• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Dažādi sludinājumi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.08.2007., Nr. 127 https://www.vestnesis.lv/ta/id/161482

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dokumentu, zīmogu atsaukumi

Vēl šajā numurā

08.08.2007., Nr. 127

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Dažādi sludinājumi

Līdzdarbības līgums

Mēbeļu ražošanas un saistīto nozaru klastera attīstības stratēģijas izstrāde

Rīgā 2007.gada 17.jūlijā

Latvijas Republikas Ekonomikas ministrija, kuras vārdā saskaņā ar Ministru kabineta 2003.gada 29.aprīļa noteikumiem Nr.238 “Ekonomikas ministrijas nolikums” rīkojas valsts sekretāra vietā valsts sekretāra vietnieks Andris Liepiņš, turpmāk tekstā  “Pilnvarotājs”, no vienas puses, un asociācija “Latvijas Mēbeles”, kas darbojas uz statūtu pamata, tās izpilddirektora Andra Plezera personā, turpmāk tekstā “Pilnvarotā persona”, no otras puses, abi kopā turpmāk tekstā – “Puses”, noslēdz šādu līdzdarbības līgumu (turpmāk – Līgums):

I. Līguma priekšmets

1. Saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 40.–53.pantu un Ministru kabineta 2004.gada 29.jūlija noteikumiem Nr.419 “Kārtība, kādā tiešās pārvaldes iestādes slēdz līdzdarbības līgumus, un līdzdarbības līgumu publiskošanas kārtība”, nolūkā sasniegt sekojošus mērķus: stiprināt nozaru starptautisko konkurētspēju, paaugstināt darba produktivitāti un attīstīt inovatīvu, vairākās tautsaimniecības nozarēs izmantojamu produktu ar augstu pievienot vērtību ražošanu un eksportu, Pilnvarotājs pilnvaro Pilnvaroto personu izstrādāt Mēbeļu ražošanas un saistīto nozaru klastera attīstības stratēģiju saskaņā ar Tehnisko specifikāciju (Līguma pielikums Nr.1).

II. Pilnvarotās personas pienākumi

2. Pilnvarotā persona, lai izpildītu šī Līguma 1.punktā minētos mērķus, apņemas izstrādāt Mēbeļu ražošanas un saistīto nozaru klastera attīstības stratēģiju (turpmāk – Darbu) (saskaņā ar Tehnisko specifikāciju – Pielikumu Nr.1).

3. Izlietot Pilnvarotāja piešķirto finansējumu tikai šajā Līgumā minētajiem mērķiem un pasākumiem saskaņā ar tāmi (Pielikums Nr.2) un atbilstoši Publisko iepirkumu likuma noteikumiem.

4. Iekļaut visos ar uzdevuma izpildi saistītajos paziņojumos, aicinājumos, kā arī publikācijās norādi par LR Ekonomikas ministrijas atbalstu.

5. Saskaņā ar Tehnisko specifikāciju (Pielikums Nr.1) iesniegt Pilnvarotājam starpziņojumu par šī Līguma ietvaros veikto pirmā posma Darbu un piešķirtā finansējuma izlietošanu līdz 2007.gada 1.oktobrim, kā arī iesniegt Darba gala variantu un atskaiti par piešķirtā finansējuma izlietošanu līdz 2007.gada 10.decembrim.

6. Nekavējoties 10 (desmit) darba dienu laikā atmaksāt piešķiro finansējumu šī Līguma 12.1.apakšpunktā minētajā gadījumā.

7. Nekavējoties informēt Pilnvarotāju par Pilnvarotās personas statusa, rekvizītu, nosaukuma, adreses, tālruņa maiņu.

8. Pilnvarotā persona nozīmē pārstāvi Pušu savstarpējām sarunām šī Līguma izpildes nodrošināšanai.

III. Pilnvarotāja tiesības un pienākumi

9. Pilnvarotājs veic apmaksu saskaņā ar Līgumā noteikto savstarpējo norēķinu kārtību.

10. Konstatējot šī Līguma nepienācīgu izpildi, lai sasniegtu šī līguma 1.nodaļā minētos mērķus, Pilnvarotājs ne vēlāk kā 10 (desmit) darba dienu laikā no konstatācijas brīža rakstveidā iesniedz Pilnvarotajai personai pretenzijas par Līguma nosacījumu neizpildi. Pilnvarotajai personai pretenzijas ir jānovērš 10 (desmit) darba dienu laikā no pretenziju saņemšanas dienas, vai ja tas nav iespējams, Pusēm jāvienojas par termiņu, kurā pretenzijas tiks novērstas.

Ja pretenziju nav, vai minētajā termiņā tās netiek izteiktas, Puses paraksta pieņemšanas – nodošanas aktu par Darbiem.

11. Pilnvarotājs nozīmē pārstāvi Pušu savstarpējām sarunām šī Līguma izpildes nodrošināšanai.

12. Pilnvarotājs ir tiesīgs:

12.1. Pieprasīt atmaksāt piešķirto finansējuma apjomu gadījumā, ja tas netiek izmantots atbilstoši paredzētajiem mērķiem, kā arī, ja Pilnvarotā persona nepilda šajā Līgumā noteiktās saistības, un ja Pilnvarotājs ir izteicis pretenziju un saņēmis Pilnvarotās personas paskaidrojumu Līguma 10.punktā noteiktajā kārtībā un saņemtais Pilnvarotās personas paskaidrojums ir nepamatots;

12.2. Kontrolei par šī Līguma ietvaros piešķirto finanšu līdzekļu izmantošanu jebkurā brīdī  pieprasīt no Pilnvarotās personas grāmatvedības dokumentus un citu darījumu dokumentāciju, kas saistīta ar šī Līguma izpildi, kā arī ar tiem iepazīties.

IV. Līguma summa un savstarpējo norēķinu kārtība

13. Kopējais finansējuma apjoms Līguma 1.punktā noteikto mērķu īstenošanai ir LVL 5004.85 (pieci tūkstoši četri lati astoņdesmit pieci santīmi).

14. Pilnvarotājs 13.punktā norādīto finansējuma summu Pilnvarotajai personai izmaksā šādā kārtībā:

14.1. Avansa maksājumu 20% apmērā no finansējuma summas, kas sastāda LVL 1000.97 (vienu tūkstoti latu deviņdesmit septiņus santīmus), Pilnvarotājs samaksā 10 (desmit)  bankas darba dienu laikā pēc Līguma abpusējas parakstīšanas un Pilnvarotās personas faktūrrēķina saņemšanas:

14.2. Starpmaksājumu 40% apmērā no finansējuma summas, kas sastāda LVL 2001.94 (divi tūkstoši vienu latu deviņdesmit četrus santīmus), Pilnvarotājs samaksā 10 (desmit) bankas darba dienu laikā pēc starpziņojuma (par šī Līguma ietvaros veiktajiem darbiem un piešķirtā finansējuma izlietošanu – līdz 2007.gada 1.oktobrim) saņemšanas un Pilnvarotās personas faktūrrēķina saņemšanas.

14.3. Atlikušos 40% no finansējuma summas, kas sastāda LVL 2001.94 (divi tūkstoši vienu latu deviņdesmit četrus santīmus), Pilnvarotājs samaksā 10 (desmit) bankas darba dienu laikā pēc Darba galīgā varianta iesniegšanas, Pieņemšanas nodošanas akta ar Pilnvarotāju parakstīšanas un faktūrrēķina saņemšanas. Pieņemšanas nodošanas aktam Pilnvarotā persona pievieno pilnu atskaiti par piešķirtā finansējuma izlietošanu ar izlietojumu pamatojošiem dokumentiem.

15. Maksājumi tiek veikti ar pārskaitījumu uz Pilnvarotās personas norēķinu kontu bankā. Par maksājumu izdarīšanas dienu tiek uzskatīta diena, kurā veikts maksājuma uzdevums bankā.

16. Katra no pusēm sedz savus izdevumus par bankas pakalpojumiem, kas saistīti ar naudas pārskaitījumiem.

VI. Pušu atbildība

17. Puses ir atbildīgas par šī Līguma nosacījumu neizpildi vai nepienācīgu izpildi un zaudējumiem, kuri radušies kādai no pusēm bezdarbības rezultātā.

18.  Puses tiek atbrīvotas no atbildības par Līguma nepildīšanu, ja tā rodas nepārvaramas varas rezultātā pēc Līguma noslēgšanas un ja viena puse par šādu apstākļu iestāšanos ir informējusi otru pusi 5 (piecu) darba dienu laikā no šādu apstākļu rašanās dienas. Šādā gadījumā Līgumā noteiktais izpildes un samaksas termiņš tiek attiecīgi pagarināts par tādu laika periodu, par kādu nepārvaramās varas apstākļi ir aizkavējuši Līguma izpildi, bet ne ilgāk par 30 (kalendārajām) dienām.

19. Ar nepārvaramas varas apstākļiem jāsaprot dabas stihijas (plūdi, vētras postījumi), katastrofas, streiki, karadarbība vai manevri, pilnvaroto institūciju izdotie normatīvie akti, kā arī citi tamlīdzīgi apstākļi, kuri pēc vispārpieņemtiem standartiem tiek klasificēti kā nepārvaramas varas apstākļi un kuru dēļ Līguma nosacījumu izpilde nav iespējama un ko Pusēm nebija iespējas ne paredzēt, ne novērst.

20. Gadījumā, ja nepārvaramas varas apstākļi turpinās ilgāk nekā 30 (trīsdesmit) kalendārās dienas, Puses ir tiesīgas izbeigt Līgumu, par to rakstiski brīdinot viena otru 5 (piecas) darba dienas iepriekš.

VII. Līguma darbības termiņš, Līguma grozīšana un izbeigšana

21. Šis Līgums ir spēkā no abu līdzēju pušu parakstīšanas brīža un ir spēkā līdz pušu saistību pilnīgai izpildei.

22. Līgumu iespējams grozīt, papildināt vai izbeigt pēc pušu rakstveida vienošanās, pamatojoties uz Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem.

23. Katra no pusēm ir tiesīga izbeigt Līgumu, brīdinot otru pusi vismaz 30 (trīsdesmit) kalendārās dienas iepriekš, ja netiek pildītas Līgumā noteiktās saistības.

VIII. Citi nosacījumi

24. Visas izmaiņas šajā Līgumā un tā papildinājumi, Pilnvarotājam un Pilnvarotajai personai, savstarpēji vienojoties, tiek fiksēti, parakstot papildu vienošanos, kura kļūst par šī Līguma neatņemamu sastāvdaļu.

25. Domstarpības starp Pilnvarotāju un Pilnvaroto personu risināmas pārrunu ceļā, bet, ja vienošanās nav panākta, tad normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

26. Līgums ir sastādīts latviešu valodā kopā uz 10 (desmit) lapām 2 (divos) eksemplāros pa vienam eksemplāram katrai pusei. Abiem eksemplāriem ir vienāds juridiskais spēks.

IX. Pušu rekvizīti un paraksti

“Pilnvarotājs”__________________

Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietā – valsts sekretāra vietnieks A.Liepiņš

LR Ekonomikas ministrija

Brīvības iela 55, Rīga, LV-1519

Reģ.Nr.90000086008

Banka: Valsts kase, TRELLV22

Konts LV93TREL2120010250000

“Pilnvarotā persona”________________

Biedrības “Asociācija “Latvijas Mēbeles” izpilddirektors A.Plezers

Skaistkalnes iela 1, Rīga, LV-1004,

Reģ.Nr.50008061931

Banka: LUB Vecrīgas filiāle

Konts LV18UNLA 0050000546346




Pielikums Nr.1

17.07.2007. līdzdarbības līgumam

TEHNISKĀ SPECIFIKĀCIJA

Mēbeļu ražošanas un saistīto nozaru klastera attīstības stratēģijas izstrāde

Darba mērķis

Veikt izpēti par klastera izveides un attīstības perspektīvām mēbeļu ražošanas (NACE kods DN 36) un saistītajās nozarēs un izstrādāt inovatīvu, pasaules tirgū konkurētspējīgu produktu klastera attīstības stratēģiju.

Darba apraksts

Uzņēmumu klasteru attīstības veicināšana ir viens no starptautiskajā praksē atzītiem veidiem kā stiprināt nozaru starptautisko konkurētspēju, paaugstināt darba produktivitāti un attīstīt inovatīvu, vairākās tautsaimniecības nozarēs izmantojamu produktu ar augstu pievienoto vērtību ražošanu un eksportu. 2008.gadā Latvijā plānots uzsākt Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansētu klasteru attīstības atbalsta programmu (VAP), kuras ietvaros tiks piedāvāts atbalsts uzņēmumu klasteru attīstībai, kas ietvers atbalstu klasteru koordinācijai, plānveidīgai klasteru stratēģiju veidošanai un īstenošanai, kopīgu projektu realizācijai. Programmas ietvaros klasteris tiek definēts kā: uzņēmumu, pētniecības, izglītības un citu saistīto institūciju sadarbības tīkls, kas:

Darbojas noteiktā tautsaimniecības nozarē, vai savstarpēji saistītās nozarēs;

Izmanto radniecīgas tehnoloģijas un līdzīga profila darbaspēka resursus;

Sastāv no juridiski neatkarīgiem uzņēmumiem, kas ir savstarpēji konkurējoši, un vienlaicīgi realizē savstarpēju sadarbību.

Darba Izpildītāja pienākums ir:

Saskaņā ar šo Tehnisko specifikāciju veikt analīzi un izpēti par klastera izveides potenciālu mēbeļu ražošanas un saistītajās nozarēs, identificējot jomas, kur uzņēmumu, izglītības un pētniecības institūciju sadarbība klastera ietvaros, kopīgas stratēģijas izstrāde un īstenošana, kā arī kopīgu projektu realizācija var dod ieguldījumu inovāciju, jaunu produktu attīstībā, starptautiskās konkurētspējas stiprināšanā un kopējās pievienotās vērtības paaugstināšanā;

Sagatavot šāda klastera attīstības īstermiņa un vidējā termiņa stratēģiju;

Veikt uzņēmumu un citu klasterī potenciāli pārstāvēto saistīto institūciju (izglītības, pētniecības iestādes) apzināšanu, skaidrojošu un motivējošu darbu individuālajās tikšanās un kopīgajās potenciālo dalībnieku apspriedēs, kā arī identificēt galvenās sadarbības jomas īstermiņā un vidējā termiņā;

Darba izstrādes gaitā konsultēties un ņemt vērā Ekonomikas ministrijas pārstāves, Uzņēmējdarbības un rūpniecības departamenta direktores Astrīdas Burkas norādījumus (tel. 7013130, Astrida.Burka@em.gov.lv).

Darba uzdevums

Izpildītājs Darbu izstrādā divos posmos.

Pirmajā posmā:

Izmantojot nozares statistikas datus, iepriekš veiktos pētījumus, ziņojumus, politikas dokumentus Latvijā un Eiropas Savienībā, kompetento uzņēmumu, to apvienību un pētniecības institūciju viedokli un sniegto informāciju, Izpildītājs izstrādā ziņojumu par klastera izveides potenciālu mēbeļu ražošanas un saistītajās nozarēs. Ziņojums ietver:

Detalizētu esošās situācijas analīzi mēbeļu ražošanas un saistītajās nozarēs Latvijā, Eiropas Savienībā un pasaulē (atskats par attīstību pēdējos 3-5 gados, šī brīža situācija, attīstības tendences, Latvijas ražotāju esošie un potenciālie eksporta tirgi);

Perspektīvo jomu identifikāciju un detalizētu aprakstu mēbeļu ražošanas un saistītajās nozarēs, kur ir potenciāls inovatīvu, pasaules tirgū konkurētspējīgu produktu klastera izveidei un attīstībai;

2007.gada 1.oktobrī Izpildītājs iesniedz sagatavoto ziņojumu Ekonomikas ministrijā šīs Tehniskās specifikācijas 6.punktā noteiktajā kārtībā.

Otrajā posmā:

Izmantojot pirmajā posmā iegūtās informācijas analīzi un no tās izrietošos secinājumus, Izpildītājs izstrādā klastera attīstības stratēģiju, kas ietver:

Klastera vīziju, misiju un mērķi, tai skaitā klastera attīstības paredzamo ekonomisko efektu (produktivitātes, pievienotās vērtības, eksporta apjomu izmaiņas, jaunu produktu izstrāde);

Iesaistīto (vai potenciāli iesaistīto) uzņēmumu un saistīto institūciju aprakstu;

Detalizētu situācijas analīzi par klastera darbības jomu (esošā situācija, attīstības tendences, Latvijas ražotāju esošie un potenciālie eksporta tirgi), izmantojot un papildinot pirmajā posmā veikto analīzi;

Veicamos uzdevumus klastera mērķu sasniegšanai, galvenās sadarbības jomas klastera dalībnieku starpā;

Priekšlikumus klastera koordinācijas funkciju nodrošināšanai, klastera vadības organizācijas aprakstu;

Nepieciešamos ieguldījumus klastera stratēģijas īstenošanai un iespējamos finansējuma avotus.

Laika posmā no 2007.gada 19.novembra līdz 5.decembrim Izpildītājs prezentē un nodod diskusijām izstrādāto klastera attīstības stratēģiju un rīcības plānu sanāksmē (seminārā), kurā piedalās mēbeļu ražošanas un saistīto nozaru uzņēmumu, tos apvienojošo nevalstisko organizāciju, saistīto izglītības un pētniecības institūciju, kā arī Ekonomikas ministrijas pārstāvji.

Prezentācijas un diskusijas laikā izteiktos priekšlikumus/ iebildumus/ komentārus Izpildītājs iestrādā Darba gala variantā, ko 2007.gada 10.decembrī iesniedz Ekonomikas ministrijā šīs Tehniskās specifikācijas 6.punktā noteiktajā kārtībā.

Izpildītājs patstāvīgi:

Organizē individuālas tikšanās un intervijas, skaidrojošu un motivējošu darbu ar mēbeļu ražošanas un saistīto nozaru uzņēmumiem, klasterī potenciāli pārstāvētajiem uzņēmumiem un saistītajām institūcijām.

Sagatavo šo pasākumu uzskatāmu dokumentāciju (prezentētās informācijas paraugi, protokoli ar informāciju par norises vietu, laiku, dalībnieku sastāvu, pārrunātajām tēmām, secinājumiem, u.tml.), ko Darba izpildes un iesniegšanas noteiktajā termiņā iesniedz Ekonomikas ministrijai paveiktā Darba izvērtēšanai.

Darba nodošanas kārtība:

Izpildītājs regulāri (ne retāk kā reizi mēnesī) uztur kontaktus ar Ekonomikas ministrijas pārstāvjiem un neformāli informē par progresu Līgumā un Tehniskajā specifikācijā noteikto saistību izpildē.

Pirmā posma Darbu Izpildītājs sagatavo un iesniedz Ekonomikas ministrijā līdz 2007.gada 1.oktobrim.

Otrā posma Darbu Izpildītājs sagatavo un iesniedz Ekonomikas ministrijā līdz 2007.gada 10.decembrim.

6. Darba formāts

Izmantojams A4 darba formāts. Viens Darba eksemplārs iesniedzams drukātā formā, otrs - nosūtams uz e-pasta adresi: Astrida.Burka@em.gov.lv, kā arī iesniedzams elektroniskā formātā uz datu nesēja vai diska.


Pušu rekvizīti un paraksti

“Pilnvarotājs”__________________

Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietā – valsts sekretāra vietnieks A.Liepiņš

LR Ekonomikas ministrija

Brīvības iela 55, Rīga, LV-1519

Reģ.Nr.90000086008

Banka: Valsts kase, TRELLV22

Konts LV93TREL2120010250000

“Pilnvarotā persona”________________

Biedrības “Asociācija “Latvijas Mēbeles” izpilddirektors A.Plezers

Skaistkalnes iela 1, Rīga, LV-1004,

Reģ.Nr.50008061931

Banka: LUB Vecrīgas filiāle

Konts LV18UNLA 0050000546346

 

Pielikums Nr.2

17.07.2007. līdzdarbības līgumam

Līguma finanšu izlietojuma tāme

Nr.

Izdevumu pozīcijas

Kopā (LVL)

1.

Eksperta atalgojums (K.Klauss)

1500.00

2.

Eksperta atalgojums (A.Plezers)

1500.00

3.

Darba devēja sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

674.85

4.

Komandējuma izdevumi

700.00

5.

Datu piegāde un analīze

630.00

KOPĀ

5004.85

 

Pušu rekvizīti un paraksti

“Pilnvarotājs”__________________

Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietā – valsts sekretāra vietnieks A.Liepiņš

LR Ekonomikas ministrija

Brīvības iela 55, Rīga, LV-1519

Reģ.Nr.90000086008

Banka: Valsts kase, TRELLV22

Konts LV93TREL2120010250000

“Pilnvarotā persona”________________

Biedrības “Asociācija “Latvijas Mēbeles” izpilddirektors A.Plezers

Skaistkalnes iela 1, Rīga, LV-1004,

Reģ.Nr.50008061931

Banka: LUB Vecrīgas filiāle

Konts LV18UNLA 0050000546346

 

 

 

Līdzdarbības līgums

Elektronikas un saistīto nozaru klastera attīstības stratēģijas izstrāde

Rīgā 2007.gada 20.jūlijā

Latvijas Republikas Ekonomikas ministrija, kuras vārdā saskaņā ar Ministru kabineta 2003.gada 29.aprīļa noteikumiem Nr.238 “Ekonomikas ministrijas nolikums” rīkojas valsts sekretāra vietā valsts sekretāra vietnieks Andris Liepiņš, turpmāk tekstā  “Pilnvarotājs”, no vienas puses, un biedrība “Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācija”, kas darbojas uz statūtu pamata, tās prezidenta Ilmāra Osmaņa personā, turpmāk tekstā “Pilnvarotā persona”, no otras puses, abi kopā turpmāk tekstā – “Puses”, noslēdz šādu līdzdarbības līgumu (turpmāk – Līgums):

I. Līguma priekšmets

1. Saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 40.–53.pantu un Ministru kabineta 2004.gada 29.jūlija noteikumiem Nr.419 “Kārtība, kādā tiešās pārvaldes iestādes slēdz līdzdarbības līgumus, un līdzdarbības līgumu publiskošanas kārtība”, nolūkā sasniegt sekojošus mērķus: stiprināt nozaru starptautisko konkurētspēju, paaugstināt darba produktivitāti un attīstīt inovatīvu, vairākās tautsaimniecības nozarēs izmantojamu produktu ar augstu pievienoto vērtību ražošanu un eksportu, Pilnvarotājs pilnvaro Pilnvaroto personu izstrādāt Elektronikas un saistīto nozaru klastera attīstības stratēģiju saskaņā ar Tehnisko specifikāciju (Līguma pielikums Nr.1).

II. Pilnvarotās personas pienākumi

2. Pilnvarotā persona, lai izpildītu šī Līguma 1.punktā minētos mērķus, apņemas izstrādāt Elektronikas un saistīto nozaru klastera attīstības stratēģiju (turpmāk – Darbu) (saskaņā ar Tehnisko specifikāciju - Pielikumu Nr.1).

3. Izlietot Pilnvarotāja piešķirto finansējumu tikai šajā Līgumā minētajiem mērķiem un pasākumiem saskaņā ar tāmi (Pielikums Nr.2) un atbilstoši Publisko iepirkumu likuma noteikumiem.

4. Iekļaut visos ar uzdevuma izpildi saistītajos paziņojumos, aicinājumos, kā arī publikācijās norādi par LR Ekonomikas ministrijas atbalstu.

5. Saskaņā ar Tehnisko specifikāciju (Pielikums Nr.1) iesniegt Pilnvarotājam starpziņojumu par šī Līguma ietvaros veikto pirmā posma Darbu un piešķirtā finansējuma izlietošanu līdz 2007.gada 1.oktobrim, kā arī iesniegt Darba gala variantu un atskaiti par piešķirtā finansējuma izlietošanu līdz 2007.gada 10.decembrim.

6. Nekavējoties 10 (desmit) darba dienu laikā atmaksāt piešķiro finansējumu šī Līguma 12.1.apakšpunktā minētajā gadījumā.

7. Nekavējoties informēt Pilnvarotāju par Pilnvarotās personas statusa, rekvizītu, nosaukuma, adreses, tālruņa maiņu.

8. Pilnvarotā persona nozīmē pārstāvi Pušu savstarpējām sarunām šī Līguma izpildes nodrošināšanai.

III. Pilnvarotāja tiesības un pienākumi

9. Pilnvarotājs veic apmaksu saskaņā ar Līgumā noteikto savstarpējo norēķinu kārtību.

10. Konstatējot šī Līguma nepienācīgu izpildi, lai sasniegtu šī līguma 1.nodaļā minētos mērķus, Pilnvarotājs ne vēlāk kā 10 (desmit) darba dienu laikā no konstatācijas brīža rakstveidā iesniedz Pilnvarotajai personai pretenzijas par Līguma nosacījumu neizpildi. Pilnvarotajai personai pretenzijas ir jānovērš 10 (desmit) darba dienu laikā no pretenziju saņemšanas dienas, vai ja tas nav iespējams, Pusēm jāvienojas par termiņu, kurā pretenzijas tiks novērstas.

Ja pretenziju nav, vai minētajā termiņā tās netiek izteiktas, Puses paraksta pieņemšanas – nodošanas aktu par Darbiem.

11. Pilnvarotājs nozīmē pārstāvi Pušu savstarpējām sarunām šī Līguma izpildes nodrošināšanai.

12. Pilnvarotājs ir tiesīgs:

12.1. Pieprasīt atmaksāt piešķirto finansējuma apjomu gadījumā, ja tas netiek izmantots atbilstoši paredzētajiem mērķiem, kā arī, ja Pilnvarotā persona nepilda šajā Līgumā noteiktās saistības, un ja Pilnvarotājs ir izteicis pretenziju un saņēmis Pilnvarotās personas paskaidrojumu Līguma 10.punktā noteiktajā kārtībā un saņemtais Pilnvarotās personas paskaidrojums ir nepamatots;

12.2. Kontrolei par šī Līguma ietvaros piešķirto finanšu līdzekļu izmantošanu jebkurā brīdī  pieprasīt no Pilnvarotās personas grāmatvedības dokumentus un citu darījumu dokumentāciju, kas saistīta ar šī Līguma izpildi, kā arī ar tiem iepazīties.

