• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jelgavas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jelgavas pilsētas domes 2024. gada 21. marta saistošie noteikumi Nr. 24-5 "Grozījumi Jelgavas valstspilsētas pašvaldības 2022. gada 30. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 22–18 "Jelgavas valstspilsētas pašvaldības palīdzības dzīvokļa jautājumu risināšanā sniegšanas kārtība"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 9.04.2024., Nr. 69 https://www.vestnesis.lv/op/2024/69.5

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Alūksnes novada domes saistošie noteikumi Nr. 11/2024

Par interešu izglītības programmu īstenošanu Alūksnes novadā

Vēl šajā numurā

09.04.2024., Nr. 69

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jelgavas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 24-5

Pieņemts: 21.03.2024.

OP numurs: 2024/69.5

2024/69.5
RĪKI

Jelgavas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Jelgavas valstspilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 24-5

Jelgavā 2024. gada 21. martā (prot. Nr. 4, 5. p.)

Grozījumi Jelgavas valstspilsētas pašvaldības 2022. gada 30. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 22-18 "Jelgavas valstspilsētas pašvaldības palīdzības dzīvokļa jautājumu risināšanā sniegšanas kārtība"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu
risināšanā" 5. pantu, 6. panta otro daļu, 7. panta piekto un sesto daļu,
11. panta ceturto daļu, 15. pantu, 17. panta otro daļu,
21.1 panta otro daļu, 21.2 panta otro daļu, 21.5 ceturto daļu,
21.6 panta otro daļu, 21.7 panta pirmo daļu, 21.9 panta otro daļu,
24. panta pirmo daļu un 26. panta otro daļu,
Dzīvojamo telpu īres likuma 32. panta otro daļu

Izdarīt Jelgavas valstspilsētas pašvaldības 2022. gada 30. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 22-18 "Jelgavas valstspilsētas pašvaldības palīdzības dzīvokļu jautājumu risināšanā" (turpmāk – noteikumi) (Latvijas Vēstnesis, 2022, 170. nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt noteikumu 6. punktā vārdus "administrācijas Pašvaldības īpašuma pārvalde (turpmāk – pārvalde)" ar vārdiem "iestādes "Centrālā pārvalde" Pašvaldības īpašumu departaments (turpmāk – departaments).".

2. Aizstāt visā tekstā vārdu "pārvalde" ar vārdu "departaments".

3. Izteikt noteikumu 7. punktu šādā redakcijā:

"7. Tiesības saņemt pašvaldības palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā ir personām, kuras uz tiesiska pamata ir deklarējušas savu dzīvesvietu Jelgavas valstspilsētas administratīvajā teritorijā, izņemot bērnus bāreņus vai bērnus, kuri palikuši bez vecāku gādības, repatriantus, personas, kuras atbrīvotas no ieslodzījumu vietas, Jelgavas valstspilsētas administratīvajā teritorijā nodarbinātos kvalificētos speciālistus, kā arī gadījumus, kad palīdzību lūdz personas, kurām piešķirts bēgļa vai alternatīvais statuss.".

4. Papildināt noteikumus ar 19.1 punktu šādā redakcijā:

"19.1 6.1 reģistrā sociālo dzīvojamo telpu izīrēšanai reģistrē personu, kura izstājas no Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestādes "Jelgavas sociālo lietu pārvalde" (turpmāk – pārvalde) grupu dzīvokļa (turpmāk – grupu dzīvoklis) un saskaņā ar pārvaldes atzinumu spēj dzīvot patstāvīgi un, kuras patstāvīgā dzīvesvieta pirms ievietošanas grupu dzīvoklī bija deklarēta Jelgavas valstspilsētas administratīvajā teritorijā.".

5. Aizstāt noteikumu 25.5.1.2. apakšpunktā vārdus "attiecīgās institūcijas" ar vārdiem "sociālās rehabilitācijas un aprūpes iestādes".

6. Papildināt noteikumus ar 25.5.1.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"25.5.1.3. pārvaldes atzinumu, ka persona pēc izstāšanās no sociālās rehabilitācijas un aprūpes iestādes spēj dzīvot patstāvīgi.".

7. Papildināt noteikumus ar 25.5.1 apakšpunktu šādā redakcijā:

"25.5.1 Noteikumu 19.1 punktā minētajai personu kategorijai (6.1 reģistrs) pārvaldes atzinumu, ka persona pēc izstāšanās no grupu dzīvokļa spēj dzīvot patstāvīgi.".

