• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Finanšu un kapitāla tirgus komisija
Finanšu un kapitāla tirgus komisija publicē normatīvos noteikumus, ieteikumus un lēmumus, kā arī informāciju par kredītiestādes noguldītājiem garantētās atlīdzības izmaksas veidu un kārtību, laiku un vietu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 2013. gada 7. jūnija noteikumi Nr. 128 "Grozījumi "Konsolidētās uzraudzības normatīvajos noteikumos"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 11.06.2013., Nr. 111 https://www.vestnesis.lv/op/2013/111.10

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas normatīvie noteikumi Nr.130

Grozījums "Normatīvajos noteikumos par naudas tirgus fonda nosaukuma izmantošanu"

Vēl šajā numurā

11.06.2013., Nr. 111

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Finanšu un kapitāla tirgus komisija

Veids: noteikumi

Numurs: 128

Pieņemts: 07.06.2013.

OP numurs: 2013/111.10

2013/111.10
RĪKI

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas noteikumi: Šajā laidienā 8 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas normatīvie noteikumi Nr.128

Rīgā 2013.gada 7.jūnijā

(Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes
sēdes protokols Nr.22 3.p.)

Grozījumi "Konsolidētās uzraudzības normatīvajos noteikumos"

Izdoti saskaņā ar Kredītiestāžu likuma 50.9 panta astoto daļu
un Finanšu instrumentu tirgus likuma 123.4 panta astoto daļu

Izdarīt Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 30.11.2007. noteikumos Nr. 166 "Konsolidētās uzraudzības normatīvie noteikumi" (tālāk tekstā – noteikumi) šādus grozījumus:

1. Izteikt noteikumu 5. punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"5. Finanšu pārvaldītājsabiedrības vai jauktas finanšu pārvaldītājsabiedrības konsolidācijas grupu veido Latvijas Republikas mātes finanšu pārvaldītājsabiedrība vai Latvijas Republikas mātes jaukta finanšu pārvaldītājsabiedrība, vai Latvijas Republikā reģistrēta Eiropas Savienības mātes finanšu pārvaldītājsabiedrība, vai Latvijas Republikā reģistrēta Eiropas Savienības mātes jaukta finanšu pārvaldītājsabiedrība, vai citā dalībvalstī reģistrēta Eiropas Savienības mātes finanšu pārvaldītājsabiedrība, vai citā dalībvalstī reģistrēta Eiropas Savienības mātes jaukta finanšu pārvaldītājsabiedrība, kas ir mātes pārvaldītājsabiedrība konsolidācijas grupai, kuras konsolidēto uzraudzību veic Komisija, un tās Latvijas Republikā, citās dalībvalstīs vai ārvalstīs reģistrētās:".

2. Izteikt noteikumu 6. punktu šādā redakcijā:

"6. Finanšu pārvaldītājsabiedrības vai jauktas finanšu pārvaldītājsabiedrības konsolidācijas grupas atbildīgā iestāde ir Latvijas Republikā reģistrēta iestāde, kura ir Latvijas Republikas mātes finanšu pārvaldītājsabiedrības vai Latvijas Republikas mātes jauktas finanšu pārvaldītājsabiedrības, vai Latvijas Republikā reģistrētas Eiropas Savienības mātes finanšu pārvaldītājsabiedrības, vai Latvijas Republikā reģistrētas Eiropas Savienības mātes jauktas finanšu pārvaldītājsabiedrības meitas sabiedrība vai citā dalībvalstī reģistrēta Eiropas Savienības mātes finanšu pārvaldītājsabiedrības vai citā dalībvalstī reģistrēta Eiropas Savienības mātes jauktas finanšu pārvaldītājsabiedrības, kas ir mātes pārvaldītājsabiedrība konsolidācijas grupai, kuras konsolidēto uzraudzību veic Komisija, meitas sabiedrība un kura vienlaikus nav kādas citas finanšu pārvaldītājsabiedrības vai jauktas finanšu pārvaldītājsabiedrības konsolidācijas grupā iekļautas Latvijas Republikā reģistrētas iestādes meitas sabiedrība vai kopsabiedrība. Ja šīm pazīmēm atbilst vairākas Latvijas Republikā reģistrētas iestādes, tad finanšu pārvaldītājsabiedrības vai jauktas finanšu pārvaldītājsabiedrības konsolidācijas grupas atbildīgo iestādi nosaka Komisija.".

