• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Rēzeknes pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rēzeknes pilsētas domes 2024. gada 11. aprīļa saistošie noteikumi Nr. 5 "Par interešu izglītības programmu licencēšanu". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 18.04.2024., Nr. 76 https://www.vestnesis.lv/op/2024/76.15

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ķekavas novada domes saistošie noteikumi Nr. 10/2024

Par interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas kārtību

Vēl šajā numurā

18.04.2024., Nr. 76

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rēzeknes pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 5

Pieņemts: 11.04.2024.

OP numurs: 2024/76.15

2024/76.15
RĪKI

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 6 Visi

Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 5

2024. gada 11. aprīlī (prot. Nr. 98, 4. p., lēmums Nr. 1179)

Par interešu izglītības programmu licencēšanu

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
44. panta otro daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā Rēzeknes valstspilsētas pašvaldība (turpmāk – Pašvaldība) izsniedz licences interešu izglītības programmas (turpmāk – izglītības programma) īstenošanai, kā arī kārtību, kādā licences tiek pagarinātas un anulētas.

2. Saistošajos noteikumos noteikto izglītības programmu licencēšanu nodrošina Pašvaldības izveidota Interešu izglītības programmu licencēšanas komisija (turpmāk – Komisija). Komisija darbojas saskaņā ar Pašvaldības domes apstiprinātu Komisijas nolikumu.

II. Licences pieprasījuma iesniegšanas kārtība

3. Licences saņemšanai licences pieprasītājs iesniedz Komisijai šādus dokumentus:

3.1. iesniegumu licences saņemšanai (paraugs 1. pielikumā);

3.2. licencējamo izglītības programmu (paraugs 2. pielikumā), kas ietver programmas nosaukumu, programmas apjomu, programmas mērķi un uzdevumus, mērķauditoriju, programmas īstenošanas plānu, materiālo un finansiālo nodrošinājumu, programmas īstenošanā iesaistītā personāla sarakstu;

3.3. licencējamās izglītības programmas īstenošanā iesaistītā personāla iegūto izglītību un papildizglītību apliecinošo dokumentu kopijas, izņemot pašvaldības dibināto izglītības iestāžu darbiniekus;

3.4. dokumenta kopija, kas apliecina nodrošinājumu ar vietu (būve, telpa, zemesgabals u.c.) licencējamās izglītības programmas īstenošanai (telpu nomas līgums, nodomu līgums par telpu nomu, zemesgrāmatas apliecība, telpu īpašnieka izziņa u.tml.);

3.5. izziņu no Sodu reģistra saskaņā ar Bērnu tiesību aizsardzības likuma 72. panta piektajā daļā noteikto, personām, kuras īstenos izglītības programmu, izņemot pašvaldības dibināto izglītības iestāžu darbiniekus;

3.6. apliecinājumu, ka personas, kuras īstenos izglītības programmu, atbilst Izglītības likuma 50. pantā noteiktajām prasībām, izņemot Pašvaldības dibināto izglītības iestāžu pedagoģiskos darbiniekus;

3.7. Veselības inspekcijas atzinuma vai kontroles akta kopiju par vietas un telpu atbilstību noteiktām sanitārajām prasībām licencējamajam darbības veidam, izņemot gadījumus, kad izglītības programmu plānots īstenot izglītības iestādes telpās.

4. Komisijai adresētie iesniegumi un dokumenti iesniedzami Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības Izglītības pārvaldē:

4.1. personīgi – Atbrīvošanas alejā 91, Rēzeknē, LV-4601;

4.2. nosūtot pa pastu uz adresi: Atbrīvošanas aleja 91, Rēzekne, LV-4601;

4.3. nosūtot drošu elektronisko parakstu parakstītu iesniegumu elektroniski uz Izglītības pārvaldes oficiālo elektronisko adresi vai uz e-pastu: izglitiba@rezekne.lv.

5. Licences pieprasītājs dokumentus un to kopijas sagatavo un apliecina normatīvajos aktos par dokumentu izstrādāšanu un noformēšanu noteiktajā kārtībā.

