• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Paziņojumi akcionāriem, dalībniekiem, biedriem
Akciju sabiedrība (AS) paziņo par akcionāru sapulces sasaukšanu (AS, kurās ir uzrādītāja akcijas), par obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu, par akcionāru pirmtiesībām uz jaunās emisijas akcijām, atzinumu par mantiskā ieguldījuma novērtēšanu, par pamatkapitāla palielināšanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Oficiālais paziņojums (OP 2012/139.AD1): paziņojums akcionāriem, dalībniekiem, biedriem. Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 4.09.2012., Nr. 139 https://www.vestnesis.lv/op/2012/139.AD1

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Paziņojumi kreditoriem, maksātnespējas, bankroti

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

04.09.2012., Nr. 139

OP 2012/139.AD1
RĪKI

Paziņojumi akcionāriem, dalībniekiem, biedriem: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

OFICIĀLAIS PAZIŅOJUMS

Paziņojums akcionāriem, dalībniekiem, biedriem

Paziņojums akcionāriem, dalībniekiem, biedriem

Nordea 1, SICAV

Société d'Investissement à Capital Variable, 562, rue de Neudorf, L-2220 Luxembourg, R.C.S. Luxembourg B 31442

 

PAZIŅOJUMS AKCIONĀRIEM

"Nordea 1, SICAV" ("Sabiedrība") akcionāri ar šo tiek informēti, ka Sabiedrības prospektā ("Prospekts") no 2012. gada 5. oktobris ("Spēkā stāšanās datums"), ja vien atsevišķiem grozījumiem vēlāk netiks noteikts cits datums, tiks ieviesti šādi grozījumi:

Grozījumi attiecībā uz noteiktiem Sabiedrības Apakšfondiem:

o Nordea 1 - Global Portfolio Fund

Attiecībā uz šo Apakšfondu vairs netiek iekasēta komisijas maksa par fonda vērtības pieaugumu.

o Nordea 1 - Polish Equity Fund

Šis Apakšfonds salīdzinās savas darbības rādītājus ar sintētisku indeksu, kur 90 % veido "WIG Index" un 10 % - "WIBO3M".

o Nordea 1 - Stable Emerging Markets Equity Fund un Nordea 1 - Low Duration US High Yield Bond Fund

Apakšfonds vairs nesalīdzinās savus rezultātus ne ar vienu etalona indeksu.

o Nordea 1 - Emerging Market Corporate Bond Fund, Nordea 1 - Euro Bank Debt Fund, Nordea 1 - Euro Diversified Corporate Bond Fund, Nordea 1 - European High Yield Bond Fund, Nordea 1 - European Corporate Bond Fund, Nordea 1 - European Corporate Bond Fund Plus un Nordea 1 - Global Bond Fund

Šim Apakšfondam piemēroto instrumentu saraksts šī prospekta 4. nodaļā ir papildināts, norādot izmaiņas par katru fondu rindkopā "Ieguldījumu politika", šādi: "Apakšfonds ir tiesīgs ieguldīt ievērojamu savu neto aktīvu īpatsvaru 144a regulas vērtspapīros ar nosacījumu, ka: i) pievienotās reģistrācijas tiesības paredz apmaiņu pret ekvivalentiem parāda vērtspapīriem vai pašu kapitāla akcijām viena gada laikā kopš brīža, kad Apakšfonds šādus 144a regulas vērtspapīrus iegādājies; ii) šādi ekvivalenti parāda vērtspapīri vai šādas pašu kapitāla akcijas, iegūti apmaiņas ceļā, ir vai nu iekļauti Regulēta tirgus oficiālajā sarakstā, vai tiek tirgoti Citā Regulētā tirgū, kas strādā regulāri un ir atzīts un publikai pieejams; iii) šādi vērtspapīri tiek apgrozīti pirms un pēc to apmaiņas Regulētajā tirgū un/vai Citā Regulētā tirgū; iv) šādi vērtspapīri atbilst Eiropas Vērtspapīru regulatoru komitejas 2007. gada marta "Vadlīniju attiecībā uz Pārvedamu vērtspapīru kolektīvo ieguldījumu uzņēmumu ieguldījumiem piemērotiem aktīviem" 17. punktam. Ieguldījumi 144a regulas vērtspapīros, kuri neatbilst nevienam no augšminētajiem nosacījumiem, kopā ar Prospekta sadaļas "Ieguldījumu ierobežojumi" B(1) nodaļā par piemērotiem atzītajiem pārvedamajiem vērtspapīriem nepārsniegs 10% no Apakšfonda neto aktīvu vērtības".

