• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Dažādi sludinājumi
Juridiskas personas publicē saturiski dažādus paziņojumus, piemēram, par sabiedrisko apspriešanu, paziņojumus par tarifiem, par anulētām apraides atļaujām, par muzeju akreditāciju, par kompetentām institūcijām un kompetentiem speciālistiem, kuģošanas grafikiem. Zvērināti notāri un zvērināti tiesu izpildītāji publicē paziņojumus fiziskām personām, kuru dzīvesvieta nav norādīta Iedzīvotāju reģistrā vai saņemts pasta paziņojums, ka sūtījumu nav iespējams nodot adresātam.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Oficiālais paziņojums (OP 2013/11.DA2): dažādi sludinājumi. Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 16.01.2013., Nr. 11 https://www.vestnesis.lv/op/2013/11.DA2

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dažādi sludinājumi

Paziņojums par promocijas darba aizstāvēšanu...

Vēl šajā numurā

16.01.2013., Nr. 11

OP 2013/11.DA2
RĪKI

Dažādi sludinājumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 52 Visi

OFICIĀLAIS PAZIŅOJUMS

Dažādi sludinājumi

Dažādi sludinājumi

Nolikums par licencēto makšķerēšanu Viešūra ezerā (Kaķīšu ezerā)

Vispārīgie jautājumi

Viešūra ezers (Kaķīšu ezers), turpmāk tekstā "Viešūra ezers" (176,0 ha), atrodas Madonas novada Vestienas pagastā, un tas ietilpst aizsargājamo ainavu apvidus "Vestiena" un dabas parka "Gaiziņkalns" teritorijā.

Viešūra ezers saskaņā ar Civillikuma 1102.pantu un I pielikumu ir publisks ezers, kurā zvejas tiesības pieder valstij.

Licencētā makšķerēšana Viešūra ezerā tiek ieviesta saskaņā ar MK 2003.gada 14.oktobra noteikumiem Nr. 574 "Licencētās amatierzvejas - makšķerēšanas - kārtība" (turpmāk - Licencētās makšķerēšanas noteikumi), lai nodrošinātu racionālu zivju krājumu izmantošanu un iegūtu līdzekļus resursu pavairošanai, papildinātu zivju krājumus makšķernieku vajadzībām, limitētu vērtīgo zivju sugu ieguvi, kontrolētu ezera un tā salu, kā arī piekrastes, antropogēno slodzi.

Licencētā makšķerēšana Viešūra ezerā tiek ieviesta, pamatojoties uz ezera zivsaimniecības noteikumiem, ko izstrādājusi pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta "BIOR" Zivju resursu pētniecības departamenta Iekšējo ūdeņu nodaļa 2012.gada jūnijā un ko apstiprinājusi Madonas novada pašvaldība.

Licencēto makšķerēšanu Viešūra ezerā, saskaņā ar Madonas novada pašvaldības domes 2012.gada 29.maija lēmumu Nr.12 un 2012.gada 7.jūnija pilnvarojuma līgumu Nr.2.4.9/145-12, organizē SIA "LB AGRO", VRN 40103534546, juridiskā adrese: "Kalna Dzīšļi", Vestienas pagasts, Madonas novads, LV-4855, tālrunis 26339869.

 

Licencētās makšķerēšanas noteikumi

Licencētā makšķerēšana ir atļauta visā Viešūra ezera platībā no ledus, no licencētās makšķerēšanas organizētājam piederošām normatīvajos aktos noteiktā kārtībā reģistrētām airu laivām, kā arī šī Nolikuma pielikumā Nr.1 norādītajās atsevišķās vietās, kurās atļauts makšķerēt no krasta vai iebrienot ūdenī.

Papildus šī Nolikuma 2.1.apakšpunktā noteiktajam ezera krasta zemju īpašniekiem un viņu ģimenes locekļiem atļauts makšķerēt arī no ne vairāk kā divām viņiem piederošām airu laivām, kā arī no viņu īpašumā esošo zemju krasta, ezerā izbūvētas laipas, vai iebrienot ūdenī. Ezera krasta zemju īpašniekiem aizliegts bez iepriekšējas rakstiskas saskaņošanas ar licencētās makšķerēšanas organizētāju atļaut citiem makšķerniekiem makšķerēt no viņu īpašumā esošo zemju krasta, no tiem piederošām laivām vai izmantot viņu īpašumā esošo zemju krastos ezerā izbūvētās laipas.