III. Licences pieprasījuma izvērtēšanas un licences izsniegšanas kārtība

6. Komisija izvērtē iesniegtos dokumentus un pieņem lēmumu par licences izsniegšanu vai atteikumu izsniegt licenci, ne vēlāk kā 30 (trīsdesmit) dienu laikā pēc iesnieguma un visu nepieciešamo dokumentu saņemšanas.

7. Ja licences saņemšanai iesniegtajos dokumentos nav pietiekama informācija, lai izlemtu par licences pieprasījuma izskatīšanu, Komisijai ir tiesības pieprasīt papildu informāciju. Šajā gadījumā 5 (piecu) darba dienu laikā pēc attiecīgā lēmuma pieņemšanas komisija informē licences pieprasītāju par papildu dokumentu iesniegšanu.

8. Licences pieprasītājs iesniedz pieprasīto papildu informāciju vai dokumentus 15 (piecpadsmit) darba dienu laikā no paziņojuma saņemšanas dienas.

9. Atkārtoti jautājumu par licences izsniegšanu izskata 30 (trīsdesmit) dienu laikā pēc pieprasītās papildu informācijas vai dokumentu saņemšanas.

10. Ja komisija lēmumā norādījusi trūkumus, kuru dēļ ir atteikts izsniegt licenci, tad, pēc to novēršanas, licences pieprasītājs var atkārtoti iesniegt izglītības programmu licencēšanai.

11. Licenci sagatavo un izsniedz elektroniska dokumenta formā (paraugs 3. pielikumā) 5 (piecu) darba dienu laikā no Komisijas lēmuma par licences izsniegšanu, nosūtot uz licences pieprasītāja oficiālo elektronisko adresi vai iesniegumā norādīto elektroniskā pasta adresi.

12. Licenci izsniedz uz laiku līdz 3 (trīs) gadiem.

13. Licences derīguma termiņu skaita no dienas, kad komisija pieņēmusi lēmumu par licences izsniegšanu.

14. Komisijai ir tiesības pieņemt lēmumu par atteikumu izsniegt licenci, ja:

14.1. nav iesniegti visi nepieciešamie dokumenti un pieprasītā informācija;

14.2. iesniegtie dokumenti neatbilst spēkā esošo normatīvo aktu vai šo saistošo noteikumu prasībām;

14.3. personāla kvalifikācija neatbilst licencējamās izglītības programmas īstenošanas prasībām;

14.4. ir sniegtas nepatiesas ziņas.

15. Par atteikumu izsniegt licenci, licences pieprasītāju informē elektroniski ne vēlāk kā 5 (piecu) darba dienu laikā pēc attiecīgā Komisijas lēmuma pieņemšanas.

16. Ja dokumentos, kas bijuši par pamatu licences saņemšanai, ir izdarīti būtiski grozījumi, personai ne vēlāk kā mēneša laikā pēc attiecīgo grozījumu izdarīšanas ir pienākums iesniegt komisijai iesniegumu jaunas licences saņemšanai, tam pievienojot tikai tos dokumentus, kuros ir izmaiņas. Komisija pēc dokumentu saņemšanas un izvērtēšanas pieņem lēmumu par licences izsniegšanu un iepriekšējās licences anulēšanu. Būtiski grozījumi ir šādi:

16.1. izmaiņas izglītības programmas nosaukumā;

16.2. izmaiņas izglītības programmas apjomā, kas pārsniedz 10 procentus no kopējā apjoma;

16.3. izmaiņas izglītības programmas tematu saturā un teorētisko vai praktisko mācību proporcijā, kas pārsniedz 10 procentus;

16.4. izmaiņas saistībā ar izglītības programmas īstenošanas valodu;

16.5. samazināts materiālo resursu nodrošinājums, tai skaitā mācību līdzekļi, iekārtas un aprīkojums.

17. Ja dokumentos, kas bijuši par pamatu licences saņemšanai, ir izdarīti grozījumi, kas nav minēti noteikumu 16. punktā, par tiem licences īpašnieks rakstveidā informē komisiju. Komisija izvērtē minēto informāciju un, ja nepieciešams, aktualizē informāciju izsniegto licenču reģistrā.

