• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ogres novada domes 2024. gada 25. aprīļa saistošie noteikumi Nr. 10/2024 "Grozījumi Ogres novada pašvaldības 2021. gada 16. decembra saistošajos noteikumos Nr. 37/2021 "Tūrisma, sporta un atpūtas kompleksa "Zilie kalni" nolikums"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 29.04.2024., Nr. 83 https://www.vestnesis.lv/op/2024/83.13

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ogres novada domes saistošie noteikumi Nr. 14/2024

Par Ogres novada pašvaldības konkursu "Sakrālā mantojuma celtņu saglabāšana Ogres novadā"

Vēl šajā numurā

29.04.2024., Nr. 83

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ogres novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 10/2024

Pieņemts: 25.04.2024.

OP numurs: 2024/83.13

2024/83.13
RĪKI

Ogres novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 5 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Ogres novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 10/2024

Ogrē 2024. gada 25. aprīlī (prot. Nr. 6; 8.)

Grozījumi Ogres novada pašvaldības 2021. gada 16. decembra saistošajos noteikumos Nr. 37/2021 "Tūrisma, sporta un atpūtas kompleksa "Zilie kalni" nolikums"

Izdoti saskaņā ar Publisko aģentūru likuma
2. panta otro daļu un 16. panta otro daļu

1. Izdarīt Ogres novada pašvaldības 2021. gada 16. decembra saistošajos noteikumos Nr. 37/2021 "Tūrisma, sporta un atpūtas kompleksa "Zilie kalni" nolikums" (Latvijas Vēstnesis, 3, 05.01.2022.), turpmāk tekstā – saistošie noteikumi, šādus grozījumus:

1.1. Izteikt saistošo noteikumu 3. punktu šādā redakcijā:

"3. Aģentūras pilns nosaukums latviešu valodā ir "Ogres novada pašvaldības aģentūras "Tūrisma, sporta un atpūtas kompleksa "Zilie kalni" attīstības aģentūra", angļu valodā: "The Ogre Municipality Agency "The Development Agency of the Tourism, Sports and Recreation Complex "Zilie kalni"."

1.2. Izteikt saistošo noteikumu 7.1. punktu šādā redakcijā:

"7.1. apsaimniekot un attīstīt tūrisma, sporta un atpūtas kompleksu Ogres novada administratīvajā teritorijā ar kopējo platību 438,38 ha, kas ietver dabas parku "Ogres Zilie kalni" un tam piegulošo teritoriju (25,38 ha Ogres novada pašvaldības nekustamais īpašums un 413 ha SIA "Rīgas meži" nekustamais īpašums, kas iznomāts Ogres novada pašvaldībai kā Ogres novada pašvaldības un Ikšķiles novada pašvaldības saistību pārņemējai, pamatojoties uz Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma Pārejas noteikumu 6. punktu)."

1.3. Papildināt saistošos noteikumus ar 7.6. apakšpunktu šādā redakcijā:

"7.6. veicināt dabas kapitāla ilgtspējīgu pārvaldību un apsaimniekošanu. Īstenot vides apsaimniekošanas, vides aizsardzības un uzlabošanas pasākumus."

1.4. Papildināt saistošos noteikumus ar 9.1 punktu šādā redakcijā:

"9.1 Lai īstenotu šo noteikumu 7.6. apakšpunktā minēto Aģentūrai ir šādi uzdevumi:

9.11. Aģentūras kompetences ietvaros nodrošināt vides aizsardzības prasību ievērošanu dabas teritorijās, mežos un īpaši aizsargājamajās teritorijās;

9.12. piedalīties īpaši aizsargājamo teritoriju aizsardzības plānu izpildes organizēšanā, dabas pieminekļu un biotopu uzraudzībā (teritoriju pļaušanas organizēšana);

91.3. izskatīt lokālplānojumus un detālplānojumus vides jautājumos;

91.4. piedalīties ietekmes uz vidi plānošanas dokumentu izvērtēšanā, piedalīties paredzētās darbības ietekmes novērtējuma uz vidi sabiedrības līdzdalības procesā;

91.5. sagatavot priekšlikumus un piedalīties normatīvo dokumentu izstrādē, kas saistīti ar vides jautājumiem;

91.6. izstrādāt priekšlikumus un atzinumus Valsts vides dienestam par uzņēmēju iesniegumiem A un B kategorijas vides piesārņojošo darbību veikšanai, sagatavot lēmumus par sabiedrības līdzdalību iesniegumu apspriešanā;

91.7. organizēt koku kopšanu un zāģēšanu Ogrē un Ogresgala pagastā;

91.8. organizēt pašvaldībai piederošo mežu inventarizāciju Ogrē un Ogresgala pagastā;

91.9. pārraudzīt statistisko pārskatu sagatavošanu un to iesniegšanu kontroles institūcijās par dabas resursu izmantošanu pašvaldībā;

91.10. uzturēt un aktualizēt invazīvo augu un dzīvnieku sugu ierobežošanas plānus;

91.11. sadarboties ar vides aizsardzības institūcijām un tiesībaizsardzības iestādēm vides jautājumos;

91.12. izskatīt vides SOS ziņojumus;

91.13. pārzināt un aktualizēt informācijas sistēmas par vides piesārņojumu Aģentūras pienākumu ietvaros;

91.14. izskatīt fizisko un juridisko personu iesniegumus un sūdzības vides jautājumos."

