• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts valodas likuma sakarā: - Eiropas Komisijas komisārs Eiropas Savienības paplašināšanās jautājumos Ginters Ferhoigens; - Latvijas Republikas Ārlietu ministrija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.12.1999., Nr. 412/415 https://www.vestnesis.lv/ta/id/14551

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Daidžests. Citu rakstītais

Vēl šajā numurā

14.12.1999., Nr. 412/415

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts valodas likuma sakarā:

— Eiropas Komisijas komisārs Eiropas Savienības paplašināšanās jautājumos Ginters Ferhoigens

Ņemot vērā to, ka Latvijas Saeima ir pieņēmusi Valsts valodas likumu, Eiropas Komisijas komisārs Eiropas Savienības paplašināšanās jautājumos Ginters Ferhoigens sirsnīgi apsveic Latviju un novērtē tās pūles likuma pilnveidošanā un uzlabošanā. Komisārs ar gandarījumu atzīmē to, ka Latvija ir ievērojusi Eiropas Komisijas ieteikumus un panākusi likuma atbilstību gan starptautiskajiem standartiem, gan Eiropas līgumam.

"Mans pirmais vērtējums ir pozitīvs," atzīmējis G.Ferhoigens. "Šodienas rezultāts simbolizē svarīgu soli uz priekšu, lai atrastu līdzsvaru starp Latvijas nacionālā un kultūras mantojuma saglabāšanu un augstajiem standartiem, kas dominē Eiropas tautu saimē. Tāpēc Eiropas Komisija atbalsta arī Latvijas pūles valsts integrācijas politikas veidošanā."

Kā izteicies EDSO augstais komisārs nacionālo minoritāšu jautājumos Makss van der Stūls, Eiropas Komisija ir pārliecināta, ka Latvija turpinās pilnveidot arī pavadošos likumdošanas aktus tuvāko mēnešu laikā atbilstoši starptautiskajiem standartiem. Eiropas Komisija sagaida, ka arī turpmāk Latvija pilnībā ievēros Eiropas līguma prasības.

1999.gada 9.decembrī

"Latvijas Vēstneša"  neoficiāls tulkojums

— Latvijas Republikas Ārlietu ministrija

10. decembrī Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš uzaicināja Krievijas Federācijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Aleksandru Udaļcovu, lai viņam paustu Latvijas nostāju par 10. decembrī izplatīto Krievijas Federācijas Ārlietu ministrijas paziņojumu par Latvijas Valsts valodas likumu.

Vēstniekam tika stingri norādīts, ka Latvija šo Krievijas paziņojumu vērtē kā klaju iejaukšanos Latvijas iekšējās lietās un šāda Krievijas nostāja Latvijai nav pieņemama.

Latvija šo Krievijas paziņojumu vērtē kā apzinātu rīcību, lai kavētu sabiedrības integrācijas procesu Latvijā.

Vēstniekam tika norādīts, ka Krievija kārtējo reizi ignorē starptautisko organizāciju ekspertu un starptautiskās sabiedrības viedokli. Šajā sakarā vēstnieks tika informēts, ka EDSO augstais komisārs Makss van der Stūls un Eiropas Savienības atbildīgās amatpersonas ir pozitīvi novērtējušas pieņemto valodas likumu. Ministrija aicināja Krievijas valdību iepazīties ar starptautisko ekspertu un starptautisko organizāciju viedokli par Valsts valodas likumu un pārskatīt savu nostāju.

Šis Krievijas paziņojums neuzlabo Krievijas Federācijas un Rietumu valstu, ieskaitot Latviju, savstarpējo saprašanos. To var vērtēt kā mēģinājumu kavēt Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā un šīs organizācijas paplašināšanās procesu.

Īpašu neizpratni izraisa Krievijas Federācijas apelēšana pie starptautiskās sabiedrības viedokļa, vienlaikus ignorējot šīs pašas starptautiskās sabiedrības nostāju attiecībā uz cilvēktiesību pārkāpumiem Čečenijā.

Ministrija atkārtoti izteica aicinājumu Krievijai ievērot starptautisko organizāciju pamatotās prasības panākt politisku konflikta noregulējumu Čečenijā, izvairoties no tālākiem cilvēku upuriem.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!