IV. Licences termiņa pagarināšanas kārtība

18. Iesniegumu licences termiņa pagarināšanai licences īpašnieks iesniedz Komisijai ne vēlāk kā mēnesi pirms licences derīguma termiņa beigām, pievienojot:

18.1. iepriekš izsniegtās licences kopiju;

18.2. izglītības programmas īstenošanai nepieciešamā personāla sarakstu, pievienojot izglītību un papildizglītību apliecinošo dokumentu kopijas, ja ir izmaiņas izglītības programmas īstenošanai nepieciešamo pedagogu sarakstā.

19. Komisijai ir tiesības pieprasīt licences pieprasītājam iesniegt papildu informāciju un dokumentus, kas nepieciešami licences derīguma termiņa pagarināšanai.

20. Komisija pieņem lēmumu par licences derīguma termiņa pagarināšanu uz laiku līdz trim gadiem vai atteikumu pagarināt licences termiņu ne vēlāk kā 30 (trīsdesmit) dienu laikā pēc iesnieguma un visu nepieciešamo dokumentu saņemšanas.

21. Komisija par pieņemto lēmumu rakstveidā informē licences saņēmēju ne vēlāk kā 5 (piecu) darba dienu laikā pēc attiecīgā komisijas lēmuma pieņemšanas.

V. Licences anulēšanas kārtība

22. Komisijai ir tiesības pieņemt lēmumu par licences anulēšanu, ja:

22.1. īstenojamās izglītības programmas materiālie un intelektuālie resursi nenodrošina izglītības procesa īstenošanu atbilstoši izglītības programmas aprakstam;

22.2. īstenojamās izglītības programmas saturs neatbilst izglītības programmas aprakstam;

22.3. persona, saņemot licenci, ir sniegusi nepatiesas ziņas;

22.4. juridiskā persona, kas īsteno izglītības programmu, ir izbeigusi darbību vai tās darbība ir izbeigta normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā;

22.5. fiziskā persona, kas īsteno izglītības programmu, ir pārtraukusi saimniecisko darbību vai mirusi;

22.6. izglītības programmas īstenošanā konstatēti normatīvo aktu pārkāpumi;

22.7. uz personu, kura īsteno izglītības programmu nepilngadīgām personām, attiecas Bērnu tiesību aizsardzības likumā un Izglītības likumā noteiktie ierobežojumi strādāt ar nepilngadīgām personām;

22.8. divu gadu laikā kopš licences saņemšanas nav uzsākta izglītības programmas īstenošana;

22.9. licences saņēmējs iesniedzis rakstveida lūgumu par licences anulēšanu.

23. Ar lēmuma par licences anulēšanu pieņemšanas brīdi izsniegtā licence zaudē spēku.

24. Par licences anulēšanu, licences īpašnieku informē elektroniski ne vēlāk kā piecu darba dienu laikā pēc attiecīgā Komisijas lēmuma pieņemšanas.

VI. Lēmuma apstrīdēšanas un pārsūdzēšanas kārtība

25. Komisijas pieņemtos lēmumus un faktisko rīcību var apstrīdēt pašvaldības domē.

26. Pašvaldības domes lēmumu Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā var pārsūdzēt Administratīvajā tiesā.

VII. Noslēguma jautājumi

27. Licences, kuras licences pieprasītājam izsniegtas līdz šo saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienai, ir derīgas līdz tajās norādītā derīguma termiņa beigām.

28. Ar šo noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē Rēzeknes pilsētas domes 2013. gada 12. aprīļa saistošie noteikumi Nr. 12 "Par interešu un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanu".

Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Stecs

 

1. pielikums
Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības domes
2024. gada 11. aprīļa saistošajiem noteikumiem Nr. 5

Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības
Interešu izglītības programmu licencēšanas komisijai

Fiziskas personas vārds, uzvārds /juridiskas personas nosaukums
personas kods / reģistrācijas numurs
deklarētās dzīvesvietas adrese / juridiskā adrese
Tālruņa numurs e-pasta adrese
Juridiskas personas pilnvarotās personas amats, vārds, uzvārds

IESNIEGUMS

Lūdzu izsniegt licenci / pagarināt licences derīguma termiņu interešu izglītības programmai (programmām):

(programmas nosaukums)

(programmas īstenošanas vietas adrese)