IV. Līguma summa un savstarpējo norēķinu kārtība

13. Kopējais finansējuma apjoms Līguma 1.punktā noteikto mērķu īstenošanai ir LVL 5000 (pieci tūkstoši latu).

14. Pilnvarotājs 13.punktā norādīto finansējuma summu Pilnvarotajai personai izmaksā šādā kārtībā:

14.1. Avansa maksājumu 20% apmērā no finansējuma summas, kas sastāda LVL 1000 (vienu tūkstoti latu), Pilnvarotājs samaksā 10 (desmit)  bankas darba dienu laikā pēc Līguma abpusējas parakstīšanas un Pilnvarotās personas faktūrrēķina saņemšanas:

14.2. Starpmaksājumu 40% apmērā no finansējuma summas, kas sastāda LVL 2000 (divus tūkstošus latu), Pilnvarotājs samaksā 10 (desmit) bankas darba dienu laikā pēc starpziņojuma (par šī Līguma ietvaros veiktajiem darbiem un piešķirtā finansējuma izlietošanu – līdz 2007.gada 1.oktobrim) saņemšanas un Pilnvarotās personas faktūrrēķina saņemšanas.

14.3. Atlikušos 40% no finansējuma summas, kas sastāda LVL 2000 (divus tūkstošus latu), Pilnvarotājs samaksā 10 (desmit) bankas darba dienu laikā pēc Darba galīgā varianta iesniegšanas, Pieņemšanas nodošanas akta ar Pilnvarotāju parakstīšanas un faktūrrēķina saņemšanas. Pieņemšanas nodošanas aktam Pilnvarotā persona pievieno pilnu atskaiti par piešķirtā finansējuma izlietošanu ar izlietojumu pamatojošiem dokumentiem.

15. Maksājumi tiek veikti ar pārskaitījumu uz Pilnvarotās personas norēķinu kontu bankā. Par maksājumu izdarīšanas dienu tiek uzskatīta diena, kurā veikts maksājuma uzdevums bankā.

16. Katra no pusēm sedz savus izdevumus par bankas pakalpojumiem, kas saistīti ar naudas pārskaitījumiem.

VI. Pušu atbildība

17. Puses ir atbildīgas par šī Līguma nosacījumu neizpildi vai nepienācīgu izpildi un zaudējumiem, kuri radušies kādai no pusēm bezdarbības rezultātā.

18.  Puses tiek atbrīvotas no atbildības par Līguma nepildīšanu, ja tā rodas nepārvaramas varas rezultātā pēc Līguma noslēgšanas un ja viena puse par šādu apstākļu iestāšanos ir informējusi otru pusi 5 (piecu) darba dienu laikā no šādu apstākļu rašanās dienas. Šādā gadījumā Līgumā noteiktais izpildes un samaksas termiņš tiek attiecīgi pagarināts par tādu laika periodu, par kādu nepārvaramās varas apstākļi ir aizkavējuši Līguma izpildi, bet ne ilgāk par 30 (kalendārajām) dienām.

19. Ar nepārvaramas varas apstākļiem jāsaprot dabas stihijas (plūdi, vētras postījumi), katastrofas, streiki, karadarbība vai manevri, pilnvaroto institūciju izdotie normatīvie akti, kā arī citi tamlīdzīgi apstākļi, kuri pēc vispārpieņemtiem standartiem tiek klasificēti kā nepārvaramas varas apstākļi un kuru dēļ Līguma nosacījumu izpilde nav iespējama un ko Pusēm nebija iespējas ne paredzēt, ne novērst.

20. Gadījumā, ja nepārvaramas varas apstākļi turpinās ilgāk nekā 30 (trīsdesmit) kalendārās dienas, Puses ir tiesīgas izbeigt Līgumu, par to rakstiski brīdinot viena otru 5 (piecas) darba dienas iepriekš.

VII. Līguma darbības termiņš, Līguma grozīšana un izbeigšana

21. Šis Līgums ir spēkā no abu līdzēju pušu parakstīšanas brīža un ir spēkā līdz pušu saistību pilnīgai izpildei.

22. Līgumu iespējams grozīt, papildināt vai izbeigt pēc pušu rakstveida vienošanās, pamatojoties uz Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem.

23. Katra no pusēm ir tiesīga izbeigt Līgumu, brīdinot otru pusi vismaz 30 (trīsdesmit) kalendārās dienas iepriekš, ja netiek pildītas Līgumā noteiktās saistības.

VIII. Citi nosacījumi

24. Visas izmaiņas šajā Līgumā un tā papildinājumi, Pilnvarotājam un Pilnvarotajai personai, savstarpēji vienojoties, tiek fiksēti, parakstot papildu vienošanos, kura kļūst par šī Līguma neatņemamu sastāvdaļu.

25. Domstarpības starp Pilnvarotāju un Pilnvaroto personu risināmas pārrunu ceļā, bet, ja vienošanās nav panākta, tad normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

26. Līgums ir sastādīts latviešu valodā kopā uz 9 (deviņām) lapām 2 (divos) eksemplāros pa vienam eksemplāram katrai pusei. Abiem eksemplāriem ir vienāds juridiskais spēks.

IX. Pušu rekvizīti un paraksti

“Pilnvarotājs”__________________

Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietā – valsts sekretāra vietnieks A.Liepiņš

LR Ekonomikas ministrija

Brīvības iela 55, Rīga, LV-1519

Reģ.Nr.90000086008

Banka: Valsts kase, TRELLV22

Konts: LV93TREL2120010250000

“Pilnvarotā persona”________________

Biedrības “Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācijas” prezidents

I.Osmanis

Biedrība “Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācija”

Reģ.Nr.40008010789

Pils iela 23, Rīga, LV-1050

Banka: SEB Latvijas Unibanka, UNLALV2X

Konts: LV83UNLA0001003700409

 

Pielikums Nr.1

20.07.2007. līdzdarbības līgumam

TEHNISKĀ SPECIFIKĀCIJA

Elektronikas un saistīto nozaru klastera attīstības stratēģijas izstrāde

1. Darba mērķis

Veikt izpēti par klastera izveides un attīstības perspektīvām elektronikas (NACE kods DL) un saistītajās nozarēs un izstrādāt inovatīvu, pasaules tirgū konkurētspējīgu produktu klastera attīstības stratēģiju.

2. Darba apraksts

Uzņēmumu klasteru attīstības veicināšana ir viens no starptautiskajā praksē atzītiem veidiem kā stiprināt nozaru starptautisko konkurētspēju, paaugstināt darba produktivitāti un attīstīt inovatīvu, vairākās tautsaimniecības nozarēs izmantojamu produktu ar augstu pievienoto vērtību ražošanu un eksportu. 2008.gadā Latvijā plānots uzsākt Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansētu klasteru attīstības atbalsta programmu (VAP), kuras ietvaros tiks piedāvāts atbalsts uzņēmumu klasteru attīstībai, kas ietvers atbalstu klasteru koordinācijai, plānveidīgai klasteru stratēģiju veidošanai un īstenošanai, kopīgu projektu realizācijai. Programmas ietvaros klasteris tiek definēts kā: uzņēmumu, pētniecības, izglītības un citu saistīto institūciju sadarbības tīkls, kas:

Darbojas noteiktā tautsaimniecības nozarē, vai savstarpēji saistītās nozarēs;

Izmanto radniecīgas tehnoloģijas un līdzīga profila darbaspēka resursus;

Sastāv no juridiski neatkarīgiem uzņēmumiem, kas ir savstarpēji konkurējoši, un vienlaicīgi realizē savstarpēju sadarbību.

Pilnvarotās personas pienākums ir:

2.1. Saskaņā ar šo Tehnisko specifikāciju veikt analīzi un izpēti par klastera izveides potenciālu elektronikas un saistītajās nozarēs, identificējot jomas, kur uzņēmumu, izglītības un pētniecības institūciju sadarbība klastera ietvaros, kopīgas stratēģijas izstrāde un īstenošana, kā arī kopīgu projektu realizācija var dod ieguldījumu inovāciju, jaunu produktu attīstībā, starptautiskās konkurētspējas stiprināšanā un kopējās pievienotās vērtības paaugstināšanā.

2.2. Sagatavot šāda klastera attīstības īstermiņa un vidējā termiņa stratēģiju.

2.3. Veikt uzņēmumu un citu klasterī potenciāli pārstāvēto saistīto institūciju (izglītības, pētniecības iestādes) apzināšanu, skaidrojošu un motivējošu darbu individuālajās tikšanās un kopīgajās potenciālo dalībnieku apspriedēs, kā arī identificēt galvenās sadarbības jomas īstermiņā un vidējā termiņā.

2.4. Darba izstrādes gaitā konsultēties un ņemt vērā Ekonomikas ministrijas pārstāves, Uzņēmējdarbības un rūpniecības departamenta direktores Astrīdas Burkas norādījumus (tel. 7013130, Astrida.Burka@em.gov.lv).

3. Darba uzdevums

Pilnvarotā persona Darbu izstrādā divos posmos.

Pirmajā posmā:

3.1. Izmantojot nozares statistikas datus, iepriekš veiktos pētījumus, ziņojumus, politikas dokumentus Latvijā un Eiropas Savienībā, kompetento uzņēmumu, to apvienību un pētniecības institūciju viedokli un sniegto informāciju, Pilnvarotā persona izstrādā ziņojumu par klastera izveides potenciālu elektronikas un saistītajās nozarēs. Ziņojums ietver:

3.1.1. detalizētu esošās situācijas analīzi elektronikas un saistītajās nozarēs Latvijā, Eiropas Savienībā un pasaulē (atskats par attīstību pēdējos 3-5 gados, šī brīža situācija, attīstības tendences, Latvijas ražotāju esošie un potenciālie eksporta tirgi);

3.1.2. perspektīvo jomu identifikāciju un detalizētu aprakstu elektronikas un saistītajās nozarēs, kur ir potenciāls inovatīvu, pasaules tirgū konkurētspējīgu produktu klastera izveidei un attīstībai.

3.2. 2007.gada 1.oktobrī Pilnvarotā persona iesniedz sagatavoto ziņojumu Ekonomikas ministrijā šīs Tehniskās specifikācijas 6.punktā noteiktajā kārtībā.

Otrajā posmā:

3.3. Izmantojot pirmajā posmā iegūtās informācijas analīzi un no tās izrietošos secinājumus, Pilnvarotā persona izstrādā klastera attīstības stratēģiju, kas ietver:

3.3.1. Klastera vīziju, misiju un mērķi, tai skaitā klastera attīstības paredzamo ekonomisko efektu (produktivitātes, pievienotās vērtības, eksporta apjomu izmaiņas, jaunu produktu izstrāde);

3.3.2. Iesaistīto (vai potenciāli iesaistīto) uzņēmumu un saistīto institūciju aprakstu;

3.3.3. Detalizētu situācijas analīzi par klastera darbības jomu (esošā situācija, attīstības tendences, Latvijas ražotāju esošie un potenciālie eksporta tirgi), izmantojot un papildinot pirmajā posmā veikto analīzi;

3.3.4. Veicamos uzdevumus klastera mērķu sasniegšanai, galvenās sadarbības jomas klastera dalībnieku starpā;

3.3.5. Priekšlikumus klastera koordinācijas funkciju nodrošināšanai, klastera vadības organizācijas aprakstu;

3.3.6. Nepieciešamos ieguldījumus klastera stratēģijas īstenošanai un iespējamos finansējuma avotus.

3.4. Laika posmā no 2007.gada 19.novembra līdz 5.decembrim Pilnvarotā persona prezentē un nodod diskusijām izstrādāto klastera attīstības stratēģiju un rīcības plānu sanāksmē (seminārā), kurā piedalās elektronikas un saistīto nozaru uzņēmumu, tos apvienojošo nevalstisko organizāciju, saistīto izglītības un pētniecības institūciju, kā arī Ekonomikas ministrijas pārstāvji;

3.5. Prezentācijas un diskusijas laikā izteiktos priekšlikumus/ iebildumus/ komentārus Pilnvarotā persona iestrādā Darba gala variantā, ko 2007.gada 10.decembrī iesniedz Ekonomikas ministrijā šīs Tehniskās specifikācijas 6.punktā noteiktajā kārtībā.

4. Pilnvarotā persona patstāvīgi:

4.1. Organizē individuālas tikšanās un intervijas, skaidrojošu un motivējošu darbu ar elektronikas un saistīto nozaru uzņēmumiem, klasterī potenciāli pārstāvētajiem uzņēmumiem un saistītajām institūcijām.

4.2. Sagatavo šo pasākumu uzskatāmu dokumentāciju (prezentētās informācijas paraugi, protokoli ar informāciju par norises vietu, laiku, dalībnieku sastāvu, pārrunātajām tēmām, secinājumiem, u.tml.), ko Darba izpildes un iesniegšanas noteiktajā termiņā iesniedz Ekonomikas ministrijai paveiktā Darba izvērtēšanai.

5. Darba nodošanas kārtība

Pilnvarotā persona regulāri (ne retāk kā reizi mēnesī) uztur kontaktus ar Ekonomikas ministrijas pārstāvjiem un neformāli informē par progresu Līgumā un Tehniskajā specifikācijā noteikto saistību izpildē.

Pirmā posma Darbu Pilnvarotā persona sagatavo un iesniedz Ekonomikas ministrijā līdz 2007.gada 1.oktobrim.

Otrā posma Darbu Pilnvarotā persona sagatavo un iesniedz Ekonomikas ministrijā līdz 2007.gada 10.decembrim.

6. Darba formāts

Izmantojams A4 darba formāts.

Viens Darba eksemplārs iesniedzams drukātā formā, otrs – nosūtāms uz e-pasta adresi: Astrida.Burka@em.gov.lv, kā arī iesniedzams elektroniskā formātā uz datu nesēja vai diska.

Pušu rekvizīti un paraksti

“Pilnvarotājs”__________________

Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietā – valsts sekretāra vietnieks A.Liepiņš

LR Ekonomikas ministrija

Brīvības iela 55, Rīga, LV-1519

Reģ.Nr.90000086008

Banka: Valsts kase, TRELLV22

Konts: LV93TREL2120010250000

“Pilnvarotā persona”________________

Biedrības “Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācijas” prezidents

I.Osmanis

Biedrība “Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācija”

Reģ.Nr.40008010789

Pils iela 23, Rīga, LV-1050

Banka: SEB Latvijas Unibanka, UNLALV2X

Konts: LV83UNLA0001003700409

 

Pielikums Nr.2

20.07.2007. līdzdarbības līgumam

Līguma finanšu izlietojuma tāme

Nr.

Izdevumu pozīcijas

Vienība

Vienību

skaits

Vienas vienības

izmaksas (LVL)

Kopā (LVL)

1.

Ekspertu atalgojumi

mēnesis

4.5

820.00

3690.00

2.

Darba devēja sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

likme

24.09%

4.5

888.92

3.

Semināra izdevumi

seminārs

1

331.08

331.08

4.

Darba izpildei nepieciešamo biroja (kancelejas) preču izmaksas

mēnesis

4.5

20.00

90.00

KOPĀ

5000.00

 

Pušu rekvizīti un paraksti

“Pilnvarotājs”__________________

Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietā – valsts sekretāra vietnieks A.Liepiņš

LR Ekonomikas ministrija

Brīvības iela 55, Rīga, LV-1519

Reģ.Nr.90000086008

Banka: Valsts kase, TRELLV22

Konts: LV93TREL2120010250000

“Pilnvarotā persona”________________

Biedrības “Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācijas” prezidents

I.Osmanis

Biedrība “Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācija”

Reģ.Nr.40008010789

Pils iela 23, Rīga, LV-1050

Banka: SEB Latvijas Unibanka, UNLALV2X

Konts: LV83UNLA0001003700409

 

 

Līdzdarbības līgums

Tekstila un saistīto nozaru klastera attīstības stratēģijas izstrāde

Rīgā 2007.gada 18.jūlijā

Latvijas Republikas Ekonomikas ministrija, kuras vārdā saskaņā ar Ministru kabineta 2003.gada 29.aprīļa noteikumiem Nr.238 “Ekonomikas ministrijas nolikums” rīkojas valsts sekretāra vietā valsts sekretāra vietnieks Andris Liepiņš, turpmāk tekstā  “Pilnvarotājs”, no vienas puses, un biedrība “Vieglās Rūpniecības Uzņēmumu Asociācija”, kas darbojas uz statūtu pamata, tās valdes priekšsēdētāja Gunta Strazda personā, turpmāk tekstā “Pilnvarotā persona”, no otras puses, abi kopā turpmāk tekstā – “Puses”, noslēdz šādu līdzdarbības līgumu (turpmāk – Līgums):

I. Līguma priekšmets

1. Saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 40. – 53. pantu un Ministru kabineta 2004.gada 29.jūlija noteikumiem Nr.419 “Kārtība, kādā tiešās pārvaldes iestādes slēdz līdzdarbības līgumus, un līdzdarbības līgumu publiskošanas kārtība”, nolūkā sasniegt sekojošus mērķus: stiprināt nozaru starptautisko konkurētspēju, paaugstināt darba produktivitāti un attīstīt inovatīvu, vairākās tautsaimniecības nozarēs izmantojamu produktu ar augstu pievienoto vērtību ražošanu un eksportu, Pilnvarotājs pilnvaro Pilnvaroto personu izstrādāt Tekstila un saistīto nozaru klastera attīstības stratēģiju saskaņā ar Tehnisko specifikāciju (Līguma pielikums Nr.1).

II. Pilnvarotās personas pienākumi

2. Pilnvarotā persona, lai izpildītu šī Līguma 1.punktā minētos mērķus, apņemas izstrādāt Tekstila un saistīto nozaru klastera attīstības stratēģiju (turpmāk – Darbu) (saskaņā ar Tehnisko specifikāciju – Pielikumu Nr.1).

3. Izlietot Pilnvarotāja piešķirto finansējumu tikai šajā Līgumā minētajiem mērķiem un pasākumiem saskaņā ar tāmi (Pielikums Nr.2) un atbilstoši Publisko iepirkumu likuma noteikumiem.

4. Iekļaut visos ar uzdevuma izpildi saistītajos paziņojumos, aicinājumos, kā arī publikācijās norādi par LR Ekonomikas ministrijas atbalstu.

5. Saskaņā ar Tehnisko specifikāciju (Pielikums Nr.1) iesniegt Pilnvarotājam starpziņojumu par šī Līguma ietvaros veikto pirmā posma Darbu un piešķirtā finansējuma izlietošanu līdz 2007.gada 1.oktobrim, kā arī iesniegt Darba gala variantu un atskaiti par piešķirtā finansējuma izlietošanu līdz 2007.gada 10.decembrim.

6. Nekavējoties 10 (desmit) darba dienu laikā atmaksāt piešķiro finansējumu šī Līguma 12.1.apakšpunktā minētajā gadījumā.

7. Nekavējoties informēt Pilnvarotāju par Pilnvarotās personas statusa, rekvizītu, nosaukuma, adreses, tālruņa maiņu.

8. Pilnvarotā persona nozīmē pārstāvi Pušu savstarpējām sarunām šī Līguma izpildes nodrošināšanai.

III. Pilnvarotāja tiesības un pienākumi

9. Pilnvarotājs veic apmaksu saskaņā ar Līgumā noteikto savstarpējo norēķinu kārtību.

10. Konstatējot šī Līguma nepienācīgu izpildi, lai sasniegtu šī līguma 1.nodaļā minētos mērķus, Pilnvarotājs ne vēlāk kā 10 (desmit) darba dienu laikā no konstatācijas brīža rakstveidā iesniedz Pilnvarotajai personai pretenzijas par Līguma nosacījumu neizpildi. Pilnvarotajai personai pretenzijas ir jānovērš 10 (desmit) darba dienu laikā no pretenziju saņemšanas dienas, vai ja tas nav iespējams, Pusēm jāvienojas par termiņu, kurā pretenzijas tiks novērstas.

Ja pretenziju nav, vai minētajā termiņā tās netiek izteiktas, Puses paraksta pieņemšanas – nodošanas aktu par Darbiem.

11. Pilnvarotājs nozīmē pārstāvi Pušu savstarpējām sarunām šī Līguma izpildes nodrošināšanai.

12. Pilnvarotājs ir tiesīgs:

12.1. Pieprasīt atmaksāt piešķirto finansējuma apjomu gadījumā, ja tas netiek izmantots atbilstoši paredzētajiem mērķiem, kā arī, ja Pilnvarotā persona nepilda šajā Līgumā noteiktās saistības, un ja Pilnvarotājs ir izteicis pretenziju un saņēmis Pilnvarotās personas paskaidrojumu Līguma 10.punktā noteiktajā kārtībā un saņemtais Pilnvarotās personas paskaidrojums ir nepamatots;

12.2. Kontrolei par šī Līguma ietvaros piešķirto finanšu līdzekļu izmantošanu jebkurā brīdī  pieprasīt no Pilnvarotās personas grāmatvedības dokumentus un citu darījumu dokumentāciju, kas saistīta ar šī Līguma izpildi, kā arī ar tiem iepazīties.

IV. Līguma summa un savstarpējo norēķinu kārtība

13. Kopējais finansējuma apjoms Līguma 1.punktā noteikto mērķu īstenošanai ir LVL 4900 (četri tūkstoši deviņi simti latu).

14. Pilnvarotājs 13.punktā norādīto finansējuma summu Pilnvarotajai personai izmaksā šādā kārtībā:

14.1. Avansa maksājumu 20% apmērā no finansējuma summas, kas sastāda LVL 980 (deviņi simti astoņdesmit latu), Pilnvarotājs samaksā 10 (desmit)  bankas darba dienu laikā pēc Līguma abpusējas parakstīšanas un Pilnvarotās personas faktūrrēķina saņemšanas:

14.2. Starpmaksājumu 40% apmērā no finansējuma summas, kas sastāda LVL 1960 (vienu tūkstoti deviņi simti sešdesmit latu), Pilnvarotājs samaksā 10 (desmit) bankas darba dienu laikā pēc starpziņojuma (par šī Līguma ietvaros veiktajiem darbiem un piešķirtā finansējuma izlietošanu – līdz 2007.gada 1.oktobrim) saņemšanas un Pilnvarotās personas faktūrrēķina saņemšanas.

14.3. Atlikušos 40% no finansējuma summas, kas sastāda LVL 1960 (vienu tūkstoti deviņi simti sešdesmit latu), Pilnvarotājs samaksā 10 (desmit) bankas darba dienu laikā pēc Darba galīgā varianta iesniegšanas, Pieņemšanas nodošanas akta ar Pilnvarotāju parakstīšanas un faktūrrēķina saņemšanas. Pieņemšanas nodošanas aktam Pilnvarotā persona pievieno pilnu atskaiti par piešķirtā finansējuma izlietošanu ar izlietojumu pamatojošiem dokumentiem.

15. Maksājumi tiek veikti ar pārskaitījumu uz Pilnvarotās personas norēķinu kontu bankā. Par maksājumu izdarīšanas dienu tiek uzskatīta diena, kurā veikts maksājuma uzdevums bankā.

16. Katra no pusēm sedz savus izdevumus par bankas pakalpojumiem, kas saistīti ar naudas pārskaitījumiem.

VI. Pušu atbildība

17. Puses ir atbildīgas par šī Līguma nosacījumu neizpildi vai nepienācīgu izpildi un zaudējumiem, kuri radušies kādai no pusēm bezdarbības rezultātā.

18.  Puses tiek atbrīvotas no atbildības par Līguma nepildīšanu, ja tā rodas nepārvaramas varas rezultātā pēc Līguma noslēgšanas un ja viena puse par šādu apstākļu iestāšanos ir informējusi otru pusi 5 (piecu) darba dienu laikā no šādu apstākļu rašanās dienas. Šādā gadījumā Līgumā noteiktais izpildes un samaksas termiņš tiek attiecīgi pagarināts par tādu laika periodu, par kādu nepārvaramās varas apstākļi ir aizkavējuši Līguma izpildi, bet ne ilgāk par 30 (kalendārajām) dienām.

19. Ar nepārvaramas varas apstākļiem jāsaprot dabas stihijas (plūdi, vētras postījumi), katastrofas, streiki, karadarbība vai manevri, pilnvaroto institūciju izdotie normatīvie akti, kā arī citi tamlīdzīgi apstākļi, kuri pēc vispārpieņemtiem standartiem tiek klasificēti kā nepārvaramas varas apstākļi un kuru dēļ Līguma nosacījumu izpilde nav iespējama un ko Pusēm nebija iespējas ne paredzēt, ne novērst.

20. Gadījumā, ja nepārvaramas varas apstākļi turpinās ilgāk nekā 30 (trīsdesmit) kalendārās dienas, Puses ir tiesīgas izbeigt Līgumu, par to rakstiski brīdinot viena otru 5 (piecas) darba dienas iepriekš.

VII. Līguma darbības termiņš, Līguma grozīšana un izbeigšana

21. Šis Līgums ir spēkā no abu līdzēju pušu parakstīšanas brīža un ir spēkā līdz pušu saistību pilnīgai izpildei.

22. Līgumu iespējams grozīt, papildināt vai izbeigt pēc pušu rakstveida vienošanās, pamatojoties uz Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem.

23. Katra no pusēm ir tiesīga izbeigt Līgumu, brīdinot otru pusi vismaz 30 (trīsdesmit) kalendārās dienas iepriekš, ja netiek pildītas Līgumā noteiktās saistības.

VIII. Citi nosacījumi

24. Visas izmaiņas šajā Līgumā un tā papildinājumi, Pilnvarotājam un Pilnvarotajai personai, savstarpēji vienojoties, tiek fiksēti, parakstot papildu vienošanos, kura kļūst par šī Līguma neatņemamu sastāvdaļu.

25. Domstarpības starp Pilnvarotāju un Pilnvaroto personu risināmas pārrunu ceļā, bet, ja vienošanās nav panākta, tad normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

26. Līgums ir sastādīts latviešu valodā kopā uz 10 (desmit) lapām 2 (divos) eksemplāros pa vienam eksemplāram katrai pusei. Abiem eksemplāriem ir vienāds juridiskais spēks.

