• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Rēzeknes pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rēzeknes pilsētas domes 2024. gada 11. aprīļa saistošie noteikumi Nr. 9 "Grozījumi Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības domes 2023. gada 5. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 14 "Par sociālajiem pakalpojumiem Rēzeknes valstspilsētas pašvaldībā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 26.04.2024., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/op/2024/82.18

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valmieras novada domes lēmums Nr. 175

Par padomju un nacistisko režīmu slavinošu simbolu ietverošu ielu nosaukumu maiņu

Vēl šajā numurā

26.04.2024., Nr. 82

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rēzeknes pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 9

Pieņemts: 11.04.2024.

OP numurs: 2024/82.18

2024/82.18
RĪKI

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 2 Visi

Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 9

2024. gada 11. aprīlī (prot. Nr. 98, 17. p., lēmums Nr. 1192)

Grozījumi Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības domes 2023. gada 5. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 14 "Par sociālajiem pakalpojumiem Rēzeknes valstspilsētas pašvaldībā"

Izdoti saskaņā ar
Pašvaldību likuma 44. panta otro daļu,
Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības
likuma 3. panta trešo daļu, Invaliditātes likuma 12. panta 6.2 daļu,
Ministru kabineta 2003. gada 27. maija noteikumu Nr. 275
"Sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumu
samaksas kārtība un kārtība, kādā pakalpojuma izmaksas
tiek segtas no pašvaldības budžeta" 6. punktu

Izdarīt Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības domes 2023. gada 5. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 14 "Par sociālajiem pakalpojumiem Rēzeknes valstspilsētas pašvaldībā" (Latvijas Vēstnesis, 2023, Nr. 201) šādus grozījumus:

1. papildināt ar 8.16.1 apakšpunktu šādā redakcijā:

"8.16.1 higiēnas pakalpojums.";

2. papildināt ar XVIII.1 nodaļu šādā redakcijā:

"XVIII.1 Higiēnas pakalpojums

145.1 Higiēnas pakalpojums (turpmāk – Pakalpojums) ietver:

145.11. dušas izmantošanas pakalpojumu;

145.1 2. veļas mazgāšanas un veļas žāvēšanas pakalpojumu.

145.2 Tiesības saņemt Pakalpojumu ir trūcīgai vai maznodrošinātai mājsaimniecībai (personai), pensijas vecuma personai, pilngadīgai personai ar invaliditāti.

145.3 Lai Saņemtu Pakalpojumu, persona vēršas Pārvaldē, uzrādot personu apliecinošu dokumentu."

Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Stecs

 

Paskaidrojuma raksts
Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības domes 11.04.2024. saistošajiem noteikumiem Nr. 9 "Grozījumi Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības domes 2023. gada 5. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 14 "Par sociālajiem pakalpojumiem Rēzeknes valstspilsētas pašvaldībā""

Paskaidrojuma raksta sadaļa Norādāmā informācija 
1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums  Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības domes 2023. gada 5. oktobra saistošie noteikumi Nr. 14 "Par sociālajiem pakalpojumiem Rēzeknes valstspilsētas pašvaldībā" (turpmāk – Saistošie noteikumi) nosaka Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības (turpmāk – Pašvaldība) nodrošināto sociālo pakalpojumu veidus, to piešķiršanas, saņemšanas un samaksas kārtību, kā arī lēmumu par pakalpojumu piešķiršanu vai atteikumu apstrīdēšanas un pārsūdzēšanas kārtību.

Saistošo noteikumu projektā nepieciešams iekļaut higiēnas pakalpojumu. Līdz saistošo noteikumu projekta izstrādei higiēnas pakalpojums tika iekļauts Rēzeknes pilsētas domes 2014. gada 21. novembra saistošajos noteikumos Nr. 54 "Par Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības atbalstu higiēnas un veselības aprūpes pakalpojumu saņemšanai", ņemot vērā to, ka izstrādāts minēto saistošo noteikumu projekts par saistošo noteikumu atzīšanu par spēku zaudējušiem, un Pašvaldība turpinās nodrošināt higiēnas pakalpojumu, ir nepieciešams iekļaut higiēnas pakalpojumu Saistošajos noteikumos.

Higiēnas pakalpojums ietver dušas izmantošanas pakalpojumu un veļas mazgāšanas un veļas žāvēšanas pakalpojumu. Pakalpojuma saņemšanai netiek nodrošināti personiskās higiēnas līdzekļi, dvieļi.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu  Plānotie ieņēmumi Pašvaldības budžetā no saistošo noteikumu projekta īstenošanas – 1434 euro (dušas izmantošanas pakalpojums 600 euro, veļas mazgāšanas un veļas žāvēšanas pakalpojums 834 euro).
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci  Saistošo noteikumu projektam ir pozitīva sociāla ietekme. Saistošo noteikumu īstenošana ietekmēs tādas personu grupas kā trūcīgas, un maznodrošinātas mājsaimniecības (personas), pensijas vecuma personas, pilngadīgas personas ar invaliditāti.
4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām  Saistošo noteikumu projekta izpildi nodrošinās Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības pārvalde "Sociālais dienests".
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem  Saistošo noteikumu projekta izpildes administrēšanu nodrošinās Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības pārvalde "Sociālais dienests", jaunas darba vietas netiks veidotas, jauni pienākumi vai uzdevumi esošajiem darbiniekiem netiks noteikti.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu  Saistošo noteikumu izpilde tiks nodrošināta Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības pārvaldes "Sociālais dienests" esošo funkciju un uzdevumu ietvaros, nav paredzēta jaunu institūciju izveide vai esošās institūcijas reorganizācija.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana  Saistošo noteikumu projekts ir piemērots iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir nepieciešams norādītā mērķa sasniegšanai.

Ar saistošo noteikumu projektu netiek ierobežotas personu pamattiesības. Izdodot saistošos noteikumus, pašvaldība rīkojas atbilstoši normatīvajos aktos paredzētajam deleģējumam.

8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Sabiedrības viedokļa noskaidrošanai saistošo noteikumu projekts publicēts Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.rezekne.lv, sadaļā "Saistošo noteikumu projekti", termiņš viedokļu iesniegšanai – no 2024. gada 11. marta līdz 2024. gada 25. martam. Sabiedrības viedoklis netika saņemts.

Par saistošo noteikumu projektu 04.04.2024. saņemts Labklājības ministrijas viedoklis bez iebildumiem.

Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Stecs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!