• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jūrmalas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jūrmalas pilsētas domes 2024. gada 21. marta saistošie noteikumi Nr. 9 "Par Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības vienreizējo pabalstu dzīvojamās telpas vai dzīvojamās mājas remontam". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 25.03.2024., Nr. 60 https://www.vestnesis.lv/op/2024/60.11

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 10

Grozījumi Jūrmalas domes 2023. gada 28. decembra saistošajos noteikumos Nr. 49 "Par Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības 2024. gada budžetu"

Vēl šajā numurā

25.03.2024., Nr. 60

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jūrmalas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 9

Pieņemts: 21.03.2024.

OP numurs: 2024/60.11

2024/60.11
RĪKI

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Jūrmalas domes saistošie noteikumi Nr. 9

Jūrmalā 2024. gada 21. martā (prot. Nr. 4, 52. p.)

Par Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības vienreizējo pabalstu dzīvojamās telpas vai dzīvojamās mājas remontam

Izdoti saskaņā ar likuma "Par palīdzību dzīvokļa
jautājumu risināšanā" 26. pantu

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – Noteikumi) nosaka kārtību, kādā Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība (turpmāk – pašvaldība) piešķir vienreizēju pabalstu (turpmāk – pabalsts) personas īrētās vai īpašumā esošās dzīvojamās telpas vai dzīvojamās mājas remontam, kā arī pabalsta apmēru.

2. Pabalstu piešķir personai, kuras īrētā vai īpašumā esošā dzīvojamā telpa vai dzīvojamā māja terora akta, stihiskas nelaimes, avārijas vai citas katastrofas rezultātā ir cietusi, bet ir atjaunojama un ja persona šajā dzīvojamā telpā vai dzīvojamā mājā ir deklarējusi savu dzīvesvietu un tai pašvaldības administratīvajā teritorijā nepieder cita dzīvošanai derīga dzīvojamā telpa vai dzīvojamā māja.

3. Atzinumu par pabalsta piešķiršanu un lēmumu par atteikumu piešķirt pabalstu pieņem Jūrmalas Dzīvokļu komisija (turpmāk – Dzīvokļu komisija).

4. Lēmumu par pabalsta piešķiršanu pieņem Jūrmalas dome (turpmāk – Dome), pamatojoties uz Dzīvokļu komisijas un profilējošās komitejas atzinumu.

5. Persona, kura ir tiesīga saņemt pabalstu, ne vēlāk kā viena mēneša laikā pēc terora akta, stihiskas nelaimes, avārijas vai citas katastrofas iesniedz Jūrmalas Labklājības pārvaldes (turpmāk – Labklājības pārvalde) Dzīvokļu nodaļai (turpmāk – Dzīvokļu nodaļa) klātienē vai elektroniski uz Labklājības pārvaldes e-pastu vai e-adresi rakstveida iesniegumu atbilstoši Noteikumu pielikumam, pievienojot dzīvojamās telpas īres līguma kopiju (uzrādot oriģinālu, ja iesniegums iesniegts klātienē, vai iesniedzot elektroniski, ja dokuments parakstīts ar drošu elektronisko parakstu), vai dzīvojamās telpas vai dzīvojamās mājas īpašuma tiesību apliecinoša dokumenta kopiju (uzrādot oriģinālu, ja iesniegums iesniegts klātienē, vai iesniedzot elektroniski, ja dokuments parakstīts ar drošu elektronisko parakstu), ja īpašuma tiesības nav nostiprinātas zemesgrāmatā.

6. Ar rīkojumu izveidotā dzīvojamās telpas vai dzīvojamās mājas tehniskā stāvokļa novērtēšanas komisija 10 (desmit) darba dienu laikā pēc informācijas saņemšanas no Dzīvokļu nodaļas par terora akta, stihiskas nelaimes, avārijas vai citas katastrofas rezultātā cietušu dzīvojamo telpu vai dzīvojamo māju, apseko dzīvojamo telpu vai dzīvojamo māju, izvērtē attiecīgās dzīvojamās telpas vai dzīvojamās mājas tehnisko stāvokli un sniedz atzinumu, vai dzīvojamo telpu vai dzīvojamo māju ir iespējams atjaunot.

