• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lēmums par atbildes sniegšanu uz deputātu jautājumu 2012. gada 16. februārī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.02.2012., Nr. 27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244143

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lēmums par Saeimas 2012. gada 16. februāra sēdes sasaukšanu un sēdes darba kārtību

Vēl šajā numurā

16.02.2012., Nr. 27

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lēmums par atbildes sniegšanu uz deputātu jautājumu 2012. gada 16. februārī

Saeimas Prezidijs nolemj:

Izziņot jautājumu, uz kuru tiks sniegta atbilde 2012.gada 16.februārī pulksten 17.00:

Deputātu A.Elksniņa, J.Ādamsona, A.Jakimova, V.Nikonova, M.Ivanovas-Jevsejevas, J.Lazarevas, I.Zujeva, V.Orlova, M.Zemļinska un B.Cileviča jautājums Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (jautājumu reģistra Nr.3/J11)

"Par Viltošanas novēršanas tirdzniecības nolīguma starp Eiropas Savienību un tās dalībvalstīm, Austrāliju, Kanādu, Japānu, Korejas Republiku, Meksikas Savienotajām Valstīm, Marokas Karalisti, Jaunzēlandi, Singapūras Republiku, Šveices Konfederāciju un Amerikas Savienotajām Valstīm sagatavošanu un attiecīgā likumprojekta virzību"

(pilns jautājuma teksts pielikumā).

Saeimas priekšsēdētājas vietā Saeimas priekšsēdētājas biedre I.Bite

Rīgā 2012.gada 13.februārī

Pielikums

Par Viltošanas novēršanas tirdzniecības nolīguma starp Eiropas Savienību un tās dalībvalstīm, Austrāliju, Kanādu, Japānu, Korejas Republiku, Meksikas Savienotajām Valstīm, Marokas Karalisti, Jaunzēlandi, Singapūras Republiku, Šveices Konfederāciju un Amerikas Savienotajām Valstīm sagatavošanu un attiecīgā likumprojekta virzību

2011.gada 20.oktobrī Valsts sekretāru sanāksmē tika izsludināts likumprojekts "Par Viltošanas novēršanas tirdzniecības nolīgumu starp Eiropas Savienību un tās dalībvalstīm, Austrāliju, Kanādu, Japānu, Korejas Republiku, Meksikas Savienotajām Valstīm, Marokas Karalisti, Jaunzēlandi, Singapūras Republiku, Šveices Konfederāciju un Amerikas Savienotajām Valstīm".

Atbilstoši Valsts sekretāru sanāksmē nolemtajam Ekonomikas ministrijai tika uzdots likumprojektu, protokollēmuma projektu un anotāciju saskaņot ar Tieslietu ministriju, Finanšu ministriju, Ārlietu ministriju, Iekšlietu ministriju, Kultūras ministriju, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un Zemkopības ministriju (atzinumus iesniegt līdz š.g. 28.oktobrim). Saskaņoto projektu iesniegt Valsts kancelejā.

  Ministru kabineta mājas lapā "Tiesību akta projekti" http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40230672&mode=mk&date=2011-12-13 attiecībā uz likumprojektu "Par Viltošanas novēršanas tirdzniecības nolīguma starp Eiropas Savienību un tās dalībvalstīm, Austrāliju, Kanādu, Japānu, Korejas Republiku, Meksikas Savienotajām Valstīm, Marokas Karalisti, Jaunzēlandi, Singapūras Republiku, Šveices Konfederāciju un Amerikas Savienotajām Valstīm", sadaļā dokumenti ir ietverti sekojoši dokumentu projekti – Ministru kabineta sēdes protokollēmuma projekts, Likumprojekts, Līguma projekts, Anotācija.

Likumprojekta "Par Viltošanas novēršanas tirdzniecības nolīgumu starp Eiropas Savienību un tās dalībvalstīm, Austrāliju, Kanādu, Japānu, Korejas Republiku, Meksikas Savienotajām Valstīm, Marokas Karalisti, Jaunzēlandi, Singapūras Republiku, Šveices Konfederāciju un Amerikas Savienotajām Valstīm" sākotnējās ietekmes novērtējuma ziņojumā (anotācijā) ir norādīts –

I. Tiesību akta projekta izstrādes nepieciešamība sadaļā – Projekta izstrādē iesaistītās institūcijas ir norādīta Ekonomikas ministrija; Iemesli, kādēļ netika nodrošināta sabiedrības līdzdalība ir veikts ieraksts – Nav attiecināms.

IV. Tiesību akta projekta ietekme uz spēkā esošo tiesību normu sistēmu sadaļā Nepieciešamie saistītie tiesību aktu projekti ir veikts ieraksts – Nav attiecināms.