3. Izteikt noteikumu 7. punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"7. Iestādes konsolidācijas apakšgrupu veido iestāde (tālāk tekstā – konsolidācijas apakšgrupas atbildīgā iestāde), kas ir Latvijas Republikas mātes iestādes vai Latvijas Republikas mātes finanšu pārvaldītājsabiedrības, vai Latvijas Republikas mātes jauktas finanšu pārvaldītājsabiedrības, vai citā dalībvalstī reģistrētas Eiropas Savienības mātes finanšu pārvaldītājsabiedrības, vai citā dalībvalstī reģistrētas Eiropas Savienības mātes jauktas finanšu pārvaldītājsabiedrības, kas ir mātes pārvaldītājsabiedrība konsolidācijas grupai, kuras konsolidēto uzraudzību veic Komisija, meitas sabiedrība, kurai pašai vai tās mātes finanšu pārvaldītājsabiedrībai vai tās mātes jauktai finanšu pārvaldītājsabiedrībai ir ārvalsts meitas sabiedrība, kas ir kredītiestāde vai finanšu iestāde, vai tai ir dalība šādā ārvalsts iestādē, un tās Latvijas Republikā, citās dalībvalstīs vai ārvalstīs reģistrētās:".

4. Izteikt noteikumu 8. punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"8. Iestādes vai finanšu pārvaldītājsabiedrības vai jauktas finanšu pārvaldītājsabiedrības konsolidācijas grupā vai konsolidācijas apakšgrupā (tālāk tekstā – konsolidācijas grupa) ar Komisijas atļauju drīkst neiekļaut tādu iestādes meitas sabiedrību vai kopsabiedrību:".

5. Izteikt noteikumu 10. punktu šādā redakcijā:

"10. Konsolidācijas grupas, finanšu pārvaldītājsabiedrības vai jauktas finanšu pārvaldītājsabiedrības konsolidācijas grupas, konsolidācijas apakšgrupas atbildīgā iestāde (tālāk tekstā – atbildīgā iestāde) sagatavo:

10.1. "Pārskatu par konsolidācijas grupas sastāvu" par iestādes konsolidācijas grupu vai finanšu pārvaldītājsabiedrības vai jauktas finanšu pārvaldītājsabiedrības konsolidācijas grupu un katru iestādes konsolidācijas apakšgrupu atbilstoši 1. pielikumā minētajai veidlapai;

10.2. konsolidēto bilances pārskatu un konsolidēto peļņas vai zaudējumu aprēķinu (tālāk tekstā – konsolidētie finanšu pārskati);

10.3. pārskatus par pašu kapitāla un minimālo kapitāla prasību aprēķinu saskaņā ar Komisijas 30.11.2007. noteikumu Nr. 165 "Pārskatu par minimālo kapitāla prasību un pašu kapitāla aprēķinu sagatavošanas un iesniegšanas normatīvie noteikumi" prasībām iestādes konsolidācijas grupas, finanšu pārvaldītājsabiedrības vai jauktas finanšu pārvaldītājsabiedrības konsolidācijas grupas un katras iestādes konsolidācijas apakšgrupas līmenī;

10.4. riska darījumu ierobežojumu aprēķinus iestādes konsolidācijas grupas, finanšu pārvaldītājsabiedrības vai jauktas finanšu pārvaldītājsabiedrības konsolidācijas grupas un katras iestādes konsolidācijas apakšgrupas līmenī;

10.5. ieguldījumu ierobežojumu aprēķinu iestādes konsolidācijas grupas, finanšu pārvaldītājsabiedrības vai jauktas finanšu pārvaldītājsabiedrības konsolidācijas grupas un katras konsolidācijas apakšgrupas līmenī, ja atbildīgā iestāde ir banka.".

6. Izteikt noteikumu 11. punktu šādā redakcijā:

"11. Ja konsolidācijas grupas mātes sabiedrība ir Latvijas Republikas mātes finanšu pārvaldītājsabiedrība vai Latvijas Republikas mātes jaukta finanšu pārvaldītājsabiedrība, vai Latvijas Republikā reģistrēta Eiropas Savienības mātes finanšu pārvaldītājsabiedrība, vai Latvijas Republikā reģistrēta Eiropas Savienības mātes jaukta finanšu pārvaldītājsabiedrība, vai citā dalībvalstī reģistrēta Eiropas Savienības mātes finanšu pārvaldītājsabiedrība, vai citā dalībvalstī reģistrēta Eiropas Savienības mātes jaukta finanšu pārvaldītājsabiedrība, kas ir mātes pārvaldītājsabiedrība konsolidācijas grupai, kuras konsolidēto uzraudzību veic Komisija, "Pārskatā par konsolidācijas grupas sastāvu" informāciju par šo mātes sabiedrību norāda pirmo.".