7. Lai izvērtētu personas tiesības saņemt pabalstu, Dzīvokļu nodaļas darbinieks iegūst datus no Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes pārziņā esošā Fizisko personu reģistra, Valsts vienotās datorizētās zemesgrāmatas un pašvaldības pārziņā esošās informācijas sistēmas, ir tiesīgs iegūt informāciju no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un pieprasīt personai iesniegt papildu dokumentus un skaidrojumu.

8. Pabalsts ir vienreizējs un tā apmērs ir līdz 1423 euro.

9. Personai attiecīgās dzīvojamās telpas vai dzīvojamās mājas remontdarbu veikšanai un materiālu iegādei izlietojuma apliecinošo maksājumu dokumenti (kvītis, čeki), (turpmāk – maksājumu dokumenti) jāiesniedz Labklājības pārvaldē klātienē vai elektroniski uz Labklājības pārvaldes e-pastu vai e-adresi ne vēlāk kā trīs mēnešu laikā pēc Domes lēmuma par pabalsta piešķiršanu pieņemšanas dienas.

10. Personai pabalstu izmaksā 10 (desmit) darba dienu laikā pēc maksājumu dokumentu saņemšanas Labklājības pārvaldē, izņemot Noteikumu 12. punktā minētajā gadījumā.

11. Labklājības pārvalde izmaksā personai pabalstu, pārskaitot to uz personas iesniegumā norādīto Latvijas Republikas kredītiestādes norēķinu kontu.

12. Personai, kurai piešķirts trūcīgas vai maznodrošinātas mājsaimniecības statuss, ir tiesības saņemt pabalstu divās kārtās:

12.1. personai Labklājības pārvaldē jāiesniedz maksājumu dokumenti par summu 300 euro;

12.2. personai pabalsta daļu 300 euro apmērā izmaksā 10 (desmit) darba dienu laikā no maksājumu dokumentu saņemšanas dienas Labklājības pārvaldē;

12.3. ne vēlāk kā viena mēneša laikā pēc pirmās pabalsta daļas izmaksas personai Labklājības pārvaldē jāiesniedz maksājumu dokumenti par atlikušo summu;

12.4. personai atlikušo pabalsta daļu izmaksā 10 (desmit) darba dienu laikā no maksājumu dokumentu saņemšanas dienas Labklājības pārvaldē.

13. Ar Noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē Jūrmalas pilsētas domes 2005. gada 9. februāra saistošie noteikumi Nr. 5 "Kārtība, kādā Jūrmalas pilsētas pašvaldība sniedz palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā, attiecībā uz dzīvojamo telpu remontu".

Jūrmalas domes priekšsēdētāja R. Sproģe

 

Pielikums
Jūrmalas domes 2024. gada 21. marta
saistošajiem noteikumiem Nr. 9
(prot. Nr. 4, 52. p.)

Jūrmalas Labklājības pārvaldei

(vārds, uzvārds)
(personas kods)
(deklarētā dzīvesvieta)

Kontaktinformācija saziņai:

(tālruņa numurs)
(e-adrese, e-pasts)

iesniegums.

Lūdzu piešķirt vienreizēju pabalstu dzīvojamās telpas vai dzīvojamās mājas (vajadzīgo pasvītrot) remontam, kas cietis terora akta, stihiskas nelaimes, avārijas vai citas katastrofas rezultātā (vajadzīgo pasvītrot)

(adrese)

Pielikumā:

Pabalstu lūdzu pārskaitīt uz norādīto kredītiestādes norēķinu kontu.

Konta īpašnieks:

  ,  
(vārds, uzvārds)   (personas kods)

Konta Nr.:

                                         

Apliecinu, ka visa iesniegumā un tā pielikumos minētā informācija ir pareiza un pilnīga.

Esmu informēts, ka mani personas dati tiks apstrādāti Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības noteiktā mērķa īstenošanai: sniegt palīdzību iedzīvotājiem dzīvokļa jautājumu risināšanā – vienreizēja pabalsta piešķiršanai mājokļa remontam. Personas datu apstrādes tiesiskais pamats – lai izpildītu uz pārzini attiecināmu juridisku pienākumu.

Datu apstrādes pārzinis: Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība, Jomas iela 1/5, Jūrmala, pasts@jurmala.lv, 67093816. Personas datu aizsardzības speciālista kontaktinformācija: personasdati@jurmala.lv. Personas datus apstrādās Jūrmalas Labklājības pārvalde, Talsu šoseja 31 k-25, Jūrmala, 67767316.

