• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ventspils pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ventspils pilsētas domes 2018. gada 18. maija saistošie noteikumi Nr. 4 "Par Ventspils pilsētas pašvaldības sociālajiem pakalpojumiem". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 7.06.2018., Nr. 112 https://www.vestnesis.lv/op/2018/112.29

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

07.06.2018., Nr. 112

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ventspils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 4

Pieņemts: 18.05.2018.

OP numurs: 2018/112.29

2018/112.29
RĪKI

Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 4

Ventspilī 2018. gada 18. maijā (prot. Nr. 10; 4. §)

Par Ventspils pilsētas pašvaldības sociālajiem pakalpojumiem

Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma
3. panta trešo daļu un Ministru kabineta 2003. gada 27. maija
noteikumu Nr. 275 "Sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas
pakalpojumu samaksas kārtība un kārtība, kādā pakalpojuma
izmaksas tiek segtas no pašvaldības budžeta" 6. punktu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi "Par Ventspils pilsētas pašvaldības sociālajiem pakalpojumiem" (turpmāk – Saistošie noteikumi) nosaka Ventspils pilsētas pašvaldības (turpmāk – Pašvaldība) sniegto sociālo pakalpojumu veidus, to saņemšanas un samaksas kārtību.

2. Tiesības saņemt Pašvaldības nodrošinātos sociālos pakalpojumus ir personai, kura ir deklarējusi savu dzīvesvietu Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā.

II. Sociālo pakalpojumu veidi

3. Pašvaldība nodrošina šādu sociālo pakalpojumu sniegšanu:

3.1. ilgstoša sociālā aprūpe un sociālā rehabilitācija institūcijā pilngadīgām personām;

3.2. ilgstoša sociālā aprūpe un sociālā rehabilitācija institūcijā bērniem;

3.3. īslaicīga sociālā aprūpe un sociālā rehabilitācija institūcijā pilngadīgām personām;

3.4. īslaicīga sociālā aprūpe un sociālā rehabilitācija institūcijā krīzes situācijā nonākušiem bērniem un ģimenēm ar bērniem;

3.5. pakalpojums "drošības poga";

3.6. naktspatversmes pakalpojums;

3.7. dienas aprūpes centrs personām ar funkcionāliem traucējumiem;

3.8. specializētā autotransporta pakalpojums;

3.9. ģimenes asistenta pakalpojums;

3.10. asistenta pakalpojums pašvaldībā personām ar invaliditāti;

3.11. sociālās rehabilitācijas pakalpojums bērnam, kurš cietis no prettiesiskām darbībām;

3.12. sociālās rehabilitācijas pakalpojums no vardarbības cietušām un vardarbību veikušām pilngadīgām personām;

3.13. sociālās rehabilitācijas pakalpojums no psihoaktīvām vielām atkarīgām personām;

3.14. "atelpas brīža" pakalpojums bērniem ar funkcionāliem traucējumiem, kuriem noteikta invaliditāte;

3.15. aprūpes pakalpojums bērniem ar funkcionāliem traucējumiem, kuriem noteikta invaliditāte.

III. Sociālo pakalpojumu saņemšanas kārtība

4. Sociālos pakalpojumus persona vai viņas likumiskais pārstāvis pieprasa Ventspils pilsētas Sociālajā dienestā (turpmāk – Sociālais dienests). Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā un Ministru kabineta noteikumos noteiktajos gadījumos persona vēršas tieši pie sociālā pakalpojuma sniedzēja.

5. Saistošo noteikumu 3.1., 3.2., 3.10., 3.11., 3.12., 3.13., 3.14. un 3.15. apakšpunktā minētos sociālos pakalpojumus persona pieprasa un Pašvaldība sniedz sociālo pakalpojumu jomu regulējošo normatīvo aktu un Ministru kabineta noteikumos noteiktajā kārtībā.

6. Lai saņemtu Saistošo noteikumu 3.3., 3.4., 3.5., 3.6., 3.7., 3.8. un 3.9. apakšpunktā minētos sociālos pakalpojumus, persona vai viņas likumiskais pārstāvis Sociālajā dienestā iesniedz iesniegumu un nepieciešamos dokumentus saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem par sociālo pakalpojumu saņemšanas kārtību un Saistošajos noteikumos noteikto.

7. Saistošo noteikumu 3.2., 3.4., 3.7., 3.8., 3.9., 3.10., 3.11., 3.12., 3.13., 3.14. un 3.15. apakšpunktā minētos sociālos pakalpojumus Pašvaldība sniedz, neizvērtējot personas (ģimenes) ienākumus un materiālo stāvokli.