IX. Pušu rekvizīti un paraksti

“Pilnvarotājs”__________________

Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietā – valsts sekretāra vietnieks A.Liepiņš

LR Ekonomikas ministrija

Brīvības iela 55, Rīga, LV-1519

Reģ.Nr. 90000086008

Banka: Valsts kase, TRELLV22

Konts: LV93TREL2120010250000

“Pilnvarotā persona”________________

Vieglās rūpniecības uzņēmumu asociācijas

Valdes priekšsēdētājs Guntis Strazds

Biedrība “Vieglās rūpniecības uzņēmumu asociācija”

A.Briāna iela 10, Rīga, LV-1001

(Biroja adrese: Elizabetes iela 2-420, Rīga, LV -1010)

Reģ. Nr. LV 40003181451

Banka: AS “Hansabanka”, HABALV22

Konts: LV30HABA0001408030732




Pielikums Nr.1

18.07.2007. līdzdarbības līgumam

TEHNISKĀ SPECIFIKĀCIJA

Tekstila un saistīto nozaru klastera attīstības stratēģijas izstrāde

1. Darba mērķis

Veikt izpēti par klastera izveides un attīstības perspektīvām tekstila (NACE kods DB) un saistītajās nozarēs un izstrādāt inovatīvu, pasaules tirgū konkurētspējīgu produktu klastera attīstības stratēģiju.

2. Darba apraksts

Uzņēmumu klasteru attīstības veicināšana ir viens no starptautiskajā praksē atzītiem veidiem kā stiprināt nozaru starptautisko konkurētspēju, paaugstināt darba produktivitāti un attīstīt inovatīvu, vairākās tautsaimniecības nozarēs izmantojamu produktu ar augstu pievienoto vērtību ražošanu un eksportu. 2008.gadā Latvijā plānots uzsākt Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansētu klasteru attīstības atbalsta programmu (VAP), kuras ietvaros tiks piedāvāts atbalsts uzņēmumu klasteru attīstībai, kas ietvers atbalstu klasteru koordinācijai, plānveidīgai klasteru stratēģiju veidošanai un īstenošanai, kopīgu projektu realizācijai. Programmas ietvaros klasteris tiek definēts kā: uzņēmumu, pētniecības, izglītības un citu saistīto institūciju sadarbības tīkls, kas:

Darbojas noteiktā tautsaimniecības nozarē, vai savstarpēji saistītās nozarēs;

Izmanto radniecīgas tehnoloģijas un līdzīga profila darbaspēka resursus;

Sastāv no juridiski neatkarīgiem uzņēmumiem, kas ir savstarpēji konkurējoši, un vienlaicīgi realizē savstarpēju sadarbību.

Pilnvarotās personas, kas veic Darbu, pienākums ir:

2.1. Saskaņā ar šo Tehnisko specifikāciju veikt analīzi un izpēti par klastera izveides potenciālu tekstila un saistītajās nozarēs, identificējot jomas, kur uzņēmumu, izglītības un pētniecības institūciju sadarbība klastera ietvaros, kopīgas stratēģijas izstrāde un īstenošana, kā arī kopīgu projektu realizācija var dod ieguldījumu inovāciju, jaunu produktu attīstībā, starptautiskās konkurētspējas stiprināšanā un kopējās pievienotās vērtības paaugstināšanā.

2.2. Sagatavot šāda klastera attīstības īstermiņa un vidējā termiņa stratēģiju.

2.3. Veikt uzņēmumu un citu klasterī potenciāli pārstāvēto saistīto institūciju (izglītības, pētniecības iestādes) apzināšanu, skaidrojošu un motivējošu darbu individuālajās tikšanās un kopīgajās potenciālo dalībnieku apspriedēs, kā arī identificēt galvenās sadarbības jomas īstermiņā un vidējā termiņā.

2.4. Darba izstrādes gaitā konsultēties un ņemt vērā Ekonomikas ministrijas pārstāves, Uzņēmējdarbības un rūpniecības departamenta direktores Astrīdas Burkas norādījumus (tel. 7013130, Astrida.Burka@em.gov.lv).

3. Darba uzdevums

Pilnvarotā persona Darbu izstrādā divos posmos.

Pirmajā posmā:

3.1. Izmantojot nozares statistikas datus, iepriekš veiktos pētījumus, ziņojumus, politikas dokumentus Latvijā un Eiropas Savienībā, kompetento uzņēmumu, to apvienību un pētniecības institūciju viedokli un sniegto informāciju, Pilnvarotā persona izstrādā ziņojumu par klastera izveides potenciālu tekstila un saistītajās nozarēs. Ziņojums ietver:

3.1.1. detalizētu esošās situācijas analīzi tekstila un saistītajās nozarēs Latvijā, Eiropas Savienībā un pasaulē (atskats par attīstību pēdējos 3-5 gados, šī brīža situācija, attīstības tendences, Latvijas ražotāju esošie un potenciālie eksporta tirgi);

3.1.2. perspektīvo jomu identifikāciju un detalizētu aprakstu tekstila un saistītajās nozarēs, kur ir potenciāls inovatīvu, pasaules tirgū konkurētspējīgu produktu klastera izveidei un attīstībai.

3.2. 2007.gada 1.oktobrī Pilnvarotā persona iesniedz sagatavoto ziņojumu Ekonomikas ministrijā šīs Tehniskās specifikācijas 6.punktā noteiktajā kārtībā.

Otrajā posmā:

3.3. Izmantojot pirmajā posmā iegūtās informācijas analīzi un no tās izrietošos secinājumus, Pilnvarotā persona izstrādā klastera attīstības stratēģiju, kas ietver:

3.3.1. klastera vīziju, misiju un mērķi, tai skaitā klastera attīstības paredzamo ekonomisko efektu (produktivitātes, pievienotās vērtības, eksporta apjomu izmaiņas, jaunu produktu izstrāde);

3.3.2. iesaistīto (vai potenciāli iesaistīto) uzņēmumu un saistīto institūciju aprakstu;

3.3.3. detalizētu situācijas analīzi par klastera darbības jomu (esošā situācija, attīstības tendences, Latvijas ražotāju esošie un potenciālie eksporta tirgi), izmantojot un papildinot pirmajā posmā veikto analīzi;

3.3.4. veicamos uzdevumus klastera mērķu sasniegšanai, galvenās sadarbības jomas klastera dalībnieku starpā;

3.3.5. priekšlikumus klastera koordinācijas funkciju nodrošināšanai, klastera vadības organizācijas aprakstu;

3.3.6. nepieciešamos ieguldījumus klastera stratēģijas īstenošanai un iespējamos finansējuma avotus.

3.4. Laika posmā no 2007.gada 19.novembra līdz 5.decembrim Pilnvarotā persona prezentē un nodod diskusijām izstrādāto klastera attīstības stratēģiju un rīcības plānu sanāksmē (seminārā), kurā piedalās tekstila un saistīto nozaru uzņēmumu, tos apvienojošo nevalstisko organizāciju, saistīto izglītības un pētniecības institūciju, kā arī Ekonomikas ministrijas pārstāvji.

3.5. Prezentācijas un diskusijas laikā izteiktos priekšlikumus/ iebildumus/ komentārus Pilnvarotā persona iestrādā Darba gala variantā, ko 2007.gada 10.decembrī iesniedz Ekonomikas ministrijā šīs Tehniskās specifikācijas 6.punktā noteiktajā kārtībā.

4. Pilnvarotā persona patstāvīgi:

4.1. Organizē individuālas tikšanās un intervijas, skaidrojošu un motivējošu darbu ar tekstila un saistīto nozaru uzņēmumiem, klasterī potenciāli pārstāvētajiem uzņēmumiem un saistītajām institūcijām.

4.2. Sagatavo šo pasākumu uzskatāmu dokumentāciju (prezentētās informācijas paraugi, protokoli ar informāciju par norises vietu, laiku, dalībnieku sastāvu, pārrunātajām tēmām, secinājumiem, u.tml.), ko Darba izpildes un iesniegšanas noteiktajā termiņā iesniedz Ekonomikas ministrijai paveiktā Darba izvērtēšanai.

5. Darba nodošanas kārtība:

Pilnvarotā persona regulāri (ne retāk kā reizi mēnesī) uztur kontaktus ar Ekonomikas ministrijas pārstāvjiem un neformāli informē par progresu Līgumā un Tehniskajā specifikācijā noteikto saistību izpildē.

Pirmā posma Darbu Pilnvarotā persona sagatavo un iesniedz Ekonomikas ministrijā līdz 2007.gada 1.oktobrim.

Otrā posma Darbu Pilnvarotā persona sagatavo un iesniedz Ekonomikas ministrijā līdz 2007.gada 10.decembrim.

6. Darba formāts

Izmantojams A4 darba formāts. Viens Darba eksemplārs iesniedzams drukātā formā, otrs – nosūtāms uz e-pasta adresi: Astrida.Burka@em.gov.lv, kā arī iesniedzams elektroniskā formātā uz datu nesēja vai diska.

Pušu rekvizīti un paraksti

“Pilnvarotājs”__________________

Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietā – valsts sekretāra vietnieks A.Liepiņš

LR Ekonomikas ministrija

Brīvības iela 55, Rīga, LV-1519

Reģ.Nr. 90000086008

Banka: Valsts kase, TRELLV22

Konts: LV93TREL2120010250000

“Pilnvarotā persona”________________

Vieglās rūpniecības uzņēmumu asociācijas

Valdes priekšsēdētājs Guntis Strazds

Biedrība “Vieglās rūpniecības uzņēmumu asociācija”

A.Briāna iela 10, Rīga, LV-1001

(Biroja adrese: Elizabetes iela 2-420, Rīga, LV -1010)

Reģ. Nr. LV 40003181451

Banka: AS “Hansabanka”, HABALV22

Konts: LV30HABA0001408030732

 

Pielikums Nr.2

18.07.2007. līdzdarbības līgumam

Līguma finanšu izlietojuma tāme

Nr.

Nosaukums

Vienība

Vienību

skaits

Vienas vienības

izmaksas (LVL)

Kopā

(LVL)

1.

Atalgojums darba izpildītājiem, ieskaitot nodokļus

stundas

700

6.5

4550

2.

Telpu īre semināru organizēšanai Elizabetes ielā 2

Semināru

skaits

2

70

140

3.

Materiālu pavairošana (izdales materiāli diviem semināriem, datu nesēji)

210

KOPĀ

4900.00

 

Pušu rekvizīti un paraksti

“Pilnvarotājs”__________________

Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietā – valsts sekretāra vietnieks A.Liepiņš

LR Ekonomikas ministrija

Brīvības iela 55, Rīga, LV-1519

Reģ.Nr. 90000086008

Banka: Valsts kase, TRELLV22

Konts: LV93TREL2120010250000

“Pilnvarotā persona”________________

Vieglās rūpniecības uzņēmumu asociācijas

Valdes priekšsēdētājs Guntis Strazds

Biedrība “Vieglās rūpniecības uzņēmumu asociācija”

A.Briāna iela 10, Rīga, LV-1001

(Biroja adrese: Elizabetes iela 2-420, Rīga, LV -1010)

Reģ. Nr. LV 40003181451

Banka: AS “Hansabanka”, HABALV22

Konts: LV30HABA0001408030732

 

 

 

Līdzdarbības līgums

Informācijas sistēmu klastera attīstības stratēģiju un pasākumu plāna izstrāde

Rīgā 2007.gada 19.jūlijā

Latvijas Republikas Ekonomikas ministrija, kuras vārdā saskaņā ar Ministru kabineta 2003.gada 29.aprīļa noteikumiem Nr.238 “Ekonomikas ministrijas nolikums” rīkojas valsts sekretāra vietā valsts sekretāra vietnieks Andris Liepiņš, turpmāk tekstā  “Pilnvarotājs”, no vienas puses, un biedrība “Latvijas Informācijas un Komunikācijas tehnoloģijas Asociācija”, kas darbojas uz statūtu pamata, tās izpilddirektora Gundara Kūlupa personā, turpmāk tekstā “Pilnvarotā persona”, no otras puses, abi kopā turpmāk tekstā – “Puses”, noslēdz šādu līdzdarbības līgumu (turpmāk – Līgums):

I. Līguma priekšmets

1. Saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 40.–53.pantu un Ministru kabineta 2004.gada 29.jūlija noteikumiem Nr.419 “Kārtība, kādā tiešās pārvaldes iestādes slēdz līdzdarbības līgumus, un līdzdarbības līgumu publiskošanas kārtība”, nolūkā sasniegt sekojošus mērķus: stiprināt nozaru starptautisko konkurētspēju, paaugstināt darba produktivitāti un attīstīt inovatīvu, vairākās tautsaimniecības nozarēs izmantojamu produktu ar augstu pievienoto vērtību ražošanu un eksportu, Pilnvarotājs pilnvaro Pilnvaroto personu izstrādāt Informācijas sistēmu klastera attīstības stratēģiju un pasākumu plānu saskaņā ar Tehnisko specifikāciju (Līguma pielikums Nr.1).

II. Pilnvarotās personas pienākumi

2. Pilnvarotā persona, lai izpildītu šī Līguma 1.punktā minētos mērķus, apņemas izstrādāt Informācijas sistēmu klastera attīstības stratēģiju un pasākumu plānu (turpmāk – Darbus) (saskaņā ar Tehnisko specifikāciju – Pielikumu Nr.1).

3. Izlietot Pilnvarotāja piešķirto finansējumu tikai šajā Līgumā minētajiem mērķiem un pasākumiem saskaņā ar tāmi (Pielikums Nr.2) un atbilstoši Publisko iepirkumu likuma noteikumiem.

4. Iekļaut visos ar uzdevuma izpildi saistītajos paziņojumos, aicinājumos, kā arī publikācijās norādi par LR Ekonomikas ministrijas atbalstu.

5. Saskaņā ar Tehnisko specifikāciju (Pielikums Nr.1) iesniegt Pilnvarotājam starpziņojumu par šī Līguma ietvaros veikto pirmā posma Darbu un piešķirtā finansējuma izlietošanu līdz 2007.gada 3.septembrim, kā arī iesniegt Darbu gala variantu un atskaiti par piešķirtā finansējuma izlietošanu līdz 2007.gada 3.decembrim.

6. Nekavējoties 10 (desmit) darba dienu laikā atmaksāt piešķiro finansējumu šī Līguma 12.1.apakšpunktā minētajā gadījumā.

7. Nekavējoties informēt Pilnvarotāju par Pilnvarotās personas statusa, rekvizītu, nosaukuma, adreses, tālruņa maiņu.

8. Pilnvarotā persona nozīmē pārstāvi Pušu savstarpējām sarunām šī Līguma izpildes nodrošināšanai.

III. Pilnvarotāja tiesības un pienākumi

9. Pilnvarotājs veic apmaksu saskaņā ar Līgumā noteikto savstarpējo norēķinu kārtību.

10. Konstatējot šī Līguma nepienācīgu izpildi, lai sasniegtu šī līguma 1.nodaļā minētos mērķus, Pilnvarotājs ne vēlāk kā 10 (desmit) darba dienu laikā no konstatācijas brīža rakstveidā iesniedz Pilnvarotajai personai pretenzijas par Līguma nosacījumu neizpildi. Pilnvarotajai personai pretenzijas ir jānovērš 10 (desmit) darba dienu laikā no pretenziju saņemšanas dienas, vai ja tas nav iespējams, Pusēm jāvienojas par termiņu, kurā pretenzijas tiks novērstas.

Ja pretenziju nav, vai minētajā termiņā tās netiek izteiktas, Puses paraksta pieņemšanas – nodošanas aktu par Darbiem.

11. Pilnvarotājs nozīmē pārstāvi Pušu savstarpējām sarunām šī Līguma izpildes nodrošināšanai.

12. Pilnvarotājs ir tiesīgs:

12.1. Pieprasīt atmaksāt piešķirto finansējuma apjomu gadījumā, ja tas netiek izmantots atbilstoši paredzētajiem mērķiem, kā arī, ja Pilnvarotā persona nepilda šajā Līgumā noteiktās saistības, un ja Pilnvarotājs ir izteicis pretenziju un saņēmis Pilnvarotās personas paskaidrojumu Līguma 10.punktā noteiktajā kārtībā un saņemtais Pilnvarotās personas paskaidrojums ir nepamatots;

12.2. Kontrolei par šī Līguma ietvaros piešķirto finanšu līdzekļu izmantošanu jebkurā brīdī  pieprasīt no Pilnvarotās personas grāmatvedības dokumentus un citu darījumu dokumentāciju, kas saistīta ar šī Līguma izpildi, kā arī ar tiem iepazīties.

IV. Līguma summa un savstarpējo norēķinu kārtība

13. Kopējais finansējuma apjoms Līguma 1.punktā noteikto mērķu īstenošanai ir LVL 5000 (pieci tūkstoši latu).

14. Pilnvarotājs 13.punktā norādīto finansējuma summu Pilnvarotajai personai izmaksā šādā kārtībā:

14.1. Avansa maksājumu 20% apmērā no finansējuma summas, kas sastāda LVL 1000 (vienu tūkstoti latu), Pilnvarotājs samaksā 10 (desmit)  bankas darba dienu laikā pēc Līguma abpusējas parakstīšanas un Pilnvarotās personas faktūrrēķina saņemšanas:

14.2. Starpmaksājumu 40% apmērā no finansējuma summas, kas sastāda LVL 2000 (divus tūkstošus latu), Pilnvarotājs samaksā 10 (desmit) bankas darba dienu laikā pēc starpziņojuma (par šī Līguma ietvaros veiktajiem darbiem un piešķirtā finansējuma izlietošanu – līdz 2007.gada 3.septembrim) saņemšanas un Pilnvarotās personas faktūrrēķina saņemšanas.

14.3. Atlikušos 40% no finansējuma summas, kas sastāda LVL 2000 (divus tūkstošus latu), Pilnvarotājs samaksā 10 (desmit) bankas darba dienu laikā pēc Darba galīgā varianta iesniegšanas, Pieņemšanas nodošanas akta ar Pilnvarotāju parakstīšanas un faktūrrēķina saņemšanas. Pieņemšanas nodošanas aktam Pilnvarotā persona pievieno pilnu atskaiti par piešķirtā finansējuma izlietošanu ar izlietojumu pamatojošiem dokumentiem.

15. Maksājumi tiek veikti ar pārskaitījumu uz Pilnvarotās personas norēķinu kontu bankā. Par maksājumu izdarīšanas dienu tiek uzskatīta diena, kurā veikts maksājuma uzdevums bankā.

16. Katra no pusēm sedz savus izdevumus par bankas pakalpojumiem, kas saistīti ar naudas pārskaitījumiem.

VI. Pušu atbildība

17. Puses ir atbildīgas par šī Līguma nosacījumu neizpildi vai nepienācīgu izpildi un zaudējumiem, kuri radušies kādai no pusēm bezdarbības rezultātā.

18.  Puses tiek atbrīvotas no atbildības par Līguma nepildīšanu, ja tā rodas nepārvaramas varas rezultātā pēc Līguma noslēgšanas un ja viena puse par šādu apstākļu iestāšanos ir informējusi otru pusi 5 (piecu) darba dienu laikā no šādu apstākļu rašanās dienas. Šādā gadījumā Līgumā noteiktais izpildes un samaksas termiņš tiek attiecīgi pagarināts par tādu laika periodu, par kādu nepārvaramās varas apstākļi ir aizkavējuši Līguma izpildi, bet ne ilgāk par 30 (kalendārajām) dienām.

19. Ar nepārvaramas varas apstākļiem jāsaprot dabas stihijas (plūdi, vētras postījumi), katastrofas, streiki, karadarbība vai manevri, pilnvaroto institūciju izdotie normatīvie akti, kā arī citi tamlīdzīgi apstākļi, kuri pēc vispārpieņemtiem standartiem tiek klasificēti kā nepārvaramas varas apstākļi un kuru dēļ Līguma nosacījumu izpilde nav iespējama un ko Pusēm nebija iespējas ne paredzēt, ne novērst.

20. Gadījumā, ja nepārvaramas varas apstākļi turpinās ilgāk nekā 30 (trīsdesmit) kalendārās dienas, Puses ir tiesīgas izbeigt Līgumu, par to rakstiski brīdinot viena otru 5 (piecas) darba dienas iepriekš.

VII. Līguma darbības termiņš, Līguma grozīšana un izbeigšana

21. Šis Līgums ir spēkā no abu līdzēju pušu parakstīšanas brīža un ir spēkā līdz pušu saistību pilnīgai izpildei.

22. Līgumu iespējams grozīt, papildināt vai izbeigt pēc pušu rakstveida vienošanās, pamatojoties uz Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem.

23. Katra no pusēm ir tiesīga izbeigt Līgumu, brīdinot otru pusi vismaz 30 (trīsdesmit) kalendārās dienas iepriekš, ja netiek pildītas Līgumā noteiktās saistības.

VIII. Citi nosacījumi

24. Visas izmaiņas šajā Līgumā un tā papildinājumi, Pilnvarotājam un Pilnvarotajai personai, savstarpēji vienojoties, tiek fiksēti, parakstot papildu vienošanos, kura kļūst par šī Līguma neatņemamu sastāvdaļu.

25. Domstarpības starp Pilnvarotāju un Pilnvaroto personu risināmas pārrunu ceļā, bet, ja vienošanās nav panākta, tad normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

26. Līgums ir sastādīts latviešu valodā kopā uz 8 (astoņām) lapām 2 (divos) eksemplāros pa vienam eksemplāram katrai pusei. Abiem eksemplāriem ir vienāds juridiskais spēks.

IX. Pušu rekvizīti un paraksti

“Pilnvarotājs”__________________

Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietā – valsts sekretāra vietnieks A.Liepiņš

LR Ekonomikas ministrija

Brīvības iela 55, Rīga, LV-1519

Reģ.Nr.90000086008

Banka: Valsts kase, TRELLV22

Konts: LV93TREL2120010250000

“Pilnvarotā persona”________________

LIKTA izpilddirektors G.Kūlups

Biedrība “Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija”, LIKTA (IS Klasteris)

Juridiskā adrese: Raiņa bulv. 29, Rīga, LV-1459

Faktiskā adrese: Skolas iela 11, Rīga, LV-1010

Reģistrācijas Nr.40008038242

Hansa banka, kods HABALV22,

Norēķinu konts Nr. LV75HABA0551011800560

 

Pielikums Nr.1

19.07.2007. līdzdarbības līgumam

TEHNISKĀ SPECIFIKĀCIJA

Informācijas sistēmu klastera attīstības stratēģijas un pasākumu plāna izstrāde

1. Darba mērķis

Izstrādāt informācijas sistēmu (IS) klastera attīstības stratēģiju un veicamo pasākumu plānu turpmākajiem trīs gadiem, ietverot arī starptautisko sadarbību.

2. Darba apraksts

Pilnvarotās personas, kas veic Darbus, pienākums ir:

2.1. sagatavot ziņojumu par esošo situāciju IS nozarē;

2.2. sagatavot IS klastera attīstības stratēģiju;

2.3. izstrādāt veicamo pasākumu plānu trīs turpmākajiem gadiem;

2.4. Darba izstrādes gaitā konsultēties un ņemt vērā Ekonomikas ministrijas pārstāves, Uzņēmējdarbības un rūpniecības departamenta direktores Astrīdas Burkas (tel.7013130, Astrida.Burka@em.gov.lv) un IS klastera vadības norādījumus.

3. Darba uzdevums

Pilnvarotā persona Darbu izstrādā divos posmos.

Pirmajā posmā Pilnvarotā persona izstrādā ziņojumu, kas ietver:

3.1. esošās situācijas aprakstu un analīzi par IS un saistītajām nozarēm Latvijā, Eiropas Savienībā un pasaulē (esošā pieredze, attīstības tendences, Latvijas ražotāju esošie un potenciālie eksporta tirgi, svarīgākie ietekmējošie faktori);

3.2. esošā klastera detalizētu aprakstu un analīzi (klastera organizācija, līdzšinējā pieredze, īstenotā sadarbība, panākumi, attīstības tendences, svarīgākie ietekmējošie faktori).

Otrajā posmā:

3.3. Pilnvarotā persona izstrādā esošā IS klastera attīstības stratēģiju, kas ietver:

3.3.1. klastera attīstības vīziju, misiju un mērķus turpmākajiem trīs gadiem, tai skaitā klastera attīstības paredzamo ekonomisko efektu (produktivitātes, jaunu produktu izstrādi, eksporta apjomu izmaiņas);

3.3.2. iesaistīto un potenciāli iesaistīto uzņēmumu un saistīto institūciju aprakstu;

3.3.3. veicamos uzdevumus klastera mērķu sasniegšanai, galvenās sadarbības jomas klastera dalībnieku starpā;

3.3.4 priekšlikumus labākas klastera koordinācijas funkciju nodrošināšanai un vadības organizācijai;

3.3.5. nepieciešamos ieguldījumus klastera stratēģijas īstenošanai un iespējamos finansējuma avotus.

3.4. Pilnvarotā persona izstrādā esošā IS klastera veicamo pasākumu plānu, kas ietver:

3.4.1. vietēja mēroga pasākumus un sadarbību;

3.4.2. starptautiska mēroga pasākumus un sadarbību;

3.4.3. sagaidāmos rezultātus;

3.4.4. pasākumu izpildes iespējamos termiņus;

3.4.5. paredzamo finansējumu;

3.4.6. par īstenošanu atbildīgās institūcijas;

3.5. Laika posmā no 2007.gada 19.novembra līdz 28.novembrim Pilnvarotā persona prezentē un nodod diskusijām izstrādāto klastera attīstības stratēģiju un rīcības plānu sanāksmē (seminārā), kurā piedalās IS un saistīto nozaru uzņēmumu, tos apvienojošo nevalstisko organizāciju, saistīto izglītības un pētniecības institūciju, kā arī Ekonomikas ministrijas pārstāvji.

3.6. Prezentācijas un diskusijas laikā izteiktos priekšlikumus/ iebildumus/ komentārus Pilnvarotā persona iestrādā Darba gala variantā, ko 2007.gada 3.decembrī iesniedz Ekonomikas ministrijā šīs Tehniskās specifikācijas 6.punktā noteiktajā kārtībā.