Nordea 1 - Euro Bank Debt Fund

Ieteicamais minimālais ieguldījumu periods ieguldītājiem, kuri iegulda šajā Apakšfondā, ir mainīts no 2 uz 5 gadiem.

o Nordea 1 - Multi-Asset Plus Fund

Uz aizņēmumu īpatsvaru attiecinātie ierobežojumi, kas noteikti Apakšfonda ieguldījumu politikā, ir papildināti sekojoši:

"Taču aizņēmumu īpatsvars jāsaglabā tādā līmenī, lai VaR nepārsniegtu robežvērtības, kuras nosaka PVKIU Direktīva un uz PVKIU attiecināmie noteikumi."

o Nordea 1 - European High Yield Bond Fund II

Apakšfonda ieguldījumu mērķis ir mainīts sekojoši: "Šī Apakšfonda mērķis ir saglabāt Akcionāru kapitālu un nodrošināt ilgtermiņa atdevi, kas pārsniedz vidējo atdevi Eiropas augsta ienesīguma obligāciju tirgū, izņemot finanšu uzņēmumus. Šis Apakšfonds lieto etalona indeksu kā instrumentu rezultātu salīdzināšanas nolūkiem."

Atvasināto instrumentu izmantošanas iespējas Apakšfondā ir paplašinātas sekojoši: "Hedžēšanas, efektīvas portfeļa pārvaldības, ieguldījumu vai darbības rādītāju uzlabošanas mērķiem Apakšfonds var noslēgt atvasināto instrumentu līgumus, tai skaitā, taču neaprobežojoties ar standartizētiem obligāciju termiņdarījumiem, pārpirkšanas līgumiem, indeksa termiņdarījumiem, kopējās peļņas mijmaiņas darījumiem, starpības līgumiem, procentu likmju mijmaiņas darījumiem, kredītsaistību neizpildes mijmaiņas darījumiem, ārvalstu valūtas mijmaiņas darījumiem un nestandartizētiem nākotnes darījumiem ar valūtu. Gadījumos, kad šie līgumi netiek izmantoti hedžēšanas mērķiem un tādējādi to ekspozīcija var nebūt saistīta ar konkrētiem instrumentiem Apakšfonda ieguldījumu portfelī, kopējā ekspozīcija pret tirgiem, kas radusies šo atvasināto instrumentu līgumu noslēgšanas rezultātā, nedrīkst pārsniegt 100% no Apakšfonda Neto aktīvu vērtības, lai Apakšfonda globālā ekspozīcija pret akciju, obligāciju un naudas tirgiem nepārsniegtu 200% no Apakšfonda Neto aktīvu vērtības."

Apakšfonda etalona indekss ir mainīts no "Merrill Lynch European Currency High Yield Constrained Index - Total Return 100% Hedged to EUR" uz "Merrill Lynch European Currency Non-Financial High Yield Constrained index - Total Return 100% Hedged to EUR".