8. Lēmumu par Saistošo noteikumu 3.1., 3.3., 3.4., 3.7., 3.10., 3.11., 3.12., 3.13., 3.14. un 3.15. apakšpunktā minētā sociālā pakalpojuma piešķiršanu vai atteikumu piešķirt sociālo pakalpojumu pieņem Sociālā dienesta vadītājs, atbilstoši spēkā esošajām tiesību normām un Saistošajiem noteikumiem.

9. Lēmumu par Saistošo noteikumu 3.5., 3.6., 3.8. un 3.9. apakšpunktā minētā sociālā pakalpojuma piešķiršanu vai atteikumu piešķirt sociālo pakalpojumu pieņem sociālais darbinieks, atbilstoši spēkā esošajām tiesību normām un Saistošajiem noteikumiem.

10. Nosūtījumu pakalpojuma saņemšanai, jā tāds Saistošajos noteikumos paredzēts, paraksta sociālais darbinieks.

11. Lēmumu par sociālā pakalpojuma pārtraukšanu/izbeigšanu pieņem Sociālais dienests, ja normatīvajos aktos nav noteikts citādi, izvērtējot sociālā pakalpojuma sniedzēja rakstiski iesniegto pamatojumu par sociālā pakalpojuma pārtraukšanas/izbeigšanas iemesliem.

12. Sociālie pakalpojumi netiek piešķirti un netiek sniegti personām, kuras ir apreibinošu vielu ietekmē.

IV. Īslaicīga sociālā aprūpe un sociālā rehabilitācija institūcijā pilngadīgām personām

13. Īslaicīgas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojums tiek sniegts institūcijā, kura nodrošina nepieciešamā līmeņa diennakts aprūpi un nepieciešamības gadījumā arī sociālo rehabilitāciju pilngadīgām personām, kuras vecuma vai veselības stāvokļa dēļ nespēj sevi aprūpēt (turpmāk šajā nodaļā – Pakalpojums).

14. Tiesības saņemt Pakalpojumu ir sekojošām personām, ja tām Pakalpojums ir piemērotākais sociālais pakalpojums atbilstoši sociālā darbinieka novērtējumam:

14.1. personām, kuras saskaņā ar Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem sasniegušas pensijas vecumu;

14.2. personām ar invaliditāti;

14.3. personām, kurām saskaņā ar ārstniecības personas atzinumu, Pakalpojums ir nepieciešams atveseļošanās periodā veselības stāvokļa dēļ.

15. Pakalpojumu piešķir uz laiku līdz sešiem mēnešiem.

16. Pakalpojuma piešķiršanas gadījumā personai izsniedz nosūtījumu.

17. Samaksa par Pakalpojumu tiek veikta saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem, kuros paredzēta sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumu samaksas kārtība.

18. Pašvaldība nelīdzfinansē samaksu par Pakalpojumu personām, kuras ir noslēgušas uzturlīgumu, kas paredz saņemt tādus sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumus, ko nodrošina Pakalpojums. Gadījumos, ja personas ienākumi nesedz pilnu Pakalpojuma maksu, starpību starp personas ienākumiem un pilnu Pakalpojuma maksu maksā uztura devējs.

19. Samaksu par Pakalpojumu klienta vietā var veikt jebkura persona bez ienākumu un materiālā stāvokļa izvērtēšanas, ja tā vērsusies Sociālajā dienestā ar attiecīgu iesniegumu.

20. Papildu XI nodaļā noteiktajam, Pakalpojumu var pārtraukt/izbeigt gadījumā, ja persona ir sniegusi nepatiesas ziņas par savu sociālo situāciju vai materiālajiem resursiem, kas ietekmē tiesības saņemt Pakalpojumu.

V. Īslaicīga sociālā aprūpe un sociālā rehabilitācija institūcijā krīzes situācijā nonākušiem bērniem un ģimenēm ar bērniem

21. Īslaicīga sociālā aprūpe un sociālā rehabilitācija institūcijā nodrošina diennakts uzturēšanos, aprūpi, sociālo rehabilitāciju un psiholoģisku palīdzību (turpmāk šajā nodaļā – Pakalpojums).