Licencētā makšķerēšana Viešūra ezerā notiek saskaņā ar spēkā esošajiem Ministru kabineta 2009.gada 22. decembra noteikumiem Nr. 1498 "Makšķerēšanas noteikumi" (turpmāk - Makšķerēšanas noteikumi), ar šādām atkāpēm:

- ledus periodā licencētā makšķerēšana ir atļauta no ezera aizsalšanas līdz 31.martam;

- pavasara - rudens periodā licencētā makšķerēšana ir atļauta no 1.maija līdz ezera aizsalšanai;

- lai nodrošinātu makšķernieku drošību, laikā periodā no 1.aprīļa līdz 30.aprīlim ezerā ir aizliegta jebkura veida makšķerēšana;

- licencētā makšķerēšana ir atļauta katru dienu: pavasara - rudens periodā no plkst. 5.00 līdz 23.00, ledus periodā no 7.00 līdz 17.00, izmantojot divas jebkura tipa makšķeres (tai skaitā vienu spiningu pavasara - rudens periodā);

- vienas dienas laikā katram makšķerniekam lomā atļauts paturēt divas karpas un jebkuras citas sugas zivis bez skaita ierobežojuma (izņemot samus), taču ar noteikumu, ka kopējais vienas dienas loms nepārsniedz piecus kilogramus, izņemot karpas. Lomā paturētajām zivīm jāatbilst Makšķerēšanas noteikumos noteiktajam minimālajam pieļaujamajam garumam;

- aizliegts iegūt un paturēt samus;

- aizliegta vēžošana un zemūdens medības;

- makšķernieks var iegādāties makšķerēšanai vienlaikus divas dienas licences, un šādā gadījumā viņa kopējais vienas dienas loms nedrīkst pārsniegt desmit kilogramus, izņemot karpas un ievērojot, ka karpas atļauts paturēt ne vairāk kā četras zivis;

- bērniem un pusaudžiem vecumā līdz 14 gadiem bez pieaugušo klātbūtnes aizliegts makšķerēt no laivas.

 

Vides un dabas resursu aizsardzības prasības un pašvaldību saistošie noteikumi

Makšķerniekiem jāievēro ar vides aizsardzību saistītas prasības saskaņā ar Ministru kabineta 2010.gada 16.marta noteikumiem Nr.264 "Īpaši aizsargājamo dabas teritoriju vispārējie aizsardzības un izmantošanas noteikumi":

3.1. makšķernieki savu autotransportu novieto tikai tam īpaši paredzētās vietās; aizliegts ar automašīnu iebraukt ezera tauvas joslā;

3.2. uguni atļauts kurt tikai tam īpaši paredzētās vietās; uz ezera salas aizliegts kurt uguni un celt teltis;

3.3. aizliegts bojāt kokus un krūmus, zaļo zonu, piesārņot ezeru un piekrastes teritoriju;

3.4. aizliegts krastā, uz ledus vai ūdenī mest jebkādus atkritumus;

3.5. makšķernieki ievēro un izpilda arī citos normatīvajos aktos un pašvaldību saistošajos noteikumos noteiktās prasības.

 

Licencētās makšķerēšanas licenču veidi, skaits un maksa par makšķerēšanas licencēm

4.1. Licencētajai makšķerēšanai ir paredzētas vienas dienas licences. Vienas dienas pilnas maksas licences cena ir: pavasara - rudens periodā Ls 5 (pieci lati), ledus periodā Ls 1,50 (viens lats un 50 santīmi). Makšķerēšanai vienā dienā izdod ne vairāk kā 50 (piecdesmit) pilnas maksas licences.