Nordea 1 - Global High Yield Bond Fund

Atvasināto finanšu instrumentu izmantošanas iespējas Apakšfondā ir papildinātas sekojoši: "Apakšfonds var izmantot nestandartizētus nākotnes darījumus ar valūtu un valūtas mijmaiņas līgumus, lai vai nu (1) daļēji vai pilnīgi hedžētu tā ārvalstu valūtas ekspozīciju pret savu Bāzes valūtu vai (2) hedžētu novirzi, kas attiecas uz valūtas sadali starp tā neto aktīviem un izmantoto etalona indeksu. Abas pieejas ir sīkāk raksturotas nodaļas "Ieguldījumu ierobežojumi" II sadaļā "Atvasināto finanšu instrumentu pielietojums". "

Nordea 1 - Climate and Environment Equity Fund, Nordea 1 - Emerging Consumer Fund, Nordea 1 - Emerging Markets Focus Equity, Nordea 1 - Emerging Stars Equity Fund, Nordea 1 - Global Portfolio Fund, Nordea 1 - Global Stable Equity Fund, Nordea 1 - Global Stable Equity Fund - Unhedged, Nordea 1 - Global Theme Select Fund, Nordea 1 - Senior Generations Equity Fund, Nordea 1 - Stable Emerging Markets Equity Fund

Šiem apakšfondiem piemēroto atvasināto instrumentu saraksts ir papildināts ar portfeļa mijmaiņas līgumiem.

o Nordea 1 - North American Growth Fund

Aletheia Research & Management, Inc beigs darboties kā Apakšfonda Ieguldījumu konsultants pēc 2012. gada 4. oktobris. Sākot no 2012. gada 5. oktobris (ieskaitot), Nordea Investment Management AB, Denmark Filial af Nordea Investment Management AB, Sweden, un Eagle Asset Management, Inc darbosies attiecīgi kā Apakšfonda Ieguldījumu apakšpārvaldnieks un Ieguldījumu apakš-apakšpārvaldnieks.

o Nordea 1 - European Value Fund

European Value Partners Advisors S. à r.l. pašlaik ir tieši iecelts par Apakšfonda ieguldījumu konsultantu.

Turklāt Akcionāri tiek informēti par šādiem grozījumiem ar Sabiedrību saistītajā prospektā:

Termins "Definīcija" - darījumu dienas definīcija - 2. sadaļā ir atjaunināts sekojoši: "Katra diena, kad "Nordea Bank S.A" ir atvērta darījumu veikšanai. Šīs definīcijas mērķiem "Nordea Bank S.A." tiek uzskatīta par slēgtu darījumiem visās Luksemburgā noteiktajās oficiālajās brīvdienās un svētku dienās, 24. decembrī un Lielajā piektdienā. "Nordea Bank S.A." var turklāt būt slēgta citās dienās, ja "Nordea Bank S.A." tā nolemj. Slēgšana šāda cita iemesla dēļ tiks paziņota Akcionāriem likumā paredzētajā kārtībā."

4. sadaļā "Sabiedrības Apakšfondi" un Sabiedrības akciju kategoriju atveides pārstrukturēšanas dēļ prospektā ir veikti šādi grozījumi attiecībā uz minimālo ieguldījumu: Apakšfondos "Global Emerging Markets Equity Fund", "Global Real Estate Fund" un "Stable Emerging Markets Equity Fund" minimālā ieguldījumu summa X, AX, HX un HAX akciju kategorijās ir pieskaņota EUR 5 000 000. Apakšfondā "Heracles Long/Short MI Fund" minimālā ieguldījumu summa X, AX, HX un HAX akciju kategorijās ir pieskaņota EUR 10 000 000 vai līdzvērtīgai summai. Visos Apakšfondos minimālā ieguldījumu summa tagad tiek izteikta EUR. Minimālās ieguldījumu summas Akcijām, kas netiek izteiktas EUR, tiks konvertētas uz attiecīgo līdzvērtīgo summu.

5. sadaļā "Akciju kapitāls" par piemērotiem atzīto ieguldītāju saraksts Sabiedrības Y Akciju kategorijām un HY akciju kategoriju klāstam ir paplašināts šādi: "Uz Y Akcijām var parakstīties tikai:

- specializēti Ieguldījumu fondi (uz kuriem attiecas Luksemburgas 2007. gada 13. februāra Likums) un kolektīvo ieguldījumu uzņēmumi, kas ir iecēluši "Nordea Investment Funds S.A." par pārvaldes sabiedrību, un

- kolektīvo ieguldījumu uzņēmumi, kas ir iecēluši "Nordea" struktūrvienību par pārvaldes sabiedrību."