22. Tiesības saņemt Pakalpojumu ir krīzes situācijā nonākušiem bērniem un ģimenēm ar bērniem.

23. Papildu Saistošo noteikumu 6. punktā noteiktajam, Sociālais dienests var piešķirt Pakalpojumu, pamatojoties arī uz Bāriņtiesas lēmumu vai iesniegumu.

24. Pakalpojuma piešķiršanas gadījumā personai izsniedz nosūtījumu.

25. Pakalpojumu piešķir uz laiku līdz 6 mēnešiem.

26. Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā deklarētajiem iedzīvotājiem Pakalpojumu apmaksā Pašvaldība.

VI. Pakalpojums "drošības poga"

27. Pakalpojums "drošības poga" ietver diennakts uzraudzību, neatliekamo palīdzību un psiholoģisko atbalstu, izmantojot īpašu saziņas sistēmu – saziņas iekārtu un signālpogu (turpmāk šajā nodaļā – Pakalpojums). Pakalpojums paredzēts personām, kurām vecuma vai funkcionālo traucējumu dēļ pastāv risks nonākt bezpalīdzības stāvoklī.

28. Tiesības saņemt Pašvaldības apmaksātu Pakalpojumu ir pensijas vecuma personām un personām ar invaliditāti, kuras atbilst citos Ventspils pilsētas domes saistošajos noteikumos noteiktajiem pabalsta aprūpei mājās piešķiršanas nosacījumiem, tai skaitā arī tad, ja šīm personām ir Civillikumā noteiktie likumīgie apgādnieki, bet tie nespēj apgādājamo aprūpēt objektīvu apstākļu dēļ.

29. Pakalpojuma saņemšanai jāiesniedz ģimenes ārsta izziņa ar norādi, ka personai veselības stāvokļa dēļ nepieciešams pakalpojums "drošības poga".

30. Pakalpojums tiek piešķirts uz laiku līdz 12 mēnešiem.

31. Personas, kuras neatbilst Saistošo noteikumu 28. punktā minētajiem nosacījumiem, Pakalpojuma pieprasīšanai var vērsties tieši pie Pakalpojumu sniedzēja.

32. Papildu XI nodaļā noteiktajam, Pašvaldības apmaksātu Pakalpojumu var pārtraukt/izbeigt gadījumā, ja persona ir sniegusi nepatiesas ziņas par savu sociālo situāciju vai materiālajiem resursiem, kas ietekmē tiesības saņemt Pakalpojumu.

VII. Naktspatversmes pakalpojums

33. Naktspatversme nodrošina naktsmītni, vakariņas, brokastis un personiskās higiēnas iespējas (turpmāk šajā nodaļā – Pakalpojums).

34. Tiesības saņemt Pakalpojumu ir personām bez noteiktas dzīvesvietas vai krīzes situācijā nonākušām personām, kuras nespēj sevi nodrošināt ar pajumti.

35. Ja persona Pakalpojuma saņemšanai ir vērsusies tieši pie Pakalpojuma sniedzēja, tad divu darbdienu laikā persona pieprasa Pakalpojumu atbilstoši Saistošo noteikumu 6. punktā minētajiem nosacījumiem.

36. Papildu Saistošo noteikumu 6. punktā noteiktajam, Pakalpojuma saņemšanai ne retāk kā reizi kalendārajā gadā personai Sociālajā dienestā jāiesniedz ģimenes ārsta izziņa par personas veselības stāvokli, tajā iekļaujot informāciju par profilaktiskās pārbaudes saslimšanai ar tuberkulozi rezultātiem.

37. Pakalpojuma piešķiršanas gadījumā personai izsniedz nosūtījumu.

38. Tiesības saņemt Pakalpojumu, neveicot līdzdalības maksājumu, ir 90 dienas gadā laika periodā no 1. decembra līdz 30. martam (ieskaitot).

39. Sākot ar 91. Pakalpojuma saņemšanas dienu, persona maksā līdzdalības maksu par vienu nakti sekojošā apmērā:

39.1. 2% no iepriekšējā mēnesī gūtajiem ienākumiem, ja personai ir regulāri ienākumi;

39.2. 1,00 euro, ja personai nav regulāru ienākumu.

40. Personai, kura iesaistās savu problēmu risināšanā, pildot līdzdarbības pienākumus, Saistošo noteikumu 38. punktā noteikto termiņu var pagarināt.

41. Papildu XI nodaļā noteiktajam, Pakalpojumu var pārtraukt/izbeigt gadījumā, ja persona ir sniegusi nepatiesas ziņas par savu sociālo situāciju vai materiālajiem resursiem, kas ietekmē tiesības saņemt Pakalpojumu.