Iesniegumam pievienoju šādus dokumentus:

licencējamā izglītības programma;

izglītības programmas īstenošanā iesaistītā personāla izglītību un papildizglītību apliecinošo dokumentu kopijas;

dokumenta kopija, kas apliecina nodrošinājumu ar vietu licencējamās izglītības programmas īstenošanai;

izziņa no Sodu reģistra saskaņā ar Bērnu tiesības aizsardzības likuma 72. panta piektajā daļā noteikto;

apliecinājums par izglītības programmas īstenotāja atbilstību Izglītības likuma 50. panta prasībām;

Veselības inspekcijas atzinuma vai kontroles akta kopija par vietas un telpu atbilstību noteiktajām sanitārajām prasībām;

citi  

Licences izsniegšanas nolūkam Rēzeknes valstspilsētas pašvaldība veiks Jūsu norādītās personas datu apstrādi saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes regulu Nr. 2016/679 par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti. Datu apstrādes pārzinis ir Rēzeknes valstspilsētas pašvaldība, reģistrācijas Nr. 90000025465, juridiskā adrese: Atbrīvošanas aleja 93, Rēzekne, LV-4601.

Papildus informāciju par personas datu apstrādi var iegūt Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības tīmekļa vietnes www.rezekne.lv sadaļā Pašvaldība / Normatīvie akti / Privātuma politika, iepazīstoties ar Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības domes iekšējiem noteikumiem vai klātienē Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības un tās iestāžu klientu apkalpošanas vietās.

Sniegto ziņu pareizību apliecinu ar parakstu, licences pieprasītājs:

(datums*) (personiskais paraksts*) (paraksta atšifrējums)

* Rekvizītus "paraksts" un "datums" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

 

2. pielikums
Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības domes
2024. gada 11. aprīļa saistošajiem noteikumiem Nr. 5

Interešu izglītības programma

(programmas nosaukums)
1. Programmas iesniedzējs

Juridiskas personas nosaukums vai fiziskas personas vārds, uzvārds.

2. Programmas mērķis

Konkrēti skaidri noformulēti mērķi, kuri jāsasniedz attiecīgās programmas darbības laikā – sasniedzamais rezultāts. Izvirzāms viens vai vairāki mērķi, mērķa/-u formulējumā ietverot mācību, audzināšanas, kā arī personības attīstības aspektus.

3. Programmas uzdevumi

Uzdevumi norāda, kā sasniegt mērķi/-us.

4. Programmas īstenošanas plāns
4.1. Mērķa grupas raksturojums

Programmas mērķa grupa un vecums: norādot katru mērķa grupu atsevišķi atbilstoši izglītības pakāpei, vecumam, plānoto dalībnieku skaitu grupā.

4.2. Programmas īstenošanas laiks

Programmas apguvei nepieciešamo stundu skaits (nodarbību skaits nedēļā/mēnesī). Programmas ilgums mēnešos. Programma saturs ir viengadīgs vai atbilstoši izglītības pakāpēm.

4.3. Darba metodes un formas

Metodiskie paņēmieni, darba formas un inovatīvie risinājumi, kas attīsta, pilnveido un nostiprina programmas mācību satura apguvi: teorētiskās, praktiskās nodarbības (veidi), metodoloģija.

4.4. Programmas satura tematiskais plāns un izglītības satura apraksts
  Tēmas nosaukums

Apakštēmas izklāsts/ saturs

Tēmas/apakštēmas apguvei paredzētais stundu skaits mācību gadā
1.  
2.  
Utt.  
5. Plānoto rezultātu apraksts

Skaidrs, izmērāms, konkrēts un sasniedzams rezultāts atbilstoši programmā izvirzītajiem mērķiem un uzdevumiem.

6. Programmas materiālais un finansiālais nodrošinājums

Telpu, materiālu, materiāli tehniskās bāzes (izņemot pedagogu atalgojumu) nepieciešamības pamatojums, instrumenti, tehniskie līdzekļi, iekārtas un aprīkojums, uzskates materiāli u.c.

7. Programmas īstenošanā iesaistīto pedagogu saraksts

Vārds, uzvārds, absolvētā mācību iestāde, iegūtā izglītība un kvalifikācija.