Papildu informācija par personas datu apstrādi un personas tiesībām pieejama pašvaldības tīmekļa vietnē https://www.jurmala.lv/lv/personas-datu-aizsardziba.

Esmu informēts/-ta, ka gadījumā, ja šajā iesniegumā un tā pielikumos ir sniegtas nepatiesas ziņas, Jūrmalas Labklājības pārvaldei ir tiesības vērsties pret personu, kura sniegusi nepatiesas ziņas, civiltiesiskā un administratīvi tiesiskā kārtībā.

Apliecinu, ka iesniegums ir uzrakstīts saskaņā ar manu mutiski sniegto informāciju (atzīmē gadījumos, ja persona pati neraksta iesniegumu).

Lēmumu vēlos saņemt (izvēlieties vienu saņemšanas veidu):

e-adrese (oficiālā elektroniskā adrese);

e-pasts;

pa pastu uz deklarētās dzīvesvietas adresi;

klātienē Jūrmalas Labklājības pārvaldes Dzīvokļu nodaļā;

Esmu informēts/-ta, ka izvēlētais lēmuma saņemšanas veids (e-pasts, pasts vai klātiene) ir spēkā, ja nav aktivizēts oficiālās elektroniskās adreses konts. Ja aktivizēts oficiālās elektroniskās adreses konts, tad lēmums tiks nosūtīts uz oficiālo elektronisko adresi.

Piekrītu, ka paziņojumi, atgādinājumi, informācijas pieprasījumi tiek nosūtīti uz e-pasta adresi

(datums) (paraksts)

* Dokumenta rekvizītus ,"paraksts", "datums" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir noformēts atbilstoši elektronisko dokumentu noformēšanai normatīvajos aktos noteiktajām prasībām.

 

Paskaidrojuma raksts
Jūrmalas domes 2024. gada 21. marta saistošajiem noteikumiem Nr. 9 "Par Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības vienreizējo pabalstu dzīvojamās telpas vai dzīvojamās mājas remontam"

Paskaidrojuma raksta sadaļa Norādāmā informācija
1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums 1.1. Saistošie noteikumi "Par Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības vienreizējo pabalstu dzīvojamās telpas vai dzīvojamās mājas remontam" (turpmāk – Noteikumi) izstrādāti, pamatojoties uz likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 26. panta otro daļu, kas paredz, ka kārtību, kādā pašvaldība piešķir vienreizēju pabalstu personas īrētās vai īpašumā esošās dzīvojamās telpas vai dzīvojamās mājas remontam, kā arī šā pabalsta apmēru pašvaldības dome nosaka saistošajos noteikumos.

1.2. Jūrmalas domes 2022. gada 24. novembra saistošie noteikumi Nr. 56 "Par Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" paredz, ka Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība cita starpā sniedz palīdzību dzīvojamās telpas remontam. Atbilstoši minētajiem noteikumiem attiecīgajā pašvaldības reģistrā dzīvojamās telpas remonta nodrošināšanai reģistrē personas, kurām palīdzība sniedzama saskaņā ar Jūrmalas domes saistošajiem noteikumiem, kas nosaka kārtību, kādā tiek sniegta palīdzība dzīvojamās telpas remontam.

1.3. Ņemot vērā, ka kopš šobrīd spēkā esošo Jūrmalas pilsētas domes 2005. gada 9. februāra saistošo noteikumu Nr. 5 "Kārtība, kādā Jūrmalas pilsētas pašvaldība sniedz palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā, attiecībā uz dzīvojamo telpu remontu" pieņemšanas brīža ir pagājis ievērojams laika posms un ir notikušas izmaiņas normatīvajos aktos, ir nepieciešams izdot jaunus saistošos noteikumus.

1.4. Vienlaikus ar Jūrmalas domes 2023. gada 25. maija saistošajiem noteikumiem Nr. 8 "Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības nolikums" ir mainījušās iestādes, struktūrvienību un komisijas nosaukums.