42. Personai, kuras pēdējā deklarētā/reģistrētā dzīvesvieta ir citas pašvaldības administratīvajā teritorijā, Pakalpojumu ir tiesības saņemt ne ilgāk par 5 dienām 6 mēnešu periodā.

VIII. Dienas aprūpes centrs personām ar funkcionāliem traucējumiem

43. Dienas aprūpes centrs nodrošina sociālās aprūpes un rehabilitācijas pakalpojumus, sociālo prasmju attīstīšanu, izglītošanu un brīvā laika pavadīšanas iespējas, kā arī personas un viņu tuvinieku līdzdalību sociālo problēmu risināšanā (turpmāk šajā nodaļā – Pakalpojums).

44. Tiesības saņemt Pakalpojumu ir bērniem ar funkcionāliem traucējumiem un pilngadību sasniegušām personām ar garīga rakstura traucējumiem, kurām noteikta invaliditāte.

45. Pakalpojumu var saņemt, vēršoties tieši pie Pakalpojuma sniedzēja vai Sociālajā dienestā.

IX. Specializētā autotransporta pakalpojums

46. Specializētā autotransporta pakalpojums ir atbalsta pakalpojums personām ar funkcionāliem traucējumiem, kurām funkcionālo traucējumu dēļ ir būtiski apgrūtināta vai neiespējama pārvietošanās ar sabiedrisko transportu, nokļūšanai uz ārstniecības iestādi, valsts vai pašvaldības institūciju, banku vai izglītojošiem pasākumiem (turpmāk šajā nodaļā – Pakalpojums).

47. Pakalpojums ietver:

47.1. palīdzību personai iekļūt un izkļūt no dzīvesvietas, kā arī Saistošo noteikumu 46. punktā noteiktajām iestādēm un institūcijām, nepieciešamības gadījumā izmantojot mobilo pacēlāju;

47.2. palīdzību personai iekļūt un izkļūt no specializētā autotransporta;

47.3. personas un, ja nepieciešams, tās pavadoņa nogādāšanu ar specializēto autotransportu uz Saistošo noteikumu 46. punktā noteiktajām iestādēm un institūcijām.

48. Pakalpojums nenodrošina personu pārvadāšanu guļus stāvoklī.

49. Pakalpojums Sociālajā dienestā ir jāpiesaka vismaz 3 darbdienas pirms plānotā brauciena, ja brauciens ir Ventspils pilsētas vai Ventspils novada robežās, un vismaz 10 darbdienas iepriekš, ja brauciens ir ārpus Ventspils pilsētas vai Ventspils novada robežām.

50. Sociālā darba speciālistam ir tiesības pieprasīt uzrādīt:

50.1. pamatojuma dokumentu, kas apliecina nepieciešamību personas nokļūšanai norādītajā vietā;

50.2. ģimenes ārsta vai ārsta speciālista izsniegtu izziņu, kas apliecina, ka personai funkcionālo traucējumu dēļ ir būtiski apgrūtināta vai neiespējama pārvietošanās ar sabiedrisko transportu.

51. Ja personai / personu grupām Pakalpojums kalendārā gada laikā ir nepieciešams regulāri, tad persona Saistošo noteikumu 6. punktā minēto iesniegumu Sociālajā dienestā var iesniegt vienu reizi uz visu Pakalpojuma saņemšanas periodu, bet ne retāk kā vienu reizi kalendārā gada laikā.

X. Ģimenes asistenta pakalpojums

52. Ģimenes asistenta pakalpojums nodrošina personai atbalstu un apmācību sociālo prasmju apgūšanā, bērnu aprūpē un audzināšanā, mājsaimniecības vadīšanā saskaņā ar individuāli izstrādātu sociālās rehabilitācijas plānu (turpmāk šajā nodaļā – Pakalpojums).

53. Tiesības saņemt Pakalpojumu ir:

53.1. ģimenēm, kurām nav pietiekamu prasmju un iemaņu bērnu audzināšanā un aprūpē – līdz 10 stundām nedēļā;

53.2. ģimenēm, kurās vismaz viens no vecākiem ir persona ar garīga rakstura traucējumiem, un kurai ir nepieciešams atbalsts un apmācība sociālo prasmju apgūšanā, bērnu audzināšanā un aprūpē – līdz 15 stundām nedēļā;

53.3. jauniešiem pēc ārpusģimenes aprūpes, kuriem nav pietiekamu prasmju un iemaņu patstāvīgas dzīves uzsākšanai – līdz 4 stundām nedēļā.