V. Tiesību akta projekta atbilstība Latvijas Republikas starptautiskajām saistībām sadaļā Citas starptautiskās saistības – Nav attiecināms.

VI. Sabiedrības līdzdalība un šīs līdzdalības rezultāti sadaļās Sabiedrības informēšana par projekta izstrādes uzsākšanu, Sabiedrības līdzdalība projekta izstrādē, Sabiedrības līdzdalības rezultāti, Saeimas un ekspertu līdzdalība – Nav attiecināms.

VII. Tiesību akta projekta izpildes nodrošināšana un tās ietekme uz institūcijām sadaļā Projekta izpildē iesaistītās institūcijas – Ekonomikas ministrija un Tieslietu ministrija sadarbībā ar citām nozaru ministrijām un valsts pārvaldes iestādēm, t.sk. Muitas pārvaldi un Valsts policiju, kā arī prokuratūra un tiesa.

Latvijas Republikas Ministru kabineta 2011.gada 13.decembra sēdē tika atbalstīts likumprojekts "Par Viltošanas novēršanas tirdzniecības nolīgumu starp Eiropas Savienību un tās dalībvalstīm, Austrāliju, Kanādu, Japānu, Korejas Republiku, Meksikas Savienotajām Valstīm, Marokas Karalisti, Jaunzēlandi, Singapūras Republiku, Šveices Konfederāciju un Amerikas Savienotajām Valstīm" un Latvijas Republikas vēstnieks Japānā P.Vaivars tika pilnvarots Latvijas Republikas valdības vārdā parakstīt Nolīgumu.

2011.gada 26.janvārī Japānas Ārlietu ministrijā kopā ar citiem Eiropas Savienības dalībvalstu vēstniekiem Latvijas vēstnieks Japānā Pēteris Vaivars valdības vārdā parakstīja "Viltošanas novēršanas tirdzniecības nolīgumu starp ES un tās dalībvalstīm, Austrāliju, Kanādu, Japānu, Korejas Republiku, Meksikas Savienotajām Valstīm, Marokas Karalisti, Jaunzēlandi, Singapūras Republiku, Šveices Konfederāciju un Amerikas Savienotajām Valstīm" (turpmāk – Nolīgums).

Pamatojoties uz minēto, lūdzam sniegt atbildes uz šādiem jautājumiem:

1. Kurā gadā tika uzsāktas pārrunas par Nolīgumu?

2. Kāda bija Latvijas nostāja un līdzdalība Nolīguma sagatavošanā?

3. Kas pārstāvēja Latvijas intereses Nolīguma sagatavošanas gaitā un kādās sarunās, tajā skaitā aiz slēgtām durvīm, šīs personas ņēma dalību? Lūdzam nosaukt šo amatpersonu ieņemamos amatus un uzvārdus.

4. Kādos dokumentos tika pausta Latvijas nostāja par Nolīgumu? Lūdzam pievienot visus šos dokumentus.

5. Kādas starptautiskās organizācijas un korporācijas piedalījās Nolīguma izstrādē, kādus priekšlikumus un atzinumus iesniedza? Kāda bija Latvijas pozīcija par minētajiem priekšlikumiem un atzinumiem? Lūdzam pievienot visus minētos dokumentus.

6. Kādi Nolīguma projekti tika apspriesti? Lūdzam pievienot visus Nolīguma projektus, kā arī visus Nolīguma sagatavošanas sanāksmju protokolus.

7. Kāds ir pamatojums anotācijā norādītajam attiecībā uz sabiedrības līdzdalību – nav attiecināms? Vai sabiedrība netika iesaistīta un ja netika iesaistīta – kādu apsvērumu dēļ?

8. Kāds ir pamatojums anotācijā norādītajam attiecībā uz tiesību akta projekta ietekmi uz spēkā esošo tiesību normu sistēmu – nav attiecināms? Vai šī ietekme tika vērtēta?

9. Kāds ir pamatojums anotācijā norādītajam attiecībā uz tiesību akta projekta atbilstību Latvijas Republikas starptautiskajām saistībām – nav attiecināms? Vai šī atbilstība tika vērtēta, tajā skaita vērtējot Nolīguma atbilstību starptautiskajiem cilvēktiesību dokumentiem?

10.  Kāds ir pamatojums anotācijā norādītajam attiecībā uz sabiedrības līdzdalības rezultātiem, Saeimas un ekspertu līdzdalību – nav attiecināms? Kādu apsvērumu dēļ sabiedrība, eksperti un Saeimas pārstāvji netika pieaicināti?

Rīgā 2012.gada 8.februārī 11.Saeimas deputāti: A.Elksniņš, J.Ādamsons, A.Jakimovs,  V.Nikonovs, M.Ivanova-Jevsejeva, J.Lazareva, I.Zujevs, V.Orlovs, M.Zemļinskis, B.Cilevičs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!