4.2. Bērniem un pusaudžiem vecumā līdz 16 gadiem, personām, kuras vecākas par 65 gadiem, kā arī invalīdiem, ir paredzētas vienas dienas samazinātas maksas licences: pavasara - rudens periodā Ls 2,50 (divi lati un 50 santīmi), ledus periodā Ls 0,75 (nulle latu un 75 santīmi). Makšķerēšanai vienā dienā izdod ne vairāk kā 10 (desmit) šāda veida samazinātas maksas licences. Attiecīgajām personām jāuzrāda savu vecumu vai statusu apliecinošs dokuments.

4.3. Politiski represētajām personām ir paredzētas vienas dienas bezmaksas licences. Makšķerēšanai vienā dienā izdod ne vairāk kā 5 (piecas) šāda veida bezmaksas licences. Attiecīgajām personām jāuzrāda statusu apliecinošs dokuments.

4.4. Ezera krasta zemju īpašniekiem un viņu ģimenes locekļiem, kuriem Vestienas pagastā ir deklarēta pastāvīga dzīvesvieta, ir paredzētas vienas dienas bezmaksas licences. Pašvaldība apstiprina šo personu sarakstu un iesniedz to licencētās makšķerēšanas organizētājam. Makšķerēšanai vienā dienā izdod ne vairāk kā 10 (desmit) šāda veida bezmaksas licences.

4.5. Ezera krasta zemju īpašniekiem, kuru deklarētā pastāvīgā dzīvesvieta neatrodas Vestienas pagastā, un viņu ģimenes locekļiem ir paredzētas vienas dienas samazinātas maksas licences: pavasara - rudens periodā Ls 5 (pieci lati), ledus periodā Ls 1,50 (viens lats un 50 santīmi). Makšķerēšanai vienā dienā izdod ne vairāk kā 10 (desmit) šāda veida samazinātas maksas licences.

4.6. Licencētā makšķerēšana ir atļauta tikai makšķerēšanas licencē norādītajā datumā.

4.7. Iegādājoties vai saņemot makšķerēšanas licenci, makšķerniekam jāuzrāda derīga makšķerēšanas karte un personu apliecinošs dokuments. Makšķerēšanas karte nav nepieciešama bērniem un pusaudžiem vecumā līdz 16 gadiem un personām, kuras vecākas par 65 gadiem, kā arī invalīdiem.

4.8. Kamēr licencētās makšķerēšanas organizētājs ir pievienotās vērtības nodokļa maksātājs, licences maksās ir iekļauta pievienotās vērtības nodokļa likme.

 

Makšķernieku lomu uzskaites kārtība

7.1. Iegūtās un paturētās zivis makšķernieki reģistrē makšķerēšanas licences otrā pusē lomu uzskaites tabulā (šī Nolikuma Pielikums Nr.3), norādot iegūto zivju sugu, skaitu un svaru.

7.2. Makšķerēšanas licenci ar datiem par reģistrētajām zivīm makšķernieki nodod licencētās makšķerēšanas organizētājam pēc makšķerēšanas pabeigšanas vai ne vēlāk kā 5 (piecas) darba dienu laikā nosūta to pa pastu uz adresi "Kalna Dzīšļi", Vestienas pagasts, Madonas novads, LV-4855.

 

Licencētās makšķerēšanas organizētāja sniegtie pakalpojumi un pienākumi

Licencētās makšķerēšanas organizētājs nodrošina airu laivu izīrēšanu makšķerniekiem.

 

Nolikuma darbības laiks

Licencētās makšķerēšanas nolikums pēc tā saskaņošanas ar šī nolikuma saskaņojuma lapā norādītajām institūcijām un apstiprināšanas ar Madonas novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem stājas spēkā likuma "Par pašvaldībām" 45.pantā noteiktajā kārtībā.

Šī licencētās makšķerēšanas nolikuma darbības termiņš ir 3 (trīs) gadi no spēkā stāšanās dienas.

 

Nolikuma pielikumi

Viešūra ezera shēma ar atsevišķu atļauto licencētās makšķerēšanas vietu norādi makšķerēšanai no krasta vai iebrienot ūdenī izvietota pie licenču tirdzniecības vietām un iepazīties var uzņēmuma mājas lapā www.viesurakalns.lv.

Oficiālie paziņojumi:

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!