• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2008. gada 7. jūlija noteikumi Nr. 501 "Eiropas Savienības politiku instrumentu vai ārvalstu finanšu palīdzības asignējumu apturēšanas, atjaunošanas vai atsaukšanas kārtība". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.07.2008., Nr. 104 https://www.vestnesis.lv/ta/id/177922

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.380

Par Latvijas Republikas un Ukrainas ekonomiskās sadarbības programmu 2008.–2009.gadam

Vēl šajā numurā

09.07.2008., Nr. 104

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 501

Pieņemts: 07.07.2008.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.501

Rīgā 2008.gada 7.jūlijā (prot. Nr.46 12.§)
Eiropas Savienības politiku instrumentu vai ārvalstu finanšu palīdzības asignējumu apturēšanas, atjaunošanas vai atsaukšanas kārtība
Izdoti saskaņā ar Likuma par budžetu un finanšu vadību 47.panta 4.1daļu
1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā iestāde, kas uzrauga Eiropas Savie­nības politiku instrumentu vai ārvalstu finanšu palīdzības projektu īstenošanu (turpmāk – iestāde), pieņem lēmumu par asignējuma apturēšanu, atjaunošanu vai atsaukšanu un Valsts kase Eiropas Savienības politiku instrumenta vai ārvalstu finanšu palīdzību finansējuma saņēmējam (turpmāk – finansējuma saņēmējs) aptur, atjauno vai atsauc asignējumu projekta īstenošanai.
2. Iestāde finansējuma saņēmējam nosūta rakstisku brīdinājumu, bet ministrijai, kuras institucionālajā padotībā ir finansējuma saņēmējs (turpmāk – ministrija), – brīdinājuma kopiju, ja:

2.1. termiņā nav saņemti pārskati par projekta īstenošanu un maksājuma pieprasījumi vai pārskati, kuri pamato Eiropas Savienības politiku instrumentu vai ārvalstu finanšu palīdzības finansējuma pieprasījumu (turpmāk – pārskati);

2.2. projekts netiek īstenots saskaņā ar līgumu vai vienošanos par projekta ieviešanu un tiek izskatīta nepieciešamība uzsākt procesu par līguma vai vienošanās par projekta ieviešanu laušanu.
3. Finansējuma saņēmējs pēc šo noteikumu 2.punktā minētā rakstiskā brīdinājuma saņemšanas 10 darbdienu laikā iesniedz iestādei pārskatus un paskaidrojumu par pārskatu neiesniegšanas iemesliem vai paskaidrojumu par iemesliem, kāpēc projekts netiek īstenots atbilstoši līgumam vai vienošanās nosacījumiem par projekta ieviešanu.
4. Ja iestāde šo noteikumu 3.punktā noteiktajā termiņā nav saņēmusi no finansējuma saņēmēja pārskatus un paskaidrojumu par pārskata neiesniegšanas iemesliem vai paskaidrojumu par iemesliem, kāpēc projekts netiek īstenots atbilstoši līgumam vai vienošanās nosacījumiem par projekta ieviešanu, vai saņemtie pārskati vai paskaidrojums liecina, ka projekts netiek īstenots saskaņā ar līgumu vai vienošanos par projekta ieviešanu, iestāde triju darbdienu laikā pieņem lēmumu par asignējuma apturēšanu, norādot tajā finansējuma saņēmēja projekta konta rekvizītus Valsts kasē. Iestāde pieņemtā lēmuma kopiju vienas darbdienas laikā pēc lēmuma pieņemšanas nosūta Valsts kasei, finansējuma saņēmējam un ministrijai.
5. Valsts kase vienas darbdienas laikā pēc šo noteikumu 4.punktā noteiktā lēmuma kopijas saņemšanas aptur attiecīgā projekta konta darbību un rakstiski informē iestādi, finansējuma saņēmēju un ministriju par asignējuma apturēšanu.
6. Finansējuma saņēmējs 15 darbdienu laikā pēc šo noteikumu 5.punktā minētās informācijas saņemšanas iesniedz iestādei pārskatus un paskaidrojumu, kas apliecina, ka projekts turpmāk tiks īstenots saskaņā ar līgumu vai vienošanos par projekta ieviešanu.
7. Ja finansējuma saņēmējs ir izpildījis šo noteikumu 6.punktā minētās prasības un iestāde ir guvusi pārliecību, ka projekts turpmāk tiks īstenots saskaņā ar līgumu vai vienošanos par projekta ieviešanu, iestāde triju darbdienu laikā pieņem lēmumu par apturētā asignējuma atjaunošanu, norādot tajā finansējuma saņēmēja projekta konta rekvizītus Valsts kasē. Iestāde pieņemtā lēmuma kopiju vienas darbdienas laikā pēc lēmuma pieņemšanas nosūta Valsts kasei, finansējuma saņēmējam un ministrijai.
8. Valsts kase vienas darbdienas laikā pēc šo noteikumu 7.punktā minētā lēmuma kopijas saņemšanas atjauno attiecīgā projekta konta darbību un rakstiski informē par to iestādi, finansējuma saņēmēju un ministriju.
9. Ja finansējuma saņēmējam tika nosūtīts brīdinājums šo noteikumu 2.2.apakš­punktā minētajā gadījumā, taču iestāde pēc paskaidrojuma saņemšanas par iemesliem, kāpēc projekts netiek īstenots atbilstoši līgumam vai vienošanās nosacījumiem par projekta ieviešanu, nav guvusi pārliecību par projekta turpmāko īstenošanu saskaņā ar līgumu vai vienošanos par projekta ieviešanu un ir pieņēmusi lēmumu par līguma vai vienošanās par projekta ieviešanu laušanu, iestāde triju darbdienu laikā pēc lēmuma pieņemšanas par līguma vai vienošanās par projekta ieviešanu laušanu pieņem lēmumu par asignējuma atsaukšanu, norādot tajā finansējuma saņēmēja projekta konta rekvizītus Valsts kasē. Iestāde pieņemtā lēmuma kopiju vienas darbdienas laikā pēc lēmuma pieņemšanas nosūta Valsts kasei, finansējuma saņēmējam un ministrijai.
10. Ministrija triju darbdienu laikā pēc šo noteikumu 9.punktā minētās informācijas saņemšanas atsauc atlikušo asignējumu finansējuma saņēmēja attiecīgā projekta konta finansēšanas plānā un slēdz kontu Valsts kasē.
Ministru prezidents I.Godmanis

Finanšu ministra vietā – satiksmes ministrs A.Šlesers

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!