7. Izteikt noteikumu 12. punktu šādā redakcijā:

"12. Ja noteikumu 7. punktā minētās konsolidācijas apakšgrupas struktūra sakrīt ar finanšu pārvaldītājsabiedrības vai jauktas finanšu pārvaldītājsabiedrības konsolidācijas grupas struktūru, kas noteikta saskaņā ar noteikumu 5. punkta prasībām, iestāde nesagatavo noteikumu 10. punktā minētos pārskatus konsolidācijas apakšgrupas līmenī.".

8. Izteikt noteikumu 31. punktu šādā redakcijā:

"31. "Pārskatu par konsolidācijas grupas sastāvu" par iestādes konsolidācijas grupu, finanšu pārvaldītājsabiedrības vai jauktas finanšu pārvaldītājsabiedrības konsolidācijas grupu un katru iestādes konsolidācijas apakšgrupu, "Konsolidēto bilances pārskatu", "Konsolidēto peļņas vai zaudējumu aprēķinu", "Pārskatu par būtisku līdzdalību komercsabiedrību pamatkapitālā", "Pārskatu par būtisku līdzdalību kredītiestāžu, finanšu iestāžu, apdrošināšanas sabiedrību, pārapdrošinātāju pamatkapitālā un ieguldījumiem subordinētajā kapitālā" un "Pārskatu par līdzdalību komercsabiedrību, kas nav pakļautas ieguldījumu ierobežojumiem, pamatkapitālā" par iestādes konsolidācijas grupu, finanšu pārvaldītājsabiedrības vai jauktas finanšu pārvaldītājsabiedrības konsolidācijas grupu un katru iestādes konsolidācijas apakšgrupu sagatavo par stāvokli pārskata gada 31. martā, 30. jūnijā, 30. septembrī un 31. decembrī un iesniedz Komisijai attiecīgi līdz pārskata gada 15. maijam, 15. augustam, 15. novembrim un pārskata gadam sekojošā gada 15. februārim.".

9. Izteikt noteikumu 33. punktu šādā redakcijā:

"33. "Lielo riska darījumu pārskatu" par iestādes konsolidācijas grupu, finanšu pārvaldītājsabiedrības vai jauktas finanšu pārvaldītājsabiedrības konsolidācijas grupu un katru iestādes konsolidācijas apakšgrupu sagatavo par stāvokli pārskata gada 31. martā, 30. jūnijā, 30. septembrī un 31. decembrī un iesniedz Komisijai attiecīgi līdz pārskata gada 15. maijam, 15. augustam, 15. novembrim un pārskata gadam sekojošā gada 15. februārim.".

10. Izteikt noteikumu 1. pielikumu jaunā redakcijā (pielikumā).

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētājs K.Zakulis

 

 

1.pielikums
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas
30.11.2007. noteikumiem Nr.166
"Konsolidētās uzraudzības normatīvie noteikumi"

Iestādes nosaukums:  
Kods:

UPDK 0651297

  Piemērošanas līmenis (konsolidācijas grupa, konsolidācijas apakšgrupa)

Jāiesniedz Finanšu un kapitāla tirgus komisijai četras reizes gadā –
līdz 15. maijam, 15. augustam, 15. novembrim un 15. februārim


Pārskats par konsolidācijas grupas sastāvu

 

gada

 
   

(pārskata periods)


Nr.
p.k.

Reģistrētais pilnais nosaukums

Reģistrācijas numurs

Reģistrācijas valsts kods1

Juridiskā adrese

Komercsabiedrības veids2

Bilances kopsumma (veselos skaitļos)

Pamatkapitāls (veselos skaitļos)

Pamatkapitāla daļa (%), kas pieder konsolidācijas grupas komercsabiedrībām

Balsstiesību daļa (%), kas pieder konsolidācijas grupas komercsabiedrībām

Pamatojums iekļaušanai konsolidācijas grupā3

A

B

C

D

E

F

1

2

3

4

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 http://www.iso.org/iso/en/prods-services/iso3166ma/02iso-3166-code-lists/list-en1.html.

2 BNK – banka; ENI – elektroniskās naudas institūcija; IBS – ieguldījumu brokeru sabiedrība; IPS – ieguldījumu pārvaldes sabiedrība; PFO – pensiju fonds; LIZ – līzinga kompanija; CFI – cita finanšu iestāde; PLS – palīgsabiedrība; FPS – finanšu pārvaldītājsabiedrība; JFPS – jaukta finanšu pārvaldītājsabiedrība.

3 MS – meitas sabiedrība; MMS – meitas sabiedrības meitas sabiedrība; KS – kopsabiedrība; MT – mātes sabiedrība; MTM – mātes sabiedrības meitas sabiedrība.

  Iestādes vadītājs        
   

(paraksts)

 

(vārds, uzvārds)

 
  Izpildītājs      
   

(vārds, uzvārds, tālruņa numurs, e-pasta adrese)

   

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!