4. Pilnvarotā persona patstāvīgi:

4.1. Organizē individuālas tikšanās un intervijas, skaidrojošu un motivējošu darbu ar IS un saistīto nozaru uzņēmumiem, klasterī pārstāvētajiem un potenciāli vēl iekļaujamiem uzņēmumiem un saistītajām institūcijām;

4.2. Sagatavo šo pasākumu uzskatāmu dokumentāciju (prezentētās informācijas paraugi, protokoli ar informāciju par norises vietu, laiku, dalībnieku sastāvu, pārrunātajām tēmām, secinājumiem, u.tml.), ko Darba izpildes un iesniegšanas noteiktajā termiņā iesniedz Ekonomikas ministrijai paveiktā Darba izvērtēšanai.

5. Darba nodošanas kārtība:

Pilnvarotā persona regulāri (ne retāk kā reizi mēnesī) uztur kontaktus ar Ekonomikas ministrijas pārstāvjiem un neformāli informē par progresu Līgumā un Tehniskajā specifikācijā noteikto saistību izpildē.

Pirmā posma Darbu Pilnvarotā persona sagatavo un iesniedz Ekonomikas ministrijā līdz 2007.gada 3.septembrim.

Otrā posma Darbu Pilnvarotā persona sagatavo un iesniedz Ekonomikas ministrijā līdz 2007.gada 3.decembrim. Pirms Darba iesniegšanas Ekonomikas ministrijā, Pilnvarotā persona to saskaņo ar IS klastera vadību.

6. Darba formāts

Izmantojams A4 darba formāts. Viens Darba eksemplārs iesniedzams drukātā formā, otrs – nosūtāms uz e-pasta adresi: Astrida.Burka@em.gov.lv, kā arī iesniedzams elektroniskā formātā uz datu nesēja vai diska.

Pušu rekvizīti un paraksti

“Pilnvarotājs”__________________

Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietā – valsts sekretāra vietnieks A.Liepiņš

LR Ekonomikas ministrija

Brīvības iela 55, Rīga, LV-1519

Reģ.Nr.90000086008

Banka: Valsts kase, TRELLV22

Konts: LV93TREL2120010250000

“Pilnvarotā persona”________________

LIKTA izpilddirektors G.Kūlups

Biedrība “Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija”, LIKTA (IS Klasteris)

Juridiskā adrese: Raiņa bulv. 29, Rīga, LV-1459

Faktiskā adrese: Skolas iela 11, Rīga, LV-1010

Reģistrācijas Nr.40008038242

Hansa banka, kods HABALV22,

Norēķinu konts Nr. LV75HABA0551011800560

 

Pielikums Nr.2

19.07.2007. līdzdarbības līgumam

Līguma finanšu izlietojuma tāme

Nr.

Nosaukums

Vienība

Laiks

(mēnesis)

Summa (LVL)

par pilnu

laika vienību

Kopā

(LVL)

1.

Eksperta līgumdarbs

1

4.5

750.00

3375.00

2.

Darba devēja sociālās apdrošināšanas iemaksas

1

4.5

180.68

813.04

3.

Semināri:

a)

Izbraukuma semināri un pārrunas ar reģionālajiem nozares uzņēmējiem, reģionālajām augstskolām, kas vēl nav klastera biedri un sadarbības partneri (transporta, uzturēšanās un seminārā organiz. izdevumi)

3

300.00

b)

Darba seminārs par stratēģiskajiem virzieniem un plāna iezīmēm ar esošajiem klastera biedriem un LIKTA

1

211.96

c)

Noslēguma seminārs: stratēģijas apspriešana ar EM, LIAA un citām valsts institūcijām, nozares uzņēmumiem

1

300.00

KOPĀ

5000.00

 

Pušu rekvizīti un paraksti


“Pilnvarotājs”__________________

Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietā – valsts sekretāra vietnieks A.Liepiņš

LR Ekonomikas ministrija

Brīvības iela 55, Rīga, LV-1519

Reģ.Nr.90000086008

Banka: Valsts kase, TRELLV22

Konts: LV93TREL2120010250000

“Pilnvarotā persona”________________

LIKTA izpilddirektors G.Kūlups

Biedrība “Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija”, LIKTA (IS Klasteris)

Juridiskā adrese: Raiņa bulv. 29, Rīga, LV-1459

Faktiskā adrese: Skolas iela 11, Rīga, LV-1010

Reģistrācijas Nr.40008038242

Hansa banka, kods HABALV22,

Norēķinu konts Nr. LV75HABA0551011800560

 

 

 

Līdzdarbības līgums

Biodegvielas un saistīto nozaru klastera attīstības stratēģijas izstrāde

Rīgā 2007.gada 17.jūlijā

Latvijas Republikas Ekonomikas ministrija, kuras vārdā saskaņā ar Ministru kabineta 2003.gada 29.aprīļa noteikumiem Nr.238 “Ekonomikas ministrijas nolikums” rīkojas valsts sekretāra vietā valsts sekretāra vietnieks Andris Liepiņš, turpmāk tekstā  “Pilnvarotājs”, no vienas puses, un biedrība “Latvijas Biodegvielu asociācija”, kas darbojas uz statūtu pamata, tās valdes priekšsēdētāja Daumanta Znatnaja personā, turpmāk tekstā “Pilnvarotā persona”, no otras puses, abi kopā turpmāk tekstā – “Puses”, noslēdz šādu līdzdarbības līgumu (turpmāk – Līgums):

I. Līguma priekšmets

1. Saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 40.–53.pantu un Ministru kabineta 2004.gada 29.jūlija noteikumiem Nr.419 “Kārtība, kādā tiešās pārvaldes iestādes slēdz līdzdarbības līgumus, un līdzdarbības līgumu publiskošanas kārtība”, nolūkā sasniegt sekojošus mērķus: stiprināt nozaru starptautisko konkurētspēju, paaugstināt darba produktivitāti un attīstīt inovatīvu, vairākās tautsaimniecības nozarēs izmantojamu produktu ar augstu pievienoto vērtību ražošanu un eksportu, Pilnvarotājs pilnvaro Pilnvaroto personu izstrādāt Biodegvielas un saistīto nozaru klastera attīstības stratēģiju saskaņā ar Tehnisko specifikāciju (Līguma pielikums Nr.1).

II. Pilnvarotās personas pienākumi

2. Pilnvarotā persona, lai izpildītu šī Līguma 1.punktā minētos mērķus, apņemas izstrādāt Biodegvielas un saistīto nozaru klastera attīstības stratēģiju (turpmāk – Darbu) (saskaņā ar Tehnisko specifikāciju – Pielikumu Nr.1).

3. Izlietot Pilnvarotāja piešķirto finansējumu tikai šajā Līgumā minētajiem mērķiem un pasākumiem saskaņā ar tāmi (Pielikums Nr.2) un atbilstoši Publisko iepirkumu likuma noteikumiem.

4. Iekļaut visos ar uzdevuma izpildi saistītajos paziņojumos, aicinājumos, kā arī publikācijās norādi par LR Ekonomikas ministrijas atbalstu.

5. Saskaņā ar Tehnisko specifikāciju (Pielikums Nr.1) iesniegt Pilnvarotājam starpziņojumu par šī Līguma ietvaros veikto pirmā posma Darbu un piešķirtā finansējuma izlietošanu līdz 2007.gada 1.oktobrim, kā arī iesniegt Darba gala variantu un atskaiti par piešķirtā finansējuma izlietošanu līdz 2007.gada 10.decembrim.

6. Nekavējoties 10 (desmit) darba dienu laikā atmaksāt piešķiro finansējumu šī Līguma 12.1.apakšpunktā minētajā gadījumā.

7. Nekavējoties informēt Pilnvarotāju par Pilnvarotās personas statusa, rekvizītu, nosaukuma, adreses, tālruņa maiņu.

8. Pilnvarotā persona nozīmē pārstāvi Pušu savstarpējām sarunām šī Līguma izpildes nodrošināšanai.

III. Pilnvarotāja tiesības un pienākumi

9. Pilnvarotājs veic apmaksu saskaņā ar Līgumā noteikto savstarpējo norēķinu kārtību.

10. Konstatējot šī Līguma nepienācīgu izpildi, lai sasniegtu šī līguma 1.nodaļā minētos mērķus, Pilnvarotājs ne vēlāk kā 10 (desmit) darba dienu laikā no konstatācijas brīža rakstveidā iesniedz Pilnvarotajai personai pretenzijas par Līguma nosacījumu neizpildi. Pilnvarotajai personai pretenzijas ir jānovērš 10 (desmit) darba dienu laikā no pretenziju saņemšanas dienas, vai ja tas nav iespējams, Pusēm jāvienojas par termiņu, kurā pretenzijas tiks novērstas.

Ja pretenziju nav, vai minētajā termiņā tās netiek izteiktas, Puses paraksta pieņemšanas – nodošanas aktu par Darbiem.

11. Pilnvarotājs nozīmē pārstāvi Pušu savstarpējām sarunām šī Līguma izpildes nodrošināšanai.

12. Pilnvarotājs ir tiesīgs:

12.1. Pieprasīt atmaksāt piešķirto finansējuma apjomu gadījumā, ja tas netiek izmantots atbilstoši paredzētajiem mērķiem, kā arī, ja Pilnvarotā persona nepilda šajā Līgumā noteiktās saistības, un ja Pilnvarotājs ir izteicis pretenziju un saņēmis Pilnvarotās personas paskaidrojumu Līguma 10.punktā noteiktajā kārtībā un saņemtais Pilnvarotās personas paskaidrojums ir nepamatots;

12.2. Kontrolei par šī Līguma ietvaros piešķirto finanšu līdzekļu izmantošanu jebkurā brīdī  pieprasīt no Pilnvarotās personas grāmatvedības dokumentus un citu darījumu dokumentāciju, kas saistīta ar šī Līguma izpildi, kā arī ar tiem iepazīties.

IV. Līguma summa un savstarpējo norēķinu kārtība

13. Kopējais finansējuma apjoms Līguma 1.punktā noteikto mērķu īstenošanai ir LVL 4990 (četri tūkstoši deviņi simti deviņdesmit latu).

14. Pilnvarotājs 13.punktā norādīto finansējuma summu Pilnvarotajai personai izmaksā šādā kārtībā:

14.1. Avansa maksājumu 20% apmērā no finansējuma summas, kas sastāda LVL 998 (deviņi simti deviņdesmit astoņus latus), Pilnvarotājs samaksā 10 (desmit)  bankas darba dienu laikā pēc Līguma abpusējas parakstīšanas un Pilnvarotās personas faktūrrēķina saņemšanas:

14.2. Starpmaksājumu 40% apmērā no finansējuma summas, kas sastāda LVL 1996 (vienu tūkstoti deviņi simti deviņdesmit seši latu), Pilnvarotājs samaksā 10 (desmit) bankas darba dienu laikā pēc starpziņojuma (par šī Līguma ietvaros veiktajiem darbiem un piešķirtā finansējuma izlietošanu – līdz 2007.gada 1.oktobrim) saņemšanas un Pilnvarotās personas faktūrrēķina saņemšanas.

14.3. Atlikušos 40% no finansējuma summas, kas sastāda LVL 1996 (vienu tūkstoti deviņi simti deviņdesmit seši latu), Pilnvarotājs samaksā 10 (desmit) bankas darba dienu laikā pēc Darba galīgā varianta iesniegšanas, Pieņemšanas nodošanas akta ar Pilnvarotāju parakstīšanas un faktūrrēķina saņemšanas. Pieņemšanas nodošanas aktam Pilnvarotā persona pievieno pilnu atskaiti par piešķirtā finansējuma izlietošanu ar izlietojumu pamatojošiem dokumentiem.

15. Maksājumi tiek veikti ar pārskaitījumu uz Pilnvarotās personas norēķinu kontu bankā. Par maksājumu izdarīšanas dienu tiek uzskatīta diena, kurā veikts maksājuma uzdevums bankā.

16. Katra no pusēm sedz savus izdevumus par bankas pakalpojumiem, kas saistīti ar naudas pārskaitījumiem.

VI. Pušu atbildība

17. Puses ir atbildīgas par šī Līguma nosacījumu neizpildi vai nepienācīgu izpildi un zaudējumiem, kuri radušies kādai no pusēm bezdarbības rezultātā.

18.  Puses tiek atbrīvotas no atbildības par Līguma nepildīšanu, ja tā rodas nepārvaramas varas rezultātā pēc Līguma noslēgšanas un ja viena puse par šādu apstākļu iestāšanos ir informējusi otru pusi 5 (piecu) darba dienu laikā no šādu apstākļu rašanās dienas. Šādā gadījumā Līgumā noteiktais izpildes un samaksas termiņš tiek attiecīgi pagarināts par tādu laika periodu, par kādu nepārvaramās varas apstākļi ir aizkavējuši Līguma izpildi, bet ne ilgāk par 30 (kalendārajām) dienām.

19. Ar nepārvaramas varas apstākļiem jāsaprot dabas stihijas (plūdi, vētras postījumi), katastrofas, streiki, karadarbība vai manevri, pilnvaroto institūciju izdotie normatīvie akti, kā arī citi tamlīdzīgi apstākļi, kuri pēc vispārpieņemtiem standartiem tiek klasificēti kā nepārvaramas varas apstākļi un kuru dēļ Līguma nosacījumu izpilde nav iespējama un ko Pusēm nebija iespējas ne paredzēt, ne novērst.

20. Gadījumā, ja nepārvaramas varas apstākļi turpinās ilgāk nekā 30 (trīsdesmit) kalendārās dienas, Puses ir tiesīgas izbeigt Līgumu, par to rakstiski brīdinot viena otru 5 (piecas) darba dienas iepriekš.

VII. Līguma darbības termiņš, Līguma grozīšana un izbeigšana

21. Šis Līgums ir spēkā no abu līdzēju pušu parakstīšanas brīža un ir spēkā līdz pušu saistību pilnīgai izpildei.

22. Līgumu iespējams grozīt, papildināt vai izbeigt pēc pušu rakstveida vienošanās, pamatojoties uz Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem.

23. Katra no pusēm ir tiesīga izbeigt Līgumu, brīdinot otru pusi vismaz 30 (trīsdesmit) kalendārās dienas iepriekš, ja netiek pildītas Līgumā noteiktās saistības.

VIII. Citi nosacījumi

24. Visas izmaiņas šajā Līgumā un tā papildinājumi, Pilnvarotājam un Pilnvarotajai personai, savstarpēji vienojoties, tiek fiksēti, parakstot papildu vienošanos, kura kļūst par šī Līguma neatņemamu sastāvdaļu.

25. Domstarpības starp Pilnvarotāju un Pilnvaroto personu risināmas pārrunu ceļā, bet, ja vienošanās nav panākta, tad normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

26. Līgums ir sastādīts latviešu valodā kopā uz 10 (desmit) lapām 2 (divos) eksemplāros pa vienam eksemplāram katrai pusei. Abiem eksemplāriem ir vienāds juridiskais spēks.

IX. Pušu rekvizīti un paraksti

“Pilnvarotājs”____________________

Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietā – valsts sekretāra vietnieks A.Liepiņš

LR Ekonomikas ministrija

Brīvības iela 55, Rīga, LV-1519

Reģ.Nr.90000086008

Banka: Valsts kase, TRELLV22

Konts: LV93TREL2120010250000

“Pilnvarotā persona”________________

Latvijas Biodegvielu asociācijas prezidents

Daumants Znatnajs

Biedrība “Latvijas Biodegvielu asociācija”

Reģ.Nr.40008096005

Krāmu iela 2-8, Rīga, LV-1050

Hansabanka, kods HABALV22

Konts: LV59HABA0551011765540

 

Pielikums Nr.1

17.07.2007. līdzdarbības līgumam

TEHNISKĀ SPECIFIKĀCIJA

Biodegvielas un saistīto nozaru klastera attīstības stratēģijas izstrāde

1. Darba mērķis

Veikt izpēti par klastera izveides un attīstības perspektīvām biodegvielas (NACE kods DG 24.66) un saistītajās nozarēs un izstrādāt inovatīvu, pasaules tirgū konkurētspējīgu produktu klastera attīstības stratēģiju.

2. Darba apraksts

Uzņēmumu klasteru attīstības veicināšana ir viens no starptautiskajā praksē atzītiem veidiem kā stiprināt nozaru starptautisko konkurētspēju, paaugstināt darba produktivitāti un attīstīt inovatīvu, vairākās tautsaimniecības nozarēs izmantojamu produktu ar augstu pievienoto vērtību ražošanu un eksportu. 2008.gadā Latvijā plānots uzsākt Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansētu klasteru attīstības atbalsta programmu (VAP), kuras ietvaros tiks piedāvāts atbalsts uzņēmumu klasteru attīstībai, kas ietvers atbalstu klasteru koordinācijai, plānveidīgai klasteru stratēģiju veidošanai un īstenošanai, kopīgu projektu realizācijai. Programmas ietvaros klasteris tiek definēts kā: uzņēmumu, pētniecības, izglītības un citu saistīto institūciju sadarbības tīkls, kas:

Darbojas noteiktā tautsaimniecības nozarē, vai savstarpēji saistītās nozarēs;

Izmanto radniecīgas tehnoloģijas un līdzīga profila darbaspēka resursus;

Sastāv no juridiski neatkarīgiem uzņēmumiem, kas ir savstarpēji konkurējoši, un vienlaicīgi realizē savstarpēju sadarbību.

Pilnvarotās personas, kas veic Darbu, pienākums ir:

2.1. Saskaņā ar šo Tehnisko specifikāciju veikt analīzi un izpēti par klastera izveides potenciālu biodegvielas un saistītajās nozarēs, identificējot jomas, kur uzņēmumu, izglītības un pētniecības institūciju sadarbība klastera ietvaros, kopīgas stratēģijas izstrāde un īstenošana, kā arī kopīgu projektu realizācija var dod ieguldījumu inovāciju, jaunu produktu attīstībā, starptautiskās konkurētspējas stiprināšanā un kopējās pievienotās vērtības paaugstināšanā;

2.2. Sagatavot šāda klastera attīstības īstermiņa un vidējā termiņa stratēģiju;

2.3. Veikt uzņēmumu un citu klasterī potenciāli pārstāvēto saistīto institūciju (izglītības, pētniecības iestādes) apzināšanu, skaidrojošu un motivējošu darbu individuālajās tikšanās un kopīgajās potenciālo dalībnieku apspriedēs, kā arī identificēt galvenās sadarbības jomas īstermiņā un vidējā termiņā;

2.4. Darba izstrādes gaitā konsultēties un ņemt vērā Ekonomikas ministrijas pārstāves, Uzņēmējdarbības un rūpniecības departamenta direktores Astrīdas Burkas norādījumus (tel. 7013130, Astrida.Burka@em.gov.lv).

3. Darba uzdevums

Pilnvarotā persona Darbu izstrādā divos posmos.

Pirmajā posmā:

3.1. Izmantojot nozares statistikas datus, iepriekš veiktos pētījumus, ziņojumus, politikas dokumentus Latvijā un Eiropas Savienībā, kompetento uzņēmumu, to apvienību un pētniecības institūciju viedokli un sniegto informāciju, Pilnvarotā persona izstrādā ziņojumu par klastera izveides potenciālu biodegvielas un saistītajās nozarēs. Ziņojums ietver:

3.1.1. Detalizētu esošās situācijas analīzi biodegvielas un saistītajās nozarēs Latvijā, Eiropas Savienībā un pasaulē (atskats par attīstību pēdējos 3-5 gados, šī brīža situācija, attīstības tendences, Latvijas ražotāju esošie un potenciālie eksporta tirgi);

3.1.2. Perspektīvo jomu identifikāciju un detalizētu aprakstu biodegvielas un saistītajās nozarēs, kur ir potenciāls inovatīvu, pasaules tirgū konkurētspējīgu produktu klastera izveidei un attīstībai;

3.2. 2007.gada 1.oktobrī Pilnvarotā persona iesniedz sagatavoto ziņojumu Ekonomikas ministrijā šīs Tehniskās specifikācijas 6.punktā noteiktajā kārtībā.

Otrajā posmā:

3.3. Izmantojot pirmajā posmā iegūtās informācijas analīzi un no tās izrietošos secinājumus, Pilnvarotā persona izstrādā klastera attīstības stratēģiju, kas ietver:

3.3.1. Klastera vīziju, misiju un mērķi, tai skaitā klastera attīstības paredzamo ekonomisko efektu (produktivitātes, pievienotās vērtības, eksporta apjomu izmaiņas, jaunu produktu izstrāde);

3.3.2. Iesaistīto (vai potenciāli iesaistīto) uzņēmumu un saistīto institūciju aprakstu;

3.3.3. Detalizētu situācijas analīzi par klastera darbības jomu (esošā situācija, attīstības tendences, Latvijas ražotāju esošie un potenciālie eksporta tirgi), izmantojot un papildinot pirmajā posmā veikto analīzi;

3.3.4. Veicamos uzdevumus klastera mērķu sasniegšanai, galvenās sadarbības jomas klastera dalībnieku starpā;

3.3.5. Priekšlikumus klastera koordinācijas funkciju nodrošināšanai, klastera vadības organizācijas aprakstu;

3.3.6. Nepieciešamos ieguldījumus klastera stratēģijas īstenošanai un iespējamos finansējuma avotus.

3.4. Laika posmā no 2007.gada 19.novembra līdz 5.decembrim Pilnvarotā persona prezentē un nodod diskusijām izstrādāto klastera attīstības stratēģiju un rīcības plānu sanāksmē (seminārā), kurā piedalās biodegvielas un saistīto nozaru uzņēmumu, tos apvienojošo nevalstisko organizāciju, saistīto izglītības un pētniecības institūciju, kā arī Ekonomikas ministrijas pārstāvji.

3.5. Prezentācijas un diskusijas laikā izteiktos priekšlikumus/ iebildumus/ komentārus Pilnvarotā persona iestrādā Darba gala variantā, ko 2007.gada 10.decembrī iesniedz Ekonomikas ministrijā šīs Tehniskās specifikācijas 6.punktā noteiktajā kārtībā.

4. Pilnvarotā persona patstāvīgi:

4.1. Organizē individuālas tikšanās un intervijas, skaidrojošu un motivējošu darbu ar biodegvielas un saistīto nozaru uzņēmumiem, klasterī potenciāli pārstāvētajiem uzņēmumiem un saistītajām institūcijām.

4.2. Sagatavo šo pasākumu uzskatāmu dokumentāciju (prezentētās informācijas paraugi, protokoli ar informāciju par norises vietu, laiku, dalībnieku sastāvu, pārrunātajām tēmām, secinājumiem, u.tml.), ko Darba izpildes un iesniegšanas noteiktajā termiņā iesniedz Ekonomikas ministrijai paveiktā Darba izvērtēšanai.

5. Darba nodošanas kārtība:

Pilnvarotā persona regulāri (ne retāk kā reizi mēnesī) uztur kontaktus ar Ekonomikas ministrijas pārstāvjiem un neformāli informē par progresu Līgumā un Tehniskajā specifikācijā noteikto saistību izpildē.

Pirmā posma Darbu Pilnvarotā persona sagatavo un iesniedz Ekonomikas ministrijā līdz 2007.gada 1.oktobrim.

Otrā posma Darbu Pilnvarotā persona sagatavo un iesniedz Ekonomikas ministrijā līdz 2007.gada 10.decembrim.

6. Darba formāts

Izmantojams A4 darba formāts. Viens Darba eksemplārs iesniedzams drukātā formā, otrs – nosūtāms uz e-pasta adresi: Astrida.Burka@em.gov.lv, kā arī iesniedzams elektroniskā formātā uz datu nesēja vai diska.

Pušu rekvizīti un paraksti

“Pilnvarotājs”____________________

Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietā – valsts sekretāra vietnieks A.Liepiņš

LR Ekonomikas ministrija

Brīvības iela 55, Rīga, LV-1519

Reģ.Nr.90000086008

Banka: Valsts kase, TRELLV22

Konts: LV93TREL2120010250000

“Pilnvarotā persona”________________

Latvijas Biodegvielu asociācijas prezidents

Daumants Znatnajs

Biedrība “Latvijas Biodegvielu asociācija”

Reģ.Nr.40008096005

Krāmu iela 2-8, Rīga, LV-1050

Hansabanka, kods HABALV22

Konts: LV59HABA0551011765540

 

Pielikums Nr.2

17.07.2007. līdzdarbības līgumam

Līguma finanšu izlietojuma tāme

Nr.

Izdevumu pozīcijas

Vienība

Vienību

skaits

Vienas vienības

izmaksas (LVL)

Kopā (LVL)

1.

Personāla atalgojums

1.1. Projekta izpilddirektors

mēnesis

6

200

1200

1.2. Grāmatvedis

stunda

300

2.

Darba devēja sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

340

3.

Konsultantu un ekspertu izmaksas

stundas

2500

4.

Transporta izmaksas

120

5.

Komandējumu izdevumi

 

 

80

6.

Sakaru pakalpojumi

mēnesis

6

20

120

7.

Biroja tehnika, kancelejas piederumi

150

9

Informācijas un publicitātes izmaksas

100

10.

Izdales materiāli prezentācijai

80

KOPĀ

4990

 

Pušu rekvizīti un paraksti

“Pilnvarotājs”____________________

Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietā – valsts sekretāra vietnieks A.Liepiņš

LR Ekonomikas ministrija

Brīvības iela 55, Rīga, LV-1519

Reģ.Nr.90000086008

Banka: Valsts kase, TRELLV22

Konts: LV93TREL2120010250000

“Pilnvarotā persona”________________

Latvijas Biodegvielu asociācijas prezidents

Daumants Znatnajs

Biedrība “Latvijas Biodegvielu asociācija”

Reģ.Nr.40008096005

Krāmu iela 2-8, Rīga, LV-1050

Hansabanka, kods HABALV22

Konts: LV59HABA0551011765540

 

 

 

Līdzdarbības līgums

Meža klastera attīstības stratēģijas un pasākumu plāna izstrāde

Rīgā 2007.gada 16.jūlijā

Latvijas Republikas Ekonomikas ministrija, kuras vārdā saskaņā ar Ministru kabineta 2003.gada 29.aprīļa noteikumiem Nr.238 “Ekonomikas ministrijas nolikums” rīkojas valsts sekretāra vietā valsts sekretāra vietnieks Andris Liepiņš, turpmāk tekstā  “Pilnvarotājs”, no vienas puses, un biedrība “Latvijas Kokrūpniecības federācija”, kas darbojas uz statūtu pamata, tās izpilddirektora Kristapa Klausa personā, turpmāk tekstā “Pilnvarotā persona”, no otras puses, abi kopā turpmāk tekstā – “Puses”, noslēdz šādu līdzdarbības līgumu (turpmāk – Līgums):

I. Līguma priekšmets

1. Saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 40.–53.pantu un Ministru kabineta 2004.gada 29.jūlija noteikumiem Nr.419 “Kārtība, kādā tiešās pārvaldes iestādes slēdz līdzdarbības līgumus, un līdzdarbības līgumu publiskošanas kārtība”, nolūkā sasniegt sekojošus mērķus: stiprināt nozaru starptautisko konkurētspēju, paaugstināt darba produktivitāti un attīstīt inovatīvu, vairākās tautsaimniecības nozarēs izmantojamu produktu ar augstu pievienoto vērtību ražošanu un eksportu, Pilnvarotājs pilnvaro Pilnvaroto personu izstrādāt Meža klastera attīstības stratēģiju un pasākumu plānu saskaņā ar Tehnisko specifikāciju (Līguma pielikums Nr.1).