1.5. Apkopojot iespējamo grozījumu apjomu, secināts, ka tie pārsniedz pusi no saistošo noteikumu normu apjoma. Atbilstoši Ministru kabineta 2009. gada 3. februāra noteikumu Nr. 108 "Normatīvo aktu projektu sagatavošanas noteikumi" 140. punktam grozījumu noteikumu projektu nesagatavo, ja tā normu apjoms pārsniegtu pusi no spēkā esošo noteikumu normu apjoma. Šādā gadījumā sagatavo jaunu Noteikumu projektu.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu  2.1. Saskaņā ar Noteikumu 8. punktu pabalsts ir noteikts līdz 1423 euro apmēram. Minētā pabalsta maksimālais apmērs ir pārņemts no Jūrmalas pilsētas domes 2005. gada 9. februāra saistošajiem noteikumiem Nr. 5 "Kārtība, kādā Jūrmalas pilsētas pašvaldība sniedz palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā, attiecībā uz dzīvojamo telpu remontu".

2.2. Izmaksājamo pabalstu fiskālo ietekmi uz Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības budžetu šobrīd nav iespējams precīzi norādīt, jo tas visupirms ir atkarīgs no to personu skaita, kuras vēršas pašvaldībā palīdzības saņemšanai. Pabalsts ir materiāls atbalsts ārkārtas gadījumos, lai personai, kura īrē vai kurai pieder nekustamais īpašums, sniegtu palīdzību.

2.3. Īstenojot saistošos noteikumus, tiktu palielināta Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības budžeta izdevumu daļa. Vienlaikus, ņemot vērā, ka iepriekšējos gados šāds palīdzības veids nebija pieprasīts un pabalsts netika izmaksāts, kā arī nevar paredzēt gadījumus neatliekami sniedzamai palīdzībai, tad 2024. gadā pašvaldības budžetā nav plānoti finanšu līdzekļi pabalsta izmaksai. Nepieciešamības gadījumā finanšu līdzekļi pabalsta izmaksai tiks pieprasīti.

2.4. Lai nodrošinātu Noteikumu izpildi, nav nepieciešami papildu resursi sakarā ar jaunu institūciju vai darba vietu veidošanu.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci 3.1. Sociālā ietekme – pozitīva ietekme uz pašvaldības iedzīvotāju pamatvajadzību uz mājokli nodrošināšanu, jo, nosakot vienreizēja pabalsta izmaksas kārtību gadījumos, ja mājoklis terora akta, stihiskas nelaimes, avārijas vai citas katastrofas rezultātā ir cietis, bet ir atjaunojams, personai tiek nodrošināta iespēja atjaunot mājokli tās krīzes situācijā.

3.2. Šī pabalsta mērķis ir sniegt palīdzību iedzīvotājiem pabalsta veidā neatliekami sniedzamas palīdzības gadījumā, līdz ar to neparedz ietekmi uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi, ietekmi uz konkurenci.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām 4.1. Līdzšinējās administratīvās procedūras netiek mainītas.

4.2. Privātpersona var vērsties Noteikumu piemērošanā Jūrmalas Labklājības pārvaldes Dzīvokļu nodaļā.

4.3. Paredzēts, ka pašvaldība pati iegūst datus no attiecīgiem valsts reģistriem un pašvaldības informācijas sistēmām vai izmantojot alternatīvos saziņas kanālus, tādējādi samazinot personai iesniedzamos dokumentus.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem 5.1. Šie Noteikumi izstrādāti Pašvaldību likuma 4. panta pirmās daļas 10. punktā pašvaldībai noteiktās autonomās funkcijas – sniegt iedzīvotājiem palīdzību mājokļa jautājumu risināšanā, izpildei.

5.2. Nav ietekmes uz pašvaldības cilvēkresursiem, kas tiks iesaistīti saistošo noteikumu īstenošanā.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Noteikumu izpildi nodrošinās Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības esošās iestādes un darbinieki.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai – sniegt pašvaldības palīdzību dzīvokļa jautājumu dzīvojamās telpas remontam, un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Atbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajā daļā noteiktajam pēc Jūrmalas domes Sociālo, veselības un integrācijas jautājumu komitejas atzinuma pieņemšanas Noteikumu projekts un paskaidrojuma raksts no 2024. gada 9. februāra līdz 2024. gada 25. februārim publicēts Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības tīmekļvietnē www.jurmala.lv sabiedrības viedokļa noskaidrošanai, nodrošinot ikvienam interesentam iesniegt savus priekšlikumus vai iebildumus. Likumā noteiktajā termiņā iedzīvotāju priekšlikumi un iebildumi par sagatavoto Noteikumu projektu netika saņemti.

Jūrmalas domes priekšsēdētāja R. Sproģe

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!