatīvā dienesta darbiniekiem, valsts sabiedrībai ar ierobežotu atbildību "Nacionālais rehabilitācijas centrs "Vaivari"", Latvijas Nedzirdīgo savienībai un Latvijas Neredzīgo biedrībai nodrošināt tehniskos palīglīdzekļus šā rīkojuma 2.punktā minētajām personām, neievērojot rindu.

7. Pamatojoties uz Publisko iepirkumu likuma 3.panta trešās daļas 2.punktu atļaut valsts sabiedrībai ar ierobežotu atbildību "Nacionālais rehabilitācijas centrs "Vaivari"", Latvijas Nedzirdīgo savienībai un Latvijas Neredzīgo biedrībai nepiemērot Publisko iepirkumu likuma prasības, nodrošinot šā rīkojuma 2.punktā minētajām personām nepieciešamos tehniskos palīglīdzekļus (tai skaitā tādus, kuri nav iekļauti no valsts budžeta līdzekļiem apmaksāto tehnisko palīglīdzekļu sarakstā).

8. Sociālās integrācijas valsts aģentūrai piešķirt ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumus cietušajiem – bez vecāku gādības palikušajiem bērniem vecumā līdz diviem gadiem, bērniem ar garīga un fiziska rakstura traucējumiem līdz četru gadu vecumam un bērniem invalīdiem līdz 18 gadu vecumam, personām ar smagiem garīga rakstura traucējumiem (personas ar 1. un 2.grupas invaliditāti) un neredzīgām personām (personas ar 1. un 2.grupas invaliditāti) –, neievērojot rindu.

9. Juridiskās palīdzības administrācijai izņēmuma kārtā ar cietušajiem noslēgt juridiskās palīdzības līgumus par neatliekamas juridiskās palīdzības sniegšanu. Juridiskās palīdzības administrācijai nodrošināt samaksu par sniegto juridisko palīdzību atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem par juridiskās palīdzības apjomu, samaksas apmēru, atlīdzināmajiem izdevumiem un to izmaksas kārtību.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis

Labklājības ministre Ilze Viņķele

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!