5. sadaļā "Akciju kapitāls" teikums "AX-Akcijas, X-Akcijas, HAX EUR-Akcijas, HAX GBP-Akcijas, HAX JPY-Akcijas, HX EUR-Akcijas, HX USD-Akcijas, HX SEK-Akcijas, HX NOK-Akcijas, HX DKK-Akcijas, HX GBP-Akcijas un HX JPY-Akcijas saņems atļauju publiskam mārketingam tikai Luksemburgas Lielhercogistē un Dānijā" ir izņemts no prospekta.

Tagad ir iekļauts HBC akciju kategoriju klāsts. Šāda akciju kategoriju klāsta akcijas ir hedžētas pret attiecīgā Apakšfonda Bāzes valūtu; tās neparedz tiesības uz dividenžu maksājumiem; tās ir pieejamas gan Institucionālajiem, gan ne-Institucionālajiem ieguldītājiem; taču tās ir pieejamas tikai Ieguldītājiem, kuru faktiskā vai juridiskā dzīvesvieta ir Nīderlande un Apvienotā Karaliste. Pārvaldes Sabiedrība neatteiksies ne no vienas Pārvaldes maksas daļas par HBC Kategoriju klāsta akcijām par labu jebkuriem Starpniekiem vai Izplatītājiem, kuri atbalsta šādu Kategoriju izplatīšanu.

Prospekta 8. sadaļa "Ieguldījumu ierobežojumi" ir papildināta ar informāciju par "Galvenā-pakārtotā fonda struktūrām": "Ja vien šī prospekta 4. nodaļas sadaļā "Ieguldījumu politika" un citās Apakšfonda specifikācijās nav norādīts savādāk: - neviens Sabiedrības Apakšfonds neieguldīs ieguldījumu instrumentos, kas tiek klasificēti kā pakārtoti fondi Likuma 77.(1) izpratnē, un - visi Sabiedrības Apakšfondi var piesaistīt kapitālu no pakārtotiem fondiem atbilstoši Eiropas Parlamenta un Padomes Direktīvas 2009/65/EK 50.-57. panta noteikumiem."

10. sadaļā "Pārvaldes Sabiedrība" attiecībā uz AC un BC akcijām (akcijas, kas ierobežotas līdz Ieguldītājiem, kuri ir Nīderlandes vai Apvienotās Karalistes rezidenti vai kuru pastāvīgā dzīvesvieta ir Nīderlandē vai Apvienotajā Karalistē) ieguldījumu pārvaldes maksa, kas Apakšfondiem jāmaksā Pārvaldes Sabiedrībai, tiek pielāgota ieguldījumu pārvaldes maksai, kas maksājama saistībā ar institucionālajām akcijām (izņemot AX, X, Y kategorijas un HAX, HX un HY kategoriju klāstus).

33. sadaļā "Auditors" audita uzņēmuma nosaukums ir mainīts uz KPMG Luxembourg S. à r.l.

Akcionāri, kuri nepiekrīt augšminētajām pārmaiņām, var pieprasīt savu Akciju atpirkšanu bez darījumu izdevumiem. Atpirkšanas pieprasījumus "Nordea Bank S.A." jāsaņem rakstiski uz zemāk minēto adresi līdz, vēlākais, 2012. gada 4. oktobris, 15:30 pēc Centrāleiropas laika.

Prospekta atjauninātu versiju, datētu ar 2012. gada septembri, var bez maksas saņemt Sabiedrības vai "Nordea Bank S.A." Reģistrētajā birojā ar adresi 562, rue de Neudorf, L-2220 Luxembourg, Grand Duchy of Luxembourg.

Akcionāri, kuriem ir jautājumi par augšminētajām pārmaiņām, tiek aicināti griezties pie sava finanšu konsultanta vai "Nordea Investment Funds S.A." Klientu apkalpošanas dienesta pa tālruni +352 43 39 50 - 1.

Luksemburga, 2012. gada 4. septembra

"Nordea 1, SICAV" Direktoru padome

Oficiālie paziņojumi:

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!