II. Pilnvarotās personas pienākumi

2. Pilnvarotā persona, lai izpildītu šī Līguma 1.punktā minētos mērķus, apņemas izstrādāt Meža klastera attīstības stratēģiju un pasākumu plānu (turpmāk – Darbus) (saskaņā ar Tehnisko specifikāciju – Pielikumu Nr.1).

3. Izlietot Pilnvarotāja piešķirto finansējumu tikai šajā Līgumā minētajiem mērķiem un pasākumiem saskaņā ar tāmi (Pielikums Nr.2) un atbilstoši Publisko iepirkumu likuma noteikumiem.

4. Iekļaut visos ar uzdevuma izpildi saistītajos paziņojumos, aicinājumos, kā arī publikācijās norādi par LR Ekonomikas ministrijas atbalstu.

5. Saskaņā ar Tehnisko specifikāciju (Pielikums Nr.1) iesniegt Pilnvarotājam starpziņojumu par šī Līguma ietvaros veikto pirmā posma Darbu un piešķirtā finansējuma izlietošanu līdz 2007.gada 3.septembrim, kā arī iesniegt Darbu gala variantu un atskaiti par piešķirtā finansējuma izlietošanu līdz 2007.gada 3.decembrim.

6. Nekavējoties 10 (desmit) darba dienu laikā atmaksāt piešķiro finansējumu šī Līguma 12.1.apakšpunktā minētajā gadījumā.

7. Nekavējoties informēt Pilnvarotāju par Pilnvarotās personas statusa, rekvizītu, nosaukuma, adreses, tālruņa maiņu.

8. Pilnvarotā persona nozīmē pārstāvi Pušu savstarpējām sarunām šī Līguma izpildes nodrošināšanai.

III. Pilnvarotāja tiesības un pienākumi

9. Pilnvarotājs veic apmaksu saskaņā ar Līgumā noteikto savstarpējo norēķinu kārtību.

10. Konstatējot šī Līguma nepienācīgu izpildi, lai sasniegtu šī līguma 1.nodaļā minētos mērķus, Pilnvarotājs ne vēlāk kā 10 (desmit) darba dienu laikā no konstatācijas brīža rakstveidā iesniedz Pilnvarotajai personai pretenzijas par Līguma nosacījumu neizpildi. Pilnvarotajai personai pretenzijas ir jānovērš 10 (desmit) darba dienu laikā no pretenziju saņemšanas dienas, vai ja tas nav iespējams, Pusēm jāvienojas par termiņu, kurā pretenzijas tiks novērstas.

Ja pretenziju nav, vai minētajā termiņā tās netiek izteiktas, Puses paraksta pieņemšanas – nodošanas aktu par Darbiem.

11. Pilnvarotājs nozīmē pārstāvi Pušu savstarpējām sarunām šī Līguma izpildes nodrošināšanai.

12. Pilnvarotājs ir tiesīgs:

12.1. Pieprasīt atmaksāt piešķirto finansējuma apjomu gadījumā, ja tas netiek izmantots atbilstoši paredzētajiem mērķiem, kā arī, ja Pilnvarotā persona nepilda šajā Līgumā noteiktās saistības, un ja Pilnvarotājs ir izteicis pretenziju un saņēmis Pilnvarotās personas paskaidrojumu Līguma 10.punktā noteiktajā kārtībā un saņemtais Pilnvarotās personas paskaidrojums ir nepamatots;

12.2. Kontrolei par šī Līguma ietvaros piešķirto finanšu līdzekļu izmantošanu jebkurā brīdī  pieprasīt no Pilnvarotās personas grāmatvedības dokumentus un citu darījumu dokumentāciju, kas saistīta ar šī Līguma izpildi, kā arī ar tiem iepazīties.

IV. Līguma summa un savstarpējo norēķinu kārtība

13. Kopējais finansējuma apjoms Līguma 1.punktā noteikto mērķu īstenošanai ir LVL 5060.30 (pieci tūkstoši sešdesmit lati trīsdesmit santīmi), tai skaitā PVN 18% - LVL 771.91 (septiņi simti septiņdesmit viens lats deviņdesmit viens santīms).

14. Pilnvarotājs 13.punktā norādīto finansējuma summu Pilnvarotajai personai izmaksā šādā kārtībā:

14.1. Avansa maksājumu 20% apmērā no finansējuma summas, kas sastāda LVL 1012.06 (vienu tūkstoti divpadsmit latu sešus santīmus), tai skaitā PVN 18% – LVL 154.39 (simts piecdesmit četrus latus trīsdesmit deviņus santīmus), Pilnvarotājs samaksā 10 (desmit)  bankas darba dienu laikā pēc Līguma abpusējas parakstīšanas un Pilnvarotās personas faktūrrēķina saņemšanas:

14.2. Starpmaksājumu 40% apmērā no finansējuma summas, kas sastāda LVL 2024.12 (divi tūkstoši divdesmit četrus latus divpadsmit santīmus), tai skaitā PVN 18% – LVL 308.76 (trīs simti astoņus latus septiņdesmit sešus santīmus), Pilnvarotājs samaksā 10 (desmit) bankas darba dienu laikā pēc starpziņojuma (par šī Līguma ietvaros veiktajiem darbiem un piešķirtā finansējuma izlietošanu – līdz 2007.gada 3.septembrim) saņemšanas un Pilnvarotās personas faktūrrēķina saņemšanas.

14.3. Atlikušos 40% no finansējuma summas, kas sastāda LVL 2024.12 (divi tūkstoši divdesmit četrus latus divpadsmit santīmus), tai skaitā PVN 18% – LVL 308.76 (trīs simti astoņus latus septiņdesmit sešus santīmus), Pilnvarotājs samaksā 10 (desmit) bankas darba dienu laikā pēc Darba galīgā varianta iesniegšanas, Pieņemšanas nodošanas akta ar Pilnvarotāju parakstīšanas un faktūrrēķina saņemšanas. Pieņemšanas nodošanas aktam Pilnvarotā persona pievieno pilnu atskaiti par piešķirtā finansējuma izlietošanu ar izlietojumu pamatojošiem dokumentiem.

15. Maksājumi tiek veikti ar pārskaitījumu uz Pilnvarotās personas norēķinu kontu bankā. Par maksājumu izdarīšanas dienu tiek uzskatīta diena, kurā veikts maksājuma uzdevums bankā.

16. Katra no pusēm sedz savus izdevumus par bankas pakalpojumiem, kas saistīti ar naudas pārskaitījumiem.

VI. Pušu atbildība

17. Puses ir atbildīgas par šī Līguma nosacījumu neizpildi vai nepienācīgu izpildi un zaudējumiem, kuri radušies kādai no pusēm bezdarbības rezultātā.

18.  Puses tiek atbrīvotas no atbildības par Līguma nepildīšanu, ja tā rodas nepārvaramas varas rezultātā pēc Līguma noslēgšanas un ja viena puse par šādu apstākļu iestāšanos ir informējusi otru pusi 5 (piecu) darba dienu laikā no šādu apstākļu rašanās dienas. Šādā gadījumā Līgumā noteiktais izpildes un samaksas termiņš tiek attiecīgi pagarināts par tādu laika periodu, par kādu nepārvaramās varas apstākļi ir aizkavējuši Līguma izpildi, bet ne ilgāk par 30 (kalendārajām) dienām.

19. Ar nepārvaramas varas apstākļiem jāsaprot dabas stihijas (plūdi, vētras postījumi), katastrofas, streiki, karadarbība vai manevri, pilnvaroto institūciju izdotie normatīvie akti, kā arī citi tamlīdzīgi apstākļi, kuri pēc vispārpieņemtiem standartiem tiek klasificēti kā nepārvaramas varas apstākļi un kuru dēļ Līguma nosacījumu izpilde nav iespējama un ko Pusēm nebija iespējas ne paredzēt, ne novērst.

20. Gadījumā, ja nepārvaramas varas apstākļi turpinās ilgāk nekā 30 (trīsdesmit) kalendārās dienas, Puses ir tiesīgas izbeigt Līgumu, par to rakstiski brīdinot viena otru 5 (piecas) darba dienas iepriekš.

VII. Līguma darbības termiņš, Līguma grozīšana un izbeigšana

21. Šis Līgums ir spēkā no abu līdzēju pušu parakstīšanas brīža un ir spēkā līdz pušu saistību pilnīgai izpildei.

22. Līgumu iespējams grozīt, papildināt vai izbeigt pēc pušu rakstveida vienošanās, pamatojoties uz Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem.

23. Katra no pusēm ir tiesīga izbeigt Līgumu, brīdinot otru pusi vismaz 30 (trīsdesmit) kalendārās dienas iepriekš, ja netiek pildītas Līgumā noteiktās saistības.

VIII. Citi nosacījumi

24. Visas izmaiņas šajā Līgumā un tā papildinājumi, Pilnvarotājam un Pilnvarotajai personai, savstarpēji vienojoties, tiek fiksēti, parakstot papildu vienošanos, kura kļūst par šī Līguma neatņemamu sastāvdaļu.

25. Domstarpības starp Pilnvarotāju un Pilnvaroto personu risināmas pārrunu ceļā, bet, ja vienošanās nav panākta, tad normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

26. Līgums ir sastādīts latviešu valodā kopumā uz 9 (deviņām) lapām 2 (divos) eksemplāros pa vienam eksemplāram katrai pusei. Abiem eksemplāriem ir vienāds juridiskais spēks.

IX. Pušu rekvizīti un paraksti

“Pilnvarotājs”___________________

Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietā – valsts sekretāra vietnieks A.Liepiņš

LR Ekonomikas ministrija

Brīvības iela 55, Rīga, LV-1519

Reģ.Nr. 90000086008

Banka: Valsts kase, TRELLV22

Konts: LV93TREL2120010250000

“Pilnvarotā persona”________________

Latvijas Kokrūpniecības federācijas izpilddirektors Kristaps Klauss

Biedrība “Latvijas Kokrūpniecības federācija”

Skaistkalnes iela 1, Rīga, LV-1004

Reģ.Nr.40008053294

Banka: Unibanka

Konts: LV06UNLA0050000527065





Pielikums Nr.1

16.07.2007. līdzdarbības līgumam

TEHNISKĀ SPECIFIKĀCIJA

Meža klastera attīstības stratēģijas un pasākumu plāna izstrāde

1. Darba mērķis

Izstrādāt esošā meža jeb kokapstrādes (NACE kods – DD) klastera attīstības stratēģiju un veicamo pasākumu plānu turpmākajiem trīs gadiem, ietverot arī starptautisko sadarbību.

2. Darba apraksts

Pilnvarotās personas, kas veic Darbus, pienākums ir:

2.1. sagatavot ziņojumu par esošo situāciju kokapstrādes nozarē;

2.2. sagatavot esošā meža klastera attīstības stratēģiju;

2.3. izstrādāt veicamo pasākumu plānu turpmākajiem trīs gadiem;

2.4. Darba izstrādes gaitā konsultēties un ņemt vērā Ekonomikas ministrijas pārstāves, Uzņēmējdarbības un rūpniecības departamenta direktores Astrīdas Burkas (tel. 7013130, Astrida.Burka@em.gov.lv) un meža klastera vadības norādījumus.

3. Darba uzdevums

Pilnvarotā persona Darbus izstrādā divos posmos.

Pirmajā posmā Pilnvarotā persona izstrādā ziņojumu, kas ietver:

3.1. detalizētu esošās situācijas aprakstu un analīzi par kokapstrādes un saistītajām nozarēm Latvijā, Eiropas Savienībā un pasaulē (esošā pieredze, attīstības tendences, Latvijas ražotāju esošie un potenciālie eksporta tirgi, svarīgākie ietekmējošie faktori);

3.2. esošā klastera detalizētu aprakstu un analīzi (klastera organizācija, līdzšinējā pieredze, īstenotā sadarbība, panākumi, attīstības tendences, svarīgākie ietekmējošie faktori).

Otrajā posmā:

3.3. Pilnvarotā persona izstrādā esošā klastera attīstības stratēģiju, kas ietver:

3.3.1. Klastera attīstības vīziju, misiju un mērķus turpmākajiem trīs gadiem, tai skaitā klastera attīstības paredzamo ekonomisko efektu (produktivitātes, jaunu produktu izstrādi, eksporta apjomu izmaiņas);

3.3.2. Iesaistīto un potenciāli iesaistīto uzņēmumu un institūciju aprakstu;

3.3.3. Veicamos uzdevumus klastera mērķu sasniegšanai, galvenās sadarbības jomas klastera dalībnieku starpā;

3.3.4. Priekšlikumus labākas klastera koordinācijas funkciju nodrošināšanai un vadības organizācijai;

3.3.5. Nepieciešamos ieguldījumus klastera stratēģijas īstenošanai un iespējamos finansējuma avotus.

3.4. Pilnvarotā persona izstrādā esošā klastera veicamo pasākumu plānu, kas ietver:

3.4.1. vietēja mēroga pasākumus un sadarbību;

3.4.2. starptautiska mēroga pasākumus un sadarbību;

3.4.3. sagaidāmos rezultātus;

3.4.4. pasākumu izpildes iespējamos termiņus;

3.4.5. paredzamo finansējumu;

3.4.6. par īstenošanu atbildīgās institūcijas;

3.5. Laika posmā no 2007.gada 19.novembra līdz 28.novembrim Pilnvarotā persona prezentē un nodod diskusijām izstrādāto klastera attīstības stratēģija un rīcības plāns sanāksmē (seminārā), kurā piedalās kokapstrādes un saistīto nozaru uzņēmumu, tos apvienojošo nevalstisko organizāciju, saistīto izglītības un pētniecības institūciju, kā arī Ekonomikas ministrijas pārstāvji;

3.6. Prezentācijas un diskusijas laikā izteiktos priekšlikumus/ iebildumus/ komentārus Pilnvarotā persona iestrādā Darbu gala variantā, ko 2007.gada 3.decembrī iesniedz Ekonomikas ministrijā šīs Tehniskās specifikācijas 6.punktā noteiktajā kārtībā.

4. Pilnvarotā persona patstāvīgi:

4.1. Organizē individuālas tikšanās un intervijas, skaidrojošu un motivējošu darbu ar kokapstrādes un saistīto nozaru uzņēmumiem, klasterī pārstāvētajiem un potenciāli vēl iekļaujamiem uzņēmumiem un saistītajām institūcijām;

4.2. Sagatavo šo pasākumu uzskatāmu dokumentāciju (prezentētās informācijas paraugi, protokoli ar informāciju par norises vietu, laiku, dalībnieku sastāvu, pārrunātajām tēmām, secinājumiem, u.tml.), ko Darba izpildes un iesniegšanas noteiktajā termiņā iesniedz Ekonomikas ministrijai paveiktā Darba izvērtēšanai.

5. Darba nodošanas kārtība:

Pilnvarotā persona regulāri (ne retāk kā reizi mēnesī) uztur kontaktus ar Ekonomikas ministrijas pārstāvjiem un neformāli informē par progresu Līgumā un Tehniskajā specifikācijā noteikto saistību izpildē.

Pirmā posma Darbu Pilnvarotā persona sagatavo un iesniedz Ekonomikas ministrijā līdz 2007.gada 3.septembrim.

Otrā posma Darbu Pilnvarotā persona sagatavo un iesniedz Ekonomikas ministrijā līdz 2007.gada 3.decembrim. Pirms Darba iesniegšanas Ekonomikas ministrijā, Pilnvarotā persona to saskaņo ar meža klastera vadību.

6. Darba formāts

Izmantojams A4 darba formāts. Viens Darba eksemplārs iesniedzams drukātā formā, otrs – nosūtāms uz e-pasta adresi: Astrida.Burka@em.gov.lv, kā arī iesniedzams elektroniskā formātā uz datu nesēja vai diska.

Pušu rekvizīti un paraksti

“Pilnvarotājs”___________________

Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietā – valsts sekretāra vietnieks A.Liepiņš

LR Ekonomikas ministrija

Brīvības iela 55, Rīga, LV-1519

Reģ.Nr. 90000086008

Banka: Valsts kase, TRELLV22

Konts: LV93TREL2120010250000

“Pilnvarotā persona”________________

Latvijas Kokrūpniecības federācijas izpilddirektors Kristaps Klauss

Biedrība “Latvijas Kokrūpniecības federācija”

Skaistkalnes iela 1, Rīga, LV-1004

Reģ.Nr.40008053294

Banka: Unibanka

Konts: LV06UNLA0050000527065





Pielikums Nr.2

16.07.2007. līdzdarbības līgumam

Līguma finanšu izlietojuma tāme

Nr.

Izdevumu pozīcijas

Kopā (LVL)

1.

Eksperta atalgojums (K.Klauss)

2650.00

2.

Eksperta atalgojums (I.Krasavcevs)

1000.00

3.

Darba devēja sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

638.39

Kopā bez PVN

4288.39

PVN 18%

771.91

KOPĀ

5060.30

 

Pušu rekvizīti un paraksti

“Pilnvarotājs”___________________

Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietā – valsts sekretāra vietnieks A.Liepiņš

LR Ekonomikas ministrija

Brīvības iela 55, Rīga, LV-1519

Reģ.Nr. 90000086008

Banka: Valsts kase, TRELLV22

Konts: LV93TREL2120010250000

“Pilnvarotā persona”________________

Latvijas Kokrūpniecības federācijas izpilddirektors Kristaps Klauss

Biedrība “Latvijas Kokrūpniecības federācija”

Skaistkalnes iela 1, Rīga, LV-1004

Reģ.Nr.40008053294

Banka: Unibanka

Konts: LV06UNLA0050000527065






Līdzdarbības līgums

Farmācijas un saistīto nozaru klastera attīstības stratēģijas izstrāde

Rīgā 2007.gada 19.jūlijā

Latvijas Republikas Ekonomikas ministrija, kuras vārdā saskaņā ar Ministru kabineta 2003.gada 29.aprīļa noteikumiem Nr.238 “Ekonomikas ministrijas nolikums” rīkojas valsts sekretāra vietā valsts sekretāra vietnieks Andris Liepiņš, turpmāk tekstā  “Pilnvarotājs”, no vienas puses, un biedrība “Latvijas Ķīmijas un farmācijas uzņēmēju asociācija”, kas darbojas uz statūtu pamata, tās valdes priekšsēdētāja Valda Jēkabsona personā, turpmāk tekstā “Pilnvarotā persona”, no otras puses, abi kopā turpmāk tekstā – “Puses”, noslēdz šādu līdzdarbības līgumu (turpmāk – Līgums):

I. Līguma priekšmets

1. Saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 40.–53.pantu un Ministru kabineta 2004.gada 29.jūlija noteikumiem Nr.419 “Kārtība, kādā tiešās pārvaldes iestādes slēdz līdzdarbības līgumus, un līdzdarbības līgumu publiskošanas kārtība”, nolūkā sasniegt sekojošus mērķus: stiprināt nozaru starptautisko konkurētspēju, paaugstināt darba produktivitāti un attīstīt inovatīvu, vairākās tautsaimniecības nozarēs izmantojamu produktu ar augstu pievienot vērtību ražošanu un eksportu, Pilnvarotājs pilnvaro Pilnvaroto personu izstrādāt Farmācijas un saistīto nozaru klastera attīstības stratēģiju saskaņā ar Tehnisko specifikāciju (Līguma pielikums Nr.1).

II. Pilnvarotās personas pienākumi

2. Pilnvarotā persona, lai izpildītu šī Līguma 1.punktā minētos mērķus, apņemas izstrādāt Farmācijas un saistīto nozaru klastera attīstības stratēģiju (turpmāk – Darbu) (saskaņā ar Tehnisko specifikāciju - Pielikumu Nr.1).

3. Izlietot Pilnvarotāja piešķirto finansējumu tikai šajā Līgumā minētajiem mērķiem un pasākumiem saskaņā ar tāmi (Pielikums Nr.2) un atbilstoši Publisko iepirkumu likuma noteikumiem.

4. Iekļaut visos ar uzdevuma izpildi saistītajos paziņojumos, aicinājumos, kā arī publikācijās norādi par LR Ekonomikas ministrijas atbalstu.

5. Saskaņā ar Tehnisko specifikāciju (Pielikums Nr.1) iesniegt Pilnvarotājam starpziņojumu par šī Līguma ietvaros veikto pirmā posma darbu un piešķirtā finansējuma izlietošanu līdz 2007.gada 1.oktobrim, kā arī iesniegt Darba gala variantu un atskaiti par piešķirtā finansējuma izlietošanu līdz 2007.gada 10.decembrim.

6. Nekavējoties 10 (desmit) darba dienu laikā atmaksāt piešķiro finansējumu šī Līguma 12.1.apakšpunktā minētajā gadījumā.

7. Nekavējoties informēt Pilnvarotāju par Pilnvarotās personas statusa, rekvizītu, nosaukuma, adreses, tālruņa maiņu.

8. Pilnvarotā persona nozīmē pārstāvi Pušu savstarpējām sarunām šī Līguma izpildes nodrošināšanai.

III. Pilnvarotāja tiesības un pienākumi

9. Pilnvarotājs veic apmaksu saskaņā ar Līgumā noteikto savstarpējo norēķinu kārtību.

10. Konstatējot šī Līguma nepienācīgu izpildi, lai sasniegtu šī līguma 1.nodaļā minētos mērķus, Pilnvarotājs ne vēlāk kā 10 (desmit) darba dienu laikā no konstatācijas brīža rakstveidā iesniedz Pilnvarotajai personai pretenzijas par Līguma nosacījumu neizpildi. Pilnvarotajai personai pretenzijas ir jānovērš 10 (desmit) darba dienu laikā no pretenziju saņemšanas dienas, vai ja tas nav iespējams, Pusēm jāvienojas par termiņu, kurā pretenzijas tiks novērstas.

Ja pretenziju nav, vai minētajā termiņā tās netiek izteiktas, Puses paraksta pieņemšanas – nodošanas aktu par Darbiem.

11. Pilnvarotājs nozīmē pārstāvi Pušu savstarpējām sarunām šī Līguma izpildes nodrošināšanai.

12. Pilnvarotājs ir tiesīgs:

12.1. Pieprasīt atmaksāt piešķirto finansējuma apjomu gadījumā, ja tas netiek izmantots atbilstoši paredzētajiem mērķiem, kā arī, ja Pilnvarotā persona nepilda šajā Līgumā noteiktās saistības, un ja Pilnvarotājs ir izteicis pretenziju un saņēmis Pilnvarotās personas paskaidrojumu Līguma 10.punktā noteiktajā kārtībā un saņemtais Pilnvarotās personas paskaidrojums ir nepamatots;

12.2. Kontrolei par šī Līguma ietvaros piešķirto finanšu līdzekļu izmantošanu jebkurā brīdī  pieprasīt no Pilnvarotās personas grāmatvedības dokumentus un citu darījumu dokumentāciju, kas saistīta ar šī Līguma izpildi, kā arī ar tiem iepazīties.

IV. Līguma summa un savstarpējo norēķinu kārtība

13. Kopējais finansējuma apjoms Līguma 1.punktā noteikto mērķu īstenošanai ir LVL 4998.48 (četri tūkstoši deviņi simti deviņdesmit astoņi lati četrdesmit astoņi santīmi), tai skaitā PVN 18% – LVL 762.48 (septiņi simti sešdesmit divi lati četrdesmit astoņi santīmi).

14. Pilnvarotājs 13.punktā norādīto finansējuma summu Pilnvarotajai personai izmaksā šādā kārtībā:

14.1. Avansa maksājumu 20% apmērā no finansējuma summas, kas sastāda LVL 999.70 (deviņi simti deviņdesmit deviņus latus septiņdesmit santīmus), tai skaitā PVN 18% – LVL 152.50 (simts piecdesmit divus latus piecdesmit santīmus), Pilnvarotājs samaksā 10 (desmit)  bankas darba dienu laikā pēc Līguma abpusējas parakstīšanas un Pilnvarotās personas faktūrrēķina saņemšanas:

14.2. Starpmaksājumu 40% apmērā no finansējuma summas, kas sastāda LVL 1999.39 (vienu tūkstoti deviņi simti deviņdesmit deviņus latus trīsdesmit deviņus santīmus), tai skaitā PVN 18% – LVL 304.99 (trīs simti četrus latus deviņdesmit deviņus santīmus), Pilnvarotājs samaksā 10 (desmit) bankas darba dienu laikā pēc starpziņojuma (par šī Līguma ietvaros veiktajiem darbiem un piešķirtā finansējuma izlietošanu – līdz 2007.gada 1.oktobrim) saņemšanas un Pilnvarotās personas faktūrrēķina saņemšanas.

14.3. Atlikušos 40% no finansējuma summas, kas sastāda LVL 1999.39 (vienu tūkstoti deviņi simti deviņdesmit deviņus latus trīsdesmit deviņus santīmus), tai skaitā PVN 18% – LVL 304.99 (trīs simti četrus latus deviņdesmit deviņus santīmus), Pilnvarotājs samaksā 10 (desmit) bankas darba dienu laikā pēc Darba galīgā varianta iesniegšanas, Pieņemšanas nodošanas akta ar Pilnvarotāju parakstīšanas un faktūrrēķina saņemšanas. Pieņemšanas nodošanas aktam Pilnvarotā persona pievieno pilnu atskaiti par piešķirtā finansējuma izlietošanu ar izlietojumu pamatojošiem dokumentiem.

