• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Daugavpils pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Daugavpils pilsētas domes 2013. gada 10. oktobra saistošie noteikumi Nr. 26 "Grozījumi Daugavpils pilsētas domes 2008.gada 10.aprīļa saistošajos noteikumos Nr.21 "Par neapbūvēta zemesgabala nomas maksas apmēru"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 28.10.2013., Nr. 210 https://www.vestnesis.lv/op/2013/210.12

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.27

Grozījumi Daugavpils pilsētas domes 2005.gada 10.novembra saistošajos noteikumos Nr.21 "Par transportlīdzekļu piespiedu pārvietošanas uz speciālu stāvvietu un transportlīdzekļu glabāšanas speciālā stāvvietā maksu un maksāšanas kārtību"

Vēl šajā numurā

28.10.2013., Nr. 210

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Daugavpils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 26

Pieņemts: 10.10.2013.

OP numurs: 2013/210.12

2013/210.12
RĪKI

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 9 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.26

Daugavpilī 2013.gada 10.oktobrī (prot. Nr.23 13.§)

Grozījumi Daugavpils pilsētas domes 2008.gada 10.aprīļa saistošajos noteikumos Nr.21 "Par neapbūvēta zemesgabala nomas maksas apmēru"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43.panta trešo daļu
un Ministru kabineta 2007.gada 30.oktobra noteikumu Nr.735
"Noteikumi par valsts vai pašvaldības zemes nomu" 18.punktu

1. Izdarīt Daugavpils pilsētas domes 2008.gada 10.aprīļa saistošajos noteikumos Nr.21 "Par neapbūvēta zemesgabala nomas maksas apmēru" (Latvijas Vēstnesis, 2010., Nr.59. un Nr.149), šādus grozījumus:

1.1. Izteikt saistošo noteikumu 1.punktu šādā redakcijā:

"1. Saistošie noteikumi nosaka neapbūvēta zemesgabala nomas maksu zemesgabaliem ar apbūves tiesībām vai bez apbūves tiesībām, tai skaitā, ja uz zemesgabala izvietoti īslaicīgas un/vai pagaidu būves tirdzniecības kioski, minibankas u.tml. objekti, vai zeme tiek nodota pagaidu lietošanā sakņu dārzu ierīkošanai.";

1.2. Aizstāt saistošo noteikumu 4.punktā saīsinājumu un skaitli "Ls 12" ar skaitli un vārdu "17 euro", saīsinājumu un skaitli "Ls 5" ar skaitli un vārdu "7 euro";

1.3. Papildināt saistošos noteikumus ar 5.1 punktu šādā redakcijā:

"5.1 Neapbūvēta zemesgabala bez apbūves tiesībām, kuru nodod pagaidu lietošanā sakņu dārzu ierīkošanai, nomas maksa gadā nosakāma 3% apmērā no Valsts zemes dienesta noteiktās zemesgabala vērtības, kas noteikta zemesgabaliem ar nekustamā īpašuma lietošanas mērķa kodu 0502 – pagaidu atļautā zemes izmantošana sakņu dārziem".

2. Saistošo noteikumu 1.2.apakšpunkts stājas spēkā 2014.gada 1.janvārī.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs J.Lāčplēsis

 

 

Daugavpils pilsētas domes 2013.gada 10.oktobra saistošo noteikumu Nr.26 "Grozījumi Daugavpils pilsētas domes 2008.gada 10.aprīļa saistošajos noteikumos Nr.21 "Par neapbūvēta zemesgabala nomas maksas apmēru""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums 1.1. Ar Ministru kabineta 30.10.2007. noteikumu Nr.735 "Noteikumi par personas zemes nomu" spēkā stāšanos ir noteikta neapbūvēta pašvaldības zemesgabala nomas līguma noslēgšanas kārtība un nomas maksas aprēķināšanas kārtība. Minēto noteikumu 18.punktā pašvaldībām tiek deleģēts izdot saistošos noteikumus un noteikt lielāku nomas maksas apmēru neapbūvētiem zemesgabaliem, izdodot saistošos noteikumus.
1.2. Atbilstoši Euro ieviešanas kārtības likuma 31.pantam pašvaldību saistošo noteikumu 4.punkts ir pielāgojams euro ieviešanai.
2. Īss projekta satura izklāsts 2.1. Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā Daugavpils pilsētas pašvaldība aprēķina zemes nomas maksu par pašvaldībai piederošiem vai piekrītošiem neapbūvētiem zemesgabaliem, t.sk., kuru nodod pagaidu lietošanā sakņu (ģimenes) dārzu ierīkošanai.
2.2. Euro ieviešanai izstrādāti grozījumi saistošo noteikumu 4.punktā.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu 3.1. Saistošie noteikumi rada izmaiņas pašvaldības budžetā, paaugstinot pašvaldības ieņēmumus no neapbūvētu zemes gabalu iznomāšanas.
3.2. Jaunas darba vietas un institūcijas veidot nav paredzēts.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā 4.1. Šie saistošie noteikumi tiek piemēroti visā Daugavpils pilsētas pašvaldības teritorijā un attiecas uz visām fiziskām un juridiskām personām, kas vēlas iznomāt pašvaldībai piederošu vai piekrītošu neapbūvētu zemesgabalu.
4.2. Noteikumi veicinās potenciālos zemes nomātājus rūpīgāk apsvērt nepieciešamību ņemt nomā zemes gabalus, tādējādi izskaužot situāciju, kad gabali tiek iznomāti, taču netiek apsaimniekoti, bet nav pieejami citiem nomas pretendentiem.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Neietekmē administratīvās procedūras un nemaina personām veicamo darbību līdzšinējo kārtību.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām 6.1. Konsultācijas notika ar Daugavpils pilsētas domes deputātiem, Īpašuma departamentu, Finanšu nodaļu.
6.2. Tika uzklausīti pilsētas iedzīvotāju priekšlikumi.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs J.Lāčplēsis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!