• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1999. gada 6. aprīļa noteikumi Nr. 133 "Kārtība, kādā tiek nodrošināta starptautiskā tirdzniecība ar apdraudētajiem savvaļas dzīvnieku un augu sugu īpatņiem". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.04.1999., Nr. 107/108 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23405

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.134

Nolikums par promocijas kārtību un kritērijiem

Vēl šajā numurā

08.04.1999., Nr. 107/108

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 133

Pieņemts: 06.04.1999.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas Ministru kabinets

1999.gada 6.aprīlī Noteikumi Nr. 133

Rīgā (prot. Nr. 20, 1.§)

Kārtība, kādā tiek nodrošināta starptautiskā tirdzniecība ar apdraudētajiem savvaļas dzīvnieku un augu sugu īpatņiem

Izdoti saskaņā ar likuma

"Par Latvijas Republikas

starptautiskajiem līgumiem" 12.pantu

 

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā tiek nodrošināta starptautiskā tirdzniecība ar to dzīvnieku un augu sugu īpatņiem, kuras ir iekļautas 1973.gada Vašingtonas konvencijas par starptautisko tirdzniecību ar apdraudētajām savvaļas dzīvnieku un augu sugām (turpmāk — konvencija) pielikumos.

2. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (turpmāk — uzraudzības institūcija) veic starptautiskās tirdzniecības ar apdraudētajiem savvaļas dzīvnieku un augu sugu īpatņiem valsts uzraudzību un izsniedz atļaujas attiecīgo īpatņu importam, eksportam un ievešanai no jūras, kā arī sertifikātus attiecīgo īpatņu reeksportam.

3. Zinātniskā konsultanta funkcijas veic Latvijas Universitātes Bioloģijas institūts un Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultāte (turpmāk — zinātniskā institūcija).

4. Ja importē konvencijas I pielikumā iekļautās dzīvnieku vai augu sugas īpatni, muitas kontrolei uzrāda:

4.1. uzraudzības institūcijas izsniegtas importa atļaujas oriģinālu un kopiju;

4.2. eksporta (reeksporta) valsts uzraudzības institūcijas izsniegtu eksporta atļauju (reeksporta sertifikātu), izņemot gadījumus, ja attiecīgās sugas īpatni ieved no jūras.

5. Ja importē konvencijas II pielikumā iekļautās dzīvnieku vai augu sugas īpatni, muitas kontrolei uzrāda eksporta (reeksporta) valsts uzraudzības institūcijas izsniegtu eksporta atļauju (reeksporta sertifikātu), bet, ja attiecīgās sugas īpatni ieved no jūras, — uzraudzības institūcijas izsniegtu importa atļaujas oriģinālu un kopiju.

6. Ja importē konvencijas III pielikumā iekļautās dzīvnieku vai augu sugas īpatni no valsts, kuras dzīvnieku vai augu populācija ir iekļauta konvencijas III pielikumā, muitas kontrolei uzrāda eksporta (reeksporta) valsts uzraudzības institūcijas izsniegtu eksporta atļauju (reeksporta sertifikātu). Importējot attiecīgās sugas īpatni no valsts, kuras dzīvnieku vai augu populācija nav iekļauta konvencijas III pielikumā, muitas kontrolei uzrāda eksportētājvalsts (reeksportētājvalsts) uzraudzības institūcijas izsniegtu sertifikātu par īpatņa izcelsmi.

7. Ja eksportē (reeksportē) konvencijas I, II vai III pielikumā iekļautās dzīvnieku vai augu sugas īpatni, muitas kontrolei uzrāda uzraudzības institūcijas izsniegtas eksporta atļaujas (reeksporta sertifikāta) oriģinālu un kopiju.

8. Muitas amatpersonas pēc muitas kontroles izdara atzīmes uzraudzības institūcijas izsniegtās eksporta vai importa atļaujas vai reeksporta sertifikāta oriģināla un kopijas sadaļā "Aizpilda muita". Pēc muitas kontroles uzraudzības institūcijai tiek nosūtīta:

8.1. uzraudzības institūcijas izsniegtās eksporta atļaujas (reeksporta sertifikāta) kopija, ja attiecīgais īpatnis tiek eksportēts (reeksportēts);

8.2. eksporta (reeksporta) valsts uzraudzības institūcijas izsniegtā eksporta atļauja (reeksporta sertifikāts), ja attiecīgais īpatnis tiek importēts, bet, ja tiek importēts konvencijas I pielikumā iekļautās dzīvnieku vai augu sugas īpatnis, — arī uzraudzības institūcijas izsniegtās importa atļaujas oriģināls.