54. Pakalpojumu piešķir uz laiku līdz 6 mēnešiem.

55. Pakalpojuma piešķiršanas gadījumā personai izsniedz nosūtījumu.

56. Pakalpojumu nodrošina personas ar vismaz pirmā līmeņa augstāko izglītību sociālās rehabilitācijas, sociālās aprūpes jomā, vai augstāko izglītību sociālajā darbā, sociālajā pedagoģijā, pedagoģijā vai psiholoģijā, vai izglītību medicīnas jomā, vai citu Pakalpojuma sniegšanai atbilstošu izglītību.

57. Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā deklarētajiem iedzīvotājiem Pakalpojumu apmaksā Pašvaldība.

XI. Sociālo pakalpojumu sniegšanas pārtraukšana/izbeigšana

58. Sociālo pakalpojumu sniegšanu personai var pārtraukt/izbeigt sekojošos gadījumos:

58.1. persona apdraud citu personu veselību, dzīvību;

58.2. persona pārkāpj vai nepilda ar sociālo pakalpojumu sniedzēju noslēgtā līguma saistības;

58.3. persona bez attaisnojoša iemesla nepilda līdzdarbības pienākumus, ja tādi noteikti sociālā pakalpojuma saņemšanai;

58.4. personai vairs nav nepieciešams sociālais pakalpojums;

58.5. sociālais pakalpojums tiek nomainīts ar citu sociālo pakalpojumu veidu;

58.6. persona vai viņas likumiskais pārstāvis rakstiski lūdz pārtraukt sociālā pakalpojuma sniegšanu;

58.7. beidzies lēmumā noteiktais sociālā pakalpojuma sniegšanas termiņš;

58.8. persona vairs neatbilst sociālā pakalpojuma saņemšanas nosacījumiem;

58.9. persona izcieš sodu ieslodzījuma vietā;

58.10. ja persona maina deklarēto vai faktisko dzīvesvietu ārpus Ventspils pilsētas administratīvās teritorijas (izņemot, ja persona saņem ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumu institūcijā);

58.11. citos normatīvajos aktos paredzētajos gadījumos.

XII. Lēmumu apstrīdēšanas un pārsūdzēšanas kārtība

59. Sociālā dienesta sociālā darbinieka lēmumu var apstrīdēt Sociālā dienesta vadītājam lēmumā norādītajā termiņā. Sociālā dienesta vadītāja lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā likumā noteiktajā kārtībā.

60. Sociālā dienesta vadītāja lēmumu, kas pieņemts saskaņā ar Saistošo noteikumu 8. punktu, var apstrīdēt Ventspils pilsētas domes izpilddirektoram lēmumā norādītajā termiņā. Ventspils pilsētas domes izpilddirektora lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā likumā noteiktajā kārtībā.

XIII. Noslēguma jautājumi

61. Atzīt par spēku zaudējušiem Ventspils pilsētas domes 2009. gada 11. maija saistošos noteikumus Nr. 4 "Par sociālajiem pakalpojumiem Ventspils pilsētas pašvaldībā" (Latvijas Vēstnesis, 2009, Nr. 90).

62. Atzīt par spēku zaudējušiem Ventspils pilsētas domes 2007. gada 10. septembra saistošos noteikumus Nr. 10 "Par uzturēšanās maksājumiem Ventspils pilsētas domes Sociālās aprūpes pārvaldes pansionātā un bērnu namā "Selga"" (Latvijas Vēstnesis, 2008, Nr. 11).

63. Saistošie noteikumi publicējami un stājas spēkā likuma "Par pašvaldībām" 45. pantā noteiktajā kārtībā.

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja
1. vietnieks infrastruktūras jautājumos J. Vītoliņš

 

Paskaidrojuma raksts
Ventspils pilsētas domes 2018. gada 18. maija saistošajiem noteikumiem Nr. 4 "Par Ventspils pilsētas pašvaldības sociālajiem pakalpojumiem"

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1.  Projekta nepieciešamības pamatojums Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 3. panta trešā daļa noteic, ka kārtību, kādā saņemami pašvaldību sniegtie sociālie pakalpojumi, nosaka pašvaldību saistošajos noteikumos. Pašlaik Ventspils pilsētas pašvaldības nodrošināto sociālo pakalpojumu veidus un saņemšanas kārtību nosaka Ventspils pilsētas domes 2009. gada 11. maija saistošie noteikumi Nr. 4 "Par sociālajiem pakalpojumiem Ventspils pilsētas pašvaldībā" un Ventspils pilsētas domes 2007. gada 10. septembra saistošie noteikumi "Par uzturēšanās maksājumiem Ventspils pilsētas domes Sociālās aprūpes pārvaldes pansionātā un bērnu namā "Selga".