15. Maksājumi tiek veikti ar pārskaitījumu uz Pilnvarotās personas norēķinu kontu bankā. Par maksājumu izdarīšanas dienu tiek uzskatīta diena, kurā veikts maksājuma uzdevums bankā.

16. Katra no pusēm sedz savus izdevumus par bankas pakalpojumiem, kas saistīti ar naudas pārskaitījumiem.

VI. Pušu atbildība

17. Puses ir atbildīgas par šī Līguma nosacījumu neizpildi vai nepienācīgu izpildi un zaudējumiem, kuri radušies kādai no pusēm bezdarbības rezultātā.

18.  Puses tiek atbrīvotas no atbildības par Līguma nepildīšanu, ja tā rodas nepārvaramas varas rezultātā pēc Līguma noslēgšanas un ja viena puse par šādu apstākļu iestāšanos ir informējusi otru pusi 5 (piecu) darba dienu laikā no šādu apstākļu rašanās dienas. Šādā gadījumā Līgumā noteiktais izpildes un samaksas termiņš tiek attiecīgi pagarināts par tādu laika periodu, par kādu nepārvaramās varas apstākļi ir aizkavējuši Līguma izpildi, bet ne ilgāk par 30 (kalendārajām) dienām.

19. Ar nepārvaramas varas apstākļiem jāsaprot dabas stihijas (plūdi, vētras postījumi), katastrofas, streiki, karadarbība vai manevri, pilnvaroto institūciju izdotie normatīvie akti, kā arī citi tamlīdzīgi apstākļi, kuri pēc vispārpieņemtiem standartiem tiek klasificēti kā nepārvaramas varas apstākļi un kuru dēļ Līguma nosacījumu izpilde nav iespējama un ko Pusēm nebija iespējas ne paredzēt, ne novērst.

20. Gadījumā, ja nepārvaramas varas apstākļi turpinās ilgāk nekā 30 (trīsdesmit) kalendārās dienas, Puses ir tiesīgas izbeigt Līgumu, par to rakstiski brīdinot viena otru 5 (piecas) darba dienas iepriekš.

VII. Līguma darbības termiņš, Līguma grozīšana un izbeigšana

21. Šis Līgums ir spēkā no abu līdzēju pušu parakstīšanas brīža un ir spēkā līdz pušu saistību pilnīgai izpildei.

22. Līgumu iespējams grozīt, papildināt vai izbeigt pēc pušu rakstveida vienošanās, pamatojoties uz Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem.

23. Katra no pusēm ir tiesīga izbeigt Līgumu, brīdinot otru pusi vismaz 30 (trīsdesmit) kalendārās dienas iepriekš, ja netiek pildītas Līgumā noteiktās saistības.

VIII. Citi nosacījumi

24. Visas izmaiņas šajā Līgumā un tā papildinājumi, Pilnvarotājam un Pilnvarotajai personai, savstarpēji vienojoties, tiek fiksēti, parakstot papildu vienošanos, kura kļūst par šī Līguma neatņemamu sastāvdaļu.

25. Domstarpības starp Pilnvarotāju un Pilnvaroto personu risināmas pārrunu ceļā, bet, ja vienošanās nav panākta, tad normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

26. Līgums ir sastādīts latviešu valodā kopā uz 10 (desmit) lapām 2 (divos) eksemplāros pa vienam eksemplāram katrai pusei. Abiem eksemplāriem ir vienāds juridiskais spēks.

IX. Pušu rekvizīti un paraksti

“Pilnvarotājs”____________________

Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietā – valsts sekretāra vietnieks A.Liepiņš

LR Ekonomikas ministrija

Brīvības iela 55, Rīga, LV-1519

Reģ.Nr.90000086008

Banka: Valsts kase, TRELLV22

Konts LV93TREL2120010250000

“Pilnvarotā persona”________________

LAĶĪFA Valdes priekšsēdētājs Valdis Jākobsons

Latvijas Ķīmijas un farmācijas uzņēmēju asociācija, LAĶĪFA

Juridiskā adrese: Brīvības iela 82, Rīga, LV-1001

Faktiskā adrese: Brīvības iela 40-41, Rīga, LV-1050

Reģ.Nr.40008010454

Banka: AS “Hansabanka”, HABA LV22

Konts: LV14HABA0001408045473





Pielikums Nr.1

19.07.2007. līdzdarbības līgumam

TEHNISKĀ SPECIFIKĀCIJA

Farmācijas un saistīto nozaru klastera attīstības stratēģijas izstrāde

1. Darba mērķis

Veikt izpēti par klastera izveides un attīstības perspektīvām farmācijas (NACE kods DG 24.4) un saistītajās nozarēs un izstrādāt inovatīvu, pasaules tirgū konkurētspējīgu produktu klastera attīstības stratēģiju.

2. Darba apraksts

Uzņēmumu klasteru attīstības veicināšana ir viens no starptautiskajā praksē atzītiem veidiem kā stiprināt nozaru starptautisko konkurētspēju, paaugstināt darba produktivitāti un attīstīt inovatīvu, vairākās tautsaimniecības nozarēs izmantojamu produktu ar augstu pievienoto vērtību ražošanu un eksportu. 2008.gadā Latvijā plānots uzsākt Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansētu klasteru attīstības atbalsta programmu (VAP), kuras ietvaros tiks piedāvāts atbalsts uzņēmumu klasteru attīstībai, kas ietvers atbalstu klasteru koordinācijai, plānveidīgai klasteru stratēģiju veidošanai un īstenošanai, kopīgu projektu realizācijai. Programmas ietvaros klasteris tiek definēts kā: uzņēmumu, pētniecības, izglītības un citu saistīto institūciju sadarbības tīkls, kas:

Darbojas noteiktā tautsaimniecības nozarē, vai savstarpēji saistītās nozarēs;

Izmanto radniecīgas tehnoloģijas un līdzīga profila darbaspēka resursus;

Sastāv no juridiski neatkarīgiem uzņēmumiem, kas ir savstarpēji konkurējoši, un vienlaicīgi realizē savstarpēju sadarbību.

Pilnvarotās personas, kas veic Darbu, pienākums ir:

2.1. Saskaņā ar šo Tehnisko specifikāciju veikt analīzi un izpēti par klastera izveides potenciālu farmācijas un saistītajās nozarēs, identificējot jomas, kur uzņēmumu, izglītības un pētniecības institūciju sadarbība klastera ietvaros, kopīgas stratēģijas izstrāde un īstenošana, kā arī kopīgu projektu realizācija var dod ieguldījumu inovāciju, jaunu produktu attīstībā, starptautiskās konkurētspējas stiprināšanā un kopējās pievienotās vērtības paaugstināšanā;

2.2. Sagatavot šāda klastera attīstības īstermiņa un vidējā termiņa stratēģiju;

2.3. Veikt uzņēmumu un citu klasterī potenciāli pārstāvēto saistīto institūciju (izglītības, pētniecības iestādes) apzināšanu, skaidrojošu un motivējošu darbu individuālajās tikšanās un kopīgajās potenciālo dalībnieku apspriedēs, kā arī identificēt galvenās sadarbības jomas īstermiņā un vidējā termiņā;

2.4. Darba izstrādes gaitā konsultēties un ņemt vērā Ekonomikas ministrijas pārstāves, Uzņēmējdarbības un rūpniecības departamenta direktores Astrīdas Burkas norādījumus (tel. 7013130, Astrida.Burka@em.gov.lv).

3. Darba uzdevums

Pilnvarotā persona Darbu izstrādā divos posmos.

Pirmajā posmā:

3.1. Izmantojot nozares statistikas datus, iepriekš veiktos pētījumus, ziņojumus, politikas dokumentus Latvijā un Eiropas Savienībā, kompetento uzņēmumu, to apvienību un pētniecības institūciju viedokli un sniegto informāciju, Pilnvarotā persona izstrādā ziņojumu par klastera izveides potenciālu farmācijas un saistītajās nozarēs. Ziņojums ietver:

3.1.1. Detalizētu esošās situācijas analīzi farmācijas un saistītajās nozarēs Latvijā, Eiropas Savienībā un pasaulē (atskats par attīstību pēdējos 3-5 gados, šī brīža situācija, attīstības tendences, Latvijas ražotāju esošie un potenciālie eksporta tirgi);

3.1.2. Perspektīvo jomu identifikāciju un detalizētu aprakstu farmācijas un saistītajās nozarēs, kur ir potenciāls inovatīvu, pasaules tirgū konkurētspējīgu produktu klastera izveidei un attīstībai;

2007. gada 1.oktobrī Pilnvarotā persona iesniedz sagatavoto ziņojumu Ekonomikas ministrijā šīs Tehniskās specifikācijas 6.punktā noteiktajā kārtībā.

Otrajā posmā:

3.3. Izmantojot pirmajā posmā iegūtās informācijas analīzi un no tās izrietošos secinājumus, Pilnvarotā persona izstrādā klastera attīstības stratēģiju, kas ietver:

3.3.1. Klastera vīziju, misiju un mērķi, tai skaitā klastera attīstības paredzamo ekonomisko efektu (produktivitātes, pievienotās vērtības, eksporta apjomu izmaiņas, jaunu produktu izstrāde);

3.3.2. Iesaistīto (vai potenciāli iesaistīto) uzņēmumu un saistīto institūciju aprakstu;

3.3.3. Detalizētu situācijas analīzi par klastera darbības jomu (esošā situācija, attīstības tendences, Latvijas ražotāju esošie un potenciālie eksporta tirgi), izmantojot un papildinot pirmajā posmā veikto analīzi;

3.3.4. Veicamos uzdevumus klastera mērķu sasniegšanai, galvenās sadarbības jomas klastera dalībnieku starpā;

3.3.5. Priekšlikumus klastera koordinācijas funkciju nodrošināšanai, klastera vadības organizācijas aprakstu;

3.3.6. Nepieciešamos ieguldījumus klastera stratēģijas īstenošanai un iespējamos finansējuma avotus.

3.4. Laika posmā no 2007.gada 19.novembra līdz 5.decembrim Pilnvarotā persona prezentē un nodod diskusijām izstrādāto klastera attīstības stratēģiju un rīcības plānu sanāksmē (seminārā), kurā piedalās farmācijas un saistīto nozaru uzņēmumu, tos apvienojošo nevalstisko organizāciju, saistīto izglītības un pētniecības institūciju, kā arī Ekonomikas ministrijas pārstāvji

3.5. Prezentācijas un diskusijas laikā izteiktos priekšlikumus/ iebildumus/ komentārus Pilnvarotā persona iestrādā Darba gala variantā, ko 2007.gada 10.decembrī iesniedz Ekonomikas ministrijā šīs Tehniskās specifikācijas 6.punktā noteiktajā kārtībā.

4. Pilnvarotā persona patstāvīgi:

4.1. Organizē individuālas tikšanās un intervijas, skaidrojošu un motivējošu darbu ar farmācijas un saistīto nozaru uzņēmumiem, klasterī potenciāli pārstāvētajiem uzņēmumiem un saistītajām institūcijām.

4.2. Sagatavo šo pasākumu uzskatāmu dokumentāciju (prezentētās informācijas paraugi, protokoli ar informāciju par norises vietu, laiku, dalībnieku sastāvu, pārrunātajām tēmām, secinājumiem, u.tml.), ko Darba izpildes un iesniegšanas noteiktajā termiņā iesniedz Ekonomikas ministrijai paveiktā Darba izvērtēšanai.

5. Darba nodošanas kārtība:

Pilnvarotā persona regulāri (ne retāk kā reizi mēnesī) uztur kontaktus ar Ekonomikas ministrijas pārstāvjiem un neformāli informē par progresu Līgumā un Tehniskajā specifikācijā noteikto saistību izpildē.

Pirmā posma Darbu Pilnvarotā persona sagatavo un iesniedz Ekonomikas ministrijā līdz 2007.gada 1.oktobrim.

Otrā posma Darbu Pilnvarotā persona sagatavo un iesniedz Ekonomikas ministrijā līdz 2007.gada 10.decembrim.

6. Darba formāts

Izmantojams A4 darba formāts. Viens Darba eksemplārs iesniedzams drukātā formā, otrs – nosūtāms uz e-pasta adresi: Astrida.Burka@em.gov.lv, kā arī iesniedzams elektroniskā formātā uz datu nesēja vai diska.

Pušu rekvizīti un paraksti

“Pilnvarotājs”____________________

Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietā – valsts sekretāra vietnieks A.Liepiņš

LR Ekonomikas ministrija

Brīvības iela 55, Rīga, LV-1519

Reģ.Nr.90000086008

Banka: Valsts kase, TRELLV22

Konts LV93TREL2120010250000

“Pilnvarotā persona”________________

LAĶĪFA Valdes priekšsēdētājs Valdis Jākobsons

Latvijas Ķīmijas un farmācijas uzņēmēju asociācija, LAĶĪFA

Juridiskā adrese: Brīvības iela 82, Rīga, LV-1001

Faktiskā adrese: Brīvības iela 40-41, Rīga, LV-1050

Reģ.Nr.40008010454

Banka: AS “Hansabanka”, HABA LV22

Konts: LV14HABA0001408045473

 

Pielikums Nr.2

19.07.2007. līdzdarbības līgumam

Līguma finanšu izlietojuma tāme

Nr.

Izdevumu pozīcijas

Vienība

Vienību

skaits

Vienas vienības

izmaksas (LVL)

Kopā

(LVL)

1.

Ekspertu atalgojumi

dienas

60

46.45

2787.00

2.

Darba devēja sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

671.40

3.

Datora/ programmatūras nolietojums

35%

354.10

4.

Administratīvie izdevumi

10%

423.50

Kopā bez PVN

4236.00

PVN 18%

762.48

Kopā ar PVN

4998.48

 

Pušu rekvizīti un paraksti

“Pilnvarotājs”____________________

Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietā – valsts sekretāra vietnieks A.Liepiņš

LR Ekonomikas ministrija

Brīvības iela 55, Rīga, LV-1519

Reģ.Nr.90000086008

Banka: Valsts kase, TRELLV22

Konts LV93TREL2120010250000

“Pilnvarotā persona”________________

LAĶĪFA Valdes priekšsēdētājs Valdis Jākobsons

Latvijas Ķīmijas un farmācijas uzņēmēju asociācija, LAĶĪFA

Juridiskā adrese: Brīvības iela 82, Rīga, LV-1001

Faktiskā adrese: Brīvības iela 40-41, Rīga, LV-1050

Reģ.Nr.40008010454

Banka: AS “Hansabanka”, HABA LV22

Konts: LV14HABA0001408045473





Līdzdarbības līgums

Pārtikas ražošanas un saistīto nozaru klastera attīstības stratēģijas izstrāde

Rīgā 2007.gada 18.jūlijā

Latvijas Republikas Ekonomikas ministrija, kuras vārdā saskaņā ar Ministru kabineta 2003.gada 29.aprīļa noteikumiem Nr.238 “Ekonomikas ministrijas nolikums” rīkojas valsts sekretāra vietā valsts sekretāra vietnieks Andris Liepiņš, turpmāk tekstā  “Pilnvarotājs”, no vienas puses, un biedrība “Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācija”, kas darbojas uz statūtu pamata, tās izpilddirektores Arlitas Sedmales personā, turpmāk tekstā “Pilnvarotā persona”, no otras puses, abi kopā turpmāk tekstā – “Puses”, noslēdz šādu līdzdarbības līgumu (turpmāk – Līgums):

I. Līguma priekšmets

1. Saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 40. – 53. pantu un Ministru kabineta 2004.gada 29.jūlija noteikumiem Nr.419 “Kārtība, kādā tiešās pārvaldes iestādes slēdz līdzdarbības līgumus, un līdzdarbības līgumu publiskošanas kārtība”, nolūkā sasniegt sekojošus mērķus: stiprināt nozaru starptautisko konkurētspēju, paaugstināt darba produktivitāti un attīstīt inovatīvu, vairākās tautsaimniecības nozarēs izmantojamu produktu ar augstu pievienot vērtību ražošanu un eksportu, Pilnvarotājs pilnvaro Pilnvaroto personu izstrādāt Pārtikas ražošanas un saistīto nozaru klastera attīstības stratēģiju saskaņā ar Tehnisko specifikāciju (Līguma pielikums Nr.1).

II. Pilnvarotās personas pienākumi

2. Pilnvarotā persona, lai izpildītu šī Līguma 1.punktā minētos mērķus, apņemas izstrādāt Pārtikas ražošanas un saistīto nozaru klastera attīstības stratēģiju (turpmāk – Darbu) (saskaņā ar Tehnisko specifikāciju – Pielikumu Nr.1).

3. Izlietot Pilnvarotāja piešķirto finansējumu tikai šajā Līgumā minētajiem mērķiem un pasākumiem saskaņā ar tāmi (Pielikums Nr.2) un atbilstoši Publisko iepirkumu likuma noteikumiem.

4. Iekļaut visos ar uzdevuma izpildi saistītajos paziņojumos, aicinājumos, kā arī publikācijās norādi par LR Ekonomikas ministrijas atbalstu.

5. Saskaņā ar Tehnisko specifikāciju (Pielikums Nr.1) iesniegt Pilnvarotājam starpziņojumu par šī Līguma ietvaros veikto pirmā posma Darbu un piešķirtā finansējuma izlietošanu līdz 2007.gada 1.oktobrim, kā arī iesniegt Darba gala variantu un atskaiti par piešķirtā finansējuma izlietošanu līdz 2007.gada 10.decembrim.

6. Nekavējoties 10 (desmit) darba dienu laikā atmaksāt piešķiro finansējumu šī Līguma 12.1.apakšpunktā minētajā gadījumā.

7. Nekavējoties informēt Pilnvarotāju par Pilnvarotās personas statusa, rekvizītu, nosaukuma, adreses, tālruņa maiņu.

8. Pilnvarotā persona nozīmē pārstāvi Pušu savstarpējām sarunām šī Līguma izpildes nodrošināšanai.

III. Pilnvarotāja tiesības un pienākumi

9. Pilnvarotājs veic apmaksu saskaņā ar Līgumā noteikto savstarpējo norēķinu kārtību.

10. Konstatējot šī Līguma nepienācīgu izpildi, lai sasniegtu šī līguma 1.nodaļā minētos mērķus, Pilnvarotājs ne vēlāk kā 10 (desmit) darba dienu laikā no konstatācijas brīža rakstveidā iesniedz Pilnvarotajai personai pretenzijas par Līguma nosacījumu neizpildi. Pilnvarotajai personai pretenzijas ir jānovērš 10 (desmit) darba dienu laikā no pretenziju saņemšanas dienas, vai ja tas nav iespējams, Pusēm jāvienojas par termiņu, kurā pretenzijas tiks novērstas.

Ja pretenziju nav, vai minētajā termiņā tās netiek izteiktas, Puses paraksta pieņemšanas – nodošanas aktu par Darbiem.

11. Pilnvarotājs nozīmē pārstāvi Pušu savstarpējām sarunām šī Līguma izpildes nodrošināšanai.

12. Pilnvarotājs ir tiesīgs:

12.1. Pieprasīt atmaksāt piešķirto finansējuma apjomu gadījumā, ja tas netiek izmantots atbilstoši paredzētajiem mērķiem, kā arī, ja Pilnvarotā persona nepilda šajā Līgumā noteiktās saistības;

12.2. Kontrolei par šī Līguma ietvaros piešķirto finanšu līdzekļu izmantošanu jebkurā brīdī  pieprasīt no Pilnvarotās personas grāmatvedības dokumentus un citu darījumu dokumentāciju, kas saistīta ar šī Līguma izpildi, kā arī ar tiem iepazīties.

IV. Līguma summa un savstarpējo norēķinu kārtība

13. Kopējais finansējuma apjoms Līguma 1.punktā noteikto mērķu īstenošanai ir LVL 5000 (pieci tūkstoši latu).

14. Pilnvarotājs 13.punktā norādīto finansējuma summu Pilnvarotajai personai izmaksā šādā kārtībā:

14.1. Avansa maksājumu 20% apmērā no finansējuma summas, kas sastāda LVL 1000 (vienu tūkstoti latu), Pilnvarotājs samaksā 10 (desmit)  bankas darba dienu laikā pēc Līguma abpusējas parakstīšanas un Pilnvarotās personas faktūrrēķina saņemšanas:

14.2. Starpmaksājumu 40% apmērā no finansējuma summas, kas sastāda LVL 2000 (divus tūkstošus latu), Pilnvarotājs samaksā 10 (desmit) bankas darba dienu laikā pēc starpziņojuma (par šī Līguma ietvaros veiktajiem darbiem un piešķirtā finansējuma izlietošanu – līdz 2007.gada 1.oktobrim) saņemšanas un Pilnvarotās personas faktūrrēķina saņemšanas.

14.3. Atlikušos 40% no finansējuma summas, kas sastāda LVL 2000 (divus tūkstošus latu), Pilnvarotājs samaksā 10 (desmit) bankas darba dienu laikā pēc Darba galīgā varianta iesniegšanas, Pieņemšanas nodošanas akta ar Pilnvarotāju parakstīšanas un faktūrrēķina saņemšanas. Pieņemšanas nodošanas aktam Pilnvarotā persona pievieno pilnu atskaiti par piešķirtā finansējuma izlietošanu ar izlietojumu pamatojošiem dokumentiem.

15. Maksājumi tiek veikti ar pārskaitījumu uz Pilnvarotās personas norēķinu kontu bankā. Par maksājumu izdarīšanas dienu tiek uzskatīta diena, kurā veikts maksājuma uzdevums bankā.

16. Katra no pusēm sedz savus izdevumus par bankas pakalpojumiem, kas saistīti ar naudas pārskaitījumiem.

VI. Pušu atbildība

17. Puses ir atbildīgas par šī Līguma nosacījumu neizpildi vai nepienācīgu izpildi un zaudējumiem, kuri radušies kādai no pusēm bezdarbības rezultātā.

18.  Puses tiek atbrīvotas no atbildības par Līguma nepildīšanu, ja tā rodas nepārvaramas varas rezultātā pēc Līguma noslēgšanas un ja viena puse par šādu apstākļu iestāšanos ir informējusi otru pusi 5 (piecu) darba dienu laikā no šādu apstākļu rašanās dienas. Šādā gadījumā Līgumā noteiktais izpildes un samaksas termiņš tiek attiecīgi pagarināts par tādu laika periodu, par kādu nepārvaramās varas apstākļi ir aizkavējuši Līguma izpildi, bet ne ilgāk par 30 (kalendārajām) dienām.

19. Ar nepārvaramas varas apstākļiem jāsaprot dabas stihijas (plūdi, vētras postījumi), katastrofas, streiki, karadarbība vai manevri, pilnvaroto institūciju izdotie normatīvie akti, kā arī citi tamlīdzīgi apstākļi, kuri pēc vispārpieņemtiem standartiem tiek klasificēti kā nepārvaramas varas apstākļi un kuru dēļ Līguma nosacījumu izpilde nav iespējama un ko Pusēm nebija iespējas ne paredzēt, ne novērst.

20. Gadījumā, ja nepārvaramas varas apstākļi turpinās ilgāk nekā 30 (trīsdesmit) kalendārās dienas, Puses ir tiesīgas izbeigt Līgumu, par to rakstiski brīdinot viena otru 5 (piecas) darba dienas iepriekš.

VII. Līguma darbības termiņš, Līguma grozīšana un izbeigšana

21. Šis Līgums ir spēkā no abu līdzēju pušu parakstīšanas brīža un ir spēkā līdz pušu saistību pilnīgai izpildei.

22. Līgumu iespējams grozīt, papildināt vai izbeigt pēc pušu rakstveida vienošanās, pamatojoties uz Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem.

23. Katra no pusēm ir tiesīga izbeigt Līgumu, brīdinot otru pusi vismaz 30 (trīsdesmit) kalendārās dienas iepriekš, ja netiek pildītas Līgumā noteiktās saistības.

VIII. Citi nosacījumi

24. Visas izmaiņas šajā Līgumā un tā papildinājumi, Pilnvarotājam un Pilnvarotajai personai, savstarpēji vienojoties, tiek fiksēti, parakstot papildu vienošanos, kura kļūst par šī Līguma neatņemamu sastāvdaļu.

25. Domstarpības starp Pilnvarotāju un Pilnvaroto personu risināmas pārrunu ceļā, bet, ja vienošanās nav panākta, tad normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

26. Līgums ir sastādīts latviešu valodā kopā uz 10 (desmit) lapām 2 (divos) eksemplāros pa vienam eksemplāram katrai pusei. Abiem eksemplāriem ir vienāds juridiskais spēks.

IX. Pušu rekvizīti un paraksti

“Pilnvarotājs”____________________

Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietā – valsts sekretāra vietnieks A.Liepiņš

LR Ekonomikas ministrija

Brīvības iela 55, Rīga, LV-1519

Reģ.Nr.90000086008

Banka: Valsts kase TRELLV22

Konts: LV93TREL2120010250000

“Pilnvarotā persona”________________

Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas izpilddirektore A.Sedmale

Biedrība “Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācija”

Bauskas iela 180, Rīga, LV-1004

Reģ.Nr.40008056587

Banka: Latvijas Unibanka, Vecrīgas filiāle

Konts: LV18UNLA0001003700221

Kods: UNLALV2X001





Pielikums Nr.1

18.07.2007. līdzdarbības līgumam

TEHNISKĀ SPECIFIKĀCIJA

Pārtikas ražošanas un saistīto nozaru klastera attīstības stratēģijas izstrāde

1. Darba mērķis

Veikt izpēti par klastera izveides un attīstības perspektīvām pārtikas ražošanas (NACE kods DA 15) un saistītajās nozarēs un izstrādāt inovatīvu, pasaules tirgū konkurētspējīgu produktu klastera attīstības stratēģiju.

