• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Krāslavas novada domes 2024. gada 28. marta saistošie noteikumi Nr. 2024/5 "Grozījumi Krāslavas novada pašvaldības domes 2023. gada 27. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 2023/8 "Krāslavas novada pašvaldības teritorijas kopšanas un tajā esošo ēku un būvju uzturēšanas noteikumi"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 17.04.2024., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/op/2024/75.17

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ķekavas novada domes saistošie noteikumi Nr. SN-TPD-2/2024

Par Ķekavas novada pašvaldības 2009. gada 24. novembra saistošo noteikumu Nr. SN-TPD-246/2009 "Par detālplānojuma nekustamajam īpašumam "Meistari", (kadastra nr. 8070 011 0013) Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā, apstiprināšanu ar Ķekavas Domes saistošajiem noteikumiem" (lēmums Nr. 2....VAIRĀK

Vēl šajā numurā

17.04.2024., Nr. 75

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Krāslavas novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 2024/5

Pieņemts: 28.03.2024.

OP numurs: 2024/75.17

2024/75.17
RĪKI

Krāslavas novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Krāslavas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 2024/5

Krāslavas novada Krāslavas pilsētā 2024. gada 28. martā

Grozījumi Krāslavas novada pašvaldības domes 2023. gada 27. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 2023/8 "Krāslavas novada pašvaldības teritorijas kopšanas un tajā esošo ēku un būvju uzturēšanas noteikumi"

Apstiprināti ar Krāslavas novada pašvaldības domes
2024. gada 28. marta sēdes lēmumu Nr. 309 (prot. Nr. 4, 11. § 11.3. p.)

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
45. panta pirmās daļas 3. un 4. punktu

Izdarīt Krāslavas novada pašvaldības domes 2023. gada 27. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 2023/8 "Krāslavas novada pašvaldības teritorijas kopšanas un tajā esošo ēku un būvju uzturēšanas noteikumi" šādus grozījumus:

1. Izteikt saistošo noteikumu tiesisko pamatojumu šādā redakcijā:

"Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
45. panta pirmās daļas 3. un 4. punktu".

2. Izteikt saistošo noteikumu 7. punktu šādā redakcijā:

"7. Lai saņemtu 6. punktā minēto palīdzību, persona iesniedz pašvaldībā iesniegumu un dokumentus, kuri apliecina apstākļus, kas ir par pamatu palīdzības piešķiršanai. Lēmumu par palīdzības piešķiršanu vai atteikumu piešķirt palīdzību attiecībā uz Krāslavas pilsētā esošajiem īpašumiem pieņem Krāslavas novada pašvaldības izpilddirektors, Dagdas pilsētas un pagastu apvienības administratīvajā teritorijā esošajiem īpašumiem pieņem Dagdas pilsētas un pagastu apvienības vadītājs, Krāslavas pagastu apvienības administratīvajā teritorijā esošajiem īpašumiem pieņem Krāslavas pagastu apvienības pārvaldes vadītājs. Ja palīdzības saņēmējam ir zuduši apstākļi, kas ir par pamatu palīdzības saņemšanai, tam ir pienākums 3 (trīs) darba dienu laikā paziņot par to pašvaldībai.".

Krāslavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs G. Upenieks

 

Paskaidrojuma raksts
Krāslavas novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem Nr. 2024/5 "Grozījumi Krāslavas novada pašvaldības domes 2023. gada 27. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 2023/8 "Krāslavas novada pašvaldības teritorijas kopšanas un tajā esošo ēku un būvju uzturēšanas noteikumi""

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija 

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums  Ņemot vērā to, ka Krāslavas novada pašvaldības dome 2023. gada 26. oktobrī pieņēma lēmumu Nr. 1205 (protokols Nr. 13, 10. §, 10.5. punkts) ar kuru tika noteikts, ka Aulejas, Grāveru, Indras, Izvaltas, Kalniešu, Kaplavas, Kombuļu, Krāslavas, Piedrujas, Robežnieku, Skaistas, Šķeltovas, Ūdrīšu pagasti veido Krāslavas pagastu teritoriālo vienību apvienību un tiek reorganizētas Krāslavas novada pašvaldības iestādes "Krāslavas novada Krāslavas pagasta pārvalde", "Krāslavas novada Kaplavas pagasta pārvalde", "Krāslavas novada Grāveru pagasta pārvalde", "Krāslavas novada Šķeltovas pagasta pārvalde, "Krāslavas novada Aulejas pagasta pārvalde", "Krāslavas novada Kombuļu pagasta pārvalde", "Krāslavas novada Izvaltas pagasta pārvalde", "Krāslavas novada Ūdrīšu pagasta pārvalde", "Krāslavas novada Robežnieku pagasta pārvalde", "Krāslavas novada Indras pagasta pārvalde", "Krāslavas novada Piedrujas pagasta pārvalde", "Krāslavas novada Kalniešu pagasta pārvalde", "Krāslavas novada Skaistas pagasta pārvalde", kā rezultātā reorganizējamās iestādes beidz pastāvēt ar 2023. gada 31. decembri, ir jāveic grozījumi saistošajos noteikumos, iekļaujot 7. punktā Krāslavas pagastu apvienības pārvaldi.
2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu  Saistošo noteikumu īstenošana neietekmēs Pašvaldībai pieejamos resursus, jo nav nepieciešama jaunu institūciju vai darba vietu izveide vai esošo institūciju kompetences paplašināšana, lai nodrošinātu saistošo noteikumu izpildi.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci  Nav ietekmes.
4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām  Saistošajos noteikumos "Krāslavas novada pašvaldības teritorijas kopšanas un tajā esošo ēku un būvju uzturēšanas noteikumi" noteiktā procedūra netiek mainīta, personas ar iesniegumu var vērsties Krāslavas novada pašvaldības Centrālajā pārvaldē, Dagdas pilsētas un pagastu apvienībā, Krāslavas pagastu apvienības pārvaldē vai to pakļautībā esošajās struktūrvienībās-pagastu pārvaldēs.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem  Saistošo noteikumu īstenošana neietekmēs Pašvaldībai pieejamos cilvēkresursus, jo nav nepieciešama jaunu institūciju vai darba vietu izveide.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu  Personas Saistošo noteikumu piemērošanas jautājumos var vērsties Krāslavas novada pašvaldības Centrālās pārvaldē, Dagdas pilsētas un pagastu apvienībā un Krāslavas pagastu apvienības pārvaldē vai to pakļautībā esošajās struktūrvienībās – pagastu pārvaldēs.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana  Nav attiecināms.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām  Atbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajai daļai sabiedrības viedokļa noskaidrošana notika no 2024. gada 17. janvāra līdz 2024. gada 5. februārim. Sabiedrības viedokļi netika sniegti. 2024. gada 15. martā tika saņemts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas atzinums Nr. 1-18/1725, kurā ministrija izteic priekšlikumu veikt grozījumus saistošajos noteikumos un izteikt tiesisko pamatojumu jaunā redakcijā.

Krāslavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs G. Upenieks

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!