Pēdējo gadu laikā Ventspils pilsētā ir attīstījušies jauni sociālo pakalpojumu veidi, tāpat ievērojami mainījies valsts normatīvo aktu regulējums sociālo pakalpojumu jomā. Atbilstoši juridiskās tehnikas prasībām saistošo noteikumu grozījumu projektu nesagatavo, ja grozījumu apjoms pārsniedz pusi no spēkā esošo saistošo noteikumu normu apjoma. Šādā gadījumā sagatavo jaunus saistošos noteikumus. Lai aktualizētu Ventspils pilsētas domes 2009. gada 11. maija saistošos noteikumus Nr. 4 "Par sociālajiem pakalpojumiem Ventspils pilsētas pašvaldībā", ir jāveic grozījumi vairāk nekā 50% no spēkā esošo saistošo noteikumu normu apjoma.

Ventspils pilsētas domes 2007. gada 10. septembra saistošie noteikumi "Par uzturēšanās maksājumiem Ventspils pilsētas domes Sociālās aprūpes pārvaldes pansionātā un bērnu namā "Selga" zaudēs spēku ar jaunu saistošo noteikumu spēkā stāšanos. Sociālo pakalpojumu samaksas kārtība ir noteikta Ministru kabineta 31.05.2003. noteikumos Nr. 275 "Sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumu samaksas kārtība un kārtība, kādā pakalpojuma izmaksas tiek segtas no pašvaldības budžeta".

2. Īss projekta satura izklāsts Ventspils pilsētas domes 2018. gada 18. maija saistošajos noteikumos Nr.4 "Par Ventspils pilsētas pašvaldības sociālajiem pakalpojumiem" (turpmāk – Saistošie noteikumi) pārskatāmā veidā vienā dokumentā ir iekļauti un aprakstīti Ventspils pilsētā nodrošinātie sociālo pakalpojumu veidi un to saņemšanas kārtība.

Saistošajos noteikumos ietverti jauni sociālo pakalpojumu veidi, savukārt atsevišķiem sociālo pakalpojumu veidiem ir aktualizēta/precizēta to saņemšanas un samaksas kārtība. Saistošajos noteikumos vairs nav ietverta to sociālo pakalpojumu saņemšanas kārtība, kurus persona pieprasa un pašvaldība sniedz Ministru kabineta noteikumos noteiktajā kārtībā.

3. Informācija par plānoto ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošajos noteikumos minētie sociālie pakalpojumi tiks nodrošināti pieejamo budžeta resursu ietvaros.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav ietekmes.

5. Informācija par administratīvajām

procedūrām

Personas Saistošo noteikumu piemērošanā var vērsties pašvaldības iestādē "Ventspils pilsētas Sociālais dienests", kas nodrošinās Saistošo noteikumu izpildi.

Saistošo noteikumu projekts ir izskatīts Ventspils pilsētas domes Sociālo lietu komisijā (22.12.2017.; 06.02.2018.), Ventspils pilsētas domes Likumības komisijā (15.02.2018.), Ventspils pilsētas domes Ekonomikas un budžeta komisijā (11.05.2018.) un Ventspils pilsētas domes Sociālo jautājumu komitejā (14.05.2018.).

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Saistošo noteikumu projekts izskatīts Ventspils pilsētas domes Sociālo lietu komisijā (22.12.2017.; 06.02.2018.), kurā darbojas dažādu sabiedrības grupu pārstāvji un nevalstisko organizāciju pārstāvji. Saistošo noteikumu izstrādes procesā, izvērtējot lietderības apsvērumus, ņemti vērā Sociālā dienesta klientu priekšlikumi. Saistošo noteikumu projekts un pievienotais paskaidrojuma raksts publicēts Ventspils pilsētas pašvaldības mājaslapā www.ventspils.lv sadaļā Pārvalde/Domes lēmumi, kā arī pieejams Ventspils pilsētas Sociālajā dienestā (Raiņa ielā 10, Ventspilī).

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja
1. vietnieks infrastruktūras jautājumos J. Vītoliņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!