2. Darba apraksts

Uzņēmumu klasteru attīstības veicināšana ir viens no starptautiskajā praksē atzītiem veidiem kā stiprināt nozaru starptautisko konkurētspēju, paaugstināt darba produktivitāti un attīstīt inovatīvu, vairākās tautsaimniecības nozarēs izmantojamu produktu ar augstu pievienoto vērtību ražošanu un eksportu. 2008.gadā Latvijā plānots uzsākt Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansētu klasteru attīstības atbalsta programmu (VAP), kuras ietvaros tiks piedāvāts atbalsts uzņēmumu klasteru attīstībai, kas ietvers atbalstu klasteru koordinācijai, plānveidīgai klasteru stratēģiju veidošanai un īstenošanai, kopīgu projektu realizācijai. Programmas ietvaros klasteris tiek definēts kā: uzņēmumu, pētniecības, izglītības un citu saistīto institūciju sadarbības tīkls, kas:

Darbojas noteiktā tautsaimniecības nozarē, vai savstarpēji saistītās nozarēs;

Izmanto radniecīgas tehnoloģijas un līdzīga profila darbaspēka resursus;

Sastāv no juridiski neatkarīgiem uzņēmumiem, kas ir savstarpēji konkurējoši, un vienlaicīgi realizē savstarpēju sadarbību.

Pilnvarotās personas, kura veic Darbu, pienākums ir:

2.1. Saskaņā ar šo Tehnisko specifikāciju veikt analīzi un izpēti par klastera izveides potenciālu pārtikas ražošanas un saistītajās nozarēs, identificējot jomas, kur uzņēmumu, izglītības un pētniecības institūciju sadarbība klastera ietvaros, kopīgas stratēģijas izstrāde un īstenošana, kā arī kopīgu projektu realizācija var dod ieguldījumu inovāciju, jaunu produktu attīstībā, starptautiskās konkurētspējas stiprināšanā un kopējās pievienotās vērtības paaugstināšanā;

2.2. Sagatavot šāda klastera attīstības īstermiņa un vidējā termiņa stratēģiju;

2.3. Veikt uzņēmumu un citu klasterī potenciāli pārstāvēto saistīto institūciju (izglītības, pētniecības iestādes) apzināšanu, skaidrojošu un motivējošu darbu individuālajās tikšanās un kopīgajās potenciālo dalībnieku apspriedēs, kā arī identificēt galvenās sadarbības jomas īstermiņā un vidējā termiņā;

2.4. Darba izstrādes gaitā konsultēties un ņemt vērā Ekonomikas ministrijas pārstāves, Uzņēmējdarbības un rūpniecības departamenta direktores Astrīdas Burkas norādījumus (tel. 7013130, Astrida.Burka@em.gov.lv).

3. Darba uzdevums

Pilnvarotā persona Darbu izstrādā divos posmos.

Pirmajā posmā:

3.1. Izmantojot nozares statistikas datus, iepriekš veiktos pētījumus, ziņojumus, politikas dokumentus Latvijā un Eiropas Savienībā, kompetento uzņēmumu, to apvienību un pētniecības institūciju viedokli un sniegto informāciju, Pilnvarotā persona izstrādā ziņojumu par klastera izveides potenciālu pārtikas ražošanas un saistītajās nozarēs. Ziņojums ietver:

3.1.1. Detalizētu esošās situācijas analīzi pārtikas ražošanas un saistītajās nozarēs Latvijā, Eiropas Savienībā un pasaulē (atskats par attīstību pēdējos 3-5 gados, šī brīža situācija, attīstības tendences, Latvijas ražotāju esošie un potenciālie eksporta tirgi);

3.1.2. Perspektīvo jomu identifikāciju un detalizētu aprakstu pārtikas ražošanas un saistītajās nozarēs, kur ir potenciāls inovatīvu, pasaules tirgū konkurētspējīgu produktu klastera izveidei un attīstībai;

3.2. 2007.gada 1.oktobrī Pilnvarotā persona iesniedz sagatavoto ziņojumu Ekonomikas ministrijā šīs Tehniskās specifikācijas 6.punktā noteiktajā kārtībā.

Otrajā posmā:

3.3. Izmantojot pirmajā posmā iegūtās informācijas analīzi un no tās izrietošos secinājumus, Pilnvarotā persona izstrādā klastera attīstības stratēģiju, kas ietver:

3.3.1. Klastera vīziju, misiju un mērķi, tai skaitā klastera attīstības paredzamo ekonomisko efektu (produktivitātes, pievienotās vērtības, eksporta apjomu izmaiņas, jaunu produktu izstrāde);

3.3.2. Iesaistīto (vai potenciāli iesaistīto) uzņēmumu un saistīto institūciju aprakstu;

3.3.3. Detalizētu situācijas analīzi par klastera darbības jomu (esošā situācija, attīstības tendences, Latvijas ražotāju esošie un potenciālie eksporta tirgi), izmantojot un papildinot pirmajā posmā veikto analīzi;

3.3.4. Veicamos uzdevumus klastera mērķu sasniegšanai, galvenās sadarbības jomas klastera dalībnieku starpā;

3.3.5. Priekšlikumus klastera koordinācijas funkciju nodrošināšanai, klastera vadības organizācijas aprakstu;

3.3.6. Nepieciešamos ieguldījumus klastera stratēģijas īstenošanai un iespējamos finansējuma avotus.

3.4. Laika posmā no 2007.gada 19.novembra līdz 5.decembrim Pilnvarotā persona prezentē un nodod diskusijām izstrādāto klastera attīstības stratēģiju un rīcības plānu sanāksmē (seminārā), kurā piedalās pārtikas ražošanas un saistīto nozaru uzņēmumu, tos apvienojošo nevalstisko organizāciju, saistīto izglītības un pētniecības institūciju, kā arī Ekonomikas ministrijas pārstāvji.

3.5. Prezentācijas un diskusijas laikā izteiktos priekšlikumus/ iebildumus/ komentārus Pilnvarotā persona iestrādā Darba gala variantā, ko 2007.gada 10.decembrī iesniedz Ekonomikas ministrijā šīs Tehniskās specifikācijas 6.punktā noteiktajā kārtībā.

4. Pilnvarotā persona patstāvīgi:

4.1. Organizē individuālas tikšanās un intervijas, skaidrojošu un motivējošu darbu ar pārtikas ražošanas un saistīto nozaru uzņēmumiem, klasterī potenciāli pārstāvētajiem uzņēmumiem un saistītajām institūcijām.

4.2. Sagatavo šo pasākumu uzskatāmu dokumentāciju (prezentētās informācijas paraugi, protokoli ar informāciju par norises vietu, laiku, dalībnieku sastāvu, pārrunātajām tēmām, secinājumiem, u.tml.), ko Darba izpildes un iesniegšanas noteiktajā termiņā iesniedz Ekonomikas ministrijai paveiktā Darba izvērtēšanai.

5. Darba nodošanas kārtība

Pilnvarotā persona regulāri (ne retāk kā reizi mēnesī) uztur kontaktus ar Ekonomikas ministrijas pārstāvjiem un neformāli informē par progresu Līgumā un Tehniskajā specifikācijā noteikto saistību izpildē.

Pirmā posma Darbu Pilnvarotā persona sagatavo un iesniedz Ekonomikas ministrijā līdz 2007.gada 1.oktobrim.

Otrā posma Darbu Pilnvarotā persona sagatavo un iesniedz Ekonomikas ministrijā līdz 2007.gada 10.decembrim.

6. Darba formāts

Izmantojams A4 darba formāts. Viens Darba eksemplārs iesniedzams drukātā formā, otrs – nosūtāms uz e-pasta adresi: Astrida.Burka@em.gov.lv, kā arī iesniedzams elektroniskā formātā uz datu nesēja vai diska.

Pušu rekvizīti un paraksti

“Pilnvarotājs”____________________

Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietā – valsts sekretāra vietnieks A.Liepiņš

LR Ekonomikas ministrija

Brīvības iela 55, Rīga, LV-1519

Reģ.Nr.90000086008

Banka: Valsts kase TRELLV22

Konts: LV93TREL2120010250000

“Pilnvarotā persona”________________

Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas izpilddirektore A.Sedmale

Biedrība “Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācija”

Bauskas iela 180, Rīga, LV-1004

Reģ.Nr.40008056587

Banka: Latvijas Unibanka, Vecrīgas filiāle

Konts: LV18UNLA0001003700221

Kods: UNLALV2X001





Pielikums Nr.2

18.07.2007. līdzdarbības līgumam

Līguma finanšu izlietojuma tāme

Nr.

Izdevumu pozīcijas

Kopā (LVL)

1.

Ekspertu atalgojumi (t.sk.nodokļi)

3050.00

2.

Transporta pakalpojumi

300.00

3.

Sakaru nodrošinājums

300.00

4.

Semināru un diskusiju organizēšana

1000.00

5.

Datu iegāde

150.00

6.

Tulkošana

200.00

KOPĀ

5000.00

 

Pušu rekvizīti un paraksti

“Pilnvarotājs”____________________

Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietā – valsts sekretāra vietnieks A.Liepiņš

LR Ekonomikas ministrija

Brīvības iela 55, Rīga, LV-1519

Reģ.Nr.90000086008

Banka: Valsts kase TRELLV22

Konts: LV93TREL2120010250000

“Pilnvarotā persona”________________

Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas izpilddirektore A.Sedmale

Biedrība “Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācija”

Bauskas iela 180, Rīga, LV-1004

Reģ.Nr.40008056587

Banka: Latvijas Unibanka, Vecrīgas filiāle

Konts: LV18UNLA0001003700221

Kods: UNLALV2X001

 

Līdzdarbības līgums

Metālapstrādes un saistīto nozaru klastera attīstības stratēģijas izstrāde

Rīgā 2007.gada 17.jūlijā

Latvijas Republikas Ekonomikas ministrija, kuras vārdā saskaņā ar Ministru kabineta 2003.gada 29.aprīļa noteikumiem Nr.238 “Ekonomikas ministrijas nolikums” rīkojas valsts sekretāra vietā valsts sekretāra vietnieks Andris Liepiņš, turpmāk tekstā  “Pilnvarotājs”, no vienas puses, un biedrība “Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības uzņēmēju asociācija”, kas darbojas uz statūtu pamata, tās valdes priekšsēdētaja Viļņa Rantiņa personā, turpmāk tekstā “Pilnvarotā persona”, no otras puses, abi kopā turpmāk tekstā – “Puses”, noslēdz šādu līdzdarbības līgumu (turpmāk – Līgums):

I. Līguma priekšmets

1. Saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 40.–53.pantu un Ministru kabineta 2004.gada 29.jūlija noteikumiem Nr.419 “Kārtība, kādā tiešās pārvaldes iestādes slēdz līdzdarbības līgumus, un līdzdarbības līgumu publiskošanas kārtība”, nolūkā sasniegt sekojošus mērķus: stiprināt nozaru starptautisko konkurētspēju, paaugstināt darba produktivitāti un attīstīt inovatīvu, vairākās tautsaimniecības nozarēs izmantojamu produktu ar augstu pievienot vērtību ražošanu un eksportu, Pilnvarotājs pilnvaro Pilnvaroto personu izstrādāt Metālapstrādes un saistīto nozaru klastera attīstības stratēģiju saskaņā ar Tehnisko specifikāciju (Līguma pielikums Nr.1).

II. Pilnvarotās personas pienākumi

2. Pilnvarotā persona, lai izpildītu šī Līguma 1.punktā minētos mērķus, apņemas izstrādāt Metālapstrādes un saistīto nozaru klastera attīstības stratēģiju (turpmāk – Darbu) (saskaņā ar Tehnisko specifikāciju – Pielikumu Nr.1).

3. Izlietot Pilnvarotāja piešķirto finansējumu tikai šajā Līgumā minētajiem mērķiem un pasākumiem saskaņā ar tāmi (Pielikums Nr.2) un atbilstoši Publisko iepirkumu likuma noteikumiem.

4. Iekļaut visos ar uzdevuma izpildi saistītajos paziņojumos, aicinājumos, kā arī publikācijās norādi par LR Ekonomikas ministrijas atbalstu.

5. Saskaņā ar Tehnisko specifikāciju (Pielikums Nr.1) iesniegt Pilnvarotājam starpziņojumu par šī Līguma ietvaros veikto pirmā posma darbu un piešķirtā finansējuma izlietošanu līdz 2007.gada 1.oktobrim, kā arī iesniegt Darba gala variantu un atskaiti par piešķirtā finansējuma izlietošanu līdz 2007.gada 10.decembrim.

6. Nekavējoties 10 (desmit) darba dienu laikā atmaksāt piešķiro finansējumu šī Līguma 12.1.apakšpunktā minētajā gadījumā.

7. Nekavējoties informēt Pilnvarotāju par Pilnvarotās personas statusa, rekvizītu, nosaukuma, adreses, tālruņa maiņu.

8. Pilnvarotā persona nozīmē pārstāvi Pušu savstarpējām sarunām šī Līguma izpildes nodrošināšanai.

III. Pilnvarotāja tiesības un pienākumi

9. Pilnvarotājs veic apmaksu saskaņā ar Līgumā noteikto savstarpējo norēķinu kārtību.

10. Konstatējot šī Līguma nepienācīgu izpildi, lai sasniegtu šī līguma 1.nodaļā minētos mērķus, Pilnvarotājs ne vēlāk kā 10 (desmit) darba dienu laikā no konstatācijas brīža rakstveidā iesniedz Pilnvarotajai personai pretenzijas par Līguma nosacījumu neizpildi. Pilnvarotajai personai pretenzijas ir jānovērš 10 (desmit) darba dienu laikā no pretenziju saņemšanas dienas, vai ja tas nav iespējams, Pusēm jāvienojas par termiņu, kurā pretenzijas tiks novērstas.

Ja pretenziju nav, vai minētajā termiņā tās netiek izteiktas, Puses paraksta pieņemšanas-nodošanas aktu par Darbiem.

11. Pilnvarotājs nozīmē pārstāvi Pušu savstarpējām sarunām šī Līguma izpildes nodrošināšanai.

12. Pilnvarotājs ir tiesīgs:

12.1. Pieprasīt atmaksāt piešķirto finansējuma apjomu gadījumā, ja tas netiek izmantots atbilstoši paredzētajiem mērķiem, kā arī, ja Pilnvarotā persona nepilda šajā Līgumā noteiktās saistības;

12.2. Kontrolei par šī Līguma ietvaros piešķirto finanšu līdzekļu izmantošanu jebkurā brīdī  pieprasīt no Pilnvarotās personas grāmatvedības dokumentus un citu darījumu dokumentāciju, kas saistīta ar šī Līguma izpildi, kā arī ar tiem iepazīties.

IV. Līguma summa un savstarpējo norēķinu kārtība

13. Kopējais finansējuma apjoms Līguma 1.punktā noteikto mērķu īstenošanai ir LVL 5000 (pieci tūkstoši latu), tai skaitā PVN 18% – LVL 762.71 (septiņi simti sešdesmit divi lati septiņdesmit viens santīms).

14. Pilnvarotājs 13.punktā norādīto Līguma summu Pilnvarotajai personai izmaksā šādā kārtībā:

14.1. Avansa maksājumu 20% apmērā no finansējuma summas, kas sastāda LVL 1000 (vienu tūkstoti latu), tai skaitā PVN 18% – LVL 152.55 (simts piecdesmit divus latus piecdesmit piecus santīmus), Pilnvarotājs samaksā 10 (desmit)  bankas darba dienu laikā pēc Līguma abpusējas parakstīšanas un Pilnvarotās personas faktūrrēķina saņemšanas.

14.2. Starpmaksājumu 40% apmērā no finansējuma summas, kas sastāda LVL 2000 (divus tūkstošus latu), tai skaitā PVN 18% – LVL 305.08 (trīs simti piecus latus astoņus santīmus), Pilnvarotājs samaksā 10 (desmit) bankas darba dienu laikā pēc starpziņojuma (par šī Līguma ietvaros veiktajiem darbiem un piešķirtā finansējuma izlietošanu – līdz 2007.gada 1.oktobrim) saņemšanas un Pilnvarotās personas faktūrrēķina saņemšanas.

14.3. Atlikušos 40% no finansējuma summas, kas sastāda LVL 2000 (divus tūkstošus latu), tai skaitā PVN 18% – LVL 305.08 (trīs simti piecus latus astoņus santīmus), Pilnvarotājs samaksā 10 (desmit) bankas darba dienu laikā pēc Darba galīgā varianta iesniegšanas, Pieņemšanas nodošanas akta ar Pilnvarotāju parakstīšanas un faktūrrēķina saņemšanas. Pieņemšanas nodošanas aktam Pilnvarotā persona pievieno pilnu atskaiti par piešķirtā finansējuma izlietošanu ar izlietojumu pamatojošiem dokumentiem.

15. Maksājumi tiek veikti ar pārskaitījumu uz Pilnvarotās personas norēķinu kontu bankā. Par maksājumu izdarīšanas dienu tiek uzskatīta diena, kurā veikts maksājuma uzdevums bankā.

16. Katra no pusēm sedz savus izdevumus par bankas pakalpojumiem, kas saistīti ar naudas pārskaitījumiem.

VI. Pušu atbildība

17. Puses ir atbildīgas par šī Līguma nosacījumu neizpildi vai nepienācīgu izpildi un zaudējumiem, kuri radušies kādai no pusēm bezdarbības rezultātā.

18.  Puses tiek atbrīvotas no atbildības par Līguma nepildīšanu, ja tā rodas nepārvaramas varas rezultātā pēc Līguma noslēgšanas un ja viena puse par šādu apstākļu iestāšanos ir informējusi otru pusi 5 (piecu) darba dienu laikā no šādu apstākļu rašanās dienas. Šādā gadījumā Līgumā noteiktais izpildes un samaksas termiņš tiek attiecīgi pagarināts par tādu laika periodu, par kādu nepārvaramās varas apstākļi ir aizkavējuši Līguma izpildi, bet ne ilgāk par 30 (kalendārajām) dienām.

19. Ar nepārvaramas varas apstākļiem jāsaprot dabas stihijas (plūdi, vētras postījumi), katastrofas, streiki, karadarbība vai manevri, pilnvaroto institūciju izdotie normatīvie akti, kā arī citi tamlīdzīgi apstākļi, kuri pēc vispārpieņemtiem standartiem tiek klasificēti kā nepārvaramas varas apstākļi un kuru dēļ Līguma nosacījumu izpilde nav iespējama un ko Pusēm nebija iespējas ne paredzēt, ne novērst.

20. Gadījumā, ja nepārvaramas varas apstākļi turpinās ilgāk nekā 30 (trīsdesmit) kalendārās dienas, Puses ir tiesīgas izbeigt Līgumu, par to rakstiski brīdinot viena otru 5 (piecas) darba dienas iepriekš.

VII. Līguma darbības termiņš, Līguma grozīšana un izbeigšana

21. Šis Līgums ir spēkā no abu līdzēju pušu parakstīšanas brīža un ir spēkā līdz pušu saistību pilnīgai izpildei.

22. Līgumu iespējams grozīt, papildināt vai izbeigt pēc pušu rakstveida vienošanās, pamatojoties uz Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem.

23. Katra no pusēm ir tiesīga izbeigt Līgumu, brīdinot otru pusi vismaz 30 (trīsdesmit) kalendārās dienas iepriekš, ja netiek pildītas Līgumā noteiktās saistības.

VIII. Citi nosacījumi

24. Visas izmaiņas šajā Līgumā un tā papildinājumi, Pilnvarotājam un Pilnvarotajai personai, savstarpēji vienojoties, tiek fiksēti, parakstot papildu vienošanos, kura kļūst par šī Līguma neatņemamu sastāvdaļu.

25. Domstarpības starp Pilnvarotāju un Pilnvaroto personu risināmas pārrunu ceļā, bet, ja vienošanās nav panākta, tad normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

26. Līgums ir sastādīts latviešu valodā kopā uz 9 (deviņām) lapām 2 (divos) eksemplāros pa vienam eksemplāram katrai pusei. Abiem eksemplāriem ir vienāds juridiskais spēks.

IX. Pušu rekvizīti un paraksti

“Pilnvarotājs”____________________

Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietā – valsts sekretāra vietnieks A.Liepiņš

LR Ekonomikas ministrija

Brīvības iela 55, Rīga, LV-1519

Reģ.Nr.90000086008

Banka: Valsts kase, TRELLV22

Konts: LV93TREL2120010250000

“Pilnvarotā persona”________________

Valdes priekšsēdētājs V.Rantiņš

Biedrība “Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības uzņēmēju asociācija”

Ezermalas 6, Rīga, LV-1006

Reģ.Nr.40008017857

Banka: Hansabanka, HABALV22

Konts LV58HABA0551006282342





Pielikums Nr.1

17.07.2007. līdzdarbības līgumam

TEHNISKĀ SPECIFIKĀCIJA

Metālapstrādes un saistīto nozaru klastera attīstības stratēģijas izstrāde

1. Darba mērķis

Veikt izpēti par klastera izveides un attīstības perspektīvām metālapstrādes (NACE kods DJ) un saistītajās nozarēs un izstrādāt inovatīvu, pasaules tirgū konkurētspējīgu produktu klastera attīstības stratēģiju.

2. Darba apraksts

Uzņēmumu klasteru attīstības veicināšana ir viens no starptautiskajā praksē atzītiem veidiem kā stiprināt nozaru starptautisko konkurētspēju, paaugstināt darba produktivitāti un attīstīt inovatīvu, vairākās tautsaimniecības nozarēs izmantojamu produktu ar augstu pievienoto vērtību ražošanu un eksportu. 2008.gadā Latvijā plānots uzsākt Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansētu klasteru attīstības atbalsta programmu (VAP), kuras ietvaros tiks piedāvāts atbalsts uzņēmumu klasteru attīstībai, kas ietvers atbalstu klasteru koordinācijai, plānveidīgai klasteru stratēģiju veidošanai un īstenošanai, kopīgu projektu realizācijai. Programmas ietvaros klasteris tiek definēts kā: uzņēmumu, pētniecības, izglītības un citu saistīto institūciju sadarbības tīkls, kas:

Darbojas noteiktā tautsaimniecības nozarē, vai savstarpēji saistītās nozarēs;

Izmanto radniecīgas tehnoloģijas un līdzīga profila darbaspēka resursus;

Sastāv no juridiski neatkarīgiem uzņēmumiem, kas ir savstarpēji konkurējoši, un vienlaicīgi realizē savstarpēju sadarbību.

Pilnvarotās personas, kas veic Darbu, pienākums ir:

2.1. Saskaņā ar šo Tehnisko specifikāciju veikt analīzi un izpēti par klastera izveides potenciālu metālapstrādes un saistītajās nozarēs, identificējot jomas, kur uzņēmumu, izglītības un pētniecības institūciju sadarbība klastera ietvaros, kopīgas stratēģijas izstrāde un īstenošana, kā arī kopīgu projektu realizācija var dod ieguldījumu inovāciju, jaunu produktu attīstībā, starptautiskās konkurētspējas stiprināšanā un kopējās pievienotās vērtības paaugstināšanā;

2.2. Sagatavot šāda klastera attīstības īstermiņa un vidējā termiņa stratēģiju;

2.3. Veikt uzņēmumu un citu klasterī potenciāli pārstāvēto saistīto institūciju (izglītības, pētniecības iestādes) apzināšanu, skaidrojošu un motivējošu darbu individuālajās tikšanās un kopīgajās potenciālo dalībnieku apspriedēs, kā arī identificēt galvenās sadarbības jomas īstermiņā un vidējā termiņā;

2.4. Darba izstrādes gaitā konsultēties un ņemt vērā Ekonomikas ministrijas pārstāves, Uzņēmējdarbības un rūpniecības departamenta direktores Astrīdas Burkas norādījumus (tel. 7013130, Astrida.Burka@em.gov.lv).

3. Darba uzdevums

Pilnvarotā persona Darbu izstrādā divos posmos.

Pirmajā posmā:

3.1. Izmantojot nozares statistikas datus, iepriekš veiktos pētījumus, ziņojumus, politikas dokumentus Latvijā un Eiropas Savienībā, kompetento uzņēmumu, to apvienību un pētniecības institūciju viedokli un sniegto informāciju, Pilnvarotā persona izstrādā ziņojumu par klastera izveides potenciālu metālapstrādes, mašīnbūves un saistītajās nozarēs. Ziņojums ietver:

3.1.1. Detalizētu esošās situācijas analīzi metālapstrādes un saistītajās nozarēs Latvijā, Eiropas Savienībā un pasaulē (atskats par attīstību pēdējos 3-5 gados, šī brīža situācija, attīstības tendences, Latvijas ražotāju esošie un potenciālie eksporta tirgi);

3.1.2. Perspektīvo jomu identifikāciju un detalizētu aprakstu metālapstrādes, mašīnbūves un saistītajās nozarēs, kur ir potenciāls inovatīvu, pasaules tirgū konkurētspējīgu produktu klastera izveidei un attīstībai;

3.2. 2007.gada 1.oktobrī Pilnvarotā persona iesniedz sagatavoto ziņojumu Ekonomikas ministrijā šīs Tehniskās specifikācijas 6.punktā noteiktajā kārtībā.

Otrajā posmā:

3.3. Izmantojot pirmajā posmā iegūtās informācijas analīzi un no tās izrietošos secinājumus, Pilnvarotā persona izstrādā klastera attīstības stratēģiju, kas ietver:

3.3.1. Klastera vīziju, misiju un mērķi, tai skaitā klastera attīstības paredzamo ekonomisko efektu (produktivitātes, pievienotās vērtības, eksporta apjomu izmaiņas, jaunu produktu izstrāde);

3.3.2. Iesaistīto (vai potenciāli iesaistīto) uzņēmumu un saistīto institūciju aprakstu;

3.3.3. Detalizētu situācijas analīzi par klastera darbības jomu (esošā situācija, attīstības tendences, Latvijas ražotāju esošie un potenciālie eksporta tirgi), izmantojot un papildinot pirmajā posmā veikto analīzi;

3.3.4. Veicamos uzdevumus klastera mērķu sasniegšanai, galvenās sadarbības jomas klastera dalībnieku starpā;

3.3.5. Priekšlikumus klastera koordinācijas funkciju nodrošināšanai, klastera vadības organizācijas aprakstu;

3.3.6. Nepieciešamos ieguldījumus klastera stratēģijas īstenošanai un iespējamos finansējuma avotus.

3.4. Laika posmā no 2007.gada 19.novembra līdz 5.decembrim Pilnvarotā persona prezentē un nodod diskusijām izstrādāto klastera attīstības stratēģiju un rīcības plānu sanāksmē (seminārā), kurā piedalās metālapstrādes, mašīnbūves un saistīto nozaru uzņēmumu, tos apvienojošo nevalstisko organizāciju, saistīto izglītības un pētniecības institūciju, kā arī Ekonomikas ministrijas pārstāvji.