8. Programmas vadītājs

Vārds, uzvārds, kontaktinformācija (tālruņa nr., e-pasts), paraksts.

Prasības programmas noformējumam:

1. Programmu raksta valsts valodā uz A4 formāta lapām;

2. Programmu veido datorsalikumā ar burtu lielumu 12–14;

3. Programmas lapas tiek numurētas.

 

3. pielikums
Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības domes
2024. gada 11. aprīļa saistošajiem noteikumiem Nr. 5

Rēzeknes valstspilsētas pašvaldība
Reģ. Nr. 90000025465, Atbrīvošanas aleja 93, Rēzekne, LV-4601, tālr. 64607605, e-pasts dome@rezekne.lv

Rēzeknē

LICENCE Nr.____

Interešu izglītības programmas īstenošanai

izsniegta
(juridiskas personas nosaukums vai fiziskas personas vārds un uzvārds)
(reģistrācijas Nr. – juridiskai personai, personas kods – fiziskai personai)

par interešu izglītības programmas

(programmas nosaukums)

īstenošanu

Izglītības programmas īstenošanas vieta:  

Lēmums par licences izsniegšanu pieņemts "datums".

Licence derīga līdz "datums".

Komisijas priekšsēdētājs_______________________

 

Paskaidrojuma raksts
Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības 11.04.2024. domes saistošajiem noteikumu Nr. 5 "Par interešu izglītības programmu licencēšanu"

Paskaidrojuma raksta sadaļa Norādāmā informācija 
1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums  Saistošo noteikumu izdošanas mērķis ir precizēt saistošo noteikumu redakciju atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, nosakot vienotu kārtību, kādā Rēzeknes valstspilsētas pašvaldība īsteno pašvaldības kompetenci – izsniegt licences juridiskām un fiziskām personām interešu izglītības programmu īstenošanai.

Likums "Par pašvaldībām" ir zaudējis spēku ar 2023. gada 1. janvāri. No 2023. gada 1. janvāra spēkā stājās Pašvaldību likums. Pašvaldību likuma Pārejas noteikumu 6. punkts nosaka, ka Dome izvērtē uz likuma "Par pašvaldībām" normu pamata izdoto saistošo noteikumu atbilstību šim likumam un izdod jaunus saistošos noteikumus atbilstoši šajā likumā ietvertajam pilnvarojumam. Līdz jaunu saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienai, bet ne ilgāk kā līdz 2024. gada 30. jūnijam piemērojami uz likuma "Par pašvaldībām" normu pamata izdotie saistošie noteikumi, ciktāl tie nav pretrunā ar šo likumu.

Rēzeknes pilsētas domes 12.04.2013. saistošo noteikumu Nr. 12 "Par interešu un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanu" izdošanas tiesiskais pamats ietver atsauci uz spēku zaudējušā likuma "Par pašvaldībām" normām, tāpēc ir nepieciešams izdot jaunus saistošos noteikumus.

Izglītības likuma 17. panta trešās daļas 16. punkts nosaka, ka pašvaldība izsniedz licences interešu izglītības un atļaujas neformālās izglītības programmu īstenošanai. Izglītības likuma 46. panta ceturtā daļa nosaka, ka atļauju neformālās izglītības programmas īstenošanai izsniedz vai to anulē attiecīgās administratīvās teritorijas pašvaldība Ministru kabineta noteiktajā kārtībā. 2023. gada 13. jūlijā ir pieņemti Ministru kabineta noteikumi Nr. 395 "Kārtība, kādā tik izsniegtas atļaujas neformālās izglītības programmas īstenošanai", līdz ar to nav nepieciešams saistošajos noteikumos noteikt atļauju neformālās izglītības programmas īstenošanai izsniegšanas kārtību.

Izglītības likuma 47. panta trešā daļa nosaka, ka interešu izglītības programmas ir tiesīgas īstenot arī citas juridiskās un fiziskās personas, kuras nav reģistrētas Izglītības iestāžu reģistrā, pēc attiecīgas licences saņemšanas pašvaldībā.