9. Lai saņemtu konvencijas pielikumos minēto augu vai dzīvnieku sugu īpatņa importa vai eksporta atļauju vai attiecīgā īpatņa reeksporta sertifikātu (pielikums), pieteikuma iesniedzējs iesniedz uzraudzības institūcijā iesniegumu, kurā norāda:

9.1. eksportētāju vai reeksportētāju (fiziskās personas vārdu, uzvārdu un adresi vai juridiskās personas nosaukumu, reģistrācijas apliecības numuru un adresi);

9.2. importētāju (fiziskās personas vārdu, uzvārdu un adresi vai juridiskās personas nosaukumu, reģistrācijas apliecības numuru un adresi);

9.3. muitas procedūru (eksports, reeksports, imports);

9.4. importētājvalsti;

9.5. eksportētājvalsti vai reeksportētājvalsti;

9.6. attiecīgā īpatņa aprakstu (sugas nosaukums, kvantitāte, dzimums un vecums (dzīvniekiem), īpašas pazīmes, marķējums);

9.7. darbības (importa, eksporta, reeksporta vai ievešanas no jūras) mērķi;

9.8. informāciju par attiecīgo īpatni (raksturīgās pazīmes, izcelsme, iegūšana īpašumā);

9.9. informāciju par plānoto dzīvā īpatņa transportēšanas veidu un transportēšanas apstākļiem;

9.10. iesniedzēja vārdu, uzvārdu un adresi.

10. Šo noteikumu 9.punktā minēto iesniegumu uzraudzības institūcija izskata mēneša laikā. Ja nepieciešamas papildu pārbaudes vai konsultācijas, kurām nepieciešams ilgāks laikposms, uzraudzības institūcija par to rakstiski informē iesniedzēju.

11. Ja nepieciešams, zinātniskā institūcija iesniedz uzraudzības institūcijā priekšlikumus par atsevišķu konvencijas pielikumos iekļauto dzīvnieku un augu sugu īpatņu starptautiskās tirdzniecības apjomu samazināšanu vai starptautiskās tirdzniecības aizliegumu.

12. Konvencijas I pielikumā iekļauto dzīvnieku un augu sugu īpatņus aizliegts pirkt, piedāvāt pirkšanai, iegūt komerciālos nolūkos, izmantot peļņas gūšanai, izstādīt vai izrādīt publikai komerciālos nolūkos, pārdot, turēt pārdošanai, piedāvāt vai transportēt pārdošanai.

13. Ja tiek konstatēta normatīvajos aktos noteikta prettiesiska rīcība ar konvencijas pielikumos iekļauto dzīvnieku un augu sugu īpatņiem, kā arī ja personai tiek izņemti vai konfiscēti attiecīgie īpatņi, kompetentās institūcijas nekavējoties informē uzraudzības institūciju.

14. Lēmumu par konfiscēta konvencijas pielikumos iekļautās dzīvnieku vai augu sugas īpatņa izmantošanu pieņem uzraudzības institūcija.

15. Izņemtais vai konfiscētais konvencijas pielikumos iekļautās dzīvnieku sugas dzīvais īpatnis līdz kompetentu institūciju attiecīga lēmuma pieņemšanai tiek turēts Rīgas Zooloģiskajā dārzā. Izdevumus, kas saistīti ar attiecīgā īpatņa transportēšanu no izņemšanas vai konfiskācijas vietas un dzīvnieka uzturēšanu Rīgas Zooloģiskajā dārzā, sedz persona, kurai īpatnis izņemts vai konfiscēts.

16. Izņemtais vai konfiscētais konvencijas pielikumos iekļautās augu sugas dzīvais īpatnis līdz kompetentu institūciju attiecīga lēmuma pieņemšanai tiek uzglabāts Latvijas Nacionālajā botāniskajā dārzā. Izdevumus, kas saistīti ar attiecīgā īpatņa transportēšanu no izņemšanas vai konfiskācijas vietas un uzturēšanu Latvijas Nacionālajā botāniskajā dārzā, sedz persona, kurai īpatnis izņemts vai konfiscēts.

 

Ministru prezidents V.Krištopans

 

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs V.Balodis

PIELNO~1.JPG (345705 BYTES)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!