• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Smiltenes novada domes 2024. gada 21. marta saistošie noteikumi Nr. 7/24 "Grozījums Smiltenes novada pašvaldības domes 2023. gada 19. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 22/23 "Smiltenes novada pašvaldības iedzīvotāju padomes nolikums"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 5.04.2024., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/op/2024/67.37

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Smiltenes novada domes saistošie noteikumi Nr. 8/24

Grozījumi Smiltenes novada pašvaldības domes 2022. gada 28. decembra saistošajos noteikumos Nr. 40/22 "Kārtība, kādā Smiltenes novada pašvaldība kompensē vispārējās pamatizglītības, vidējās izglītības, profesionālās ievirzes izglītības iestāžu izglītojamiem un Smiltenes novada...VAIRĀK

Vēl šajā numurā

05.04.2024., Nr. 67

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Smiltenes novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 7/24

Pieņemts: 21.03.2024.

OP numurs: 2024/67.37

2024/67.37
RĪKI

Smiltenes novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Smiltenes novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 7/24

Smiltenē 2024. gada 21. martā

Grozījums Smiltenes novada pašvaldības domes 2023. gada 19. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 22/23 "Smiltenes novada pašvaldības iedzīvotāju padomes nolikums"

Apstiprināti ar Smiltenes novada pašvaldības domes
2024. gada 21. marta lēmumu Nr. 191 (prot. Nr. 4, 66. §)

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
58. panta sesto daļu

Izdarīt Smiltenes novada pašvaldības domes 2023. gada 19. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 22/23 "Smiltenes novada pašvaldības iedzīvotāju padomes nolikums" (Latvijas Vēstnesis, 2022, Nr. 107), turpmāk – saistošie noteikumi, grozījumu un papildināt saistošos noteikumus ar VII nodaļu šādā redakcijā:

"VII. Noslēguma jautājums

46. Līdz Nolikuma 21. punktā noteiktās elektroniskās balsošanas vietnes darbības uzsākšanai, elektroniskā balsošana notiek balsošanas termiņā nosūtot balsojumu, kas parakstīts ar drošu elektronisku parakstu, uz pašvaldības elektroniskā pasta adresi padomes@smiltenesnovads.lv".

Smiltenes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs E. Avotiņš

 

Saistošo noteikumu Nr. 7/24 "Grozījums Smiltenes novada pašvaldības domes 2023. gada 19. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 22/23 "Smiltenes novada pašvaldības iedzīvotāju padomes nolikums""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija 

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums  Saistošo noteikumu izdošanas mērķis ir noteikt pārejas noteikumus iedzīvotāju elektroniskai balsošanai, situācijā, kad finansējuma trūkuma dēļ pašvaldība nevar nodrošināt elektronisko balsošanu saistošo noteikumu 21. punktā noteiktajā kārtībā. Paredzēts, ka līdz balsošanas vietnes funkcionalitātes izveidei elektroniskā balsošana notiek, iesniedzot pašvaldībā elektroniski parakstītu balsojuma veidlapu.
2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu  Saistošo noteikumu īstenošanai ir pozitīva ietekme uz pašvaldības budžetu, jo elektroniskās balsošanas vietne tiks izveidota tikai tad, kad budžetā būs iespējams tam atvēlēt finanšu līdzekļus.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci  Saistošie noteikumi sašaurina iedzīvotāju elektroniskās balsošanas iespējas, tomēr pašu elektroniskās balsošanas iespēju kā tādu saglabā.
4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām 

Saistošie noteikumi pielāgo administratīvās procedūras jau pieejamiem tehniskiem risinājumiem un līdz ar to samazina to izmaksas.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem  5.1. Saistošie noteikumi izstrādāti Pašvaldību likuma 4. panta pirmās daļas 2., 5. un 12. punktā noteikto pašvaldības funkciju izpildei padomes darbības teritorijas iedzīvotāju interesēs.

5.2. Saistošie noteikumi tiks īstenoti, izmantojot esošos darbiniekus, jaunas darba vietas netiks veidotas.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu  Saistošo noteikumu izpildi nodrošina Smiltenes novada pašvaldības Centrālā administrācija.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana  Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām  8.1. Pēc saistošo noteikumu projekta un tam pievienotā paskaidrojuma raksta publicēšanas pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.smiltenesnovads.lv, saņemto priekšlikumu vai iebildumu apkopošanas, tos, izvērtējot lietderības apsvērumus, paredzēts iekļaut saistošajos noteikumos un izskatīt pašvaldības domes pastāvīgās komitejas sēdē.

8.2. Plānotais sabiedrības līdzdalības veids – priekšlikumu un iebildumu ievērtēšana pēc projekta publicēšanas pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.smiltenesnovads.lv.

8.3. Pēc Saistošo noteikumu projekta publicēšanas pašvaldības tīmekļvietnē 2024. gada 15. februārī (https://smiltenesnovads.lv/pasvaldiba/dokumenti/domes saistošie noteikumi/) līdz 2024. gada 29. februārim (ieskaitot) no sabiedrības nav saņemti sabiedrības viedokļi vai priekšlikumi.

Smiltenes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs E. Avotiņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!