8. Izslēgt noteikumu 25.8.4. apakšpunktu.

Jelgavas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Rāviņš

 

Jelgavas valstspilsētas pašvaldības 2024. gada 21. marta saistošo noteikumu Nr. 24-5 "Grozījumi Jelgavas valstspilsētas pašvaldības 2022. gada 30. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 22-18 "Jelgavas valstspilsētas pašvaldības palīdzības dzīvokļa jautājumu risināšanā sniegšanas kārtība""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa Norādāmā informācija 
1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums  Saistošie noteikumi "Grozījumi Jelgavas valstspilsētas pašvaldības 2022. gada 30. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 22-18 "Jelgavas valstspilsētas pašvaldības palīdzības dzīvokļa jautājumu risināšanā sniegšanas kārtība"" (turpmāk – Saistošie noteikumi) nosaka, ka Jelgavas valstspilsētas pašvaldības palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā varēs saņemt personas, kuru deklarētā dzīves vieta ir Jelgavas valstspilsētas administratīvajā teritorijā, izņemot likumā "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" noteiktās personu kategorijas (bērni bāreņi vai bērni, kuri palikuši bez vecāku gādības, repatrianti, personas, kuras atbrīvotas no ieslodzījuma vietas, Jelgavas valstspilsētas teritorijā nodarbinātie kvalificētie speciālisti, kā arī personas, kurām piešķirts bēgļa vai alternatīvais statuss). Saistošo noteikumu grozījumi personām vairs nenoteikts prasību būt deklarētām Jelgavas valstspilsētas administratīvajā teritorijā nepārtraukti un ne mazāk kā 3 gadus, kā tas bija līdz šim. Līdz ar to pēc pašvaldības palīdzības dzīvokļa jautājumu risināšanā varēs vērsties visas pašvaldības administratīvajā teritorijā deklarētās personas.

Tāpat Saistošie noteikumi paredz izveidot jaunu reģistru, kurā tiks reģistrētas personas, kuras izstājas no Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestādes "Jelgavas sociālo lietu pārvalde" grupu dzīvokļa (turpmāk – grupu dzīvoklis) un saskaņā ar Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestādes "Jelgavas sociālo lietu pārvalde" atzinumu spēj dzīvot patstāvīgi un, kuru patstāvīgā dzīvesvieta pirms ievietošanas grupu dzīvoklī bija deklarēta Jelgavas valstspilsētas administratīvajā teritorijā. Pašvaldībā ir situācijas, kad grupu dzīvokļu iedzīvotāji ir apguvuši visas prasmes, kuras nepieciešamas patstāvīgai dzīvei un nereti daudzi no viņiem strādā algotu darbu un pēc būtības personai grupu dzīvokļa pakalpojums vairs nav nepieciešams. Ņemot vērā minēto, tiek izveidots jauns reģistrs, kurā šīs personas varēs tikt reģistrētas palīdzības saņemšanai dzīvokļu jautājumu risināšanā. Minētajām personām būs iespēja uzsākt patstāvīgu dzīvi īrējot pašvaldības sociālo dzīvojamo telpu un atbrīvot vietu grupu dzīvokļos personām, kurām šāda veida palīdzība ir nepieciešama.

Ar Saistošajiem noteikumiem noteikts, ka persona, kura izstājas no sociālās rehabilitācijas un aprūpes iestādes, un lūdz pašvaldību uzņemt viņu 6. reģistrā sociālo dzīvokļu vai dzīvojamo telpu sociālajā mājā izīrēšanai, papildus jau Saistošajos noteikumos norādītajiem dokumentiem būs jāiesniedz, attiecīgās sociālās rehabilitācijas un aprūpes iestādes un Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestādes "Jelgavas sociālo lietu pārvalde" atzinums, ka persona pēc izstāšanās no sociālās rehabilitācijas un aprūpes iestādes spēj dzīvot patstāvīgi aprūpējot sevi.

Ar Saistošajiem noteikumiem tiek precizēts Jelgavas valstspilsētas pašvaldības institūcijas nosaukums, kā arī tiek izslēgts punkts, kas dublē citu saistošajos noteikumos esošu punktu.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu  Nav fiskālas ietekmes uz pašvaldības budžetu.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci  Saistošajiem noteikumiem ir tieša sociāla ietekme, jo tiesības saņemt palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā ir saistāmas ar cilvēku dzīves kvalitātes nodrošināšanu. Saistošajiem noteikumiem nav ietekmes uz vidi un iedzīvotāju veselību, kā arī ietekmes uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā. Saistošo noteikumu regulējumam nav ietekme uz konkurenci.
4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām  Ar Saistošajiem noteikumiem ir paredzama ietekme uz administratīvajām procedūrām, jo Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestādei "Jelgavas sociālo lietu pārvalde" būs jāsniedz atzinumi par personām, kuras vēlas izstāties no grupu dzīvokļa izvērtējot šo personu spējas dzīvot patstāvīgi.

Ar Saistošajiem noteikumiem nav plānota ietekme uz administratīvās procedūras izmaksām. 

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem  Saistošie noteikumi ir nepieciešami Pašvaldību likuma 4. panta pirmās daļas 10. punktā noteikto pašvaldības autonomo funkciju izpildes nodrošināšanai.

Nav ietekmes uz cilvēkresursiem.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu  Saistošo noteikumu izpildi nodrošina Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestādes "Centrālā pārvalde" Pašvaldības īpašumu departaments.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana  Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa – palīdzības mājokļa jautājumu risināšanā – sasniegšanai. Pašvaldības izraudzītie līdzekļi un paredzamā rīcība ir piemēroti mērķa sasniegšanai.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām  Saistošo noteikumu projekts un tam pievienotais paskaidrojuma raksts 28.02.2024. publicēts pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.jelgava.lv sabiedrības viedokļa noskaidrošanai, paredzot termiņu viedokļu sniegšanai līdz 15.03.2024. Sabiedrības viedokļi nav saņemti.

Jelgavas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Rāviņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!