1.5. Papildināt saistošos noteikumus ar 11.6. apakšpunktu šādā redakcijā:

"11.6. slēgt zemes apakšnomas līgumus, par teritorijām, kas nodotas Aģentūras apsaimniekošanā."

Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētājs E. Helmanis

 

Ogres novada pašvaldības saistošo noteikumu Nr. 10/2024 "Grozījumi Ogres novada pašvaldības 2021. gada 16. decembra saistošajos noteikumos Nr. 37/2021 "Tūrisma, sporta un atpūtas kompleksa "Zilie kalni" nolikums""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums Saskaņā ar Pašvaldību likuma 44. panta otro daļu pašvaldības dome var izdot saistošos noteikumus, lai nodrošinātu pašvaldības autonomo funkciju izpildi. Atbilstoši Pašvaldību likuma 4. panta pirmās daļas 20. punktam pašvaldība veic šādu autonomo funkciju:

– veicina dabas kapitāla ilgtspējīgu pārvaldību un apsaimniekošanu, kā arī nosaka publiskā lietošanā esoša pašvaldības īpašuma izmantošanas kārtību.

Saistošie noteikumi ir nepieciešami, lai izpildītu Pašvaldību likuma 4. panta pirmās daļas 20. punktā noteikto, kā arī, lai nodrošinātu dabas aizsardzības pasākumu ievērošanu Ogres novada teritorijā.

Šobrīd Ogres novada pašvaldībā nav saistošo noteikumu, kuros būtu noteikts, kas un kā veic dabas kapitāla ilgtspējīgu pārvaldību un atbild par vides jautājumiem pašvaldībā.

Saistošie noteikumi nosaka:

Ogres novada pašvaldības aģentūras "Tūrisma, sporta un atpūtas kompleksa "Zilie kalni" attīstības aģentūra" kompetenci, uzdevumus un pienākumus vides aizsardzības jautājumu risināšanā Ogres novadā.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Projektam nav būtiskas ietekmes uz pašvaldības budžetu. Nepieciešama esošo budžeta līdzekļu pārdale vides aizsardzības funkciju veicējiem.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Saistošie noteikumi sekmēs vides vērtību saglabāšanu, tādējādi uzlabojot apkārtējās vides kvalitāti. Saistošo noteikumu projekts būtiski neskar uzņēmējdarbības vidi un konkurenci Ogres novada administratīvajā teritorijā.
4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Saistošie noteikumi nosaka Ogres novada pašvaldības aģentūras "Tūrisma, sporta un atpūtas kompleksa "Zilie kalni" attīstības aģentūra" kompetenci vides jautājumu risināšanā Ogres novada administratīvajā teritorijā.

Saņemtie iesniegumi, par saistošajos noteikumos minētajiem vides jautājumiem, tiek izskatīti Ogres novada pašvaldības aģentūrā "Tūrisma, sporta un atpūtas kompleksa "Zilie kalni" attīstības aģentūra". Aģentūras pieņemtos lēmumus pārsūdz Ogres novada izpilddirektoram.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Tiek nodrošināta pašvaldības funkcija gādāt par dabas kapitāla ilgtspējīgu apsaimniekošanu un iespēju iedzīvotājiem veidot veselīgu dzīvesveidu drošā vidē.
6. Informācija par izpildes nodrošināšana Noteikumu izpildi kontrolē Ogres novada pašvaldības aģentūras "Tūrisma, sporta un atpūtas kompleksa "Zilie kalni" attīstības aģentūra" amatpersonas.

Administratīvā pārkāpuma procesu veic normatīvajos aktos noteiktās amatpersonas.

7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa – dabas kapitāla ilgtspējīga pārvaldība un apsaimniekošana nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai. Noteikumi izdoti atbilstoši Pašvaldību likuma 44. panta otrajai daļai.

Saistošajos noteikumos paredzētā kārtība ir piemērota Pašvaldību likuma 4. panta pirmās daļas 20. un 22. punkta mērķu sasniegšanai.

8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Noteikumu un tā paskaidrojuma raksts normatīvajos aktos noteiktā kārtībā 2024. gada 18. martā tika publicēts pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē sabiedrības viedokļa noskaidrošanai. Līdz 2024. gada 2. aprīlim netika saņemti sabiedrības ierosinājumi vai labojumi pašvaldības saistošo noteikumu projektā.

Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētājs E. Helmanis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!