3.5. Prezentācijas un diskusijas laikā izteiktos priekšlikumus/ iebildumus/ komentārus Pilnvarotā persona iestrādā Darba gala variantā, ko 2007.gada 10.decembrī iesniedz Ekonomikas ministrijā šīs Tehniskās specifikācijas 6.punktā noteiktajā kārtībā.

4. Pilnvarotā persona patstāvīgi:

4.1. Organizē individuālas tikšanās un intervijas, skaidrojošu un motivējošu darbu ar metālapstrādes, mašīnbūves un saistīto nozaru uzņēmumiem, klasterī potenciāli pārstāvētajiem uzņēmumiem un saistītajām institūcijām.

4.2. Sagatavo šo pasākumu uzskatāmu dokumentāciju (prezentētās informācijas paraugi, protokoli ar informāciju par norises vietu, laiku, dalībnieku sastāvu, pārrunātajām tēmām, secinājumiem, u.tml.), ko Darba izpildes un iesniegšanas noteiktajā termiņā iesniedz Ekonomikas ministrijai paveiktā Darba izvērtēšanai.

5. Darba nodošanas kārtība

Pilnvarotā persona regulāri (ne retāk kā reizi mēnesī) uztur kontaktus ar Ekonomikas ministrijas pārstāvjiem un neformāli informē par progresu Līgumā un Tehniskajā specifikācijā noteikto saistību izpildē.

Pirmā posma Darbu Pilnvarotā persona sagatavo un iesniedz Ekonomikas ministrijā līdz 2007.gada 1.oktobrim.

Otrā posma Darbu Pilnvarotā persona sagatavo un iesniedz Ekonomikas ministrijā līdz 2007.gada 10.decembrim.

6. Darba formāts

Izmantojams A4 darba formāts. Viens Darba eksemplārs iesniedzams drukātā formā, otrs – nosūtāms uz e-pasta adresi: Astrida.Burka@em.gov.lv, kā arī iesniedzams elektroniskā formātā uz datu nesēja vai diska.

Pušu rekvizīti un paraksti

“Pilnvarotājs”____________________

Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietā – valsts sekretāra vietnieks A.Liepiņš

LR Ekonomikas ministrija

Brīvības iela 55, Rīga, LV-1519

Reģ.Nr.90000086008

Banka: Valsts kase, TRELLV22

Konts: LV93TREL2120010250000

“Pilnvarotā persona”________________

Valdes priekšsēdētājs V.Rantiņš

Biedrība “Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības uzņēmēju asociācija”

Ezermalas 6, Rīga, LV-1006

Reģ.Nr.40008017857

Banka: Hansabanka, HABALV22

Konts LV58HABA0551006282342





Pielikums Nr.2

17.07.2007. līdzdarbības līgumam

Līguma finanšu izlietojuma tāme

Nr.

Izdevumu pozīcijas

Vienība

Vienību

skaits

Vienas vienības

izmaksas (LVL)

Kopā

(LVL)

1.

Ekspertu atalgojumi

mēnesis

5

682.938

3414.69

2.

Darba devēja sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

likme

24.09%

3414.69

822.60

Kopā bez PVN

4237.29

PVN 18%

762.71

KOPĀ

5000.00

 

Pušu rekvizīti un paraksti


“Pilnvarotājs”____________________

Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietā – valsts sekretāra vietnieks A.Liepiņš

LR Ekonomikas ministrija

Brīvības iela 55, Rīga, LV-1519

Reģ.Nr.90000086008

Banka: Valsts kase, TRELLV22

Konts: LV93TREL2120010250000

“Pilnvarotā persona”________________

Valdes priekšsēdētājs V.Rantiņš

Biedrība “Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības uzņēmēju asociācija”

Ezermalas 6, Rīga, LV-1006

Reģ.Nr.40008017857

Banka: Hansabanka, HABALV22

Konts LV58HABA0551006282342

 

 

Apstiprināti ar Jelgavas domes 21.06.2007. lēmumu Nr.8/12

Jelgavas pašvaldības aģentūras “Zemgales INFO”

PUBLISKO PAKALPOJUMU IZCENOJUMI

1.

Nr.

p.k.

Publiskie pakalpojumi

Vienība

Maksa latos,

bez PVN

1.1.

Reklāmas laukumu izmaksa laikrakstā “Jelgavas Vēstnesis”

1 cm2

0,53

1.2.

Reklāmas maketa sagatavošana publicēšanai laikrakstā “Jelgavas Vēstnesis”

10%

no reklāmas

laukuma cenas

1.3.

Foto pakalpojumi reklāmas maketa sagatavošanai

1 fotogrāfija

5,00

1.4.

Privāto sludinājumu ievietošana

1 rakstu zīme

0,07

1.5.

Komerciālo sludinājumu ievietošana

1 rakstu zīme

0,10

1.6.

Reklāmas tekstu sagatavošana publicēšanai laikrakstā “Jelgavas Vēstnesis”

1.6.1.

līdz 1000

rakstu zīmēm

20,00

1.6.2.

līdz 3000

rakstu zīmēm

40,00

1.6.3.

3000 un vairāk

rakstu zīmes

60,00

1.7.

Reklāmas materiālu izplatīšana ar laikrakstu “Jelgavas Vēstnesis”

1.7.1.

1 eksemplārs

(līdz 20 g)

0,06

1.7.2.

1 eksemplārs

(20–40 g)

0,07

1.7.3.

1 eksemplārs

(40–60 g)

0,08

1.7.4.

1 eksemplārs (60–100 g)

0,09

2. Cenu atlaides par publiskajiem pakalpojumiem:

2.1. 20% atlaide biedrībām un nodibinājumiem, kas veic Jelgavas pilsētai sabiedriski nozīmīgu darbību.

2.2. 20% atlaide, ja kopējais reklāmas laukums vienam pasūtītājam gada laikā pārsniedz 5000 cm2 .

2.3. Jelgavas pašvaldībai un Jelgavas pašvaldības iestādēm maksa par publiskajiem pakalpojumiem netiek aprēķināta.

3. Politiskā reklāma laikrakstā “Jelgavas Vēstnesis” netiek publicēta.


Jelgavas pašvaldības aģentūras “Zemgales INFO” direktors J.Kovaļevskis

 

 

Lūgums atsaukties

Sakarā ar pilsoņu ANATOLIJA KIRILOVA, dzim. 10.03.1962., miris 15.07.2007., VIKTORA GAJOHA, dzim. 11.10.1956., miris 09.06.2007., VITĀLIJA GUĻCEVA, dzim. 21.05.1958., miris 09.07.2007., nāvi Rīgas pilsētas pašvaldība lūdz pieteikties pa tālr. 7367062 viņu piederīgos.

10 dienas pēc publikācijas nelaiķus nodos kremācijai.


Paziņojums

SIA “LDz Cargo” informē, ka Tarifā 03-LDZ apstiprināts šāds grozījums:  

Tarifa 03-LDZ pielikumā Nr.1:

Sadaļā “Kravas operācijām atklāto Latvijas dzelzceļu staciju alfabētiskais saraksts” rindu “Daugavpils” izteikt šādā redakcijā:

Daugavpils

110003

§ 1, 3, 5, 8n, 10n

2


Paziņojums

SIA “Attīstība” lūdz atsaukties personas, kuru īpašumā ir metāllūžņi un betona izstrādājumi (betona paneļi u.tml.), kas atrodas SIA “Attīstība” piederošajā teritorijā Rūpnīcu ielā 2A, Olainē, Rīgas rajonā, un blakus tai. Dokumentus, kuri pamato metāllūžņu un betona izstrādājumu piederību lūdzam iesniegt juridiskajā birojā “Šiks & Krieķis” Brīvības ielā 159/2, Rīgā, līdz 13.08.2007. (ieskaitot). Pretējā gadījumā uzskatīsim metāllūžņus un betona izstrādājumus par atmestām lietām un risināsim ar tiem saistītos jautājumus likumdošanā noteiktajā kārtībā. Uzziņas pa tālr. 29550046 vai 29175555.

SIA “Attīstība” valdes priekšsēdētājs Normunds Ramanis


 

 

LR Pārtikas un veterinārā dienesta 03.08.2007. rīkojums Nr. 233

Par rīkojuma Nr.361

“Par veterinārajām zālēm, kuras atļauts izplatīt ārpus aptiekas” atcelšanu

2006.gada 6.oktobrī Pārtikas un veterinārais dienests, pamatojoties uz Farmācijas likuma 24.pantu, izdeva rīkojumu Nr.361 “Par veterinārajām zālēm, kuras atļauts izplatīt ārpus aptiekas” (turpmāk – rīkojums Nr.361). Ar rīkojumu Nr.361 tika apstiprināts to veterināro zāļu saraksts (turpmāk – saraksts), kuras atļauts izplatīt ārpus aptiekām (specializētajās tirdzniecības vietās).

Pēc rīkojuma Nr.361 publicēšanas 2006.gada 17.oktobrī laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” tika konstatēts, ka sarakstā ir iekļautas arī zāles, kuras drīkst izplatīt tikai aptiekās pret veterinārārsta recepti.

Rīkojums Nr.361 paredz veterināro zāļu izplatīšanu ārpus aptiekām “specializētajās tirdzniecības vietās”, taču tajā nav definēts, kas ir “specializētās tirdzniecības vietas”. Spēkā esošajos normatīvajos aktos par veterināro zāļu apriti nav termina “specializētās tirdzniecības vietas” skaidrojuma.

Rīkojumā Nr.361 ir noteikts, ka veterinārās zāles var izplatīt “specializētajās tirdzniecības vietās”, taču spēkā esošajos normatīvajos aktos nav noteiktas prasības, kādas ir jāievēro specializētajās tirdzniecības vietās veterināro zāļu apritē (izplatīšana, uzglabāšana, uzskaite, nekvalitatīvo veterināro zāļu izņemšana no tirgus). Tās nav definētas arī rīkojumā Nr.361. Līdz ar to ir konstatējama rīkojuma Nr.361 neatbilstība Farmācijas likuma un Veterinārmedicīnas likuma normām, kas nosaka veterināro zāļu apriti.

Farmācijas likuma 24.pantā dotais deleģējums nenosaka gadījumus, kuros Pārtikas un veterinārais dienests ir tiesīgs apstiprināt to veterināro zāļu sarakstu, kuras atļauts izplatīt ārpus aptiekām, kā arī kritērijus, pēc kādiem veterinārās zāles tiek iekļautas šajā sarakstā.

Ņemot vērā lietderības apsvērumus, lai novērstu nekontrolētu veterināro zāļu izplatīšanu ārpus aptiekām un ar to radītos draudus cilvēku un dzīvnieku veselībai, pamatojoties uz Administratīvā procesa likuma 86.panta otrās daļas 3.punktu, nolēmu:

1) atcelt Pārtikas un veterinārā dienesta 2006.gada 6.oktobra rīkojumu Nr.361 “Par veterinārajām zālēm, kuras atļauts izplatīt ārpus aptiekas” (publicēts laikrakstā “Latvijas Vēstnesis 2006.gada 17.oktobrī Nr.165(3533))”;

2) rīkojumu publicēt laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”;

3) rīkojums stājas spēkā 2007.gada 10.septembrī;

4) rīkojumu var apstrīdēt Zemkopības ministrijā Republikas laukumā 2 viena mēneša laikā no rīkojuma publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Ģenerāldirektora pienākumu izpildītājs G.Majors


 

 

Paziņojums

27.06.2007. pieņemti Saulkrastu pilsētas ar lauku teritoriju domes saistošie noteikumi nr.4 “Par centralizētā ūdensvada un kanalizācijas tīklu un būvju būvniecību, ekspluatāciju un aizsardzību Saulkrastu pašvaldībā”.

27.06.2007. pieņemti Saulkrastu pilsētas ar lauku teritoriju domes saistošie noteikumi nr.5 “Par māju dzīvokļu centralizētās apkures sistēmas atslēgšanu un alternatīvās apkures ierīkošanu dzīvokļos Saulkrastu pilsētā ar lauku teritoriju”.

Ar pilnu saistošo noteikumu tekstu var iepazīties Saulkrastu pilsētas ar lauku teritoriju domē Raiņa ielā 8, Saulkrastos.


Paziņojums

Iekšlietu ministrijas Valsts aģentūra “Materiālās rezerves” informē par 21.realizācijai ar mērķi pārstrādei (speciāla atļauja) nodotajiem administratīvo pārkāpumu lietās izņemtajiem transportlīdzekļiem – 72 vienības.

Sīkāka informācija www.matrez.gov.lv.

Piedāvājumi sūtāmi divu darbadienu laikā no sludinājuma publicēšanas (publikācijas dienu neieskaitot). Piedāvājumus sūtīt pa faksu 7112160 vai iesniegt personīgi Valsts aģentūrā “Materiālās rezerves”, Piedrujas ielā 5, Rīgā.


Paziņojums par saistošo noteikumu pieņemšanu

Raunas pagasta padomes sēdē 2007.gada 27.jūnijā ir apstiprināti saistošie noteikumi nr. 12 “Par ūdens patēriņa skaitītāju uzstādīšanu un lietošanas kārtību Raunas pagastā” (prot.nr.7, 3.punkts).

Ar saistošo noteikumu pilnu tekstu var iepazīties Raunas pagasta padomē Vidzemes ielā 2, Raunā, Cēsu rajonā, LV – 4131.


Paziņojums par promocijas darba aizstāvēšanu

2007.gada 14.septembrī pulksten 13 Daugavpils Universitātes Humanitārās fakultātes 215.auditorijā Daugavpilī, Vienības ielā 13, notiks Daugavpils Universitātes Literatūrzinātnes nozares Promocijas padomes sēde, kurā promocijas darbu filoloģijas doktora (dr. philol.) zinātniskā grāda iegūšanai aizstāvēs NADEŽDA FJODOROVA.

Temats: “N.Garina-Mihailovska ģimenes hronika: struktūra un ideoloģija”.

Recenzenti: Dr. philol., prof. Ludmila Sproģe; Dr. phil. prof. Irina Belobrovceva; Dr. philol., profesore Larisa Ljapina.

Ar promocijas darbu var iepazīties DU zinātniskajā bibliotēkā Daugavpilī, Vienības ielā 13, kā arī DU mājaslapā http://www.du.lv.


Paziņojums par disertācijas aizstāvēšanu

2007.gada 13.septembrī pulksten 14 notiks LU Psiholoģijas zinātņu nozares promocijas padomes atklātā sēde (Jūrmalas gatve 74/76, A201.auditorija), kurā disertāciju psiholoģijas doktora zinātniskā grāda iegūšanai aizstāvēs ALEKSANDRS KOĻESOVS.

Temats: “Latviešu un krievu etnolingvistisko grupu jauniešu laika perspektīva Rīgā un Latgalē”.

Recenzenti: Dr. psych., asoc. prof., Ivars Austers; Dr. h. paed., psych., prof. Aleksejs Vorobjovs; Ph. D., prof. Juris G.Dragūns.

Ar promocijas darbu var iepazīties LU bibliotēkā Kalpaka bulvārī 4.


SIA ”Latvijas standarts” dienesta informācija Nr.01-06/44

Rīgā 2007.gada 25.jūlijā

Par piemērojamiem Latvijas standartiem

Piemērojamo standartu saraksts Ministru kabineta 2007.gada 24.jūlija noteikumu Nr.515 „Grozījumi Ministru kabineta 2005.gada 18.oktobra noteikumos Nr.772 “Noteikumi par biodegvielas kvalitātes prasībām, atbilstības novērtēšanu, tirgus uzraudzību un patērētāju informēšanas kārtību”” prasību izpildei

Nr.

Īpašības

Noteikumu

piel. Nr.

Standarta Nr.

Standarta nosaukums

1.

 Esteru saturs

1.

LVS EN 14103:2005

Tauku un eļļas atvasinājumi – Taukskābju metilesteri – Estera un linoleinskābes metilestera satura noteikšana 

2.

 Blīvums, 15 oC

1., 2., 3., 4.

LVS EN ISO 3675:2005

Nafta un šķidrie naftas produkti – Laboratorijas metode blīvuma noteikšanai” – Areometra metode

LVS EN ISO 12185:2005

Nafta un naftas produkti – Blīvuma noteikšana – Oscilējošās U-veida caurules metode

3.

 Viskozitāte, 40 oC

1., 2., 3., 4.

LVS EN ISO 3104:2005+AC

Naftas produkti – Caurredzami un necaurredzami šķidrumi – Kinemātiskās viskozitātes noteikšana un dinamiskās viskozitātes kalkulācija

4.

 Cetānskaitlis

1., 4.

LVS EN ISO 5165:2005

Naftas produkti – Dīzeļdegvielas uzliesmošanas kvalitātes noteikšana – Cetāna metode

5.

 Sēra saturs

1., 2., 3., 4., 5.

LVS EN ISO 20846:2005

Naftas produkti – Sēra satura noteikšana automobiļu degvielā – Ultravioletās fluorescences metode

LVS EN ISO 20884:2005

Naftas produkti – Sēra satura noteikšana automobiļu degvielā – Viļņu garuma dispersīvā rentgenfluorescences spektroskopijas metode

6.

 Uzliesmošanas temperatūra

1., 3.

LVS EN ISO 3679:2005

 Naftas produkti – Sēra satura noteikšana automobiļu degvielā – Viļņu garuma dispersīvā rentgenfluorescences spektroskopijas metode

7.

 Ūdens saturs

1., 3., 4.

LVS EN ISO 12937:2005

Naftas produkti – Ūdens noteikšana - Kulonometriskā Karla Fišera (Karl Fisher) titrēšanas metode

8.

 Skābes skaitlis

1., 3., 4.

LVS EN 14104:2005

Tauku un eļļu atvasinājumi – Taukskābju metilesteri (FAME) – Skābes skaitļa noteikšana

9.

 Jodskaitlis

1., 3., 4.

LVS EN 14111:2005

Tauku un eļļu atvasinājumi – Taukskābju metilesteri (FAME) – Joda skaitļa noteikšana

10.

 Metanola saturs

1.

LVS EN 14110:2005

Tauku un eļļu atvasinājumi – Taukskābju metilesteri (FAME) – Metanola satura noteikšana

11.

 Monoglicerīdu saturs

1.

LVS EN 14105:2005

Tauku un eļļu atvasinājumi – Taukskābju metilesteri (FAME) – Brīvā un kopējā glicerīna, mono-, di- un triglicerīdu satura noteikšana (Atsauces metode)

12.

 Diglicerīdu saturs

1.

LVS EN 14105:2005

Tauku un eļļu atvasinājumi – Taukskābju metilesteri (FAME) – Brīvā un kopējā glicerīna, mono-, di- un triglicerīdu satura noteikšana (Atsauces metode)

13.

 Triglicerīdu saturs

1.

LVS EN 14105:2005

Tauku un eļļu atvasinājumi – Taukskābju metilesteri (FAME) – Brīvā un kopējā glicerīna, mono-, di- un triglicerīdu satura noteikšana (Atsauces metode)

14.

 Brīvais glicerīns

1.

LVS EN 14105:2005

Tauku un eļļu atvasinājumi – Taukskābju metilesteri (FAME) – Brīvā un kopējā glicerīna, mono-, di- un triglicerīdu satura noteikšana (Atsauces metode)

LVS EN 14106:2005

Tauku un eļļu atvasinājumi – Taukskābju metilesteri (FAME) – Brīvā glicerīna satura noteikšana

15.

 Kopējais glicerīna saturs

1.

LVS EN 14105:2005

Tauku un eļļu atvasinājumi – Taukskābju metilesteri (FAME) – Brīvā un kopējā glicerīna, mono-, di- un triglicerīdu satura noteikšana (Atsauces metode)

16.

 Fosfora saturs

1., 4.

LVS EN 14107:2005

Tauku un eļļas atvasinājumi - Taukskābju metilesteri – Fosfora satura noteikšana ar induktīvi savienotās plazmas (ICP) emisijas spektrometriju

17.

Koksēšanas atlikums

1., 4.

LVS EN ISO 10370:2002

Naftas produkti – Koksēšanas atlikuma noteikšana – Mikrometode

18.

Pelnu saturs

1.

LVS ISO 3987:2007

Naftas produkti. Ziežvielas un piedevas. Sulfātus saturošu pelnu noteikšana

19.

Kopējais piesārņojums

1., 4.

LVS EN 12662:2002

Šķidrie naftas produkti – Piesārņojuma noteikšana vidējos destilātos

20.

Vara plāksnītes korozija

1., 5.

LVS EN ISO 2160:2003

Naftas produkti – Korozijas iedarbība uz varu – Vara plāksnīšu tests

21.

Oksidēšanas stabilitāte

1., 4.

LVS EN 14112:2003

Tauku un eļļas atvasinājumi – Taukskābju metilesteri – Oksidācijnoturības noteikšana (paātrināts oksidēšanās tests)

22.

Linolēnskābes metilesteris

1.

LVS EN 14103:2005

Tauku un eļļas atvasinājumi – Taukskābju metilesteri – Estera un linoleinskābes metilestera satura noteikšana

23.

Metālu 1.grupa (Na+K)

1.

LVS EN 14108:2003

Tauku un eļļas atvasinājumi – Taukskābju metilesteri – Nātrija satura noteikšana ar atomu absorbcijas spektrometriju

LVS EN 14109:2003

Tauku un eļļas atvasinājumi – Taukskābju metilesteri – Kālija satura noteikšana ar atomu absorbcijas spektrometriju

24.

Metālu 2.grupa (Ca+Mg)

1., 4.

LVS EN 14538:2006

Tauku un eļļas atvasinājumi. Taukskābju metilesteri. Ca, K, Mg un Na daudzuma noteikšana ar optiskās emisijas spektra analīzi ar induktīvi savienotu plazmas ierosinātāju

25.

Esteru saturs

2., 3.

LVS EN 14078:2005

Šķidrie naftas produkti – Taukskābes metilesteru (FAME) noteikšana vidējos destilātos – Infrasarkanās spektroskopijas metode

LVS EN 14331:2005

Šķidrie naftas produkti – Taukskābju metilesteru (FAME) atdalīšana un raksturošana no vidējo destilātu degvielām – Šķidrumu hromatogrāfijas (LC)/gāzu hromatogrāfijas (GC) metode

26.

Destilācijas rādītājs 95 % (v/v) destilāta

2.

LVS EN ISO 3405:2006

Naftas produkti. Destilācijas parametru noteikšana pie atmosfēras spiediena 

27.

Sēra saturs

2., 3.

LVS EN ISO 20847:2005

Naftas produkti – Sēra satura noteikšana automobiļu degvielā – Enerģijas dispersīvā rentgenfluorescences spektroskopijas metode

LVS EN ISO 20846:2005

Naftas produkti – Sēra satura noteikšana automobiļu degvielā – Ultravioletās fluorescences metode

LVS EN ISO 20884:2005

Naftas produkti – Sēra satura noteikšana automobiļu degvielā – Viļņu garuma dispersīvā rentgenfluorescences spektroskopijas metode

28.

Uzliesmošanas temperatūra

4.

LVS EN ISO 2719:2003

Uzliesmošanas temperatūras noteikšana – Penska-Martena slēgtā tīģeļa metode

29.

Siltumspēja

4.

LVS CEN/TS 14918:2005

Cietās biodegvielas – Siltumspējas noteikšanas metode

30.

Pelnu saturs

4.

LVS EN ISO 6245:2003

Naftas produkti – Pelnu satura noteikšana

31.

Pētnieciskais oktānskaitlis RON

5.

LVS EN ISO 5164 : 2006

Naftas produkti. Motoru un aviācijas degvielu detonāciju raksturlielumu noteikšana. Pētnieciskā metode

32.

Motora oktānskaitlis MON

5.

LVS EN ISO 5163 :2006

Naftas produkti. Motoru un aviācijas degvielu detonāciju raksturlielumu noteikšana. Motora metode

33.

Oksidēšanās stabilitāte

5.

LVS EN ISO 7536:2002

Naftas produkti – Oksidēšanās stabilitātes noteikšana benzīnam – Indukcijas perioda metode

34.

Sveķu saturs (šķīdināts) vai sveķveida produktu saturs

5.

LVS EN ISO 6246 : 2002

Naftas produkti – Sveķveida produktu noteikšana vieglo un vidējo destilātu degvielās – Strūklas iztvaicēšanas metode

35.

Augstākie spirti (C3-C8). Metanols. Ēteri (5 vai vairāk C atomi.

5.

LVS EN 1601 : 2002

Šķidrie naftas produkti – Bezsvina benzīns – Skābekļa savienojumu un kopējā skābekļa satura noteikšana organiskos savienojumos ar gāzu hromatogrāfijas metodi

LVS EN 13132 : 2001

Šķidrie naftas produkti – Bezsvina benzīns – Organisko skābekļa saturošo savienojumu un kopējā organiski saistītā skābekļa satura noteikšana ar gāzu hromatogrāfijas metodi, izmantojot kolonnu pārslēgšanas principu

35.

Fosfors

5.

ASTM D 3231:2002

Standarta testēšanas metode fosfora noteikšanai benzīnā

36.

Ūdens saturs

5.

ASTM E 1064:2005

Standarta testēšanas metode ūdens noteikšanai organiskajos šķidrumos pēc Karla Fišera kulonometriskās metodes

37.

Neorganisko hlorīdu saturs

5.

LVS ISO 6227:2007

Ķīmiskie produkti lietošanai rūpniecībā. Hlora jonu noteikšanas vispārīgās metodes. Potenciometriskā metode

38.

pH

5.

ASTM D 6423:1999

Standarta testēšanas metode metanola, denaturēta degvielas metanola un degvielas metanola (Ed75-Ed85) pHe noteikšanai

SIA ”Latvijas standarts” valdes priekšsēdētājs V.Zvejs

 

LATVEN.JPG (175523 bytes)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!