Pašvaldību likuma 44. panta otrā daļa noteic, ka dome var izdot saistošos noteikumus, lai nodrošinātu pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildi [..]. Saskaņā ar Pašvaldību likuma 4. panta pirmās daļas 4. punktu viena no pašvaldības autonomajām funkcijām ir gādāt par iedzīvotāju izglītību, tostarp [..] interešu izglītības un pieaugušo izglītības pieejamību.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu  Saistošie noteikumi aizstāj spēkā esošos saistošos noteikumus, nav fiskālās ietekmes uz pašvaldības budžetu.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci  Saistošo noteikumu tiesiskais regulējums tieši neietekmēs vidi un iedzīvotāju veselību.

Saistošo noteikumu regulējums radīs labvēlīgu vidi uzņēmējdarbībai un konkurencei pašvaldības administratīvajā teritorijā.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām  Galvenie procedūras posmi un privātpersonām veicamās darbības noteikti Saistošajos noteikumos. Līdzšinējā kārtība interešu izglītības programmu licencēšanai ir aktualizēta, ņemot vērā izmaiņas normatīvajos aktos. Noteikumos ir precizēts licences pieprasītāja iesniedzamais iesniegums, paredzot vienu formu gan fiziskām, gan juridiskām personām, pievienots izglītības programmas paraugs. Iesnieguma forma papildināta ar atsauci par personas datu apstrādes pamatu. Noteikumi precizē dokumentus, kas licences pieprasītājam jāiesniedz. Lai atvieglotu licences saņemšanu, noteikumi paredz, ka licence tiek izsniegta elektroniska dokumenta veidā, nosūtot uz licences pieprasītāja norādīto e-pastu, tādējādi licences pieprasītājam nebūs personīgi jāierodas Izglītības pārvaldē, lai saņemtu licenci.

Administratīvo procedūru izmaksas nav paredzētas. 

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem  Saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanai nav nepieciešams veidot jaunas pašvaldības institūcijas, darba vietas vai paplašināt esošo institūciju kompetenci.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu  Saistošo noteikumu izpildi nodrošina Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības Izglītības pārvalde – Atbrīvošanas alejā 91, Rēzeknē.

Nav paredzēta jaunu institūciju izveide, esošo likvidācija, reorganizācija, vai jaunu darba vietu izveide.

7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana  Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai.

Pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir leģitīmi un rīcība ir atbilstoša augstākstāvošiem normatīviem aktiem.

8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām  Saskaņā ar Pašvaldības likuma 47. panta trešo daļu 19.01.2024. Izglītības un zinātnes ministrija sniedza viedokli, kurā norādīja uz izdošanas pamata neatbilstību, kā arī ieteica:

- redakcionāli precizēt saistošo noteikumu projekta 2. punktu;

- papildināt saistošos noteikumus ar regulējumu, ka Komisijas darbības tiesiskais pamats ir nolikums;

- precizēt terminoloģiju visā saistošo noteikumu tekstā uz "licences pieprasītājs";

- papildināt 3. punktā noteikto iesniedzamo dokumentu sarakstu ar licencējamās programmas paraugu, apliecinājumu par programmas īstenotāja atbilstību Izglītības likuma 50. pantā noteiktajām prasībām un Veselības inspekcijas atzinuma vai kontroles akta kopiju par vietas un telpu atbilstību;

- precizēt licences paraugu;

- papildināt noteikumu 16. punktu ar atšifrējumu, kas ir būtiski grozījumi;

- papildināt noteikumu 22. punktu ar plašāku gadījumu aprakstu, kad Komisijai ir tiesības pieņemt lēmumu par licences anulēšanu.

Atbilstoši šim viedoklim, tika precizēti augstāk minētie saistošo noteikumu punkti.

Saistošo noteikumu projekts un tam pievienotais paskaidrojuma raksts no 14.03.2024. līdz 28.03.2024. tika publicēts pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.rezekne.lv sabiedrības viedokļa noskaidrošanai. Viedokļi par saistošo noteikumu projektu no iedzīvotājiem netika saņemti.

Saistošie noteikumi tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis". Informācija par saistošajiem noteikumiem tiks publicēta pašvaldības tīmekļvietnē www.rezekne.lv.

Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Stecs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!