• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie ekonomikas ministra - Baltkrievijas Republikas vēstnieks - Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes vēstniecības pilnvarotā lietvede. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.01.1996., Nr. 6 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38497

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta ieteikumi Nr.1

Pirmsskolas izglītības konsultatīvā centra paraugnolikums

Vēl šajā numurā

12.01.1996., Nr. 6

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

DIPLOMĀTIJA

Pie ekonomikas ministra

— Baltkrievijas Republikas vēstnieks

Vakar, 11.janvārī, iepazīšanās vizītē pie LR ekonomikas ministra Guntara Krasta bija ieradies Baltkrievijas Republikas vēstnieks Latvijā Valentīns Veļičko. Tikšanās gaitā apspriestas abu valstu turpmākās ekonomiskās sadarbības iespējas. Kā atzina vēstnieks, abu valstu tirdzniecības un ekonomiskās attiecības ir normālas, turklāt aizvadītajos divos gados tās ir krietni aktivizējušās un Latvija no divpadsmitās vietas, kāda tai bija kaimiņvalsts ārējās tirdzniecības jomā, pērn jau pārvietojusies uz sesto vietu.

Pēc Valsts statistikas komitejas datiem, Latvijas ārējās tirdzniecības apgrozījuma apjoms ar Baltkrieviju 1995.gada 9 mēnešos sasniedza Ls 44,2 milj. (3,9% no apgrozījuma kopapjoma). Latvija uz šo valsti eksportēja preces par Ls 22,0 milj. (4,4% no kopējā eksporta), bet importēja preces par Ls 22,2 milj.(3,4% no kopējā importa). Svarīgākās preces importā no Baltkrievijas ir kīmiskās rūpniecības un sakaru nozaru produkcija, minerālie produkti, transporta līdzekļi, dažādi mehānismi un elektriskās iekārtas, kā arī tekstilmateriāli un tekstilizstrādājumi, bet eksportā uz Baltkrieviju — pārtikas rūpniecības produkcija, transporta līdzekļi, tekstilmateriāli uz tekstilizstrādājumi, mehānismi un elektriskās iekārtas, metāli un to izstrādājumi, dzīvnieki un lopkopības produkcija.

Tomēr gan ekonomikas ministrs G.Krasts, gan Baltkrievijas Republikas vēstnieks V.Veļičko bija vienisprātis, ka vēl ne tuvu nav izmantotas visas iespējas ekonomiskās sadarbības pilnveidošanai. Tāpēc sarunas gaitā tika apspriests abu valstu valdību nolīguma par tirdznieciskās un ekonomiskās sadarbības principiem realizācijas mehānisms, iespējas paplašināt tranzītkoridoru un pierobežas rajonos savstarpējā tirdzniecībā ieviest vislielākās labvēlības režīmu, jautājums par Novopolockas naftas pārstrādes rūpnīcas kopēju izmantošanu, kā arī sertifikācijas metodoloģijas un standartizācijas savstarpēju atzīšanu. Tikšanās laikā uzsvērts, ka nepieciešams paātrināt Latvijas un Baltkrievijas valdību nolīguma par savstarpēju investīciju aizsardzību parakstīšanu (pašlaik abas valstis ir parafējušas šī nolīguma tekstu).

— Lielbritānijas un Ziemeļīrijas

Apvienotās Karalistes vēstniecības

pilnvarotā lietvede

Vakar, 11.janvārī, Ekonomikas ministrijā vizītē pie LR ekonomikas ministra Guntara Krasta bija ieradusies Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes vēstniecības pilnvarotā lietvede Kerstija Rou (Kirstie Roe). Viņa interesējās par Ekonomikas ministrijas turpmākajiem darbības virzieniem, īpaši par nodomiem ārvalstu investīciju piesaistē. Sarunas gaitā tika apspriestas arī iespējas vēl plašāk izmantot Latvijas kā tranzītvalsts lomu, lai attīstītu Rietumvalstu un Austrumvalstu tirdznieciskos sakarus. Kerstija Rou ekonomikas ministru vēl informēja par Lielbritānijas sniegto tehnisko palīdzību Latvijai, kā arī turpmākajām sadarbības iespējām šajā jomā.

Ieva Jākobsone,

EM preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!